Æblesnegle med lakrids
Æblesnegle med lakrids er så lækkert og en skøn variation til de mere klassiske kanelsnegle.
Groftrevet sød og syrlig æble blandet med lakrids, smør og lidt musvadosukker. Det er fantastisk og perfekt til feriehyggestunder, søde eftermiddage og dejlig weekendhygge.
For nogle år siden hittede lakrids stort i madlavning, i alle mulige (og umulige) sammenhænge. Jeg kan rigtig godt lide lakrids og i denne lille smovsede kage passer det perfekt til.
Prøv også: min opskrift på kanelsnegle >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Æblesnegle med lakrids
- Dejen
- 2 dl mælk
- 20 g gær
- 1 æg
- 50 g sukker
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 knivspids salt
- 450 g hvedemel
- 80 g smør
- Fyld
- 3 æble, groftrevet
- 1 tsk rålakridspulver
- 75 g smør, stuetempereret
- 60 g muscovadosukker
- 1 æg, sammenpisket til pensling
- Glasur
- 75 g flormelis
- 1 spsk koldt vand til glasur
- 1 knivspids rålakridspulver
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Dejen
Rør gær ud i mælken og tilsæt æg, kardemomme, sukker og salt, samt halvdelen af hvedemelet. Rør dejen godt sammen.
Tilsæt smør i små tern samt resten af hvedemelet til dejen og rør dejen i 10 minutter på en røremaskine til den er blød og smidig.
Lad dejen hæve i en skål med et rent viskestykke over i 2 timer.
Fyld
Klem væden fra de groftrevede æbler og rør groftrevet æble med lakridspulver, blødt smør og muscovadosukker.
Rul dejen ud i stor retangel på et meldrysset bord.
Fordel æblefyldet over hele fladen, med undtagelse af 4 cm på den yderste langs af den ene lange del af retanglen. Rul dejen sammen til en rulle, afslutning med den yderste del der er er uden æblefyld.
Skær 3 cm tykke skiver og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad kanelsneglene hæve på køkkenbordet i en time under et rent klæde
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i omkring 17-20 minutter.
Lad sneglene køle lidt af på en rist og pisk imens en tyk hvid glasur med en håndmikser. Kom lidt glasur på og drys med lidt lakridspulver inden servering.
Kan man komme dem i fryseren , og pynte med glasur på dagen , eller gør det dem kedelige ?
De kan sagtens fryses, helst når de er helt frisktbagte og akkurat blot er kølet en smule af.
Tø dem derefter op 30 min på køkkenbordet, lun dem i ovnen ved 175 grader varmluft i 5-8 min og pynt dem efter de er kølet af.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Er sneglene bedst på dagen, eller kan de laves aftenen før, uden at de virker tørre og kedelig næste formiddag ?
De er allerbedst friskbagte, men du kan forstøve dem med lidt vand og lune dem i ovnen næste dag, så er de lækre igen
Kh Ann-Christine
Vær obs på, at den samlede tid er over 3 timer og ikke 2 + 20 som anført i opskriften.
Er ved at afprøve dem over bål og glæder mig til at smage 😃
Det var en lille tastefejl og er rettet nu. Håber de blev gode over bål :)
Kh Ann-Christine
Jeg har endnu ikke fundet en opskrift, jeg ikke har været vild med her fra dit lille univers 😇 til gengæld synes jeg, at det er rigtigt synd, at kalorie- og næringsindhold ikke er tilgængeligt for alle, da nogle jo spiser efter en kostplan, og det gør det dermed meget sværere at finde ud af, om der er plads til dine lækkerier i budgettet.
Hej Trine,
Hvor er det dejligt at høre!
Energiberegning har vi udviklet særligt til premiumbrugere som vi gerne vil tilgodese med ekstra features og funktioner til mine jo ellers gratis opskrifter på Valdemarsro.
Det koster ved års abonnement kun 199 kr om året – dvs under 17 kr om måneden at have adgang til det hele, inkl energiberegning og så er der ingen reklamer på Valdemarsro når man har premium :)
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Det ser så lækkert ud! Jeg er også helt vild med lakrids, så lige en kage for mig. Men jeg er lidt i tvivl om det væde man presser fra æblerne skal bruges, eller er det meningen at de skal være “tørre”?
Vh Hanna
Det skal ikke bruges til opskriften, da det bliver for fugtigt til fyldet. Dog alt afhængig af æblesorten.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Uha det lyder som mit weekend projekt 😊😊tak for de bedste opskrifter vi bruger næsten ikke andet end din app 👌👌
Tusind tak, det er jeg super glad for :)
Kh Ann-Christine