Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/lammefrikadeller-med-tzatziki-og-kaal/ Aftensmad Efterår, Forår, Græsk, Sommer, Vinter

Lammefrikadeller med tzatziki og kål

Krydret lammefrikadeller med tzatziki og mør spidskål er nemt og vildt lækkert.

Her har jeg formet det hakkede krydrede lammekød til små runde kødboller en variant af græske minifrikadeller, som jeg servere med den møre krydrede spidskål og cremet tzatziki. Lidt sprøde agurker til, et par tomater og et drys af simpel græsk køkken magi i form af feta, soltørrede tomater, oliven og oregano – og man har et nemt og dejligt måltid.

Prøv også: flere opskrifter på græsk mad >>

Krydrede lammefrikadeller med tzatziki og kål
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT60MPT45M4
Ingredienser
  • Lammefrikadeller
  • 400 g hakket lammekød
  • 50 g hvedemel
  • 1 dl mælk
  • 2 æg
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 håndfuld frisk mynte, finthakket
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 2 spsk olivenolie
  • 20 g smør
  • Tzatziki
  • 5 dl græsk yoghurt 10 %
  • 2 agurk
  • 3 fed hvidløg, presset
  • 2 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Mør spidskål
  • 500 g spidskål, fintsnittet
  • 0,50 øko citron
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk dijon sennep
  • 1 tsk honning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 150 g blommetomater, i kvarte
  • 0,50 agurk, halveret og i skiver
  • 40 g soltørrede tomater i olie, finthakket
  • 100 g feta, smuldret
  • 80 g sorte oliven
  • 1 håndfuld frisk oregano
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Lammefrikadeller
Rør alle ingredienserne sammen i en skål. Lad gerne farsen hvile i minimum en halv time på køl. Steg små lammefrikadeller på en varm pande med olie og smør til de er gennemstegte, vend dem flere gange undervejs.

Tzatziki
Halver agurkerne på langs, og skrab kernerne ud med en ske.

Riv agurkerne groft, vend dem med salt og lad dem trække i 5-10 minutter i en skål. Pres alt væden fra gennem en sigte.

Rør agurken ud i yoghurt og smag til med hvidløg, salt, peber og olivenolie.

Mør spidskål
Kom spidskål, citronsaft og fintrevet citronskal, olivenolie, dijon, salt og peber i en stor skål og masser kålen i et minuts tid, til den er mør og lækker.

Servering
Server krydret lammekød med den møre spidskål, tzatziki, tomat og agurk. Fordel oliven, feta, finthakkede soltørrede tomater og oregano over.