Lakrids is
Lakridsis af kondenseret mælk, lidt fløde, lidt yoghurt og lakridspulver. Den smager stjernegodt!
Jeg kan godt lide den syrlighed som surmælksprodukter giver isen, det gør balancere smagen mellem den søde kondenserede mælk og den fyldige fløde på fineste vis.
Her kommer jeg lakrids i iscremen, men du kan også bruge chokoladestykker, nødder eller frysetørrede bær.
Prøv også: min opskrift på chokolade is >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Lakridsis
- 400 g sød kondenseret mælk
- 3 dl piskefløde
- 1 dl yoghurt naturel
- 1 spsk rålakridspulver
- 4 lakridsrod, til ispinde
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pisk kondenseret mælk, fløde, yoghurt og lakridspulver sammen.
Kør det i en ismaskine, til konsistensen er tyk og cremet.
Kom isen i en fryseegnet beholder. Sæt i fryseren i minimum 4 timer. Drys isen med lidt lakridspulver.
Hvilken ismaskine har du. Jeg har længe ønsket mig en, men har ingen idé om hvad for en jeg skal ønske mig.
Hej Janni
Jeg har en Delonghi ICK5000 ismaskine – den er nok 4-5 år gammel nu, og fungere stadig super fint og som var den ny. Men jeg ved desværre ikke om den model stadig kan købes.
Kh AC
Kæreste AC
Jeg har drømt om dine lakridsispinde i nat – og det er ikke løgn! :)
Kram
Sød, sød drøm, Anne ;)
Ihh jeg er jo den heldige indehaver af, at have denne lille madheks som søster! Og kan sige at det er en 1. klasses is, under kategori verdensbedste.
Man kan ikke være mere heldig end, at man kun skal gå 6 minutter, så er der is ;-)
Det er så lækkert lige at kunne invitere på is, vafler og pandekager :)
Er meget dumt spørgsmål herfra..
Da jeg var barn fik jeg 1 gang lakridsrod og at tygge på en gren var i mine øjne ret sært og ikke noget specielt rart.
Derfor vil jeg da høre om man bare gnasker på dem, eller om der er andre gode alternativer?
Det er ikke spor dumt, Annika!
Jeg tror det er lidt en smagssag, da jeg var barn synes jeg det var super spøjst og sjovt at en gren kunne smage så meget af lakrids. Helt fascinerende. Nu kan jeg bedst lide at bruge dem til sjove ting som fx ispinde, glaserede æbler eller lave te af dem.
Frisk mynte, hel lakridsrod og kogende vand er en himmelsk kombination. Prøv også at brug lakridsroden som rørepind i en mojito …
Prøv at servere stegte kammuslinger på pind (lakridsrod) som tilbehør til en jordskokkesuppe. Ser ret festligt ud, og giver også lidt smag til muslingerne.
Fantastisk ide! Det tror jeg vil være super flot og lidt anderledes. Jeg elsker både jordskokkesuppe og kammuslinger, så det skal da prøves :)
Tak for inspirationen
Åh jeg dør! NU ringer du fandme og inviterer mig på is, så cykler jeg lige forbi :) (Dang det ser lækkert ud)
Haps, de er spist. Men jeg laver lige snart en ny omgang, og så kommer du og spiser dem!
Jeg skal lige huske at du bor i cykelafstand, juhuu! :) Dét er hyggeligt
Jeg elsker også at lave hjemmelavede is, og din idé med lakridsrodspinde er ret genial.
Jeg foretrækker at lave isene i løse isbægere, for så får de andre is ikke varme/varmt vand, hvis man ikke serverer alle fire stk på én gang. IKEA havde på et tidspunkt et sæt med 4 stk og en holder til fryseren, men jeg ved ikke, om de stadig findes.
God ide, det vil jeg lige på udkig efter. KOmmer også en del i IKEA i disse dage ;)
Det er simpelthen den smukkeste is, jeg nogensinde har set, mine tænder løber helt i vand!-og tusind tak for opskrift, herhjemme elsker vi også lakridsis, og vil da meget hellere lave dem selv.
Årh hvor er du sød, Vibeke :) Det er også både sjovest og lækrest at lave dem selv.
Hej, Kan man bruge laktosefri produkter ( fløde, mælk ) til dine is opskrifter.? Mvh Line
Hej Line,
Det kan du ofte fint gøre. Laktosefrie mælkeprodukter kan indimellem arte sig en smule anderledes i desserter som pannacotta, is mv.
Men jeg oplever selv at det fint kan lykkedes uanset. Jeg bruger ofte selv laktosefri øko mælk, men bruger godt nok øko piskefløde med laktose.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Umhh hvor lækkert – og rustikt fundet på med lakridsstænger som ispinde!! Det er i bogstaveligste forstand en spiselig is :)
100 % spiselig, ja :)
Gud, hvor ser de lækre – og FLOTTE – ud :)
Tak, Frederikke :)
Det er en vildt god idé med lakridsroden!
Ja, ik´ ;)
De ser gode ud – nu er lakrids-is også noget af det bedre der findes :)
Pt. står den især på dooley-is (dooley, eller opr. bailey, kiks, nødder, mørk chokolade og lign i) eller kokos-is, gerne med en sjat lemoncurd til at give lidt ‘spil’ uden at blive domineret af citrus.
Banan-is (med lidt citron) er også godt.
Chokolade-is er jeg sjældent god til, men kunne godt lide en smule lavet på caramelia :$ Men da det kun er mig der gider den, går det nok.
Sikke lækre varianter du kommer op med :) Jeg skal helt sikkert prøve både den med kokos og dooley isen – ja og banan isen også!
Ualmindeligt smukke billeder!! Det ser så lækkert ud, og virkelig fin idé med lakridsroden :)
Tak Katrine og jeg kan varmt anbefale at prøve opskriften af :)
Hvor er de bare smukke dine billeder og hvilken hyldest til lakridsen!!! Super sjov idé med lakridsrods pinden, det er vildt fint! Jamen så skal I jo spise is og sorbet hele sommeren, ikke værst!
Ja, det skal vi! :)
Og tak, jeg synes også lakridspindende passede så fint
Hvor ser det bare lækkert ud. Min ismaskine er lånt ud. Måske er det på tide at kræve den tilbage:-)!
Citronis er en af mine yndlings-.
Citron is er også noget af det mest læskende på en varm sommerdag. Det vil jeg glæde mig til at lave :)
Mums, jeg fik virkelig lyst til is. De ser super lækre ud. Jeg vil osse have en ismaskine og med netop indkøbt hus, skal jeg da så meget have en ismaskine, til næste år.
Sådan en sag burde jo næsten følge med huset ;)
Stort tillykke med huskøbet, jeg håber I bliver rigtig glade for det!