Labneh – mellemøstlig frisk ost
Den mellemøstlige friskost, Labneh, er super nem og enkel at lave selv og en lille nem ret, som jeg er kommet til at holde rigtig meget af herhjemme i vores køkken.
Vi har stort set altid en eller anden form for yoghurt natural 3,5 %, græsk yoghurt eller A38 i køleskabet. Jeg blander det med frisk frugt eller laver hjemmelavet frugtyoghurt til Johan og Julie, spiser det med hjemmelavet müsli eller granola og blander det med min chiagrød. Og så er jeg begyndt at bruge det til at lave min helt egen hjemmelavede friskost med.
Jeg har længe gerne villet eksperimentere med at lave hjemmelavede oste og dette er en af måderne at komme godt fra start med sådan et lille projekt. Arbejdstiden er under 5 minutter og ellers passer den sig selv i et døgnstid og derefter kan den spises som den er eller smages til.
Labneh kan bruges som tilbehør til mellemøstlige retter, kan smøres i sandwich eller bruges som dip til alt fra grøntsager til brød og kiks.
Arbejdstid 5 min.
Antal 1 portion
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Labneh - drænet yoghurt frisk ost
- 4 dl yoghurt naturel, (3,5 % eller brug græsk yoghurt)
- 1 tsk flagesalt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør yoghurt og salt sammen.
Sæt et kaffefilter over et glas og fastgør det på kanten med en elastik.
Kom yoghurt i kaffefilteret og stil i køleskabet – muligvis skal du bruge to glas med et kaffefilter i hver.
Lad yoghurten dræne i et døgnstid.
Skrab den drænede yoghurt ud af kaffefilteret og kom den i en skål eller form små kugler af ost, som kan opbevares i olie i et glas.
Labneh kan smages til med krydderier alt efter ønske
Smagsforslag
sumak, mynte eller andre krydderurter, olivenolie
Opskriften giver ca 1 1/2 dl
Hej Ann-Christine.
Kan man ikke bruge en billigere olie end olivenolie? F.eks solsikkeolie?
Vh Ole
Hej Ole
Du skal endelig blot bruge en olie som du synes smager godt.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej.
Hvis man vil have ostekugler der smager af hvidløg, hvornår skal man så tilføje hvidløg i processen?
Tak for dine altid lækre opskrifter ?
Hej Hanne,
jeg plejer at røre det i når det er drænet, så hvidløgssmagen ikke udvikler sig og bliver for krads.
Alternativt kan du give hvidløget et kort opkog på et par sekunder, inden det presses i.
Kh AC
Mums – det skal afprøves. Hvor længe tror du mon osten kan holde sig..?
Jeg vil tro den snildt kan holde sig 1-2 uger, måske lidt længere i olie.
Fjong :-)
hej Ann-Christine, jeg vil helst ha´ låg på når jeg sætter mad i køleskabet og derfor bruger jeg en Cuisipro 74742605 til at lave friskost i. Der kan være ca. 750 ml yoghurt i den :-)
mange hilsner
Angelika
Smart tip!
Tak for at dele det :)
Kh AC
Det ser rigtigt spændende ud og er da noget jeg skal prøve, når jeg får mit nye køkken:-)
Hvor dejligt med nyt køkken :) Det var vi jo igennem sidste sommer ;) og det er SÅ fantastisk når det er færdigt♡
Kære Ann-Christine,
Kommer der ikke snart endnu en bog fra din hånd? Jeg er så glad for den første, og den bliver brugt flittigt i vores lille familie. Vi vil gerne have flere opskrifter, flere skønne billeder, mere inspiration til en dejligere hverdag og endnu en bog at hive frem og glædes ved :)
Tak for en vidunderlig blog❤️
Tak for at fejre det skønne i hverdagen❤️
Kære Mette,
Hvor er du sød og hvor gør din fine hilsen mig glad og får smilet frem her ♡
Jeg er nemlig netop i fuld gang med at starte op på en ny bog fyldt med skønne retter. Jeg har endnu ikke en deadline eller udgivelsesdato sat fast, men regner med at skrive den i løbet af efteråret, så den kommer nok ud til foråret :) Glæder mig til at dele den med dig.
Tusind tak for din søde, søde hilsen ♡
Kærlig hilsen
Ann-Christine