Kyllingesalat med æbler og bacon
Kyllingesalat med æbler og bacon i selskab med en masse grønt og en dejlig karrydressing. Det bliver ikke meget bedre og er blandt en af mine favoritsalater.
Jeg variere denne kyllingesalat alt efter hvilken salat jeg har i køleskabet eller i haven og alt efter sæson.
Kylling, bacon, karry og æbler er et match made in heaven og giver en yderst velsmagende salat, såvel som sandwich. Alt hvad der er i denne skønne salat kan nemlig snildt kommes mellem to stykker brød eller i en bagel og vil være virkelig lækkert!
Prøv også: opskrifter på lækre salater her >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 2 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kyllingesalat med æbler, bacon og karrydressing
- 60 g bacon, skåret i tern
- 2 kyllingebryst med skind
- 125 g blandet salat
- 1 æble, i tern
- 1 rødløg, i tynde ringe
- 1 håndfuld frisk dild
- 1 håndfuld purløg, finthakket
- 1 håndfuld rucola
- 1 tsk smør, til stegning
- olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Karrydressing
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 3 spsk mayonnaise
- 1 tsk mediumstærk karry
- 1 tsk honning
- 1 tsk æblecidereddike
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Steg bacon sprød på en varm pande i lidt olie og sæt den til side på et stykke køkkenrulle.
Krydr kyllingestykkerne med salt og peber og steg dem på den samme pande i baconfedt, tilsæt evt. lidt ekstra smør og olivenolie. Steg kyllingestykkerne ved middelvarme i cirka 25 minutter, til kødet er gennemstegt.
Tag kyllingestykkerne af panden, lad dem køle af og skær kyllingekødet i tern eller tynde skiver.
Rør alle ingredienserne til dressingen sammen i en skål og smag den til. Tag lidt bacon, æble, rødløg, dild og purløg fra til selve anretningen. Vend resten af ingredienserne til salaten og dressingen godt sammen i en stor skål.
Anret salaten på et fad og fordel rødløg, æbletern, bacon, dild og purløg over inden servering.
Virkelig en lækker salat! Smager super godt og er nem at lave.
Enorm god dressing, som er virkelig godt afbalanceret og smager skøn :)
Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine, Tusind tak for alle dine opskrifter, jeg bruger dem virkelig meget🤩Jeg skal prøve at lave denne salat til min svigerdatter som et aftensmåltid (hun holder meget af salater😍) Kan jeg f.eks. bruge roccula og hjertesalat sammen i salaten? Og kan jeg evt. Også komme croutoner i? Mvh. Tina
Hej Tina
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for! ♡
Det vil være super lækkert med en blanding af rucola og hjertesalat og med croutoner i salaten også.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tusind tak for alle de dejlige opskrifter!
Som single-far til 2 så har din blog virkelig hjulpet meget med inspiration til hverdagen. Det kan være svært at spise varieret når man arbejder til sent, og skal hente, handle og lave mad til sine 2 små, men smilet på deres ansigter når der bliver serveret gode lækre og ikke mindst farverige retter er bare det hele værd.
Du er en af hverdagens-helte herhjemme, vi elsker dine “nemme” og hurtige retter, og bruger bloggen stort set hver dag.
Tusind tak for dig!!
Hej Andreas,
Sikke en dejlig hilsen at få! Det blev jeg virkelig glad for at læse :)
Mange tusind tak, jeg er rigtig glad for, I har glæde af mine opskrifter og det er rigtig pænt af dig at skrive det!
Kh Ann-Christine
Hej😊 forringer det retten, at lave lidt dagen før ? Eks. stege kylling og bacon, måske lave dressing? Så trækker den også godt 😉
Mvh Karin
Glæder mig til at lave salaten til frokost til gæster.
Det kan du fint gøre. Jeg vil dog vente med at vende salaten og bacon i til lige inden servering, da den ellers bliver blød.
God fornøjelse
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Tak for svar og god dag ☀️🇩🇰
Meget lækker opskrift . Vi supplerede med avocado og waldnødder, det var super godt
Uhmm, det lyder også lækkert :)
Hej Ann-Christine
Jeg er utrolig glad for dine opskrifter. Tusind tak for de mange gode måltider som vi har haft i vores lille familie pga dine hjemmeside !
De alle bedste hilsner
Krisztina
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen, Krisztina ♡
Kh AC
Hej Ann-Christine
Super lækker salat! :)
Herhjemme (vi bor i Kina på 8. måned) er vi stor fan af din side – dine opskrifter er dejligt ukomplicerede og resultaterne er altid fantastiske.
Jeg er selv ved at starte en blog og ser meget op til folk som dig, der har skabt sig en levevej ved at lave det, de elsker. Det er nu engang inspirerende :)
De bedste hilsener
Emma
Hej Emma,
Sikke en skøn hilsen at få og hvor er det hyggeligt at I læser med fra Kina :)
Tusind tak for din søde hilsen og pæne ord om min blog og opskrifter. Rigtig god fornøjelse med din blog.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Super lækket salat som straks faldt i hele familiens smag
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din søde tilbagemelding på opskriften :)
Lækkert med kyllingesalat, hvori der indgår noget frugt. Æble som her, ananas eller min favorit for tiden – mangofrugt.
Jeg syntes også det er smager godt, at knuse noget ristet bacon i dressingen.
Altid inspirerende at læse på din blog.
Solvejg.
Det lyder også godt med dit tip til dressingen! ♡
Tusind tak for din søde hilsen, Solvejg
Kh Ann-Christine
Skal det hele (undtagen pynten) vendes med dressingen? På dine fotos ser det ikke ud til at dressingen er rørt i.
Det er rent fototricks ;) – da salaten er pænere før dressingen røres i – men jeg serverer den enten til, så man selv kan røre eller rører den i inden.
Kh AC
Umm. Den må jeg prøve. Hvis den bare er tilnærmelsesvis så god som din pastasalat, så er jeg glad.
Så dejligt at høre :)
Rigtig dejlig dag til dig
Kh AC
Ser super lækkert ud og er vild med at du både bruger rødløg, dild og purløg. Tak for opskriften
Det bliver også bare så godt med alle tre dele ♡
Tak for din søde hilsen
Kh AC