Kyllingesatay
De lækre kyllingesatay er perfekte til en god grillaften – og jeg må sige at det kribler altså lidt for at komme i gang med alt der minder om udendørslivet igen her efter vinteren.
Et stort hit til vores grillaftener.
De lækre grillspyd med kylling er nemme at lave og i ren arbejdstid, tager de under 15 minutter at forberede og grille. Derudover skal kødet gerne blot marineres i mindst en time og gerne natten over, så bliver de helt perfekte.
Prøv også: flere skønne grill opskrifter her >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kyllingesatay
- 400 g kyllingefilet
- 100 ml kokosmælk
- 60 g peanuts
- 1 tsk ingefær, friskrevet
- 1 fed hvidløg, presset
- chiliflager, efter smag
- 1 tsk soja
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom kokosmælk, peanuts, ingefær, chiliflager og soya i en blender eller minihakker og kør til peanuts er finthakket.
Skær kyllingefiletterne ud i 8 aflange strimler, som vendes i marinaden. Stil på køl i en skål med låg i en time eller natten over.
Sæt kyllingerne på iblødsatte* træspyd. Grill de lækre kyllingesatay spyd i omkring 5 minutter, vend dem undervejs.
Har man ikke en grill kan de også tilberedes ved 175 grader varmluft i ovn i ca 18-20 minutter og på en pande stegt i lidt olie til de er gennemstegt.
*hvis grillspydene er lavet af træ, så læg dem i et fad med vand i en times tid, så de ikke brænder på på grillen.
ser lækkert ud.
Er det saltede peanuts du bruger?
Ja, som regel, men begge dele kan fint bruges – børster lidt af saltet af.
Det ser lækkert ud. Kan man erstatte sojaen med noget andet? Er nemlig allergisk overfor soja.
Jeg vil i stedet anbefale fishsauce, som også tilføjer salt og giver en skøn smag.
Det ser godt nok dejligt ud – kokos og kylling er jo gode venner.
– A
Nemlig et rigtig godt match ♡
Hej AC
Kan kylllingespyddene tilberedes på pande eller ovn, hvis man ikke har en grill? Rigtig god weekend:-)
Hej Christina
Det kan de sagtens, jeg vil anbefale 175 grader varmluft i ovn og ca 18-20 minutter og på en pande stegt i lidt olie til de er gennemstegt.
God weekend til dig
Kh AC
Hej Ann-Christine, den “sovs”, der er på billedet er det marinaden? Eller er det en sovs man kan lave til?
Det ser lækkert ud, jeg glæder mig til at prøve opskriften :-)
Det er denne peanutbutterdip og den er virkelig skøn til :)
Kh AC
Vi længes også efter at få tændt op i grillen og nyde det udendørs liv mere. lige nu er det helt berusende at gå ude og dufte til alle de snehvide mirabelleblomster.
på billedet er der en dip til spydene. er det noget af marinaden eller er den en anden jordnødesauce du har brugt?
god weekend.
Det er virkelig en humørbooster med forår, smukke anemoner, mirabelle blomster og alt det fine lige nu.
Jeg har lavet denne peanutbutterdip til, sætter lige link til den ind i indlægget også :)
Skøn søndag til dig
Kh AC