Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/laekre-sproede-polenta-fritter/ Burger Nem Hverdagsmad, Tilbehør Aftensmad

Lækre sprøde polenta fritter

Hvis I endnu ikke har smagt polenta fritter, så vil jeg virkelig varmt anbefale at prøve det!

Hvis I har smagt dem, så er I sandsynligvis nok allerede fan af dem … Jeg er i hvertfald ret så sikker på, at I også bliver fan af denne variant af de lækreste sprødeste fritter man kan ønske sig.

Parmasan og rosmarin krydrede Polenta fritter er nemlig vildt, vildt lækkert!

Polenta fritter
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT5HPT15M4
Ingredienser
  • Polenta fritter
  • 250 g polenta mel
  • 1 liter vand
  • 1 nip salt
  • 4 spsk olivenolie, ca - heraf ca 1 spsk til at smøre fadet med
  • 3 stængler frisk rosmarin
  • 3 spsk parmesan, fintrevet
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Krydret dip med parmesan og rosmarin
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 2 spsk mayonnaise
  • 1 spsk parmesan, fintrevet
  • 1 spsk frisk rosmarin, finthakket
  • flagesalt
  • sort peber
  • 1 dryp æblecidereddike
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Polenta fritter
Kog vandet op, skrue ned for varmen og kom polenta i under omrøring. Rør grundigt, så det ikke klumper og lad det simre under låg i 30-45 minutter med jævne omrøringer – kom evt lidt mere vand i hvis det bliver for fast.

Smør et fad med en smule olivenolie og kom polenta i. Tryk den godt flad og ensartet – og kom et stykke bagepapir over. Stil på køl i mindst et par timer og gerne til om aftenen næste dag …

Tag polentaen ud af formen og skær tynde pommesfrites stave. Det er nemt, for polentaen er fast og nærmest lidt gummiagtig at arbejde med.

Vend dem godt med olie, salt og peber og bag polenta fritterne i ovnen ved 225 grader varmluft i 30 minutter, til de er sprøde. Vend dem cirka halvvejs i bagningen.

Inden servering drysses de med fintrevet og friskrevet parmasanost og finthakket rosmarin, smages til med salt og så er der sprøde polenta fritter klar til servering med den krydrede dip.

Krydret dip
Rør creme fraiche og mayo sammen med parmasan og rosmarin, smag til med salt, peber og æbleeddike.