Spaghetti ala Lady og Vagabonden
Lady og Vagabonden pasta med tomatsauce, spaghetti og lækre krydret kødboller på en tallerken.
Det kalder jo næsten på en rødternet dug, italiensk sommervarme og violinsang med to lys på et bord.
Johan og Julie blev introduceret for tegnefilmen Lady og Vagabonden, hos min søster og når de besøger dem, så spørger de ofte om vi ikke skal se lidt Lady og Vagabonden sammen alle sammen – og selv når jeg ser den film, får jeg lyst til at sidde under en åben stjernehimmel, med rødternet dug, rødvin, levende musik og spise en skøn portion italienske kødboller med spaghetti i tomatsauce
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Spaghetti a la Lady og Vagabonden
- Tomatsauce
- 1 dåse hakkede tomater
- 0,50 tsk salt
- 1 fed hvidløg, finthakket
- sort peber, friskkværnet
- 0,50 tsk tørret oregano
- Kødboller
- 300 g hakket oksekød
- 1 håndfuld persille, finthakket
- 50 g parmesan, friskrevet
- 0,50 tsk salt
- 2 fed hvidløg, friskpresset
- 1 æg
- sort peber, friskkværnet
- 0,50 liter grøntsagsbouillon, til at koge i
- Tilbehør
- 400 g spaghetti
- 50 g parmesan
- 125 g frisk mozzarella, revet i stykker
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Tomatsauce
Det hele koges sammen i en gryde ved svag varme, så saucen blot småsimre og bliver kogt ind til en cremet tomatsauce. Det tager omkring 20-30 minutter. Man kan sagtens sætte fut under og koge den ind under omrøring på 7-10 minutter.
Kødboller
Bland ingredienserne godt sammen og form dem til kødboller. Kog bouillion op i en gryde og kom kødbollerne i. Lad dem koge i et minut, tag dem op igen og kom dem i den varme tomatsauce, hvor de står og simre med i 5 minutter, inden de serveret med frisk kogt pasta, mozzarella og lidt revet parmesan. .
Lækkert! Kan jeg lave kødbollerne uden parmesan? Jeg har nemlig mælkeallergi. Skal der eventuelt noget andet i for at få dem til at hænge sammen? Tak :-)
Du kan lot undlade parmesanen, det er mest for smagens skyld og de smager også dejligt uden :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Christine.
Endnu en gang siger vi tak for lækker mad, her i huset bruger vi generelt din side til inspiration til vores mad.
Mange tak for det🥳 Du gør det rigtigt godt.
Mvh. Thomas
Hej Thomas,
Mange tak for din fine hilsen, hvor er det dejligt at høre I er glade for mine opskrifter.
Kh Ann-Christine
Hej
Kan man godt fryse tomatsovsen med kødbollerne i , når der er persille i ?
Jeg tænker når man skal genopvarme retten ?
Mvh. Mette
Hej Mette
Fødevarestyrelsen skriver på deres side at det kun utilberedt persille drysset over en ret (pga jordbakterier) der ikke anbefales at fryse/køle ned og varme igen, så jeg tror fint det går, og at tilberedt persille er der ikke noget i vejen for at fryse i en ret.
Kh AC
Hej Ann-Christine – kan man fryse kødbollerne samt tomatsauce? Tak for gode opskrifter.
Ja, det kan du sagtens :)
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej.
Stor ros herfra…
Vi har fået det her til aften, lavede dobbelt portion tomatsovs, men jeg tilføjede lidt madlavningsfløde bare for at få den lidt mere cremet…
Derudover så lavede jeg kødboller af 1 kilo fars. Det blev til 65 købboller og der er 23 tilbage.
Vi er 5 personer.
Skønt at høre, mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Hej Ann-Christine
Bruger tit dine fantastiske opskrifter. Har forsøgt at tilmelde mig ugeplan flere gange, men synes ikke jeg modtager noget fra dig
Hej Birgitte,
Jeg kan godt se du ikke er tilmeldt, send mig gerne en mail på mail@valdemarsro.dk så skal jeg nok tilmelde dig nyhedsbrevet.
Valdemarsro nyhedsbrev kommer dog ikke til at være som madplan fremover, men ændres til at være et mere sæsonbetonet inspirationsmail.
Madplanen kommer fremover hver uge i vores nye app, som du kan læse om her: https://www.valdemarsro.dk/madplan/ :)
Kh AC
Jeg/vi elsker dine opskrifter herhjemme. Jeg har ikke tal på hvor mange gange vi har spist denne ret, men det er mange.. Fortsæt endelig det gode arbejde?
Mvh
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen :)
Kh AC
Hold op det smager bare godt.
Det er ikke sidste gang retten kommer på madplanen.
Så skønt at høre :) Tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Mums!
Det minder meget om noget jeg af og til laver selv.
Jeg plejer at kugle bollerne med en isske. Sådan en med “udsmider” (ved ikke hvad det hedder rigtig) på en bageplade, og så øverst i en ret varm ovn 220°+, nogle få minutter.
Er der et smart trick ved at bruge grøntsagsbouillon til øksekødsboller? :-)
Med venlig hilsen
Det var da en virkelig god ide med isskeen, det må prøves :)
Jeg synes grøntsagsboullionen giver en god smag.
God dag til dig
Kh AC
Tak for dejlig mad fra din hånd som sædvanlig.
Dog vil jeg lige sige om opskriften
>> Dobbelt op på tomatsovsen, for der var slet ikke nok til 2 pers.
>> Og tilføj også lige en smule cayenne peber til sovsen, det gør den lidt mere spicy og pikant. self. ikke til små børn, men store børn og voksne, tager ikke skade.
Så lækkert! Min skønne mand tilsatte lidt fløde til farsen, det gjorde kødbollerne meget mere saftige. Når jeg laver dem (uden fløde) har de tendens til at blive lidt hårde/tørre. Bare et tip?
Hej Ann-Christine!
Lækker opskrift som skal prøves hvilken slags parmesan ost bruger du?
Altid skønne opskrifter ??
Hej Lilian,
TUsind tak :)
Jeg køber som regel en økologisk Parmigiano Reggiano i SuperBrugsen eller hos Nemlig. Og indimellem køber jeg hvis jeg er forbi en god ostehandler.
Kh AC
Super opskrift. Her er det mig der laver maden til dagligt, og nu er det anden gang jeg laver denne ret,, og lidt justeret efter hvor mange vi er til mad,, er vild med denne ret .
Hej Kim,
Hvor er det dejligt at høre! Jeg er glad for at du kan bruge opskriften :)
Kh AC
Har netop fulgt opskriften og det dufter skønt men undrer mig over mængden er til 4 pers. Synes ikke der er meget tomatsovs i en dåse. Er det rigtigt nok?
Ja, det er sådan vi gør, men man kan sagtens komme en dåse tomat mere i, hvis det passer bedre til jer :)
SÅ GODT! Har lige lavet denne ret – med en mellemvarisnt af saucen med en peberfrugt og løg i og så lige stavblenderen en tur, så store og små ikke opdager det:) Den mindste på knap 8 mdr ÅD! Så skønt!
Det er sådan en fin måde at få en masse grøntsager i de små størrelser :)
Dejligt at høre det var vellykket
God og nem ret – Vil dog foretrække at stege kødbollerne, så de får mere skorpe :-)
Jeg var lige ved at skrive om kastanjedyr i stedet for din ”Lady og Vagabonden” – mine lommer er stadig fulde af kastanjer fra min morgentur med hunden… (grine)
Lady og Vagabonden ville være en glimrende afveksling fra Bolognaisen – den prøver jeg i morgen efter ridningen. Fin idé!
Uhmmm får helt lyst til Lady og vagabonden mad nu :). Skal helt klart afprøves snarest.
Hvilken ost er det du har revet ovenpå, så lækker ud.
Mvh Sarah
Det er parmesan, jeg har revet det lidt groft og på den lange side, så det bliver lange strimler af parmesan. Smager nemlig fantastisk og mine børn er vilde med den ost :)
Orv den må prøves sammen med tomatsausen med de skjulte grøntsager i – utroligt hav man kan gennem i en gang tomatsauce :-)
Ja, det er nemlig en super måde at få varieret grønt i maden, jeg gør det samme når jeg laver lasagne.
Håber den hitter hos jer også :)
Ha ha det skal vi have imorgen ;-)
Det er altså også godt! :) Vi ses senere, jubii