Lækre sprøde polenta fritter
Hvis I endnu ikke har smagt polenta fritter, så vil jeg virkelig varmt anbefale at prøve det!
Hvis I har smagt dem, så er I sandsynligvis nok allerede fan af dem … Jeg er i hvertfald ret så sikker på, at I også bliver fan af denne variant af de lækreste sprødeste fritter man kan ønske sig.
Parmasan og rosmarin krydrede Polenta fritter er nemlig vildt, vildt lækkert!
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Polenta fritter
- Polenta fritter
- 250 g polenta mel
- 1 liter vand
- 1 nip salt
- 4 spsk olivenolie, ca - heraf ca 1 spsk til at smøre fadet med
- 3 stængler frisk rosmarin
- 3 spsk parmesan, fintrevet
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Krydret dip med parmesan og rosmarin
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 2 spsk mayonnaise
- 1 spsk parmesan, fintrevet
- 1 spsk frisk rosmarin, finthakket
- flagesalt
- sort peber
- 1 dryp æblecidereddike
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Polenta fritter
Kog vandet op, skrue ned for varmen og kom polenta i under omrøring. Rør grundigt, så det ikke klumper og lad det simre under låg i 30-45 minutter med jævne omrøringer – kom evt lidt mere vand i hvis det bliver for fast.
Smør et fad med en smule olivenolie og kom polenta i. Tryk den godt flad og ensartet – og kom et stykke bagepapir over. Stil på køl i mindst et par timer og gerne til om aftenen næste dag …
Tag polentaen ud af formen og skær tynde pommesfrites stave. Det er nemt, for polentaen er fast og nærmest lidt gummiagtig at arbejde med.
Vend dem godt med olie, salt og peber og bag polenta fritterne i ovnen ved 225 grader varmluft i 30 minutter, til de er sprøde. Vend dem cirka halvvejs i bagningen.
Inden servering drysses de med fintrevet og friskrevet parmasanost og finthakket rosmarin, smages til med salt og så er der sprøde polenta fritter klar til servering med den krydrede dip.
Krydret dip
Rør creme fraiche og mayo sammen med parmasan og rosmarin, smag til med salt, peber og æbleeddike.
Heey
Har du nogen idé om hvor længe det kan stå i køleskabet før man skærer det ud til pomfritter 🙂
Vh Pelle
Hej Pelle
Omkring et døgnstid eller to
Rigtig godt nytår
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine. Hvilken mayonnaise vil du anbefale til den krydrede dip? :-)
Dbh Charlotte
Hej Charlotte,
Endelig bare brug den du bedst kan lide. Pt har vi en øko fra Machandel som vil være god
Kh AC
Hej Ann-Christine
Tak, den vil jeg prøve :)
Hej har du nogen ide om hvor mange kalorier der er i?
Re de sundere end traditionelle pommes frites?
Mvh Jette
Det skal jeg ikke kunne sige … men jeg tror såmænd ikke de er hverken sundere eller usundere end ovnbagte kartoffelfritter.
Vurderet på ernæring, vitaminer og mineraler.
Kh AC
Spændende opskrift på alternative fritter.
Skal de vendes i løbet af ovntiden?
Og en kommentar du sikkert ikke er vild med: Er det muligt at du vedlægger en grov kalorie beregning ved dine – iøvrigt – superoverskrifter.
Vh Jan
Hej Jan,
De må gerne vendes cirka halvvejs i bagning. Det har jeg lige skrevet til :)
Update: næringsberegning er nu en del af Valdemarsro Premium i både appen og på web
Mange tak for din fine hilsen og feedback.
Rigtig god weekend
Kh Ann-Christine
Sikke et flot billede og hvor ser det bare lækkert ud :-)
Har du et tip til hvordan man kan sikre sig at de er sprøde udenpå og stadig bløde indeni?
Jeg oplever tit at de nærmest bliver for sprøde hele vejen igennem?
Mange tak :)
Jeg oplever også at de bliver sprøde hele vejen igennem – knap så meget inden i, som uden på. Men stadig sprøde.
Måske de kan laves en smule tykkere hvis du gerne vil have dem lidt blødere inden i :)
Det må jeg prøve.
Jeg tror at jeg er skræmt af at første gang jeg prøvede at arbejde med polenta, da lavede jeg 2,5×2,5×5 cm (pommes fondant-agtige størrelser) og der kunne jeg ikke få dem sprøde overhoved.
Tak for en flot hjemmeside og masser af god inspiration.
God dag til dig.
Hej. Kan man fryse “dejen”, hvis man ikke vil lave dem allesammen?
Tak :-)
Jeg har ikke prøvet det, men det er da forsøget værd :)
Hej.
Lækker opskrift, et stort hit hjemme.
Ville lige høre om du havde prøvet med en estragon dip? Tænker sådan lidt bearnaise stil… og i så fald… hvordan ville du gribe det an? ville du droppe rosmarin på fritterne?
Mvh stinna
Hej Stinna,
Jeg laver det indimellem som dip – blot som en hjemmelavet mayo med masser estragon, lidt citron og et fed hvidløg.
Det smager fantastisk. Jeg bruger min bamix blender og kommer et helt æg, masser af olie, lidt sennep og en smule citronsaft i en blender skål og bruger den skive der hører til bamix. Når mayoen er færdig, så tilsætter jeg estragon og smager til med knust hvidløg, salt, peber og evt mere citron.
Alternativt så rører jeg indmellem samme dressing af creme fraiche (38%) og mayo, dertil knust hvidløg, citron, salt, peber og masser finthakket estragon.
Uanset – så bliver de bedst når de lige får lov at trække en times tid før servering.
Jeg synes rosmarin og estragon spiller fint sammen, men jeg undlader også indimellem rosmarin på fritterne her og blot lader dem være salte
Kh AC
Tusinde tak… det var noget i stil med nr to jeg havde tænkt… kan godt lide syrlighedwn og letheden i cremefraichen! Tænker at jeg vil prøve med lidt bearnaise Essens også, da min esdragon er lidt slatten!
dejligt at høre! Jeg tror det bliver så godt :)
God weekend
Kh AC
Hej
Godt nytår!! Jeg kan simpelthen ikke få polenta til at lykkes, øv ? Jeg tror, jeg koger “gryden” for lidt. Hvis du på et tidspunkt vil lave en video med polentafritter, glæder jeg mig til at det, hvor stiv gryden er hos dig ?
Mange hilsner fra Annemette
Hej Annemette,
Det kan du tro at jeg gerne vil – det er nu på listen :)
Kh AC
Tak, det ser jeg frem til. Kan se at stavekontrollen har spillet mig et puds; grøden er blevet til gryden ?, jeg plejer ikke at koge mine gryder.
Hehe, havde godt tænkt at det var den der drillede :) – der kan komme de skæggeste sætninger ud af den slags :)
Uh, hvorfor fik jeg ikke set dine tips til tømmermændsmad lidt før. For det er da nogle vildt lækre opskrifter (som altid) ?
Tror du man kan bruge alm. majsmel til disse polenta-fritter. Har nemlig en masse majsmel stående som min baby ikke gider spise (som grød), men han er ret glad for mad han selv kan spise. Så måske han også vil synes at disse fritter er et hit ?
Jeg tror faktisk godt at man kan lave nogle helt fornuftige og sprøde fritter ud af majsmel med samme fremgangsmåde – det er ihvertfald et forsøg værd. Prøv også at tage et kig på disse majspandekager – måske det lige kunne være sagen med sådan et par minipandekager til din søn.
Kh AC
Hej.
Jeg vil gerne lave disse lækre fritter til i aften – men har lige set at det polenta jeg har stående er nogle måneder over sidste dato. Har du (eller andre) erfaring med om det er fint at bruge alligevel? Umiddelbart tænker jeg ikke det gør noget, for det minder lidt om ris og mel… :-)
Hej Simone,
Nu får jeg så første svaret i dag, men håber det gik og at du bare brugte af polentaen.
Jeg tror det går ganske fint nemlig og og tænker lige som dig at det er helt ok, lige som med ris og mel, for de der datoer er mest til vejledning.
Kh AC
Jeg lavede dem, og de smagte fantastisk! Og ingen problemer med at polentaen var for gammel – så jeg tror vi hapser endnu en omgang her i aften ;-)
Tak for gode opskrifter.
Sådan! Det lyder fantastisk :)
Og tak for den søde hilsen
Kh AC
Hvilket krydderi kan jeg bruge istedet for rosmarin ? Det er ikke lige min favorit . Vh Berit
Timian vil være et hit :)
Hej hvor mange personer ville du beregne denne opskrift til? Vil bruge den til en forret med lidt røget laks.
4 personer til hovedret – til forret vil den række fint til 8 personer :)
Kan de mon laves med Urtekrams fuldkornsmajsmel? På pakken står der, at det kan bruges til majsgrød, men er i tvivl om det er det samme som polenta?
Tja, det er da forsøget værd! Jeg tror godt det kan blive helt fint :)
Lad mig endelig høre om det går
Mmm, de ser virkelig lækre ud og skal bestemt prøves. Lige et enkelt spørgsmål, hvor finder jeg polenta-mel henne? Føtex, SuperBrugsen eller?
Tak for en virkelig god blog. Jeg elsker at følge med og lade mig blive inspireret. TAK!
Hilsen Mette
Jeg har købt denne i Kvickly, men har også set polentamel i både Superbrugsen og Føtex.
Tusind tak for de pæne ord :)
Kh AC
Wow hvor ser de lækre ud. De må prøves – og gerne i løbet af december. De er sikkert ekstra lækre som et lille afbræk i al juleræset.
De er megamums! – og helt enig i at de vil hitte godt i december – også herhjemme hos os.
Kh AC
Jeg er vild med polenta, men har aldrig før tænkt på at lave polenta-fritter. Skide god idé, og det lyder jo vildt lækkert med parmesan og rosmarin.
Det skal jeg helt sikkert snart prøve :)
Det er virkelig en vinder :) Og med parmesan og rosmarin er smagen helt i top.
God fornøjelse :)
Kh AC
Jeg var egentlig slet ikke sulten, men så så jeg billederne her og fik akut trang til pommes frites. Eller rettere polenta frites, selvom jeg aldrig har smagt sådanne før, men det skal jeg prøve.
Tak for altid dejlig inspiration
Jeg kan varmt anbefale at du prøver dem af :) De er så mega lækre at de fluks er røget ind på favoritlisten herhjemme :)
Uhmmm de ser så lækre ud AC !!!
Polenta fritter stået på min to do liste så længe nu og nu frister du jo bare helt vildt med dine vildt lækre nogle ;)
Ha en vidunderlig dag
kh Maria
Det kan virkelig anbefales – jeg er sikker på at du bliver vild med dem også, Maria :)
Skøn, smuk dag til dig
Kh AC
Er polenta mel det samme som majsgryn eller majsmel?