Lammekoteletter med mynte og rosmarin
Her får I min uimodståeligt lækre opskrift på lammekoteletter med en skøn mariade af rosmarin og mynte.
Og ja, jeg finder det næsten umuligt at lave lam uden hvidløg, det er bare så godt jo! Så hvidløg er der naturligvis også i.
Marinaden er lavet på nul komma fem og så skal de lækre lammekoteletter ellers blot trække smag i nogle timer, inden de fx grilles og serveres med dejligt tilbehør. Perfekt til en god søndagsmiddag eller til påskemiddagen.
Prøv også: min opskrift på lammekølle >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Lammekoteletter med rosmarin og myntemarinade
- 4 lammekoteletter
- Marinade
- 3 spsk frisk rosmarin, finthakket
- 3 spsk frisk mynte, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 1 tsk æblecidereddike
- 1 tsk ahornsirup
- 1 tsk dijon sennep
- sort peber, friskkværnet
- 1 tsk flagesalt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom ingredienserne til marinaden i en morter og kværn det godt sammen, så al duft, smag og gode sager bliver godt og grundigt mikset til en skøn duftende marinade.
Dup lammekoteletterne tørre med køkkenrulle og fordel marinaden godt på kødet.
Kom koteletterne i en skål med låg eller en pose og lad det trække i minimum 2 eller i op til 12 timer på køl.
Steg lammekoteletterne på grillen i cirka 4-5 minutter på hver side.
Tak for denne lækre opskrift som jeg lavede for 2 dage siden. Jeg brugte alle de krydderurter jeg har på min altan: rosmarin, timian, mynte, basilikum og salvie. Jeg tilpassede opskriften på marinaden til de ingredienser jeg have derhjemme, det blev til honning i stedet for ahornsirup og ingen soja. Det blev en dejlig cremet marinade som jeg smurte på koteletterne før de fik 15 timer i køleskabet. Som tilbehør lavede jeg hasselback kartofler efter jeres opskrift og haricots verts. Det smagte himmelsk ??
Hvor er det dejligt at høre! Det lyder lækkert, tak for din fine tilbagemelding på opskriften.
Kh Ann-Christine
Den opskrift skal prøves!! Er ved at lære at spise lam og har efterhånden fået det serveret et par gange, hvor det virkelig har smagt godt. Nu er jeg kommet så vidt som til at jeg har fået forskelligt lamme-kød i fryseren, så nu SKAL jeg i gang med selv at kokkerere.
Hvor er du sej! Jeg er så meget fan af at man kaster sig ud i at lære at spise nye ting og uhm, jeg håber du får mange gode smagsoplevelser med lammekød :)
God fornøjelse
Kh AC
Tak for en rigtig dejlig opskrift, som et perfekt til os, som elsker lam i alle afskygninger og ofte ender med den samme opskrift!
Dejligt med ny inspiration
Så dejligt at høre :)