Lakridsmandler med hvid chokolade
Lakridsmandler med hvid chokolade er en nem og virkelig dejlig konfekt.
Den søde hvide chokolade er så skøn sammen med sprøde mandler og rå lakrids.
En dejlig hapser og mængden kan justeres op og ned, så det lige passer med hvad man evt har til overs af chokolade fra at lave anden konfekt der skal overtrækkes med hvid chokolade.
Prøv også: min bedste opskrift på brunkager >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 1 portion
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Lakridsmandler med hvid chokolade
- 100 g hvid chokolade, Finthakket
- 150 g mandler
- 1 spsk rålakridspulver
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom 2/3 af chokoladen i et vandbad og smelt under omrøring. Tag af varmen, så snart temperaturen i den smeltede chokolade er 45 grader.
Rør resten af den finthakkede chokolade i, mens temperaturen falder til 28 grader. Når chokoladen er 28 grader og helt smeltet, så hæv forsigtigt temperaturen til 31 grader over vandbad og tag straks derefter af varmen.
Vend mandlerne i chokoladen og derefter i en skål med lakridspulver. Fordel mandlerne på et stykke bagepapir og skil stykkerne fra hinanden med to gafler.
Mums, det skal jeg prøve – som i:
LIGE NU !!!
Et spørgsmål: SKAL mandlerne smuttes?
:-)
Jeg plejer det ikke, men begge dele fungere glimrende :)
Håber det blev godt, selv om jeg har været lidt stille i kommentarfeltet weekenden over (har været på fodboldweekend med børnene ;))
Det er helt ok – familien skal altid have 1. prio :-) Tak for svaret nu. Jeg smuttede dem ikke, og det smagte vildt godt – tusind tak for inspirationen og god dag :-)
Hvor er det godt at høre :)
Rigtig skøn dag til dig også ♡
Hej
Hvor lang tid kan de mon holde sig?
Jeg skal holde barnedåb om et par uger og tænkte de her skulle med på kagebordet.
Mvh Rebecca
Herhjemme holder de ikke så længe ;) Har man rygrad, så kan de snildt holde sig en uge eller to ;)
Vil bare lige sige, mange tak for de mange lækkert opskrifter man kan finde på din blog
Mvh Jette
Tusind tak, Jette. Jeg er jeg glad for og synes bare det er så skønt når de bruges :)
Åh jeg må vide hvor du køber de tags der, og slikposerne?! :D
Slikposerne er købt i en butik som ikke findes mere, men prøv at tjek etsy. Manillamærker er købt hos en boghandel.
Tusind tak! :)
Nøj det smager godt!!! Men hvordan får du gjort sådan at lakridspulveret bliver uden om chokoladen og ikke blander sig med chokoladen????? For da jeg lavede dem syntes jeg at lakridsen tog lidt for meget over;-(;-) Du har en virkelig flot blog:)
Hilsen sara 11 år
Hej Sara,
Tusind tak for de søde ord, det er jeg glad for at du synes.
Hos mig blander lakridsen sig også lidt med chokoladen, men det hjælper at lade chokoladen størkne halvt inden de rodes rundt i lakridsen
Kh Ann-Christine
Hov, det var da en god ide. Skal til at lave dem igen, jeg skal nemlig have dem med på kanohike. God weekend;-)
God ide :) – og god tur!
Hej
Jeg er også stor fan af lakridsmandler, men har tilføjet lidt salmiak pulver,til lakridspulveret….det er himmelsk.
Uhmmm, det lyder godt!
Hej AC
Du laver nogle super lækre ting – din tomatsuppe bliver spist nærmest ugentligt, og dine pebernødder har været et hit i min familie i julen;-). Et spørgsmål til billedet her – hvor har du købt den flotte pose?;-)
Glæder mig meget til at lave mandlerne! Mums.
Camilla
Hej Camilla,
Det er jeg helt vildt glad for at høre! Tak :-)
De her mandler er et sikkert hit herhjemme – glæd dig ;)
Kh Ann-Christine
Godt , jeg faldt over din side..Hold op, hvor erde lækre de lakridsmandler. Lavede dem med det samme…Godt nytår
Ja, de er vildt skønne, ik´ :)
Rigtig godt nytår til dig også
Lakridsmandlerne, som du skrev om for nylig, er blevet en farvorit-snack hjemme hos os, nu tror jeg da også at jeg skal smutte mandlerne og svøbe dem i hvid chokolade;-)
Det er rigtig dejligt at høre, Gitte. Det er også en nem og hurtig måde at lave en sund snack på.
Uhm, det er bare så lækker en kombination – og meget billigere ens Summerbirds ;-) Dem skal jeg lave en portion af + finsk lakrids overtrukket med lys chokolade og lakridspulver ( fake A fra Bülow).
Dejligt billede også :-)
Uhhh, det er fristende at prøve – det er min absolut YNGLINGS Bülow version. Ej, men det bliver jeg vist nødt til :-)
Åh jeg bliver helt lækkersulten! På trods af, at jeg ikke engang kan li’ lakrids, hehe..
Men mandler med chokolade er jo altid et hit! :D
Det går man aldrig fejl af, en god kakaopulver er også et hit at trille dem i, hvis det er … ;-)
Sender du ikke en pose til Jylland? ;-)
Det er en selvhenter, søde tulip :)
Jamen for pokker da!
Efter at jeg er begyndt at vimse rundt på alle de her madblogge bliver det altså ikke nemmere at være standhaftig.
Dine lakrids/chokolademandler ser og lyder helt fantastiske og må absolut prøves.
Tusinde tak for inspirationen.
kh
Kristine
-og denne tid er lidt ekstra kalorietæt med chokolade, marcipan og gode sager. Dejligt at du kunne bruge inspirationen :)
Kh AC
Mums hvor ser de gode ud!
Og WOW en fed blog! Jeg følger klart med for eftertiden :-)
Laura
Kære Laura, tusind tak, det er jeg virkelig glad for at høre og dejligt at du har lyst til at følge med her :)
Armmen Ann-Christine det ser altså så lækkert ud… Jeg har ikke helt forstået det: men lakridspulver og lakridsrodspulver, er det det samme? Hvor køber man det pulver egentlig? Kh C
Hmm, ja det er et godt spørgsmål. Jeg har undersøgt det lidt nærmere og så vidt jeg kan komme frem til er begge dele fremstillet af lakridsrod, men smag og konsistens er forskellig.
Jeg køber pulveret fra Urtekram, og det er det som jeg har brugt her. Jeg har set det både i brugsen, føtex og netto.