Laks sashimi
Laks sashimi er så lækkert, delikat og tilmed super simpelt. Det er nemt at anrette og det smager altså bare helt fantastisk! Jeg serverer gerne en ret som denne enten som en forret eller som en del af flere små deleretter, som man kan sidde og hygge sig med.
Den milde laks med en lidt spicy og cremet mayo, ørredrogn og et fint drys karse og hampefrø – det spiller bare! Jeg er vild med det og har serveret den adskillige gange for min familie, så nu synes jeg det var på tide at dele den med jer.
Prøv også: opskrift på lynstegt tun >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Lakse sashimi
- 300 g laks i sushikvalitet
- Cremet spicy mayo
- 3 spsk mayonnaise
- 0,50 fed hvidløg, fintrevet
- 0,50 tsk ingefær, fintrevet
- 1 tsk sriracha chilisauce
- 1 tsk fishsauce
- 1 tsk øko lime, fintrevet skal og blot en smule saft
- Til servering
- 0,50 håndfuld feldsalat
- 2 spsk karse
- 1 tsk hampefrø
- 1 tsk sesamfrø
- 30 g ørredrogn
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Tag laksen ud af fryseren og lad den tø langsomt op i køleskabet.
Cremet spicy mayo
Rør dressingen sammen og smag den godt til. Den må gerne være både mild og med et lille bid af spicy, så den kan smages, men ikke overdøver laksen.
Skær laksen i tynde skiver og anret på en bund af lidt feldsalat i et fad.
Fordel en stribe spicy mayo over og drys med ørredrogn, karse, hampefrø og sesamfrø.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.