Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kyllinge-shawarma/ Aftensmad Mellemøstens køkken, Rømertopf

Kyllinge Sharwarma

Kyllinge Shawarma smager virkelig skønt!

I dag vil jeg give jer opskriften på en super lækker kyllinge shawarma som vi servere med fladbrød, salater, dips og dressinger. Rigtig hyggelig saml selv mad ved bordet – det er bare altid et hit hos mine børn.

Jeg skal ikke sige med sikkerhed, om denne kyllinge shawarma kan gå som værende autentisk i et mellemøstligt køkken?! Men under alle omstændigheder, så smager den vildt lækkert, kødet bliver smørmørt og både krydderiernes duft og smag bringer søde ferieminder frem.

Prøv også: min opskrift på hummus >>

Kyllinge Shawarma
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT4HPT30M4
Ingredienser
  • 600 g kyllingefilet, skåret i strimler
  • Marinade
  • 2 dl kærnemælk
  • 4 fed hvidløg, finthakkede
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 0,50 tsk cayenne peber
  • 1 lime, saften herfra
  • 1 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Tilbehør
  • 8 tortillas pandekager
  • 1 rødløg, skåret i skiver
  • 125 g blandet salat
  • 0,50 agurk, skåret i skiver
  • 2 tomat, skåret i skiver
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 1 spsk sriracha chilisauce
  • 1 lime, til at dryppe over
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør marinaden godt sammen i en skål og vend kyllingestrimlerne godt rundt i marinaden. Dæk skålen til og lad kødet marinere natten over i køleskabet.

Kom kylling og marinade i et smurt ovnfast fad og bag den i en forvarmet ovn i 25 minutter ved 175 grader varmluft.

Tag kyllingen ud af ovnen, hæld overskydende væde fra og træk det møre shawarma-kyllingekød fra hinanden med to gafler.

Rør cremefraiche med koriander og sriracha til en dip og server fladbrød, kylling og al tilbehøret i små skåle, så man selv kan samle sharwarmaen ved bordet.