Lavendelsirup
Lavendelsirup er lækkert på pandekager, grød og i cocktails, som bliver lækre af den krydrede og lidt parfumerede sirup.
Prøv gerne at koge lidt timian, mynte eller lignende med, det giver en skøn smag og man kan sagtens dele opskriften lidt op til flere varianter, så der både tilberedes den rene lavendelsirup og nogle med blandede krydderurter.
Nu hvor jeg var i gang lavede jeg også en flaske lavendelsirup og en med ananassalviesirup.
Prøv også: flere opskrifter på hjemmelavet sirup her >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 1 glas
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Lavendelsirup
- 4 dl vand
- 400 g sukker
- 1 spsk glukosesirup
- 1 dl lavendelblomster
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom vand, sukker, glukosesirup og lavendelblomster i en gryde, kog op og lad det simre uden låg i 30-40 minutter.
Hold godt øje med det undervejs og tag løbende en tsk. sirup op, som kan køle af på en tallerken, når den afkølede test har let tyknet konsistens, er siruppen færdig og klar til at blive siet og hældt på flaske eller glas.
Opskriften giver ca 5 dl
Hej – der er intet som duften af lavendel.
Jeg har klippet alle hovederne af, og de er tørre nu. Kan de bruges🌸
vh Annette
PS elsker din app….
Tusind tak, jeg er glad for du er vild med appen.
Ja, det kan du fint gøre med lavendlerne :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvor lang tid holder lavendelsirup på flaske efter åbning og hvordan skal den opbevares? På køl??
Jeg opbevarer den i køleskabet og holdbarheden kan du se i opskriften sammen med info om mængde, tid mv.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan du sige hvad man for eksempel kan bruge siruppen til?
Den er god til frugtsalat, is, græsk yoghurt med granola og frugt mv.
Skal man fjerne blomsterne når den er færdig:)
Det kan man gøre – eller lade dem være i. Begge dele duer fint :)
Jeg har en kæmpe citronmelisse i haven, der lige nu har de yndigste blomster. Tror jeg skal prøve at lave en sirup med citronmelisse efter din opskrift:-)
Det lyder som en skøn plan ♡
Jeg har prøvet men sukkeret krystalliserede da det blev koldt, hvad har jeg gjort forkert.
Sukker er lidt en skurk til at krystallisere på den måde, men jeg har fundet ud af at det kan afhjælpes med at komme et andet sukkerstof i – min foretrukne er glykosesirup. Men du kan også bruge honning eller anden sirup.
Det hindrer sukkeret i at krystallisere.
Den sirup du allerede har lavet kan sagtens koges op igen så sukkerkrystallerne smelter og derefter kan du komme sirup i.
Alternativt, så sker der intet ved det, og den krystalliserede sirup kan sagtens bruges.
Kh AC
Jeg er ved at lave lavendelsirup efter din opskrift. Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvordan du laver lavendelmuffins – har du enopskrift?
Hej Bente,
jeg har denne opskrift på marcipanmuffins, som snildt kan bruges som udgangspunkt: http://www.valdemarsro.dk/cupcakes-med-marcipan/
Så erstatter du blot 20 g sukker med tilsvarende mængde lavendelsirup, og måske kommer lidt finthakkede lavendleblomster i dejen, ca 1 spsk + punkter frosting med lavendelblomster.
Det kunne være rigtig lækkert
Kh AC