Lakridssmåkager med dadler
Opskrift på uimodståeligt lækre lakridssmåkager med dadler, som er nemme at bage. Jeg er vild med dadler i bagværk og søde sager. Dadler har den dejligste karamellækre smag, særligt medjool dadler som er min favorit – til denne opskrift bruger jeg dog tørrede dadler, da de ikke gør småkagerne helt så chewy som medjool – men stadig karamellækre og så passer dadler og lakrids bare virkelig godt sammen i sådan en småkagehapser.
Jeg bager dem ved juletid, men også resten af året, hvor de er hyggelige at finde frem til en god kop te.
Prøv også: flere opskrifter på julekonfekt >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 50 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Lakrids småkager med dadler
- 250 g hvedemel
- 0,50 tsk bagepulver
- 225 g sukker
- 0,50 tsk rålakridspulver
- 100 g dadel
- 200 g smør
- 1 æg
- 1 nip salt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør hvedemel, bagepulver, sukker og lakridspulver godt sammen. Smuldr dadler i melblandingen, og brug melet til at skille dadelstykkerne fra hinanden, hvis de klistrer lidt sammen.
Smuldr smørret i melblandingen til det er helt ensartet og saml tilsidst dejen med et sammenpisket æg.
Tril dejen til stængler på cirka 3 cm i diameter. Pak dem i madpapir og sæt i køleskabet i minimum 1 time.
Skær dem ud i 1 cm tykke skiver og læg dem med afstand imellem på en bageplade med bagepapir. De flyder lidt ud under bagning. Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 8-10 minutter til de er gyldne i kanten. Lad dem køle af på en rist.