Lammefrikadeller
Saftige lammefrikadeller er noget så lækkert og det er et hit til aftensmad, påskefrokosten og hvis der er skønne rester, så er de også geniale i madpakken.
Jeg servere dem fx som tilbehør til råstegte kartofler, salater eller i pitabrød.
Mine børn synes det er ekstra hyggeligt, hvis jeg kommer dem på grillspyd, eller små tandstikker i madpakken. Server dem også gerne i wraps, som topping på en lækker salat og med en god cremet tzatziki til.
Prøv også: Min opskrift på klassiske frikadeller >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Lammefrikadeller
- 400 g hakket lammekød
- 3 spsk hvedemel
- 1 dl mælk
- 2 æg
- 1 rødløg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 håndfuld frisk mynte, finthakket
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 2 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
- 3 spsk olivenolie, eller smør, til stegning
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør alle ingredienserne sammen i en skål.
Lad gerne farsen hvile i minimum en halv time på køl.
Steg små lammefrikadeller på en varm pande med olie og smør til de er gennemstegte, vend dem flere gange undervejs.
Uh det er en dejlig opskrift, jeg brugte den til græsk farsbrød, til at lægge farsbrødet i, blendede jeg hele flåede tomater (ikke hakkede) rundt om farsbrødet og kom adskillige hvidløgsfed ved, salt og peber, hertil græske kartofler med citron og aioli
Hej Britta
Uhm, det lyder virkelig også lækkert!
Mange tak for din fine kommentar
Kh Ann-Christine
Din opskrift til lammefrikadeller er ret uklar, idet jeg troede at de tre spiseskeer olivenolie skulle med i f a r s e n.
Du skriver: “Alle ingredienser blandes sammen.” Så kan man jo – som jeg gjorde – tro, at olivenolien o g s å skulle med i farsen.
I stedet burde du have skrevet: “Til stegning: 3 spiseskeer olivenolie + smør”, så man ikke går hen og tror, at olivenolie skal røres med og at lammefrikadellerne skulle steges i smør.
Lammefrikadeller ser så skønne ud. I hvilket supermarked køber du hakket lammekød? :)
Lammekød kan indimellem købes i større supermarkeder, men sjældent økologisk og derfor køber jeg det oftest hos gårdbutikker eller online, fx hos gaardmester.dk De har altid et godt udvalg af god kvalitet
Kh Ann-Christine
I’m originally from Skåne. My mom is from the northwest part around Ängelholm and she used to make kale soup in which she boiled meatballs that she called “frikadeller”. I have her original recipe which calls for ground pork, but I wanted to try lamb, so I searched for “lammfrikadeller” in Swedish and I got only Danish recipes. I have no problem reading Danish so I will try yours. It looks very good. Would you make any changes if boiling instead of frying them?
De vil fint kunne koges, blot vær opmærksom på at vandet blot akkurat kun lige skal koge, så vil de fint kunne holde formen
Rigtig god fornøjelse, et lyder som en lækker suppe :)
Kh Ann-Christine
Jeg har netop lavet frikadellerne og de smagte super, men de blev ikke heeelt stegte i midten; så måske jeg lavede dem for store. Hvor mange frikadeller får du af den opskrift? Og tusind tak for skønne opskrifter, bruger næsten din blog dagligt😁
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for!
Jeg har ikke talt dem, men omkring en 20 stykker vil jeg tro. Jeg laver dem gerne lidt små.
Kh Ann-Christine
Kære Ann Christine
Tusind tak for din dejlige og yderst anvendelige madblog, alle familiens medlemmer bruger Valdemarsro til både hverdag og fest.
Gæster til påskefrokost 🤔🤔 lammefrikadeller selvfølgelig, dog med en hjemmelavet kold rødkålssalat 😀
Kh
Fam. Feltendahl
7080. Børkop.
Mange tak for din fine hilsen, det er dejligt at høre
Rigtig god påske
Kh Ann-Christine
Kan de laves i ovn i stedet for pande? I så fald skal jeg ændre i ingredienser, og hvad med temperatur og tid?
Ja, sagtens – 175 grader varmluft i 15-20 minutter (tjek undervejs)
Ingredienserne vil jeg ikke ændre ved, men vend dem gerne undervejs :)
Disse lammefrikadeller er virkeligt gode! Meget enkle at lave og et super resultat PGA. fin krydderibalance. Meget velsmagende.
Hej – jeg har ofte brugt dine opskrifter,som er enkle og smagfulde,senest opskriften på lammefrikadeller- men jeg kunne godt ønske at du også skrev om tilbehøret,ex den ledsagende ruccolasalat med pinjekerner,selvom om jeg godt kan forstå hvad du mener ,men bruger du ex specielle krydderier og dressing til ?!
Gode hilsner
Preben
Hej Preben,
hvor er det dejligt at høre, og godt du skriver, for det er da en fejl at der ikke lige er blevet linket over til både opskriften på rucolasalat og råstegte kartofler, begge opskrifter er nemlig på Valdemarsro også.
Tak for din fine hilsen :)
Kh AC
En stor fornøjelse og inspiration at følge dine opskrifter. Lammefrikadeller bliver en del af påskebordet i morgen :-)
Og grønkålsvaflerne skal snart prøves også!
God påske – med et bevidst off-line valg, super!
Hvor lyder det bare skønt og som en dejlig påskemenu :)
– og ja, det var virkelig dejligt med en offline påskeferie ♡ Nu glæder jeg mig også over at være tilbage og starte op igen her på bloggen :)
God påske til dig.
Kh AC
Rigtig god opskrift som vi afprøvede med vores hjemmeslagtede lammekød! Lavede en lammefars af alt afskær fra slagtningen, med ca. 6-8% fedt.
Fulgte opskriften, men brugte timian i stedet for friske mynteblade, som ikke lige kunne skaffes, samt lidt fløde og en skvis danskvand i stedet for mælk. Med et super resultat.
Tak for fin inspiration :)
Hvor er det dejligt at høre! Tak for den fine tilbagemelding på opskriften :)
God weekend
Kh AC
Tak for altid dejlig inspiration til maden! Vi er flittige brugere af dine opskrifter, og i aften står den på lammefrikadeller med råstegte kartofler og en god omgang tzatziki – glæder mig allerede!
Uhm, hvor skønt – det var faktisk også næsten vores menu herhjemme igår ;)
Håber det smagte dejligt ♡
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej.
Lige hvad jeg mangler til næste uges madplan.
Den der salat, er den på bloggen? Den ser lækker ud ?
Nicoline
Den skriver jeg lige færdig, og så kommer den på i næste uge :)
dejligt. det vil jeg glæde mig til ;-)
god weekend
Ejj, jeg fik sådan lyst til at lave dem med det samme, jeg læste opskriften, men kl. var altså 23.30 ?
Spøg til side: de ser super gode ud.
;) Tak!
– jeg har tidligere fået kommentarer fra læsere der ikke kunne sove og fik ualmindelig lyst til at bage først på natten ;)
Ret hyggeligt ♡
det ser vel nok lækkert ud. Tænker du, at jeg kan lave dem lige sådan bare med halv svinekød/ halv kalv? Altså med de samme krydderier, om det vil smage lige så godt som lammekød.
Ja, det kan du sagtens gøre! Det vil helt sikkert også smage dejligt :)