Kyllingeruller med salvie, parmaskinke og mozzarella
Disse kyllingeruller med salvie, parmaskinke og mozzarella er virkelig en lækker ret.
Skøn til mange dejlige sommersalater, en lækker cacio e pepe og ja, i det hele taget gør sig godt på middagsbordet året rundt.
Man kan fint undlade gorgonzola, hvis man ikke lige er til blåskimmelost – eller man kan komme lidt ekstra i, hvis man er særligt vild med det og du kan variere med andre krydderurter alt efter smag.
Prøv også: salat opskrifter >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kyllingeruller med salvie parmaskinke og mozzarella
- 4 kyllingefilet
- 4 skiver parmaskinke
- 50 g gorgonzola, (kan undlades)
- 125 g frisk mozzarella, skåret i 4 skiver
- 8 frisk salvie, blade
- 1 tsk flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 spsk olivenolie, til at stege i
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Bank eller tryk kyllingefiletterne lidt flade.
Læg en skive parmaskinke, en smule gorgonzola og to skiver frisk mozzarella, 2 salvieblade og drys med lidt salt og peber på hvert stykke kyllingebryst
Rul dem sammen og saml dem med en tandstik, et lille grillspyd eller bind en kødsnor omkring.
Steges på panden i olivenolie og smør på alle sider i ca. 15 minutter, eller til kyllingen er gennemstegt.
Hej Anne Christine
Dejlig opskrift
Har altid problemer med at ost flyder ud af rullerne.Har du en ide
Hilsen
Jens
Hej Jens
Mit bedste tip er at “pakke osten godt ind” i parmaskinke, salvie og kyllingen som rulles om, så bliver den hvor den skal.
Prøv evt at banke kyllingebrystet lidt fladere, så det er nemmere at pakke omkring
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Kan jeg lave dem i god tid. Enten fryse dem, tag op og varme, eller bare lave dem en eller to dage før.
Hej Marianne,
Umiddelbart vil jeg ikke tro resultatet bliver så godt når de fryses eller varmes op igen. Men de kan evt samles og rulles nogle timer i forvejen inden de steges.
Kh AC
Kære Ann-Christine
Lavede dem i går – smagte dejligt, men hvordan undgår du at osten bare løber ud på panden ved stegningen?
Jeg lukker dem godt til, og oplever det løber blot en anelse ud, men det meste bliver hvor det skal :)
Kh AC
Jeg lavede rullerne til aftensmad idag – blot med timian i stedet for salvie (som de ikke havde i butikken hvor jeg handlede ind)
Det blev super lækkert! Jeg kan faktisk slet ikke lide gorgonzola, men kan godt lide at udfordre mig selv og forsøge at lære at kunne lide flere ting ;-)
Gorgonzolaen gav faktisk en rigtig lækker smag til kødet – brugte en mild én og kun en lille smule. Når jeg steger kylling plejer jeg at brune det ved høj varme i kort tid og lægger derefter låg på – så bliver det altid saftigt :-) Det var meget populært herhjemme – selv hos sønnen på 17 mdr :-)
Tak for opskriften og en LÆKKER blog!
Mvh Sandra
Ej, hvor sejt at du udfordre dig selv på gorgonzolaen! :)
Hvor er det dejligt at høre at retten blev en succes hjemme hos jer, og jeg får samtidig sådan lyst til at lave den igen snart.
Tak for de søde ord
Kh AC
Hej ann-christine
Tror du de kan laves i ovnen?
Kh Dina
Hej Dina,
Ja, det tror jeg sagtens de kan!
Kh Ann-Christine
Er lige kommet ind på din side for mindre en en uge siden , og har indtil nu lavet flere af dine retter bla. Også denne , som smager fantastisk.
Hvor er det altså dejligt at høre :) TAK!
Hej Ann-Christine
Hvad vil du servere til disse ruller nu hvor det ikke er sommer?
Kh Mette
Hej Mette,
Jeg vil sandsynligvis servere denne kålsalat: http://www.valdemarsro.dk/gronkalssalat-med-granataeble/
I en eller anden variation – kålsalater er næsten vores basiskost i disse vinterdage ;)
Kh Ann-Christine
Hej AC.
Hvor stor en forskel gør det, hvis vi undlader gorgonzola, som absolut ikke er et hit herhjemme?
Hilsen
MilleSmille
Hej Mille,
Heller ikke en helt mild gorgonzola? hvis det slet ikke duer, så ville jeg nok prøve med en skive god cheddar i stedet, eller måske noget feta
Kh Ann-Christine
Hmm, gorgonzola har bare ikke vundet indpas herhjemme. Men bruger jævnligt cheddar og vi ELSKER feta – salat er bare ikke en rigtig salet, hvis vi ikke har feta i (og slet ikke Tabouleh, selvom det ikke er i den oprigtige). Må lade dem komme an på en prøve med cheddar eller feta. Var blot i tvivl, om gorgonzolaen gav så kareteristisk smag, at den ikke kunne erstattes….
Sådan er der vist mange der har det med gorgonzola :)
I denne ret giver gorgonzola selvfølgelig en masse smag, men det er lige så meget den cremede konsistens der er eftertragtet. Så jeg tror en god cremet feta godt kan gøre det. Lad mig endelig høre hvordan det bliver
Hej AC.
Synes lige du skulle høre, hvordan det gik med rullerne. Vi skulle nemlig til grillfest i Augusts børnehave i torsdags, hvor vi skulle have kød med til os selv og tilbehør til fælles buffet’en. Så selvfølgelig lavede jeg vandmelonssalaten til buffet’en – en klssisker næsten alle børn kan lide. Og kæresten synes absolut om rullerne, som jo kun skulle have overskuelig tid på grillen – vigtigt, når der også skulle være tid til August lavede snobrød :-) . Så alt i alt en super hyggelig aften i godt selskab og med lækker mad – TAK!! :-)
Hej MilleSmille,
Det lyder som en dejlig fest og skønt at høre at menuen hittede :)
Kh Ann-Chrisitine
Jeg lavede disse kyllingeruller til aftensmaden idag, og de faldt i rigtig god jord hos alle. De smagte rigtig godt.
Skøn blog du har dig her, jeg glæder mig til at følge med og prøve nogle af dine mange opskrifter af.
Jeg har også linket til din blog, håber det er okay :)
God weekend og påske.
Kh
Det er dejligt at høre, Lena. Dem har jeg også lyst til at lave snart igen. Og mange tak for linket, det er jeg glad for :)
God påske til dig
Hvor sjovt at vi, netop i onsdags, fik samme kombi med kylling, salvie og parmaskinke :) – vi rullede dog skinken omkring kylling og krydderurt, og gav det en tur på grillen! Det smagte himmelsk og blev super saftigt. Vi fik risotto til, hvilket jeg hermed anbefaler :)
Det lyder skønt og god ide at servere dem til risotto – det gør vi næste gang
Det ser SÅ godt ud. Og virker ikke super svært heller. Det tror jeg at jeg skal lave til min mor og far, næste gang jeg tager til Sverige på tur :)
Det er meget nemt og meget lækkert
Mums, de ser gode ud :-)
Mange hilsner
Birthe
De er skønne, Birthe – ikke sidste gang vi spiser dem
Mmm, hvor ser det bare lækkert ud!! :)
Dét er det også, Kamilla :)