Laksetatar
Laksetatar med æble på en bund af cremet avocado smager så dejligt og er en smuk servering til forret året rundt. Perfekt til både påskefrokosten, sommermiddagen og til nytårsaften og meget andet godt.
Det smager simpelthen så lækkert! Krydret og mildt, med cremet laks og avocado i kombination af små sprøde stykker æble og agurk!
Jeg holder også meget af retten som en let hovedret med godt brød til og en god grøn salat. I det hele taget er det en herlig opskrift og ret, som er skøn året rundt.
Prøv også: alle mine bedste opskrifter til påske >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Laksetatar
- 300 g laks i sushikvalitet, i små tern
- 100 g koldrøget laks, i små tern
- 1 æble, i små tern
- 2 forårsløg, finthakket
- 75 g agurk, i små tern
- 1 håndfuld kørvel, finthakket
- 0,50 tsk dijon sennep
- 2 spsk olivenolie
- 1 øko citron, fintrevet skal og saften herfra
- 2 avocado, skåret i små tern
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 0,50 håndfuld kørvel
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Vend laks, røget laks, æbletern, forårsløg og agurk sammen i en skål.
Rør en marinade sammen af kørvel, sennep, olivenolie, citronsaft, fintrevet citronskal, salt og peber og rør 2/3 af det i skålen med laks og smag godt til.
Vend den anden 1/3 af marinaden med avocadotern.
Sæt en lille portionsring på tallerken til portionsservering og fordel først avocado i ringen. Pres det lidt sammen, så det ligger jævnt og pænt. Fordel laksetatar ovenpå, tag anretterringen af og drys med lidt krydderurter.
Kan man lave den alene med røget laks?
Jeg synes den vil blive for markant i smagen, og mangle den milde smag fra den ferske laks.
– det er jo en smagssag, så du må endelig prøve dig frem som du synes :)
Glædelig jul og god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej!
Jeg forsøgte mig sidste nytår med at lave denne lækre laksetatar – det var et kæmpe hit til forret, og resterne fra produktionen kom også på bordet under hovedretten ;-) Vi købte fisken hos fiskehandleren og fik et overordentligt lækkert stykke laks, som vi selv skulle fryse ned i et par døgn inden. Det blev dog også rimelig pebret med sådan et stykke fiskehandler-laks, og jeg tænker derfor på, om du mon altid køber det derfra, eller om man kan “snyde” og købe en pakke frossen eller fersk laks fra supermarkedet til en fjerdedel af prisen? :-) Mvh Maria
Hej Maria
Hvor er det dejligt at høre!
Jeg har ikke prøvet det fra supermarkedet, så tør ikke gætte på om kvaliten er god til laksetatar.
Men jeg ved at fiskepriserne kan svinge en del fra dag til dag og hen over året, så du kan evt spørge hos din fiskehandler, om de kan hjælpe med nogle tidspunkter der er bedre end andre at købe laks på (ift prisen)
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg er allergisk overfor en del frugt. Hvad kan jeg erstatte æblet med
Hilsen Ulla
Du kan evt undlade, eller hvis du kan tåle mango, nektarin eller fersken, så er det et godt alternativ.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Er det rigtigt forstået at det er fersk laks, der skal bruges? Og hvorfor skal den være frosset
Kh Aase
Hej Aase,
ja, det er rigtigt – se tips omkring dette + hvorfor frost under “Tip til opskriften”
Kh Ann-Christine
Hejsa
Elsker dine opskrifter.
Hvor store anretter ringe bruger du?
Mvh Lina
Hvor meget af det kan man lave dagen i forvejen? Sidst lavedede jeg det i små glas på dagen. Spørgsmålet er om det bliver “grimt” og avokadoen splatter ud/bliver grim
Jeg vil lave det umiddelbart inden servering, det vil give det bedste resultat. Måske et par timer før godt kan gå helt fint, hvis du anretter i glas
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Den ferske laks skal skæres i tern, det skal den røgede vel også? Eller? Æble i tern, agurk? Også i tern gætter jeg.