Labneh – mellemøstlig frisk ost


Den mellemøstlige friskost, Labneh, er super nem og enkel at lave selv og en lille nem ret, som jeg er kommet til at holde rigtig meget af herhjemme i vores køkken.
Vi har stort set altid en eller anden form for yoghurt natural 3,5 %, græsk yoghurt eller A38 i køleskabet. Jeg blander det med frisk frugt eller laver hjemmelavet frugtyoghurt til Johan og Julie, spiser det med hjemmelavet müsli eller granola og blander det med min chiagrød. Og så er jeg begyndt at bruge det til at lave min helt egen hjemmelavede friskost med.
Jeg har længe gerne villet eksperimentere med at lave hjemmelavede oste og dette er en af måderne at komme godt fra start med sådan et lille projekt. Arbejdstiden er under 5 minutter og ellers passer den sig selv i et døgnstid og derefter kan den spises som den er eller smages til.
Labneh kan bruges som tilbehør til mellemøstlige retter, kan smøres i sandwich eller bruges som dip til alt fra grøntsager til brød og kiks.
Arbejdstid 5 min.
Antal 1 portion

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Labneh - drænet yoghurt frisk ost
- 4 dl yoghurt naturel, (3,5 % eller brug græsk yoghurt)
- 1 tsk flagesalt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rør yoghurt og salt sammen.
Sæt et kaffefilter over et glas og fastgør det på kanten med en elastik.
Kom yoghurt i kaffefilteret og stil i køleskabet – muligvis skal du bruge to glas med et kaffefilter i hver.
Lad yoghurten dræne i et døgnstid.
Skrab den drænede yoghurt ud af kaffefilteret og kom den i en skål eller form små kugler af ost, som kan opbevares i olie i et glas.
Labneh kan smages til med krydderier alt efter ønske
Smagsforslag
sumak, mynte eller andre krydderurter, olivenolie
Opskriften giver ca 1 1/2 dl
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine.
Kan man ikke bruge en billigere olie end olivenolie? F.eks solsikkeolie?
Vh Ole
Hej Ole
Du skal endelig blot bruge en olie som du synes smager godt.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej.
Hvis man vil have ostekugler der smager af hvidløg, hvornår skal man så tilføje hvidløg i processen?
Tak for dine altid lækre opskrifter ?
Hej Hanne,
jeg plejer at røre det i når det er drænet, så hvidløgssmagen ikke udvikler sig og bliver for krads.
Alternativt kan du give hvidløget et kort opkog på et par sekunder, inden det presses i.
Kh AC
Mums – det skal afprøves. Hvor længe tror du mon osten kan holde sig..?
Jeg vil tro den snildt kan holde sig 1-2 uger, måske lidt længere i olie.
Fjong :-)