Lammekrone med ovnbagte rosmarin kartofler
Lammekrone er perfekt til påskemiddagen og her er opskriften lavet med rosmarin og hvidløg, som passer perfekt til det gode lammekød – og tilmed med super lækre rosmarin kartofler til, som også snildt kan serveres til mange andre gode retter.
Smørmør lammekrone med rosmarin kartofler, som seriøst er noget af det bedste, jeg har smagt længe.
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Lammekrone med ovnbagte rosmarinkartofler
- Lammekrone
- 2 lammekrone
- 3 spsk frisk rosmarin, nålene
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk flagesalt
- 0,50 tsk sort peber, friskkværnet
- Rosmarin kartofler
- 1 kg kartofler, skrællede og skåret i skiver
- 4 gulerødder, skrællede og skåret i skiver
- 2 spsk olivenolie
- 1 rødløg, skåret i tynde ringe
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 2 spsk frisk rosmarin
- 1 tsk flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 spsk smør
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Lammekrone med rosmarin
Dup lammekronen med køkkenrulle, så den er helt tør, rids derefter fedtet i ternet harlekinmønster, prøv kun at skære igennem så det går lige ned til kødet, men uden at ridse i kødet.
Kom salt, hvidløg og rosmarin i en morter og stød til grøn duftende rosmarinsalt.
Bland med peber og gnid lammekronen med blandingen, så det kommer godt ned i de ridsede tern.
Kom lammekronen i et ovnfast fad og bag dem i ovnen ved 175 grader varmluft med fedtsiden op i 20-30 minutter (afhængig af hvor rød/rosa/gennemstegt den skal være) Vores fik 24-25 minutter.
Lad derefter hvile i 10-15 minutter, inden den skæres ud.
Rosmarin kartofler
Kom rosmarin og salt i en morter og stød det grundigt til en flot grøn rosmarinsalt.
Smør et ovnfast fad med en smule olivenolie og vend derefter kartoffelskiver, gulerodsskiver, knust hvidløg, løgringe grundigt med olivenolie og rosmarinsalt, samt friskværnet peber.
Anret i det ovnfastefad og kom små smørklatter over anretningen.
Sæt fadet i ovnen ved 175 grader varmluft og bag i 40-45 minutter til kartoflerne er møre.
Tak for dine altid gode opskrifter, men jeg savner noget sovs, og ikke bare en gang dip.
Hvad tænker du om en vildtsovs med tyttebær/ribsgele eller har du noget der passer bedre.
Jeg kunne godt bruge en opskrift hvor du laver lammekrone på en grill. Det tænker jeg nemlig at gøre nytårsaften. Godt nytår.
Det er også lækkert på grill og du kan fint grille denne i stedet for ovn. Jeg ville gå med 1-3 minutter på direkte varme og derefter indirekte varme.
Rigtig god fornøjelse og godt nytår
Kh Ann-Christine
Hej!
Hvor lyder det lækkert!
Ét spørgsmål: Hvad svarer 175°C i en varmluftovn, til i en gasovn?
Sådan ca
Mvh. John Johansen
Hej John,
Det skal jeg ikke kunne sige, men har skrevet lidt om varmluft vs alm over/undervarme her: https://www.valdemarsro.dk/ofte-stillede-spoergsmaal-til-valdemarsro-opskrifter/ under bagning
måske du kan bruge det som vejledning :)
Kh AC
Jeg er meget glad for mit bluetoth stegetermometer, så hvilken kerne temperatur skal jeg gå efter?
Yderst lækker ret – lavet den x 2 og lige god hver gang. Som supplement tzatziki og tomatsalat med fetaost
Skønt at høre, mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Glimrende opskrift. Vi prøvede med revet citronskal i rub’en til lammekronen, og det virkede rigtig godt.
Dejligt at høre, mange tak for din fine tilbagemelding
Kh AC
Rigtig lækker opskrift der gik fint sammen med opskriften på citronfromagen.
Dejligt at høre! Tusind tak for din søde tilbagemelding
Kære AC
Jeg skal have besøg at et par veninder en hel weekend. Vi skal bare hygge, shoppe, snakke, spise dejlig mad og drikke vin. Havde tænkt på lammekrone – den virker overskuelig efter en shoppe lørdag, men hvilken salat vil du foreslå? Kan se der står en lille skål på billedet,men ikke hvad der er i. Er kartoflerne ” våde” nok i sig selv , eller skal der noget dyppelse til.
På forhånd 1000 tak for hjælpen – du min søde madguru
Åh nej, du har jo allerede afklaret mit spørgsmål. Sorry havde ikke læst de andre kommentare.
Kh Lena
Det er helt okay :) Dejligt du fandt svar
Lyder som den hyggeligste weekend du har planer om – rigtig god fornøjelse
Kh AC
Mums hvor lækkert – tror jeg må kopiere din nytårsmiddag!
Har tænkt på noget, når jeg læser dine opskrifter igennem, i dette tilfælde putter du så kød og kartofler ind samtidig? Eller har du to ovne?
Mvh Stine, en fast læser.
Godt nytår!
Hej Stine,
Det ville være luksus med to ovne, jeg overvejede faktisk om vi mon kunne få plads til det i vores nye køkken her – men nej, vi har kun en. Jeg har de lækre lammekroner i et mindre fad og så står de blot ved siden af hinanden eller over hinanden i ovnen.
Rigtig godt nytår og god fornøjelse med nytårsmenuen
Kh AC
Super lækker Lammekrone og tilbehør :-) serverede en dejlig humus til.
Dejligt at høre! Tak :)
Hej. Hvilken salat/tilbehør passer til denne ret. Skal lave den imorgen og glæder mig. Kartoflerne lavede jeg sidste weekend og de smager himmelsk. Kh Rikke
Hej Rikke
Jeg synes gerne det må være ret enkelt, som bare en grøn salat med vinaigrette eller iblandet noget kål, fx rødkål – som jeg lige har skrevet i kommentaren ovenover.
Men en spidskålstzatziki som denne : https://www.valdemarsro.dk/spidskals-tzatziki/ kunne også være super lækkert og evt med godt brød til.
Grydebrød, flutes eller lign: https://www.valdemarsro.dk/broed/
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hej –
Hvor mange kartofler, salt, rosmarin og hvidløg bruger du?
Hilsner Mette
Ej, hvor mærkeligt – synes da jeg havde skrevet alt det, men måske har jeg ikke fået trykket gem, da jeg skrev det.
Dét får jeg lige skrevet på igen lige om et øjeblik :)
Hej,
Jeg har fulgt din inspirerede blog længe og nu har jeg lige et spørgsmål til retten med lammekrone. Hvilken salat kan du anbefale til lam?
Mvh og rigtig god påske
Lisbeth
Dejligt at høre, Lisbeth :)
Vi lavede blot en helt enkel rødkålssalat, iblandet krydderurter, grønsalat og saltede mandler.
Rødkål og salat blev vendt i en vinaigrette af olivenolie, honning, hvidløg, sennep, salt og peber.
Bare helt simpelt. Lidt feta i salaten vil også være godt
God påske
Kh AC
Nøj det ser godt ud, det kommer på påskeferie menuen, men nu spørger jeg bare på godt fynsk
– hva med sovs?
åhh, ja det glemte jeg helt – både da jeg planlagte og tilberedte maden og skrev opskriften. Men lige da jeg havde sat det hele på bordet kom jeg i tanke om at der manglede noget og rørte lynhurtigt en skøn kold dip af cremet fetaost, fløde og friskkværnet peber sammen.
Det blev super godt og passede skønt til både lam, kartofler og salat :)
Orj det lyder godt til lam, det kommer på, der skal nydes tid til madlavning i ferien
Det er så vildt lækkert, så rigtig god fornøjelse og rigtig god påske :)