Lasagne
Lasagne er en af de store favoritter herhjemme og denne opskrift er min absolut bedste opskrift på lasagne.
Når lasagnesaucen får tid til at simre i timevis, bliver den helt vidunderlig smagfuld og lækker cremet. Lagt sammen med lasagneplader og en god mornaysauce – det bliver ikke meget skønnere!
Rigtig hygge simremad, som hele familien holder af og det er en ret som sagtens kan serveres for gæster – med en lækker grøn salat, godt brød og god vin i glasset.
Madplan med indkøbsliste fra Valdemarsro >>
Arbejdstid 40 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Lasagne
- Lasagnesauce
- 2 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 400 g hakket oksekød
- 2 tsk tørret oregano
- 1 tsk tørret timian
- 4 gulerødder, groftrevet
- 5 stængler bladselleri, groftrevet
- 1 squash, groftrevet
- 1 dl koncentreret tomatpuré
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 dl rødvin, eller grøntsagsboullion
- 2 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Mornaysauce
- 2 spsk smør
- 2 spsk hvedemel
- 3 dl mælk
- 1 knivspids muskatnød, fintrevet
- 125 g frisk mozzarella
- Derudover
- 200 g lasagneplader
- 125 g frisk mozzarella
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Lasagnesauce
Sauter løg og hvidløg i olivenolie, til de er gennemsigtige.
Tilsæt kødet og brun det ved høj varme. Skru ned for varmen og tilsæt resten af ingredienserne.
Lad saucen simrekoge under låg i 2-6 timer – jo længere, jo bedre. Smag på saucen løbende og smag til med flere krydderier, tomatpuré, flåede tomater efter smag – og endelig også salt og peber. Hvis du synes den bliver for tør, kan du komme mere grøntsagsboullion i, men vent gerne til den har simret i en times tid for grøntsagerne afgiver også en del væde til saucen.
Mornaysauce
Smelt smørret i en gryde, kom mel i og pisk, til det har samlet sig til en bolle. Pisk mælken langsomt i lidt ad gangen, til konsistensen er som en sauce. Kom ost i og pisk, til den er smeltet. Smag til med revet muskatnød, salt og peber.
Lasagne
Kom et lag mornaysauce i et smurt ovnfast fad.
Kom derefter skiftevis lasagnesauce og -plader i fadet og slut af med sauce.
Top til sidst med et lag mornaysauce og mozzarella, skåret i tynde skiver. Kom fadet i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft og bag lasagnen i ca. 20-25 minutter, til lasagnepladerne er møre med lidt bid.
Hvornår kommer du grøntsagerne i og kommer du kun morneysouce i starten og slutningen? Ovenstående kunne jeg umiddelbart ikke læse i opskriften
Hej John
Grøntsagerne er inkluderet i afsnit to i fremgangsmåden, det skal i straks efter kødet er brunet.
jeg foretrækker lasagnen med to lag mornaysauce – først og sidst – men det er jo en smagssag, så hvis man bedst kan lide den med ekstra og mellem alle lag, så kan man fint halve en halvt portion ekstra mornaysauce og justere til efter smag.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Kan jeg samle lasagnen 4-5 timer før den skal i ovnen. Indtil da står fadet i køleskabet ?
Ja, det kan man godt. Bagetiden bliver dog længere, da kødsaucen når at blive helt kold.
Jeg vil anbefale at dække den med folie ved tilberedning i 30 minutter. Tag derefter folie af og bag videre til den er gennemvarm og pastaen mør
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Dejlig opskrift. Jeg snittede mine grøntsager på mandolinjernet, hvilket gav en fin og ikke så mushey struktur. Mornayen fik et drys Piement d’espelette sammen med muskaten. Tak for mad, Ann-Christine
Velbekomme :)
Så dejligt at høre, og mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Den blev virkelig god. Jeg smed en æggeblomme i bechamelsaucen, og det gav lige et ekstra pift.
Dejligt at høre – og godt tip!
Tak for din søde hilsen og rigtig god weekend
Kh Ann-Christine
Mit fad er 21×27 jeg kan ofte kun få det til 2 lag. Hvor mange lag laver du med lasagne plader ?
Jeg plejer at lægge tre lag lasagneplader
Kh Ann-Christine
Jeg har slavisk fulgt din opskrift (ganget med 2 så der er nok til 6 personer)… og hold da lige bøtte hvor smager det drøn godt.
Lasagnen blev serveret med hvidløgsflutes.
Ej, hvor er det dejligt at høre! Mange tusind tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Tak for svar. Kunne man undlade bladselleri eller erstatte med noget andet? :-)
Jeg synes der skal bladselleri i en lasagne, for at få den helt rette smag – men bryder du dig ikke om det, så blot undlad.
Kh Ann-Christine
Vi får gæster i weekenden og tænker på at lave denne lasagne der ser så lækker ud. Skal den trække inden den serveres for at den ikke smatter helt ud når man tager et stykke af den?
Den har godt af at trække 20 minutter inden servering, så den lige når at sætte sig
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvis du har frosset lasagnesaucen, og tøet den op en anden dag, varmer du så saucen op igen inden du samler lasagnen eller lægger du den bare i fra kold?
Hej Rasmus,
jeg koger den godt igennem igen og smager den til igen, inden jeg samler lasagnen
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Tak for en superskøn side 🤩
Når du skriver frisk mozzarella…
Mener du så de der hvide klumper?
Eller er det fast ost?
Kh.Tina
Tak for din søde hilsen
Ja, det er den friske mozzarellakugle i lage.
Du kan også bruge revet mozzarella, det er helt op til dig.
Kh Ann-Christine
Kan man evt. varme sovsen op og så stille den under dynen? (som med en god gammelsdag risengrød?) for at spare lidt på strømmen ift. at lade den simre så længe?
– jeg tror ikke det er en god ide, da det skal koge let og holdes på kogepunktet for at simre.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg har lige lavet lasagne efter opskriften. Pastapladerne blev desværre lidt hårde. Den stod i ovnen i 25 min. Nu kan jeg ikke overskue om den fik for meget eller for lidt. Har du et gæt på det?
Mvh Susanne
Så har den fået for lidt, du kan mærke med en gaffel om lasagnepladerne er møre – og hvis ikke skal den blot have 5-10 minutter mere. Bagetid er altid vejledende, da det kan variere en del fra ovn til ovn.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Jeg er lidt udfordret på ovntiden og at jeg ikke er hjemme før lige inden vi skal spise
Kan man sætte lasagnen i ovnen i 1 time og 15 min ca, og så give den 30 minutter i ovnen (med opvarmning)? (jeg har en smartovn som jeg kan tænde fra en app)
Eller har du en idé til hvad der er bedst – er det bedre jeg lader den være i køleskabet og så blot sætter den ind så snart jeg kommer hjem?
Hej Hanne
Det vil jeg umiddelbart fint tro kan fungere. Men har ikke testet det, så det må komme lidt an på en prøve.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Vil man kunne fryse den uden komme den i ovnen altså men “rå” plader i ? Vi skal holde 50 års fødselsdag for 50 pers og den skal serveres som en del af en Italiensk buffet, så der er meget der skal laves og jeg vil meget gerne ungå at stå i køkkenet på dagen, men blot anrette og pynte.
Hej Mette
Det kan du fint gøre.
Rigtig god fornøjelse og rigtig god fest til jer.
Kh Ann-Christine
Nu kan jeg ikke huske om jeg har skrevet før, i de år jeg har brugt din opskrift, men i hvert fald mange tak for den! Det tåler vist godt at blive sagt flere gange :-)
Den er mit udgangspunkt hver gang jeg laver lasagne, varieret lidt fra gang til gang mht. grøntsagerne. Det bliver altid godt og som en ekstra kompliment får du lige denne udtalelse fra min tjekkiske papsøn oversat fra da han smagte den første gang: “Wauu, det er jo bedre end gullash og knedlik, det her”. Og det siger altså ikke så lidt, for de er godt nok traditionsbundne, min tjekkiske familie – og laver aldrig selv andet end hvad det traditionelle tjekkiske køkken indeholder.
Så igen, tak for det! Jeg kan godt lide den tjekkiske retter, men de trænger altså også til afveksling og der er din lasagne en perfekt indgang til det!
Hej Thomas,
Sikke en dejlig hilsen at få! Tusind tak for det, jeg er rigtig glad for at opskriften er et hit hos din familie
Rigtig god weeekend
Kh Ann-Christine
Denne her lasagneopskrift er bare den lækreste og man får glæde af den lækre duft mens den simrer. Har allerede lavet den nogle gange nu og den ene gang, satte jeg kødsausen på køl og brugte den dagen efter, det blev den ikke ringere af.
Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften, hvor er det dejligt at høre
Kh Ann-Christine
Hej,
Jeg har lige et spørgsmål til når du laver lasagne med en omgang lasagnesauce, som har været i fryseren:
Varmer du lasagnesaucen inden du samler lasagnen? Eller bruger du den bare køleskabs-kold – og skal den i så fald have længere tid i ovnen?
Mvh Julie
Hej Julie
Jeg varmer den op til den koger og smager den godt til igen inden jeg samler lasagnen
Kh Ann-Christine
Total genial dame der har opfundet den opskrift. Jeg elsker den. Så mange tak.
Min kammerat har hadet lasagne hele sit liv, men vil nu pludselig have din opskrift. Hans kommentar var. Den dame vil jeg giftes med
Jeg elsker dine opskrifter. Min mand efterspørger altid de retter, hvor jeg bruger dine opskrifter. Og hver gang jeg har min datter hjemme, vil hun have lasagne. Jeg tror, det er fordi al min mad er lavet fra bunden, og hos hendes far har de desværre en kedelig tendens til at købe færdiglavede retter eller Knorrs.
Nogle gange justerer jeg lidt på dine opskrifter alt efter hvad husets beboere kan lide.
Din lasagne er den bedste. Her bruger jeg som regel det jeg lige har i køleskabet af grønsager og diverse. Jeg laver også altid for meget, og fryser halvdelen ned. Dog fryser jeg ikke en lasagne ned, men kun kødsaucen ned, for så kan jeg bare tage den op, varme den igennem og så klasker jeg lasagnen sammen. Det er så nemt, hurtigt og lækkert.
Mange tak for de mange lækre opskrifter, du deler med os.
Knuz og glædelig jul til jer❤️
Kære Lotte
Tusind tusind tak for din søde hilsen, hvor gør det mig glad at læse det ♡
Rigtig glædelig jul til dig og dine.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej! Har du et tip til, hvordan kødsaucen og mornaysaucen bliver mere adskilt? Har du prøvet at lave den, hvor der er lasagneplader, mornay sauce, lasagneplader, kødsovs osv.?
Håber du forstår. Hehe
Hej Astrid,
Det giver fin mening :)
Jeg ville helt sikkert prøve at gøre som du selv beskriver med at lægge lag af pastaplader på hver side af mornaysaucen, hvis du gerne vil have den adskilt fra kødsaucen.
God fornøjelse
Kh AC
Den bedste lasagne jeg nogensinde har serveret for familien. Lækker, smagfuld og cremet – familien vil gerne have det igen.
Så dejligt at høre! Mange tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for
Kh Ann-Christine
Kan man godt bruge friske lasagneplader til retten?
Ja, det kan du, blot vær opmærksom på at de skal have væsentligt kortere tid i ovnen. Se evt anvisning på pakken.
Kh Ann-Christine
Hvor ser det lækker ud, den skal jeg helt sikkert lave!
Hvis jeg undlader rødvinen og mornaysaucen, vil du så anbefale at jeg tilsætter endnu en dåse hakkede tomater?
Og hvis jeg vil bage den på alm varme, hvor mange grader og hvor længe tænker du så den skal have?
Tak for altid gode opskrifter :)
Jeg laver en stor portion og samler lasagner i portionsstørrelser som herefter fryses ned. Så er de nemme at tage ud af fryseren en dag man har travlt ellert har glemt at få noget ud. Den frosne lasagne sættes direkte i ovnen og skal blot bages ca 10-15 min ekstra
Skøn ide og tip! Tak for at dele :)
Kh AC
Jeg vender altid tilbage til denne opskrift når jeg skal lave en vellykket og velsmagende lasagne. Denne gang laver jeg kun saucen og vil fryse ned, da jeg har termin om ganske få dage :-) Nu er det store spørgsmål jo bare hvor meget kødsauce der skal fryses ned til en portion lasagne. Jeg plejer jo altid, at få en kæmpe stor lasagne ud af 4-500g kød. Men denne gang skal det jo fryses. Har du en ide til hvor mange gram der skal fryses ned?
Hej Ann,
Tillykke med kommende termin :)
Jeg har ikke målt af og det er jo dejligt fleksibelt ift at du kan tilpasse mængden perfekt til dit lasagnefad på denne måde, så mon ikke du kan sjusse lidt frem ved at tage dit favorit lasagne fad og fryse hvad der svarer til 2/3 af fadet pr portion.
Kh Ann-Christine
Smager fantastisk.
De ekstra grønsager er en super ide at spare kød på.
I
Hejsa! Jeg vil prøve din opskrift i aften men jeg vil prøve at bruge friske lasagneplader, da jeg nemlig har en pakke i køleskabet. Er der noget jeg skal tage højde for med friske plader?
Hej Josefine,
De friske lasagneplader skal have væsentligt kortere tilberedningstid, så juster blot efter anvisning på pakken :)
Kh AC
Hej AC ?
Kan man lave din lasagne med hakket kyllingekød og så evt. skrue lidt op for krydderierne?
Kh Nadja
Det kan du sagtens! God fornøjelse :)
Kh AC
Er det mig, der husker forkert, eller plejede der ikke at være soltørrede tomater med i opskriften?
Nej, men det kan du sagtens tilføje -mon det ellers er min chili con carne du tænker på?
Kh AC
Ahh ja, det har du vist ret i. Men det smagte godt med soltørrede tomater :-) Lasagne opskriften er generelt god, og din Chili con Carne er fantastisk – den har givet point hos alle vores gæster (også selvom vi har lavet den med plantefars).
Muuuums. Her lige lavet den lasagne her. Har lavet lasagne mange gange så No news, men har aldrig laddet kødsovsen simre i 2 timer og wauw for en forskel. Tilføjede svampe i min sauce (som jeg altid gør) og lidt fløde, men ellers tro mod denne opskrift. Det er virkelig godt. :)
(I disse hamstringstider må man prise sig lykkelig for at der var nok til at komme lidt rester i fryseren :D )
Ej, hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Hej AC
Jeg laver mad med mange af dine opskrifter og de er alle vildt lækre.
Hvis nu man er lidt udfordret på tiden i ovnen, for datteren er til fodbold og ingen andre er hjemme, kan man så skrue ned og lade den stå i ovnen fra ca kl 15.50 – 17.20 uden den bliver tør og/eller kedelig?
Hvis ja, hvor langt ned? ?
Jeg tænker både på denne, men også din anden lidt hurtigere lasagne opskrift.
God dag
Hej Kimie
Tusind tak! Det er så dejligt at høre :)
Jeg tror pastapladerne vil blive for bløde af for lang tilberedning. Måske du istedet kan samle den, sætte den på køl i nogle timer og sætte den i en kold ovn kl 15.50, overdækket med folie og bede den første der kommer hjem kl 17.20 om at tænde for ovnen på 175 grader varmluft. Så vil den skulle have ca 15-20 minutter efter ovnen er helt varmet op (og den varmer så op sammen med ovnen)
Hvis det kan passes ind, så tror jeg at jeg ville vælge den løsning. Alternativt kan det andet fint testes af, det kunne jo være det fungerede fint nok :)
Skøn dag til dig
Kh AC
Lyder som en lækker lasagne.
Når du bruger saucen fra fryseren, varmer du så saucen op inden du lægger lasagnen sammen eller bare med kold sauce og så måske en smule længere tid i ovnen?
Hej Kamilla,
jeg tør det op, koger det op og derefter lægger lasagnen sammen
Kh AC
Hej Ann-Christine
Det er første gang jeg nogensinde selv har lavet lasagne, plejede altid at købe knorrs til når det skulle være hurtigt – det er slut nu! selvom det jo tager noget tid så er den her lasagne bare virkelig god og med mega god smag, og kan på ingen måde sammenlignes med knorrs lasagne! kan klart anbefales, tak for din blog – som har fået mig til at kaste mig ud i nye spændende ting, det her er helt sikkert en ‘keeper’ der skal laves igen :D
Så skønt at høre! Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften, det er jeg vel nok glad for :)
Kh AC
Hej Ann-Christine
Jeg skal lave din lækre lasagne på lørdag. Jeg har cøliaki og vil høre hvilken mel du evt kan anbefale i stedet for hvedemel til den hvide sovs? Lasagnepladerne har jeg styr på ☺️
Hej Yvonne,
Jeg ville prøve med majsstivelse som jævner i stedet for hvedemel, det vil sagtens kunne fungere og give et skønt resultat.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Også virkelig god med den rest ricotta, jeg skulle have brugt inden udløbsdato og revet cheddar.. Mmmmmmmm… Det er helt klart dét værd at lave den langtidssimrende kødsovs først.
TAK
Merete
Lyder skønt ♡
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Jeg har prøvet denne her opskrift to gange nu og ja, som du selv nævner, den holder hver gang. Så godt at selv vores lille knægt på et par år næsten “forspiser” sig i den. :)
Jeg ville gerne lave den lidt oftere, men afholder mig p.g.a. al den tid, jeg skal bruge på at rive mængden af grønsager der skal i. For ja, man laver selvfølgelig til flere omgange, nu man er i gang, og jeg er ikke en ørn i et køkken.
Min bøn er derfor, om du kan løfte sløret for hvad slags køkkenmaskine, du benytter til at rive grøntsagerne med?
Du nævner det ca. et minut inde i video her, og jeg har efterfølgende forgæves prøvet at se, om jeg ikke kunne lure det i en af dine øvrige videoer.
Derfor, hvis du evt. har brugt den under en demonstration i en tidligere video, er du så sød lige at linke dertil. Tak skal du have.
Og også tak for dine mange dejlige opskrifter og videoer der gør, at jeg som urutineret mand i et køkken, lykkes med at lave mange fede retter. ;)
Hej Palle
Mange tak for din fine hilsen og skønne tilbagemelding på opskriften, hvor er det dejligt at høre!
Til grøntsagerne bruger jeg oftest min foodprocessor (Magimix foodprocessor) eller min Minihakker (Kitchen Aid mini foodprocessor) jeg har også en Ankarsrum Assistent hvor man kan få rivefunktion til, den er også virkelig god og med alle tre er det nemt og hurtigt at få grøntsagerne til saucen klar på nul komma fem. Du kan læse lidt mere om dem her: https://www.valdemarsro.dk/mine-bedste-koekkenmaskiner/
Kh Ann-Christine
Det er den bedste lasagne jeg NOGENSINDE har spise <3
Så dejligt at høre ♡
Det er en lækker opskrift som jeg fulgt og fået et godt resultat ud af..
Men må indrømme jeg ikke forstår de mange kommentarer om ekstra grøntsager.. !
Jeg har dog droppet bladselleri, men erstattet med persillerod.. Det kan jeg godt lide.. :)
Men en god kødsauce har altid været en fantastisk mulighed for at skjule, og proppe en masse grøntsager i ungerne..
Og en kødsauce fungerer bare ikke uden grøntsager.. Drop det med at tilsætte grøntsagsboullion.. Der skal bare være løg, hvidløg, gulerødder, persillerod/pastinak fintsnittede porrer/forårsløg..
Så har du bullion i ægte form..
Du kan tilsætte peberfrugt/pastinak/champignon/kartofler/majs Ungerne opdager det aldrig.. ( Med mindre de hader champignon ) :)
Og kødsaucen fungere som du skriver både til pasta og til lasagne hvergang… :)
Ungerne er blevet ældre, så jeg scorer points på at stege bacon med
og jævne med lidt fløde ;)
Tak for en god opskrift..
Skal lasagnepladerne være friske eller tørre?
Helst tørre :)
Den lyder super lækker!
Kan man lave mornaysaucen dagen i forvejen?
Ja, det kan du fint gøre :)
God fornøjelse
Kh AC
Blender altid grøntsagerne , ungerne aner ikke der er så mange grøntsager i. Lige dele grøntsager og kød
Når jeg laver kødsauce til spagetti/ lasagne, bruger jeg halv okse og gris.
Af grønsager, løg, champignon, aubergine, gulerødder, og hvidløg, snittet fint.
Oregano, lidt sød paprika, salt og peber, samt lidt sukker, dette pga. Af syren i tomaterne.
Hakkede tomater i dåse,, koncentreret tomat, samt lidt rødvin.
Laver altid ca. 10 liter, lader det simre i ca. 3 timer.
Fryser noget i portioner, så har man altid noget til de dage man skal have det let.
Typisk laver jeg også et par lasagner, disse kan også fryser.
Tak for at dele denne fantastiske opskrift på lasagne? Jeg har lagt mærke til at du har fjernet bladselleri fra opskriften – hvilket må være en fejl? Dog er den stadig inkluderet i din Youtube video ;)
Hej Niels
Ja, det er en fejl og er fluks rettet nu!
Det var dejligt du så det og skrev – den må være smuttet da vi for nyligt har skrevet vores opskrifter i et nyt opskriftssystem.
Mange tak for din hilsen og fine hjælp :)
Kh AC
Tak for dit svar! Det var det jeg tænkte som erfaren lasagne laver her på sitet ? Så lidt! Glæder mig til at udforske flere af dine opskrifter. Vh Niels
Nu er jeg så heldig at have en slowcooker kan man ikke bare bruge den og så sætte den lav varme i 8 timer eller skal den op på høj varme
Alex venlig hilsen Voldby
JO måske, det skal gerne simre en anelse ved lav temperaturer, så hvilken indstilling den skal have på slowcookeren, må jeg være dig svar skyldig på.
Kh AC
Kære Ann-Christine.
Tak for en god blog!
Jeg vil som du har foreslået lave en rigtig italiensk aften for mine veninder, som kommer på besøg i morgen. Dog vil jeg gerne hygge med dem i stedet for at stå i køkkenet, når de kommer.
Mornaysauce kan den laves lidt i forevejen og bare stå? Eller hvad anbefaler du? Jeg laver lasagnesaucen i dag, så lasagnen bare skal samles i morgen.
Kh
F
Hej Frederikke,
Tusind tak for din søde hilsen.
Mornaysaucen kan sagtens laves i god tid og opbevares på køl til den skal bruges. Lun den blot igen ved lav varme under omrøring inden lasagnen samles. Rigtig god fornøjelse med den lækre middag
Kh Ann-Christine
Jeg har brugt nogle af dine opskrifter. Meget fint. Men denne har jeg kommentar til. Det er helt unødvendigt at saucen skal simre i 4-6 timer. 1 time. Læg lag på lag og lad hvile i fred i 1,5 time, og SÅ i ovnen.
Bladselleri fungerer bedre end gulerødder…hver vor smag…og bladselleri først i til sidst, så de stadig har sprødhed.
Ellers tak for brugbare indlæg?….
Hej Irene
Mange tak for din fine hilsen og feedback – jeg tænker det er en smagssag og denne lasagne synes vi bliver allerbedst når den simrer længe ♡ Uanset, så er det endelig bare at justere til efter egen smag og behag.
Skøn aften til dig
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Tak for aftensmad ;) Ja, den sad sgu lige i skabet, lasagnepladerne var dog ikke helt bløde men godt smagte lasagnen. Jeg er en 20-årig dreng med interesse i dine opskrifter, det er der ikke mange på min alder der kan sige, he he :) Jeg har eksamen i engelsk i morgen, og har hørt at det er godt med kulhydrater aftenen inden man skal præstere, så måtte lige tage et kig forbi Valdemarsro. Fortsat god aften
Hej Oliver,
Hvor er det godt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding.
Det kan variere en smule med bagetiden, prøv evt at stikke en gaffel, et grillspyd eller kødnål gennem lasagnen næste gang for at tjekke at lasagnepladerne er møre.
Rigtig god eksamen i dag!
Kh AC
Hej Ann-Christine .Tusind tak for den absolut bedste kødsauce ever :-)
Har lige prøvet den, svitsede kød og grøntsager og smed den derefter i ovnen i 5,5 time ved 150 gr. Den blev ligesom smør og smagte fantastisk :-)
Hvor er det skønt at høre, tak for den fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Det var en dejlig opskrift! I min familie kunne vi dog ikke spise helt så meget, så der var til flere dage
Enig!!! Familien og jeg levede også af rester hele ugen :D
Når nu det her er den allerbedste, har den helt sikkert ikke brug for nogen justeringer, MEN, et af mine bedste fifs til kødsovs er at bruge grøntsagsjuice (fra supermarkedet) i stedet for tomatpure/hakket tomat + grøntsags boullionterning. Det gir virkelig en skøn smag :)
Uuh den glæder jeg mig til at lave!! Måske et dumt spørgsmål, men hvor meget grøntsagsboullion bruger du?
Tak for genial blog!:)
Kh Katrine
Som regel omkring 1-2 dl blandet grøntsagsboullion- svarende til ca en tsk herbamare og 2 dl kogende vand. Men det kommer lidt an på simretid og hvor meget væde der er i grøntsagerne
Tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Tusind tak for svaret og for hurtigt svar :) super dejligt. Det står og simrer løs, jeg glæder mig sådan til at spise??
God aften:)
Kh K
Lyder som en lækker lassagne, og med så meget sundt smagsgivende grønt i! Den skal vi helt klart prøve. Og så må jeg åbenbart bare væbne mig med mere tålmodighed ift. simringstid.. ?
Vi laver ofte adskillige lasagner på en gang og fryser dem, men i ubagt tilstand. (Kan varmt anbefales – næsten ikke til at smage forskel så længe den ikke er bagt på forhånd). Så det skal vi i hvert fald prøve med denne også – det kan kun blive godt!
Skønt tip – tak for at dele :)
Kh AC
Hejsa. Jeg er allergisk overfor selleri. Hvad kan jeg erstatte det med i en opskrift – f.eks lasagne?
Jeg ville nok blot undlade det :)
Det var virkelig “verden bedste lasagne” – smagte godt. Jeg brugte Porre, svampe og gulerødder som grøntsager.
Hvor er det skønt at høre! Mange tak for din søde tilbagemelding på opskriften.
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine,
Tusind tak for en god blog! Jeg bruger den flittigt!
Da jeg er vegetar, vil jeg bare lige nævne for mine med-vegetarer (og andre interesserede), at denne lasagne fungerer helt fantastisk med “Naturli’ Hakket” (plejer at købe i Netto eller Rema). Nu har jeg godt nok ikke spist kød i et par år, men i min optik smager det hele HELT som den oprindelige udgave ;-) God weekend! Kh Ea
Tak for din fine hilsen Ea :)
Lavede denne opskrift i foråret til min søsters tre børn på 2, 4 og 7 år og den var lige i skabet!!!
Opskriften blev desværre væk for mig, så først nu jeg kan sende en tak :0)
Godt du fandt den igen ♡ – tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Hejsa
Jeg har altid lavet knorr lasagne og den synes jeg jo er den bedste ;) Når jeg så har været hjemme ved folk, har de altid lavet lasagne fra bunden og har ikke kunne give opskrift, da de jo bare lavede den som de plejer ?
Så søgte jeg efter en opskrift og faldt over din. Jeg har prøvet den et par gange, men det er som om der er rigtig meget væske i min lasagnesauce?
Af grøntsager putter jeg gulerødder og porrer i. Lader den simre 2 timer. Og så tror jeg at jeg har for lidt plader i, for saucen og mornaysaucen bliver blandet sammen og det er svært at tage et stykke som i din video, hvor det er mere fast.
Ellers steg alle grøntsager sammen før kødet kommer i – til de er møre og søde – så får du kogt en god del af væden ud af dem, og så pas på med tomat, de tilfører en del væde også.
n.b. man bruger altså bechamel i lasagne – mornay er med æg og ost og hører til lyse retter ;)
Du kan evt lade den simre lidt uden låg, så fordamper væden.
Vil varmt anbefale at komme både bladselleri, squash, løg osv i også – det giver den helt rigtige skønne lasagne smag :)
Bruger ofte tynde skiver af aubergine som “lasagneplader” det smager lækkert.
Det har jeg også prøvet nogle gange, og synes også det er virkelig lækkert – det samme med squashskiver :)
Hej Ann-Christine
Jeg er blevet helt glad for din hjemmeside.
Mange tak for gode opskrifter.
Venlig hilsen
Bo Andersen
Hvor er det dejligt at høre!
Mange tak for din fine hilsen
Kh AC
Verdens aller-aller bedste lasagne! Og det er ikke pral. ?? Ofte bliver jeg hurtigt mættet af lasagne pga den intense smag og kød, og sidder tilbage med en oppustet mave og stadig lidt sulten. Denne lasagne kan jeg sagtens spise mig mæt i, og efterfølgende have en glad mave ? Den smager super godt, og der er en masse smag i den!
Tak for en rigtig god opskrift.
Årh, hvor er det dejligt at høre ♡ Skønneste hilsen og kompliment at få til en opskrift!
Tusind tak :)
Kh AC
Jeg skal prøve denne lasagne opskrift på lørdag. Da jeg skal holde min datters fødselsdag. Skal bare gange den op ca 6 gange da vi bliver 24 personer, har aldrig prøvet med så meget grønt .. total spændende
Mvh Conny
Ja, det vil jeg anbefale at gøre :)
wow det er den hidtil bedste lasagne jeg har fået. Egentlig synes jeg det var ret lang tid retten skulle simre, men hvor blev den bare lækker, blød og cremet. Alt i alt en virkelig lækker opskrift med et godt glas vin til!
Hvor er det skønt at høre! Tak for din søde tilbagemelding ♡
Hej Ann-Christine.
Jeg har længe luret en hel del af dine opskrifter. Min kone og børn er overbevist om at jeg er blevet en mesterkok henover natten og det kan jeg kun takke dig for. Hold da op det hele smager så genialt!
Første gang jeg lavede den her havde jeg ikke lige læst hvor længe den skulle stå og simre, jeg fik derfor lidt pres på, da klokken var lidt i 17 og maden kun lige var kommet i småkog.. :o
Siden har jeg lavet lasagnen flere gange og ekspermenteret lidt med den der simre-tid. Har lavet den en enkelt gang hvor den har stået i 4 timer og en hel del flere gange hvor den har fået max 45 minutter. Hvis man kan lide farverne i grøntsagerne og ikke er så forskrækket over sovsen ikke er helt sammenkogt, så er en simretid på 30-40 minutter altså heller ikke helt tosset, også er tingene helt al’ dente. Det der er mit budskab er blot, at den kan sagtens også klares med langt kortere simretid, alt efter humør.
Jeg håber du fortsætter det gode arbejde, jeg er hvertfald helt tosset med din side og med dig og din fantastiske personlighed. Selvom man er lykkeligt gift, er det sgu svært, ikke at være lidt smålun på sådan en som dig.?
Hej Morten
Hvor er det dejligt at høre at du og din familie er glad for mine opskrifter – det glæder mig :)
– og rigtig skønt at dele oplevelsen af at denne lasagne også er virkelig god med langt mindre simretid.
Skøn sommer til jer – og mange tak for din søde hilsen :)
Kh Ann-Christine
Den vil jeg helt sikkert prøve! Har du prøvet at lægge lasagnen sammen og så lade den stå i køleskabet til næste dag? Så den først bliver bagt dagen efter. Har hørt, at det skulle være godt, men har aldrig prøvet det.
Tak for en skøn blog.
Det har jeg ikke prøvet, men kan forestille mig at det forkorter bagetiden væsentligt – dog tænker jeg om lasagnepladerne ikke bliver ‘for’ bløde af det … men det må da komme an på en prøve :)
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Efter 11 år er denne opskrift stadig relevant. Har lige lavet den, og den er super lækker!
Som en ekstra kommentar:
Da jeg er studerende og har få penge, er dette en super god opskrift at følge, da gulerødder og squash er billigt, og derfor kan få så mange vitaminer, for så få penge som muligt
(jeg har i mit tilfælde skippet rødvinen ;-))
Skønt at høre! Tak for din fine hilsen – og jeg får helt lyst til at tippe dig om denne lækre kikærtegryde, som også er yderst budgetvenlig og et hit her på bloggen :)
Hvor stort er det fad ca. som du bruger til portionen i opskriften? :-)
Uh, godt spørgsmål – jeg har lavet den i mange størrelse fade og laver som regel 3-4 gange portionen her, hvor jeg så fryser saucen ned til fremtidige måltider, men jeg vil anslå den til gennemsnitlig at passe til et fad på 24x 17 cm
Kh AC
Fremragende lassange. Virkelig velsmagende :)
Dejligt at høre :)
Lækker lækker!!! Tak for skøn opskrift!
Dejligt at høre! Mange tak :)
Hejsa!
Jeg er super kræsen og spiser generelt kun knorr lasagne. Har dog en kæreste, der ønsker mere smag og her er jeg jo allerede skeptisk! Alligevel ønsker jeg at prøve, så faldt over denne som lyder mega god!
Som sagt er jeg jo kræsen, så kan man måske putte porrer i???
Den skal I hvert fald prøves! ? håber den bliver en vinder som selv jeg kommer til at kunne lide
Du må endelig prøve den af :)
Man kan fint komme lidt en smule porre i også.
God fornøjelse med den ♡
Kh AC
Tak for svar! Har den til at simre endnu, så det bliver sen aftensmad, men håber så jeg får en god oplevelse med en ny opskrift ?
Hej
Nu du skriver to teske organo/timian.
Mener du så to af hver?
Den opskrift ser så lækker ud, den skal prøves idag ?
Venlig hilsen
Anja
En tsk af hver, eller to af en af dem (valgfrit)
Rigtig god fornøjelse :)
Kh AC
Super tak for det.
Er sikker på den bliver lækker.
Hej Ann
Tak for opskriften
Vi laver også stort set al mad fra bunden af, og er også gået over til friske tomater som vi selv skære i stedet for dåse tomater.
Det giver hele oplevelse af fristen en hel anden karakter.
Mvh
Yaseen
Det er virkelig også lækkert! Jeg bruger også gerne selv friske tomater, når de er i sæson eller hvis vi har henkogt dem fra haven :)
Tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Friskhed skulle der stå
Hej! Jeg har en flaske tomat passata stående i skabet, ved du om jeg kan bruge den i stedet for de 2 dåser flåede tomater? :-)
Ja, det kan du fint gøre :)
God fornøjelse med den
Kh AC
Den ser rigtig lækker ud, dog vil jeg sige, at hvis man ligesom mig bare lige hurtigt kigger på forskellige opskrifter og hvad forberedelsestiden er, så det lidt misvisende, at der står 2 timer foroven, når du siger, at den skal simre i mindst 2 timer og i ovnen i 25 min. Så kommer forberedelsestiden nærmere op på 3-3½ time :)
Tak for dit input – du har helt ret og jeg har nu rettet det til 3 timer :)
Prøv den endelig af, den er så lækker :)
Kh AC
Hej!
Jeg tænker at lave lasagne til nogle gæster jeg får på lørdag, og vil gerne lade kødsaucen stå og simre i mange timer som du skriver.
Mit spørgsmål er, hvis jeg laver saucen dagen inden og gemmer den i køleren, skal jeg så varme saucen op inden jeg samler lasagnen eller kan jeg samle den kold? OG, har altid været lidt i tvivl om, hvor flydende saucen egentlig skal være, for både at få en fast lasagne, men for at der også er nok væde til pladerne??
På forhånd Tak!
Jeg koger saucen op inden den skal samles.
Hvor flydende saucen skal være er lidt svært at beskrive med ord … men du kan se min video med lasagne opskrift her hvor jeg viser hvordan konsistensen er på min sauce :)
Kh AC
Når ja, havde ikke lige tænkt på videoen!
Men super tusind tak – lød min sauce lige 6 timer igår, å skal nok have tilsat noget ekstra væde når jeg kører den op idag!?
Hejsa
Vil gerne prøve din lasagne, men er lidt forvirret over det med hhv mornay- og bechamelsauce?! Du har en opskrift på mornaysauce stående i opskriften (fint), og det er dèn som skal mellem lagene af lasagnesauce og -plader. Så langt, så godt! Men til sidst skal den toppes med bechamelsauce, men du har ingen opskrift lagt ind på bechamelsauce, korrekt? Mener du at der skal mornaysauce på som det sidste? Håber på snarligt svar, vil glæde mig til at smage (kan se de andre er vilde med den??),
Kh PiaMarie
Hej PiaMarie,
Det er rettet nu – og er mornaysauce hele vejen gennem opskriften
Rigtig god fornøjelse :)
Kh AC
Tusind tak? Så skal der produceres lasagne i massevis til lillemandens et-års fødselsdag?❤
Lyder som en skøn ide :)
God fornøjelse og stort tillykke med ham ♡
Kh AC
SÅ FANTASTISK❤️Dejligt der stadig findes ægte madglæde….eller glæde ved ægte mad??
Sådan ! Elsker jeres mad og at i deler den!
Hilsen en rigtig MADELSKER❤️❤️❤️
♡ Tusind tak for din super søde og skønne hilsen
Kh AC
Ja, det plejer jeg at bruge – sådan cirka :)
Synes du det lyder af meget, så prøv bare at komme halvdelen i og smag til efter en times tid. Den må meget gerne smage skønt af tomat :)
Rigtig god fornøjelse med den og fortæl endelig hvordan det går, når du har prøvet den af :)
Kh AC
Den lasagne er bare så god, meget bedre end den, jeg før har lavet. Jeg tror virkelig det gør en forskel at kødsaucen koger i flere timer, og at bechamelsaucen er hjemmelavet. Så tusind tak for endnu en herlig opskrift?
Tusind tak for den skønne tilbagemelding på opskriften! Det er dejligt at høre :)
Hej kan du anbefale en god rødvon til lasagnen, til madlavningen?
Hej Lidia,
Vi bruger blot den vi drikker :)
Er gift med en vin-passionist, som anbefaler en god Chianti eller Barbera
Kh AC
Hej Ann-Christine, jeg kunne godt tænke mig at lave din lasagne i dag, skal bare lige høre hvilke lasagneplader at du bruger og kan anbefale…?
Jeg plejer at bruge de økologiske fra Änglemark, som jeg køber i brugsen :)
God fornøjelse
Jeg kan ikke lige se hvad ovnen skal stå på…. er det 200 varmluft?
Ja, det er det :)
Jeg må ha været total stæreblind – nu ser jeg det i teksten!
Iø blev lasagnen superb! Tak ❤️
Synes jeg mangler krydderier i opskrift -salt-peber-måske timian eller lign. Er det en forglemmelse eller skal der slet ikke noget i?
Du har helt ret!
Og tak for at du skriver det. Jeg har været i gang med at opdatere opskrifterne til det nye design og der er denne vist røget i skyndingen.
Det er opdateret nu :)
Kære Ann-Christine, Tak for endnu en spændende opskrift :-)
Jeg lavede saucen i går med dobbelt ingredienser. Den stod og simrede i over 5 timer. Men da vi sku spise den var den meget flydende. Faktisk havde den et helt stort lag vand øverst som en slags tomatsuppe. Kan det være fordi jeg sku ha haft låget mere af, så det ku fordampe? Eller har du andre forslag til hvad der kan være gået galt? Næste gang putter jeg selvfølgelig bare mindre vand i, men jeg er lidt nysgerrig på hvad der mon gik galt..
Tak. Dbh, Helene
Den bliver meget flydende øverst, men skal blot røres grundigt igennem inden lasagnen samles.
Der kan dog være stor forskel på hvor meget væske der er i grøntsagerne, så hvis den er for flydende, lader jeg den blot simre en halv times tid uden låg på, så arter den sig :)
Kh AC
Herhjemme laver vi også til fryseren. Men i stedet for kun at fryse saucen, bygger vi lasagnen op i foliebakker med låg. (Kødsovs, tørrede lasagneplader og bechamelsauce i lag). Låg på og direkte i fryseren (ubagt). Tages op min et par timer før den skal i ovnen og vupti. En halv time i ovnen og der er friskbagt lasagne! Så lækkert og let, når det skal gå hurtigt. Det har sparet os for mange pizza indkøb ??
Det er altså bare så rart at have den slags ‘nød-retter’ i fryseren!
Lækkert, nemt, sundere og billigere end fastfood – jeg er også fan :)
Kh AC
Hej søde du
Elsker denne opskrift, har dog snydt og brugt en købe ostesauce indtil nu, hvor jeg tænker at gøre et forsøg med den hjemmelavede, men hvor meget skal der i sovsen af de forskellige ting? Mælken kan jeg måske fornemme mig til, men hvad med osten? ?
Mange søde sommerhilsner
Maria
Hvor er det dejligt at høre :)
Mælk er nemlig lidt en fornemmelse – og mht ost, så er det lidt en smagssag. Jeg er begyndt at bruge frisk mozzarella og her bruger jeg ca en kugle på omkring 125 g frisk mozzarella.
Rigtig god fornøjelse til dig og dejlig sommer
Kh AC
Hej, jeg vil forsøge mig med at lave lasagnen en af mine fridage i denne uge, elsker at hygge om simre mad!
Da jeg tænker jeg vil lave en stort portion sovs, ville jeg høre om det ville være en god ide at samle selv lasagnen og så fryse den ned, uden at den er bagt eller kun sovsen?
Har set du har skrevet flere gange og du kun fryser sovsen, men har ikke lige spottet om du fryser en ubagt lasagne ned? :)
Mvh. Jeanette
Hej Jeanette,
Jeg fryser som regel kun saucen ned, da jeg synes det giver det bedste resultat. Både til lasagne, men også fordi jeg så kan bruge saucen til pirogger, spaghettisauce mv.
Men man kan sagtens fryse hele lasagnen ned – i så fald vil jeg fryse den ned ubagt.
Kh AC
Den mest lækre lasagne jeg længe har smagt. Men hvilken ost bruger du til bechamelsaucen? Det reven ost man kan købe nu om dage har jo slet ikke noget med ost at gøre. Tak for super gode opskrifter. Vh. Anita
Hej Anita,
Mange tak, det er jeg godt nok glad for at høre :)
Da jeg lavede opskriften i sin tid brugte jeg ofte en friskrevet mild skæreost – bare hvad jeg lige havde i køleskabet.
I dag bruger jeg stort set altid omkring 125 g frisk mozarella, som jeg blot finthakker med en kniv inden den kommer i bechamelsaucen.
(for helt enig der er ikke meget ost i de fleste ‘revet ost’ produkter – så jeg foretrækker at rive det selv)
Kh AC
Tak for alle de lækre opskrifter, jeg gør præcis det samme.
Laver altid en stor portion kødsovs til fryseren, så er der altid til noget nem aftensmad.
Enten til pasta, lasagne eller en hurtig Shephards pie.
Tusnd tak :) Og det er nemlig rart med gode sager i fryseren til travle dage :)
Fantastisk opskrift!! :-)
Familien elsker den <3 Og den giver mig en god undskyldning for at åbne en flaske rødvin ;-)
Fantastisk! Det er jeg glad for at høre :)
Kæmpe hit! Endda hos min kæreste der nægter at spise andet end Knorr ;-)
Tak for en lækker opskrift!!
Ihh, hvor godt :)
Tak for din skønne hilsen
Det er det helt bestemt :)
Rigtig laekker opskrift.
Er bosat i Saudi Arabien men synes, at det er saa hyggeligt at faa lidt dansk inspiration til maden og folger din blog flittigt. Saa mange tak :)
Tusind tak, det er jeg glad for at høre – og SÅ hyggeligt med en læser bosat i Saudi Arabien, det er så hyggeligt at vi kan samles lidt omkring al hyggen, rundt omkring fra hele verden :)
Hvor meget mælk skal der i sovsen?
Det kan jeg ikke præcist huske – mener jeg bruger omkring 3-4 dl. sådan cirka. Men kom mælk i til konsistensen er god og cremet
Wow, virkelig god lasagne! Og let opskrift at følge. Tak for generelt gode opskrifter! Jeg har nu lavet lasagnen flere gange, og den bliver altid god. Min bror roste mig endda og sagde, at det var den bedste lasagne han havde smagt – bedre end vores mors hjemmelavede! Det er ikke helt skidt. God påske.
Mvh Sofie Amalie
Hvor er det altså skønt at høre!
Tusind tak for din søde hilsen. Det er helt vildt hyggeligt når vores familiefavoritter også hitter stort i andre familier
Rigtig god påske
Kh AC
MMM den ser lækker ud, den vil jeg lave næste gang..Ungerne elsker min lasagne, laver den næsten fra bunden, men med færdiglavet morneysauce, og frosne wok grønsager, og smager mums…men vil gerne lave helt fra bunden…men men..jeg var hele byen rundt efter staniol bakker med låg,,men kunne kun finde uden..nu har jeg sat en stor lasagne i fryser, som skal bruges på fredag hvor vi skal i lalandia… men har lagt staniol over, har ikke andet..er der ikke noget med at det ikke er så sundt med staniol over ?
På forhånd tak for svar:)
Jeg tror egentlig ikke at staniol er værre eller bedre end staniolbakkerne … men skal ikke kunne sige det med sikkerhed :) Så længe det ikke er til hverdagsbrug, så går det nu nok en gang imellem vil jeg tro.
Hej Ann-Christine.
Skal i gang med denne i dag – glæder mig:-)
Hvilke lasagneplader benytter du – frisk el. de tørre?
Mange hilsner
Camilla
Hej Camilla,
Jeg bruger selv oftest de tørrede lasagne plader
God fornøjelse med lasagnen :)
Kh AC
Ja, lige præcis :-)
Vores yndlingsretter af den slags er …
Til fryseren:
Lasagnen her :)
Gullash: http://www.valdemarsro.dk/gullashsuppe/
Og de hurtige nemme retter er suppe: http://www.valdemarsro.dk/suppe/
og æggekage: http://www.valdemarsro.dk/aeggekage-opskrift/
Tak :-)
Tak for en altid inspirerende blog.
Faldt over denne gamle opskrift og tænke om du vil dele dine bedste (nogenlunde sunde) hurtigretter eller fryseretter?
Tænker du som i retter jeg laver og selv fryser ned i portioner til senere?
Den bedste lasagne EVER! Endnu engang en rigtig god opskrift fra din side og så er jeg vild med, at mine børn får spist en masse grøntsager helt uden at vide det :-)
Jeg lod kødsovsen simre i tre timer og den var virkelig lækker!
Ih, hvor er det skønt at høre at du har stor fornøjelse af mine opskrifter og jeg er noget så enig med dig – denne lasagne er også min yndlings :) Og jeg elsker at det er en nem måde at få grøntsager i børnene på ;)
Det lyder spændende. Og lasagne er altid godt. Så længe den ikke kun smager af kød og tomatsauce. Hver gang vælger jeg at putte bacon i kødsaucen, og kan rigtig godt anbefale det :)
Uhm, det lyder godt! – og enig ;)
Jeg har en bolognese med i min nye bog, hvor jeg har tilføjet bacon – det giver en fantastisk smag. Jeg er også blevet rigtig glad for røget paprika, som virkelig også løfter mange retter med den gode lidt røgede smag.
Hvis nu man først er hjemme kl 5 fra arbejde, så kan jeg jo ikke nå at lade den simre i 3 timer for så bliver det jo ret sent. Men tænkte på om den kan simre kortere, eller kan jeg f.eks. lave sovsen dagen før og lade den simre i 3 timer der også bare varme sovsen op dagen efter? :-)
Jeg laver oftest en kæmpe portion i weekenderne (4-5 x opskriften) og så fryser den ned i portioner, så er der nem mad til de dage man kommer sent hjem. Saucen kan også sagtens stå i køleskabet en dag eller to.
Man kan godt lade den simre i kortere tid, men den bliver helt anderledes i konsistensen så, med meget mere bid i grøntsagerne – hvilket heller ikke er så dårligt, men blot anderledes …
Kh AC
Tusind tak for det hurtige svar! :-)
Mine grønsager er champion & grøn preber
Champion dampes på panden til de ca. halveret, halv væske hældes fra
I forhold til kødet er 1:1
Grøn peber i små tern (3 stk til 4 voksne)
Simre tid 2½-3 timer
Normal bechamel sauce, tilsat parmesan ost
Lasagnen i fadet sluttes af med et godt lag parmesanost
Parmesanen bliver dejlig sprødt..Yummi :-)
45-50 min i ovnen
Velbekomme
Hej. Det er fantastisk at opleve hvordan kødsovsen forandrer sig mens den simrer. Det er nu 2 timer siden jeg satte den igang. Fik ryddet op i grøntsagerne i køleskabet. Noget gik til tomatsovsen og kartofler, kål og nogle slatne porrer blev til grøntsagssuppe, som også skal koge en time. Så nu er der go mad til mange dage. Og krydderurterne står jo udenfor og venter på at blive brugt. Så uhm hvor jeg glæder mig til at smage.
Hvor lyder det dejligt og jeg håber det blev en god lasagne :)
Tak for den lækre opskrift! Den var helt perfekt til vores matematik opgave(: dejlige billeder.
Opskriften ser fornem ud og vi vil overveje at få vores forældre til at lave den når vi kommer hjem fra skole(;
Dog syndes vi at der er for lidt kød i opskriften, vores forældre plejer at putte mere i(:(:(:
Kys Rebsta (Asta & Rebecca)
Ihhh, hvor lyder det lækkert!
Hvor stort et fad bruger du?(:
Jeg skal have gæster her på fredag og vi bliver 8-9 mennesker i alt. Jeg har et fad der er 30×40, men er det stort nok, når jeg i hvertfald skal bruge 1000g oksekød?
Jeg kan faktisk ikke helt huske hvor stort mit fad er – men jeg tror dit passer helt fint.
Jeg vil dog forslå at du også servere brød og en stor skål salat til :)
Super, jeg krydser fingre(; mange tak(:
Sikke en masse positive respons på din lasagne. Jeg vil lave den i morgen, hvor vi får gæster. Vi bliver 7 personer (3 børn) så tænkte at lave dobbeltportion. Kan jeg fryse en rest ned? Eller er det alene saucen du anbefaler at fryse ned?
Overvejer om jeg skal lave saucen allerede i dag, så den kan simre hele eftermiddagen, eller om jeg skal nøjes med 2,5 time i morgen….tror det ender med at jeg hygger mig med at lave den allerede i dag.
Jeg ser først din besked nu, så jeg håber den blev god.
Jeg plejer kun at fryse saucen ned, hvis jeg har en rest færdig lasagne, så spiser jeg den i løbet af en dag eller to. -men mon ikke den også sagtens kan fryses.
Vi fik den i går, og vil sige det er den bedste jeg har smagt til dato, super lækker.
Det er jeg godt nok glad for at høre. Dejligt at I kunne bruge opskriften :)
Jeg har lasagnen over lige pt til at småsmire. Her dufter så dejligt og jeg glæder mig til smage den. Måtte skifte gryden til en større undervejs :D
Uhmm, jeg håber den blev god :)
Den ligner min ‘hemmelige’ opskrift til forveksling :)
Prøv at tilføje lidt ansjoser og balsamico næste gang – det gi’r altså lige det sidste til smagen og gør den ekstra italiensk! Mmhhh!
//Louise
Det lyder spændende og som en ide jeg bliver nødt til at prøve af :)
Hej
Kom lige tilfældigt forbi og faldt over din opskrift som lyder enormt lækker.
Jeg har dog bare lidt svært ved ideen om rødvin? Gør den en stor forskel? Lasagnen skulle gerne spises af børn også, så kan man smage rødvinen eller hvad gør den?
Vh Anne
Hej Anne,
Rødvin i varme retter smager dejligt og runder retten fint af. Lige som Coq au vin, som sagtens kan serveres for børn, så kan denne lasagne også. Alkoholen fordamper nemlig fuldstændig under tilberedningen. Man kan godt smage rødvinen, men den tager ikke over. Man kan også sagtens undlade at komme rødvin i og i stedet smage til med rød balsamico
Rigtig god fornøjelse med den (med eller uden rødvinen)
Kh Ann-Christine
Prøv at udskifte hvert andet lag af lasagneplader med tynde skiver squash det bliver super lækkert
God ide!
jeg skifter nogle gange alle pladerne med squash, men vil da også lige prøve at nøjes med hver anden plade.
LÆKKERT!!
Jeg har længe tænkt på, at nu skal jeg også have lavet lasagne.
Men lige netop denne ret, der er jeg enig med dig. Den bliver bare det bedre, når man har tiden til at give retten den nødvendige kærlighed..
Måske det snart kunne blive et fridags eller weekendsprojekt…
Tak for en altid inspirerende og SMUK blog… :-)
Karina
Tusind tak, Karina :)
Jeg elsker denne lasagne, der er bare noget helt enormt hyggeligt ved at have en simreret på komfuret. Det er også helt vildt rart at have noget i fryseren på travle hverdage, så nemt og lækkert!
Kh Ann-Christine
Jeg har desværre en mand, der ifølge ham selv, er meget allergisk overfor langt de fleste grøntsager… Jeg vil prøve at rive det grønne og svitses det sammen med løg. Derefter tage det op og svitse kødet for dig selv. Og så ellers fortsætte som dig. Håber det kan skjule alt det grønne, selvom noget af det sunde også smutter. Men bedre end ingenting, tænker jeg…
He he, du skulle næsten prøve om han ville opdage alle grøntsagerne. De skal bare snittes helt fint og så lade det hele simre sammen læææænge … Min datter er lige pt lidt skeptisk for grøntsager i mad, men hun har endnu ikke luret den -og hun har et skarpt øje for den slags ;)
God fornøjelse
MÅÅÅÅMS den er lækker, nok den bedste jeg har fået! Og her er der rigeligt til 5-6 personer. Den skal klart gentages. Tak for det :-)
Kh
Dejligt at høre! Det er også en af vores familiefavoritter :)
Kære venner. Det overrasker mig en del, at kødet skal stå og simrer i så mange timer. Det er vel nok når kødet bliver brunt.
Den lyder hamrende god denne opskrift. Den skal jeg da selfølgelig prøve,men hvordan kan jeg finde opskriften for flere personer. Der er nu mange jeg skal mætte´, det er ikke godt nok til 3-4 personer. Nu har jeg pjattet med det her i flere timer, kan nogen fortælle mig hvordan jeg finder opskriften til flere personer?
Mange kære hilsener fra mormor her
Hej Susanne,
Det gør en kæmpe forskel at lade retten simre i flere timer, saucen bliver cremet og lækker – så det kan jeg varmt anbefale :)
Jeg plejer selv at gange alle ingredienserne op med 4 eller 5 og så fryser jeg blot det sauce ned som vi ikke skal bruge i portioner.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Fantastisk lasagne – jeg elsker at lave mad, men af en eller anden grund er det ikke lykkedes mig at lave en rigtig god lasagne – før nu – tusind tak for en virkelig god opskrift :o)
Det er jeg da super glad for at høre. Jeg er jo selv ret glad for den lasagne :)
Henriette, Godt at høre at lasagnen også er et hit hos dig :) -hyggeligt med en kommentar og tak for dine søde ord
Hej…
Har læst med her et stykke tid – på sidelinien :)
Og er rigtig glad for at læse dine hyggelige blog indlæg og lækre opskrifter :)
Jeg prøvede selv lasangen i går MUMS MUMS MUMS – jeg lod den simre i 6timer.. og den er bare lækker, jeg brugte fuldkorns lasangeplader og det var superlækkert..
Tak for god læsning ;o)
Hilsen Henriette
Hej
Denne opskrift lyder bare helt og aldeles perfekt, tror den skal laves næste gang til madklubben:)
Har dog et spg. hvis man øsnker at tilføje ekstra grøntsager, hvor lang tid skal de så have? du skriver de skal tilføres til sidst, men hvor lang tid skal de så have sammen med saucen? skal de koges ud? eller bare lige ned og vendes? eller en mellemting af disse?
Kathrine, Jeg lader alle grøntsagerne koge med fra starten og så i minimum 2 timer gerne mere.
God fornøjelse, jeg elsker den lasagne :-)
Signe, Det er super smart, når man nu er i gang og lave en kæmpe portion af simremad. Jeg giver det lidt på slump i ovnen efter det har været frosset ned, nogen gange får det lov at tø op i kleskabet, andre gange ryger lasagnen direkte fra fryseren i ovnen…
Opskriften har jeg desværre ikke fået prøvet endnu, men ideen med at lave dobbelt op og smide en klar lasagne i fryseren, synes jeg, er super god og vil straks tage den taktik til mig, så der er ‘let og lækker’ aftensmad en af de dage, hvor den slags er et hit for husmoderen.
Sætter du den frosne lasagne direkte i ovnen, eller lader du den tø op først? Og hvor lang tid giver den den i ovnen.
Det er super smart, når man nu er i gang og lave en kæmpe portion af simremad. Jeg giver det lidt på slump i ovnen efter det har været frosset ned, nogen gange får det lov at tø op i kleskabet, andre gange ryger lasagnen direkte fra fryseren i ovnen…
Phenixmum,
Velbekomme, jeg er glad for at du kan brue opskriften :-)
Jeg håber også du får en skøn uge
Ville bare si tusen takk for din lekre lasagneoppskrift…elsker slow cooking..
Særlig det ekstra tilskuddet av grønt var kjærkomment her.
Måtte uke din bli kjempegod ….. og en riktig god klem kommer fra phenixmum
..jada – det oss snøbavianene der opp i nord…
Et cetera,
Dette ér husets opskrift, den har det nemlig med at udvikle og ændre sig løbende, ligesom “hjemmebryggede” opskrifter gør det ;-) -Jeg glæder mig til at høre hvad du synes, hvis du prøver den :-)
Spacemermaid,
Jeg kan også selv godt lide, at der er mange grønsager i. -men da retten står og simre i så mange timer, kan man ikke se de mange grønsager, når den serveres. Hvilket også gør den egnet til børn, der ikke kan lide grønsager.
Gitte,
Selv tak :-) God ide at lave den dagen før, -når du lader den simre i mange timer, så kan man ikke se grønsagerne til sidst. De gør bare saucen cremet og lækker, at det er super sundt, er bare et plus ;-)
:-)
Jeg håber hun får en dejlig fødselsdag!
Den opskrift ligner en “ægte” italiensk én af slagsen – mon ikke det er sådan med lasagne efterhånden – i hvertfald i de fleste “yngre” husholdninger – at man har en husets opskrift – ligesom man havde på mere traditionelle retter før hen. Din ser i alle tilfælde supergod ud, den skal vist afprøves en dag :-D
Tak søde!! Så kan jeg komme i gang. Tror jeg laver kødsaucen i morgen, så den kan “sætte sig. Jeg har også tænkt mig at lave bechamelsaucen fra bunden, for det elsker datteren. De er kun vant til at få købe lasagne hos deres far, så hun er vild med en hjemmelavet fra bunden! Din opskrift lyder nemlig rigtig god med alle grøntsagerne, som kan skjules ved at snitte dem i mindre stykker;-)
Ih, hvor lækkert. Måske jeg skulle prøve, næste gang jeg får gæster. Kan godt lide det med ekstra grønsager…