Langtidssimret chili con carne med bov
Langtidssimret chili con carne af oksebov er virkelig lækkert og en dejlig simreret, som jeg på det varmeste kan anbefale at begive sig ud i.
Sådan en simreret kræver simrekød, og resultatet bliver det møreste kød, man kan ønske sig. Jeg river det fra hinanden – ala pulled pork – og der er så meget smag, smovs og dejlighed i denne ret. Selv om retten tager lang tid at lave, så kræver den kort arbejdstid i køkkenet og den passer stort set sig selv. Genial som en uhøjtidelig gæstemad og til hyggestunder. Server helt klassisk med ris, nachos, cremefraiche og krydderurter – og lav gerne en stor portion, så der også er til fryseren.
Prøv også: opskrift på nem chili con carne >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Langtidssimret chili con carne
- 1 kg oksebov
- 2 løg, finthakkede
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt kanel
- 2 tsk stødt koriander
- 0,50 tsk chiliflager
- 1 dåse hakkede tomater
- 30 g soltørrede tomater i olie, finthakket
- 3 dl oksebouillon
- 1 dåse kidneybønner, drænede og skyllede
- 40 g mørk chokolade
- 3 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 125 g nachos
- 3 dl ris
- 2 dl cremefraiche 18 %
- 150 g cheddar ost
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1 rød chili, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skær kødet i tykke skiver (jeg deler en oksebov på 800 g i 3-4 skiver).
Varm en støbejernsgryde op med olie ved høj varme og brun kødet godt på alle sider. Tag kødet op af gryden, sæt det til side på en tallerken og skrue ned for varmen på gryden.
Tilsæt løg, hvidløg, spidskommen, kanel, koriander og chili i gryden og sauter nogle minutter til løgene er bløde.
Kom kødet tilbage i gryden sammen med hakkede tomater, soltørrede tomater og oksebouillon.
Læg låg på, kog langsomt op til kogepunktet, juster derefter temperaturen til, så det blot akkurat netop simrer svagt. Lad retten simre i gryden med låg i 3-4 timer til kødet er mørt som smør.
Tag kødet op af gryden og trævl det med to gafler. Kom det trævlede kød tilbage i gryden og rør retten godt sammen.
Smag godt til, med salt, peber og evt mere chili efter smag.
Tilsæt bønner og varm retten godt igennem i 5 minutter.
Tag gryden af varmen og rør først halvdelen af chokoladen i og smag til med resten af chokoladen. Smag igen retten til.
Server med nachos, ris, godt brød, creme fraiche og gratiner evt med cheddarost.
Hej Ann-Christine
Når du skriver Mørk chokolade idine opskrifter, hvilken cacao % snaker vi om 70-80& ? Jeg har aldrig prøvet med mørk chokolade i varm mad men det kan sikkert noget , det skal prøves
Hej Morten
De seneste år har jeg brugt callebaut 54 % til ret meget med mørk chokolade, både i det søde køkken og det salte. – og ellers går jeg efter mellem 54 og 70 % mørk chokolade til madlavningen.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Jeg vil rigtigt gerne prøve denne udgave af chili-con-carne, men vil lige høre om man eventuelt kan bruge noget andet en koriander eller måske helt udelade det?
Hej Connie
Du kan undlade og evt erstatte med spidskommen.
Vær dog opmærksom på at tørret koriander i varme retter smager helt anderledes end frisk koriander. Så hvis det skyldes at du ikke er begejstrede for den friske udgave, så kan det godt være den tørrede kan fungere godt alligevel :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Tak for svar, det er lige præcis det med den friske koriander, så jeg prøver opskriften som den er :-).
Hilsen Connie