Lagkage med banan og chokolade
En klassisk og uimodståelig lækker lagkage med banan og chokolade.
Den er skøn til fødselsdagsfejringer, fester og andre dejlige anledninger hvor man vil servere og nyde en god lagkage.
De lækre lagkagebunde bagt med hasselnøddemel er virkelig lækre til kagen og de søde frugtrige banan, bitre mørke chokolade og søde sprøde daim er et herligt match der smager drøngodt i bananlagkage.
Prøv også: min opskrift på fødselsdagsboller >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 8 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Lagkage med banan og chokolade
- Lagkagebunde
- 75 g hasselnødder
- 5 æg
- 0,50 vaniljestang
- 125 g sukker
- 70 g smør
- 100 g hvedemel
- 1 knivspids salt
- 1,50 tsk bagepulver
- Konditorcreme
- 1 vaniljestang
- 6 æggeblomme
- 120 g sukker
- 30 g majsstivelse
- 5 dl mælk
- 2 dl piskefløde
- Lagkagefyld
- 3 banan, i skiver
- 150 g mørk chokolade, grofthakket
- 100 g daim, grofthakket
- 3 dl piskefløde
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Lagkagebunde
Kom hasselnødderne i en forvarmet ovn ved 150 grader varmluft og bag i 15 minutter til hinderne bliver sprøde og sprækker. Kom hasselnødderne i et rent klæde og gnid hinderne af. Kom hasselnødderne i en foodprocessor og kør til det er fintmalet.
Del æggene i hvider og blommer i to skåle. Pisk æggehvider, til de er luftige, stive og danner toppe. Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab forsigtigt kornene ud med en kniv og bland dem i sukkeret. Pisk vanilje, sukker og æggeblommer til en luftig æggesnaps. Tilsæt hasselnøddemel og smør og pisk det hurtigt sammen.
Bland mel, salt og bagepulver, sigt det i dejen og vend den hurtigt sammen. Rør forsigtigt et par skefulde piskede æggehvider i dejen og fold derefter meget nænsomt resten af de luftige æggehvider i. Fordel dejen i en smurt springform på ca. 20 cm i diameter og glat den ud med en dejskraber. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 165 grader varmluft i 45-50 minutter. Afkøl kagen helt i springformen. Tag kagen ud og skær den i 3 lagkagebunde.
Konditorcreme
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Skil vaniljekornene fra hinanden, ved at blande dem med sukker. Rør vaniljesukker, æggeblommer og majsstivelse godt sammen i en gryde. Pisk mælken i og varm langsomt op til kogepunktet under konstant omrøring til det tykner og bliver en lækker tyk vaniljecreme. Hæld vaniljecremen i en skål, læg husholdningsfilm over overfladen og stil i køleskabet til cremen er helt kold.
Pisk fløden til en luftig flødeskum og vend den i vaniljecremen til en luftig og lækker konditorcreme
Saml lagkagen
Læg den første lagkagebund på et fad og fordel et godt lag konditorcreme på bunden. Læg skiver af banan på og drys med chokolade og Daim. Fortsæt på samme måde med resten af bundene. Gem lidt til pynt. Gem et lag konditorcreme til at smøre på toppen og drys til sidst med resten af chokoladen og Daim-stykkerne.
Pisk flødeskum til pynt, fyld det i en sprøjtepose med stjernetylle og pynt siderne af lagkagen.
Hej
Nu troede jeg lige at jeg havde patent på bananlagkage, har lavet den i over 40 år – min måde er, mos 3/4 modne bananer tilsæt et par dråber citron(så holder bananerne farven) bland bananer med cremen, smag til, læg så kagen sammen pynt, med flødeskum. Pas på bananlagkage bliver man afhængig af.
God fornøjelse
Britta
Hvor er det dejligt at høre du synes om den :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Bedste konditorcreme 👍 Har i over 40 år brugt min farmors opskrift på lagkagecreme og den er god. Men har nu mødt en der slår den i smag og konsistens. Farmors creme er nu et kært minde …..
Hvor er det dejligt at høre den hitter hjemme hos dig. Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Chrisitne
Skal smøres smeltes eller blot være blødt..?
ikke smeltet, men blot blødt
Kh Ann-Christine
Lækker kombination 😋
Hej
Min ovn er ikke så god til varmluft. Går det meget galt hvis jeg anvender alm. i stedet for?
Det kan du sagtens. Jeg har skrevet om varmluft vs alm ovn her og hvad man skal justere: https://www.valdemarsro.dk/ofte-stillede-spoergsmaal-til-valdemarsro-opskrifter/
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Kan man lave lagkagen dagen før? Eller bliver bananerne og chokoladen kedelig?
Den kan fint laves dagen før.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Så lækker.mums