Lammefrikadeller


Saftige lammefrikadeller er noget så lækkert og det er et hit til aftensmad, påskefrokosten og hvis der er skønne rester, så er de også geniale i madpakken.
Jeg servere dem fx som tilbehør til råstegte kartofler, salater eller i pitabrød.
Mine børn synes det er ekstra hyggeligt, hvis jeg kommer dem på grillspyd, eller små tandstikker i madpakken. Server dem også gerne i wraps, som topping på en lækker salat og med en god cremet tzatziki til.
Prøv også: Min opskrift på klassiske frikadeller >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Lammefrikadeller
- 400 g hakket lammekød
- 3 spsk hvedemel
- 1 dl mælk
- 2 æg
- 1 rødløg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 håndfuld frisk mynte, finthakket
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 2 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
- 3 spsk olivenolie, eller smør, til stegning
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rør alle ingredienserne sammen i en skål.
Lad gerne farsen hvile i minimum en halv time på køl.
Steg små lammefrikadeller på en varm pande med olie og smør til de er gennemstegte, vend dem flere gange undervejs.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine
Jeg synes at du har en super god hjemmeside og jeg bruger næsten altid dine opskrifter til inspiration eller følger dem slavisk :) når jeg vil gøre lidt ekstra.
Der er en rigtig god balance mellem smag/råvarer/æstetik og hvor kompliceret det er at købe ind til og lave.
Havde bare lyst til at sende noget god karma din vej.
Vh Niels
Hej Niels
Hvor er det pænt af dig at skrive det!
Mange tusind tak, det varmer og jeg er rigtig glad for at du har glæde af mine opskrifter og af Valdemarsro :)
Kh Ann-Christine
Uh det er en dejlig opskrift, jeg brugte den til græsk farsbrød, til at lægge farsbrødet i, blendede jeg hele flåede tomater (ikke hakkede) rundt om farsbrødet og kom adskillige hvidløgsfed ved, salt og peber, hertil græske kartofler med citron og aioli
Hej Britta
Uhm, det lyder virkelig også lækkert!
Mange tak for din fine kommentar
Kh Ann-Christine
Din opskrift til lammefrikadeller er ret uklar, idet jeg troede at de tre spiseskeer olivenolie skulle med i f a r s e n.
Du skriver: “Alle ingredienser blandes sammen.” Så kan man jo – som jeg gjorde – tro, at olivenolien o g s å skulle med i farsen.
I stedet burde du have skrevet: “Til stegning: 3 spiseskeer olivenolie + smør”, så man ikke går hen og tror, at olivenolie skal røres med og at lammefrikadellerne skulle steges i smør.