Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/lavendelsirup/ I haven Livsstil, Sirup

Lavendelsirup

Lavendelsirup er lækkert på pandekager, grød og i cocktails, som bliver lækre af den krydrede og lidt parfumerede sirup.

Prøv gerne at koge lidt timian, mynte eller lignende med, det giver en skøn smag og man kan sagtens dele opskriften lidt op til flere varianter, så der både tilberedes den rene lavendelsirup og nogle med blandede krydderurter.

Nu hvor jeg var i gang lavede jeg også  en flaske lavendelsirup og en med ananassalviesirup.

Prøv også: flere opskrifter på hjemmelavet sirup her >>

Lavendelsirup
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT10M1
Ingredienser
  • 4 dl vand
  • 400 g sukker
  • 1 spsk glukosesirup
  • 1 dl lavendelblomster
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom vand, sukker, glukosesirup og lavendelblomster i en gryde, kog op og lad det simre uden låg i 30-40 minutter.

Hold godt øje med det undervejs og tag løbende en tsk. sirup op, som kan køle af på en tallerken, når den afkølede test har let tyknet konsistens, er siruppen færdig og klar til at blive siet og hældt på flaske eller glas.

Opskriften giver ca 5 dl