Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/lammeculotte/ Aftensmad Festmad, Forår, Nytår, Påskefrokost

Lammeculotte

Lammeculotte er en skøn delikatesse som, tilberedt korrekt, giver det mest smørmøre rosa kød med en fantastisk smag.

Rosmarin og hvidløg er match made in heaven sammen med lammekød og ligeledes med lammeculotte. Jeg har desuden toppet den gode smag med citronskal, timian og salvie, som giver en virkelig skøn krydderiblanding.

Lammeculotten intervalsteger vi. Det har vi generelt ret gode erfaringer med når det gælder stege som culotte og cuvette – og det er en tilberedningsmetode, vi har brugt i nogle år.

Som tilbehør spiste vi de lækre bagte gulerødder, kryddersmør, kikærtesalat og ovnbagte kartofler med timian.

Lammeculotte
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT30M4
Ingredienser
  • 600 g lammeculotte
  • Krydderiblanding
  • 3 fed hvidløg
  • 2 tsk salt
  • 1 øko citron, revet skal herfra
  • sort peber, friskkværnet
  • 4 frisk salvie, blade
  • 2 stængler frisk rosmarin
  • 2 stængler frisk timian
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom salt, krydderurter, citronskal, hvidløg og peber i en morter og stød det godt sammen til en ensartet duftende krydderiblanding.

Skær ridser i fedtmarmoreringen på culottestegen, først på langs og dernæst på tværs, så det danner rudeformet tern – og rids kun lige akkurat ned til før kniven ridser kødet, det må endelig ikke skæres i.

Gnid krydderiblandinge godt rundt på hele stegen og kom dernæst stegen på en varm grill indirekte varme eller i ovnen ved 175 grader varmluft.

Intervalsteges efter følgende metode:

  • steges i 10 minutter
  • ud og hvile på en rist i 10 minutter
  • stege i 10 minutter
  • ud og hvile på en rist i 10 minutter
  • steges i 5 minutter, brug evt stegetermometer til at ramme 56 grader
  • ud og hvile på en rist i 10 minutter
  • Skæres i tynde skiver inden servering.