Kyllingeburger
Denne kyllingeburger ser måske ikke ud af så meget … Men her skal man bestemt ikke dømme på udseendet, for det er faktisk muligvis den bedste kyllingeburger, som jeg nogensinde har smagt.
Saftig med super meget juicy smag og bare helt stjernelækker i al sin enkelhed.
Prøv den!
Prøv også: opskrift på lækre burger boller her >>
Arbejdstid 40 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kyllingeburger
- 500 g hakket kylling
- 1 rødløg, finthakket
- 1 fed hvidløg, presset
- 1 æble, groftrevet
- 1 æg
- 0,50 øko citron, saft og skal herfra
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 0,25 mango, finthakket
- 1 spsk mango chutney
- 1 knivspids cayenne peber
- 1 håndfuld frisk dild, finthakket
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 spsk smør, til stegning
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- Mangodressing
- 3 spsk mayonnaise
- 1 spsk mango chutney
- 1 tsk dijon sennep
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Fyld
- 4 burgerboller
- 125 g grøn salat
- 0,50 agurk, i skiver
- 0,50 mango, i skiver
- 1 æble, i tynde skiver
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom det hakkede kyllingekød i en skål sammen med de andre ingredienser og rør det godt sammen.
Lad farsen hvile i køleskabet i en halv times tid.
Form kyllingebøfferne og steg dem på en pande med smør og olie ved middelvarme.
Smør bollerne med dressing og saml kyllingeburgerne med fyldet.
hej valdemarsro jag har provat din kycklingburgare den smakade tillräckligt bra men min familj sa att det var en dålig kombination.
Hej Asta
Det er jo selvfølgelig altid smag og behag – men mon så ikke denne burger med crispy kylling falder mere i jeres smag?
Lød så lækker. Noget stort arbejde med al det, der skal i farsen. Stod 1 time i køleskab. Det hjalp ikke synderligt på konsistensen. De første to bøffer blev til fuldstændig smulder, de næste fik tilsat lidt pofiber. Det blev en anelse bedre. Det sidste fars fik tilsat yderligere pofiber. Det blev så til frikadeller. Smagen var god.
Hej Ann-Christine!
Jeg lavede denne burger forleden, men desværre ødelagde jeg bøfferne. Farsen var meget smattet, og jeg er ikke klar over, hvor lang tid bøfferne cirka skal have på hver side? Kan du fortælle mig det, og har du et tip, der kan redde farsen hvis den bliver for våd?
Jeg puttede både mindre æble og mango i end angivet.
Altså burgeren smagte fantastisk alligevel – men jeg vil gerne servere en pæn bøf i aften, når der også er andre, der skal spise med! :-)
Hvis farsen bliver for våd, så kan det hjælpe at komme et par spsk hvedemel, rugmel, havregryn eller lign i farsen.
Bøfferne skal steges til de er gyldne på begge sider og helt gennemstegt – ca 6-8 minutter på hver side.
Mange tak for svaret! Anden portion blev endnu bedre!
Det er dejligt at høre :)
Vil du anbefale et bestemt æble – bruger du et syrligt eller sødligt æble i farsen??
jeg har prøvet både søde og syrlige æbler til denne ret og begge dele smager dejligt!
Så brug endelig bare hvad du har :)
Hej Ann-Christine.
Jeg skal holde fødselsdag for min søn der bliver 2 år på søndag og jeg synes at boller ser så gode ud, men jeg kan ikke finde opskriften. Jeg skal bruge en opskrift som ikke er for svær at spise for de små men heller ikke er kedelig for de voksne – ikke helt hvid og heller ikke meget grov. Kan du hjælpe :)
Venlig hilsen Tine
Hej Tine,
Det er vist de koldhævede boller, jeg har brugt her. Skorpen på dem bliver dog sprød og måske lidt for sprød som burgerbolle til børn.
Ellers er der også disse burgerboller – og disse boller er rigtig gode til de mindre børn og kan fint bruges som burgerbolle og smager dejligt til både børn og voksne
Rigtig god fornøjelse og stort tillykke med ham
Kh AC
Tusind tak for dit svar. Jeg tror at jeg prøver burgerbollerne. Har du prøvet om de bliver gode hvis man laver dejen koldhævet? Så kan jeg nemlig lave dejen dagen før.
Det kan du sagtens gøre :) Kom bare omkring 10-15 gram gær i dejen når den skal koldhæve
Hej Ann-Christine.
Så er vores fødselsdag godt overstået og bollerne blev SÅ gode. Og de fik i øvrigt mange rosende ord. Tak for den gode opskrift.
Hilsen Tine (og Alfred) :)
Hvor er det skønt at høre!
Tusind tak for den fine tilbagemeldingen og stort tillykke med din fødselsdag, Alfred :)
Ummmm den burger smagte godt. Tusind tak for opskriften :-)
Venlig hilsen
Lisbeth, Odense
Dejligt at høre :)
Ganske enkelt helt fantastisk opskrift! Kæresten og jeg fik denne fantastiske kyllingeburger i går og selvom kæresten var en smule skeptisk, da han så farsen – måtte han også overgive sig og medgive, at det var en fremragende burger! Tak for inspiration og deling :)
I øvrigt, helt genial at bage bollerne om morgenen – men hvordan undgår du at de bliver superhårde, når man varmer dem op igen om aftenen?
Tillykke med bogen – glæder mig MEGET til den udkommer i efteråret :)
Fantastisk – det er virkelig også en af vores favoritter herhjemme :) Vi luner kun lidt bollen i meget kort tid, så bliver de ikke hårde.
Og tusind tak, jeg glæder mig også meget til at se resultatet selv :)
Super hit hos os alle. Selv min lidt kræsne dreng spiste en hel burger med velbehag :-) Tak !
Hvor godt, det er dejligt at høre :)
Mmmmm hvor var den god, den burger! Tilsatte lidt sød chilisauce sin ekstra dressing og det blev den bestemt ikke dårligere af :)
Uhm, ja det kunne jeg forestille mig var godt! Det prøver jeg næste gang :)
Mmmm man bliver helt sulten efter den burger… Så er der helt klart noget inspiration til næste uges madplan.. mums
Lad mig endelig høre om du er lige så vild med den som vi er :)
Uhm, nu har jeg lyst til burger! :)
Ja, ik´ ;)
Så kom den. Det lyder altså bare lækkert! (:
Kh
Luise / Sesam, Sesam
Yes :) Prøv den endelig :)
Ser lækkert ud!
Tak :)
De smager vildt godt
jeg havde lidt udfordringer med farsen den var meget våd
så jeg havde svært ved at stege dem, men den lykkes til sidst :)
/linda
jeg har presset saften ud af de revne æbler så hjælper det en del / Thomas