Kyllinge Sharwarma
Kyllinge Shawarma smager virkelig skønt!
I dag vil jeg give jer opskriften på en super lækker kyllinge shawarma som vi servere med fladbrød, salater, dips og dressinger. Rigtig hyggelig saml selv mad ved bordet – det er bare altid et hit hos mine børn.
Jeg skal ikke sige med sikkerhed, om denne kyllinge shawarma kan gå som værende autentisk i et mellemøstligt køkken?! Men under alle omstændigheder, så smager den vildt lækkert, kødet bliver smørmørt og både krydderiernes duft og smag bringer søde ferieminder frem.
Prøv også: min opskrift på hummus >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kyllinge Shawarma
- 600 g kyllingefilet, skåret i strimler
- Marinade
- 2 dl kærnemælk
- 4 fed hvidløg, finthakkede
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk sød paprika
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk stødt spidskommen
- 0,50 tsk cayenne peber
- 1 lime, saften herfra
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Tilbehør
- 8 tortillas pandekager
- 1 rødløg, skåret i skiver
- 125 g blandet salat
- 0,50 agurk, skåret i skiver
- 2 tomat, skåret i skiver
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 1 spsk sriracha chilisauce
- 1 lime, til at dryppe over
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør marinaden godt sammen i en skål og vend kyllingestrimlerne godt rundt i marinaden. Dæk skålen til og lad kødet marinere natten over i køleskabet.
Kom kylling og marinade i et smurt ovnfast fad og bag den i en forvarmet ovn i 25 minutter ved 175 grader varmluft.
Tag kyllingen ud af ovnen, hæld overskydende væde fra og træk det møre shawarma-kyllingekød fra hinanden med to gafler.
Rør cremefraiche med koriander og sriracha til en dip og server fladbrød, kylling og al tilbehøret i små skåle, så man selv kan samle sharwarmaen ved bordet.
Hej Ann- Christine
Jeg har I dag tilberedt retten der Er selvfølgelig noget tilbage med saft i det vil jeg godt gemme et par dage, vil du gemme det hele med saft og kylling i tætsluttende låg eller hvordan vil du opbevare det da der er masser kød Og saft tilbage til et par dage :-)
Jeg ville gemme det hele i en skål med låg i køleskabet.
Kh AC
Jeg kan ikke helt finde ud af hvilken dip, du foreslår til. Det ser lidt tørt ud uden? Bedste hilsener Mette Marie
Hej Mette Marie
I det tilbehør der er listet som forslag er bla hummus, haydari og chiliolie, derudover er hjemmelavet cremefraichedressing også lækkert til
Kh AC
Hej
Tak for.lækker opskrift, vil bare høre om man kan købe alle krydderier i ét dåse det gør det nemmere for mig, ved du så hvad det hedder og hvor jeg kan købe det?
Hej Lidia,
Du kan købe Shawarma mix hos blandt andet ASA spice (det er der jeg gerne køber krydderier online) men mon ikke også man kan finde det andre steder
Kh Ann-Christine
Godmorgen aNN-Christine.
Jeg lavede din opskrift på Shawarva kylling med fladbrød og tilbehør. Det var så lækkert og vi skal have resten i dag.
Herligt med mad med gode og sunde råvarer ?
Hav en dejlig søndag.
Sanne
Hvor er det skønt at høre, Sanne. Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften.
Rigtig dejlig mandag til dig
Kh AC
Det ser lækkert ud. Jeg prøver den i morgen. Hvad har du i salaten på billedet? Gulerod, spidskål (rød), andet? Tak :)
Det er rødkål, gulerødder, tranebær og koriander + vinaigrette :)
Håber det smagte dejligt
Kh AC
Tak for svar. Det var VIRKELIG lækkert. Vi tilberedte kyllingebryster i en stegegryde, det fungerede så fint.
Hvor er det skønt at høre! Tak for din fine tilbagemelding på opskriften :)
Hej.
Tak for dine opskrifter, jeg bruger dem jævnligt.
Kan denne opskrift på kylling bruges i burger med coleslaw, eller vil du foreslå en anden marinade til kyllingen?
Det kan den sagtens – og det vil være virkelig lækkert.
Et andet input kunne være denne enchiladas, inkl enchiladassaucen, som kyllingen kunne vendes i. Det vil også passe perfekt til coleslaw og en skøn burger.
God fornøjelse og mange tak for din søde hilsen :)
Kh AC
Hej Ann C.
Hold da op hvor er det dejligt, at du har samlet en flok opskrifter til kylling shawarma, som du syntes der hører til. Det er bare dejligt når man er nybegynder i fremmed mad. Næste gang familien kommer bliver de prøveklude. ?
Hvor skønt! – det er dejligt at høre at du kan bruge inspirationen og opskrifterne :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Kan man lave det med kyllingebryst, i stedet for en hel kylling ?
Hvis ja, hvor længe vil du så give det, og hvor mange grader?
Ja, det kan du sagtens – jeg ville selv lade kyllingebrystet stå i marinade natten over eller minimum 10 timer, og derefter blot stege det på panden eller i ovnen ved 175 grader i ca 25-25 minutter til kødet er gennemstegt.
Kh AC
Det ser lækkert ud! Pita med kyllingeshawarma bliver menuen til familiefrokosten på lørdag :-)
Men vil gerne lave det med kyllingebryst og stegt på panden, som du foreslår i en tidligere kommentar. Har dog lige et par spørgsmål hertil.
– Vil du marinere og/eller stege kyllingebrysterne hele eller skåret i strimler?
– Hvor mange gram kylling skal jeg mon bruge til pitabrød til 12 voksne?
Hej Sofie
hvor lyder det dejligt.
Du kan både marinere det hele kyllingebryst eller skære dem i strimler – jeg ville gøre det sidste og omkring 150 g pr person passer nok meget fint, hvis der er stor sult, så måske op til 200 g pr person.
God fornøjelse
Kh AC
Jeg forstår simpelthen ikke mht. den der kærnemælk, skal den hældes ovenpå kyllingen eller bare ved siden af så kun en del af kyllingen får kærnemælken på sig? Ved okse-shawarma opskrifter skal kødet ligge med en krydderiblanding blandet med yoghurt før det kommes i ovnen, kan man måske gøre det her også eller hvad tænker du?
Ja, det er helt som det står – jeg hælder kærnemælk ved kyllingen i römertopfen.
Du kan også vælge at lade det marinere med, det vil også blive godt.
River du kyllingen nede i selve marinaden eller tager du den op?
Når det er en hel kylling, så tager jeg den op og river kødet – men man kan sagtens blande lidt af marinaden i kødet, hvis den skal have lidt ekstra smag
Rigtig god fornøjelse :)
Kh AC
Hej :)
Jeg har ikke en rømertopf, hvad kan jeg så bruge?
Vh
Anne-Marie
Hej Anne-Marie,
Du kan bruge en stegeso, en støbejernsgryde eller blot tilberede den i et ovnfast fad
Kh AC
Jeg vil glæde mig til at lave denne kyllinge sharwarma i løbet af ugen :) Jeg er dog i tvivl når du skriver 1 tsk stødt koriander, hvilken koriander er det? :)
Det er tørrede korianderfrø der er knust.
Rigtig god fornøjelse med den – det er sådan en skøn ret :)
Kan man forkorte tiden til 2 timer? Jeg har ikke nogen rømertopf, men tænker at bruge en stegepose – kan man det?
Det kan du godt – skrue bare temperaturen op til 150 efter en time.
Jeg har ikke selv prøvet at tilberede kylling i stegepose, men er sikker på at det kan blive ganske fint :)
Hej Ann-Christine
Tror du, at jeg kan forkorte tiden til 3 timer ved at skrue op til 125 g og stadig opnå sammen resultat som dig? :-)
Desuden tror jeg, at jeg vil gøre kyllingen klar aftenen før, så det er ekstra nemt! :-)
Vh Camilla
Hej Camilla,
Det kan du sagtens gøre med godt resultat :)
Kh AC
Jeg kan ikke finde linket på dip? Hvilke andre dips vil du foreslå?
Jeg skal lige være med på hvad du mener?
Jeg har en del forskellige dip opskrifter her: http://www.valdemarsro.dk/dip-dressing-humus/ er det dem du manglede :)
Lækker opskrift der snart må prøves!
Det kunne være skønt hvis du ville dele nogle flere af dine Rømertopf opskrifter.. Jeg får ikke rigtig min brugt i det omfang jeg egentlig havde drømt om, det blir mest til hel kylling og pulled pork. Og den opskriftbog, der i sin tid fulgte med synes jeg ikke er super inspirerende – opskrifterne er heller ikke på langtidsstegninger og så går fidusen lidt af det synes jeg.
Jette
Hej Jette,
Det kan du tro jeg gerne vil, efterhånden som jeg finder på dem, så fylder jeg kategorien her op med flere: http://www.valdemarsro.dk/roemertopf/
Tak for opfordringen, for det er jo virkelig super lækker og nem mad – kunne også forestille mig at sådan en omgang langtidssimret chili con carne som denne: http://www.valdemarsro.dk/chili-con-carne/ eller lasagne som denne: http://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-lasagne/ vil være super skøn i Rømertopf
Kh AC
God ide med at bruge den til retter man måske ikke lige havde tænkt i forvejen! Jeg må forsøge at være lidt mere kreativ ;) For ja, det er bare nemt og samtidig lækkert mad, der lige tager toppen af en evt ulvetime.. ;)
Endnu engang tak for en skøn blog. Et af mine frikvarterer i løbet af hverdagen!
Tusind tak, hvor er det dejligt at høre :)
Rigtig god fornøjelse med at prøve de kendte retter af i Römertopfen – og så skal jeg gerne komme på flere ideer herfra også
Kh AC
Teresa, du kan bage brød med kærnemælk. For slet ikke at tale om kærnemælkshorn.
Lækker opskrift! Skal man bruge kærnemælk eller kan man erstatte med noget andet, fx yoghurt? Jeg drikker det nemlig ikke og vil ikke have 8 dl der bare ryger ud igen :)
Du kan sagtens bruge yoghurt uden smag og sukker, A38 eller lign.
Eller komme det i brød, bage kærnemælkshorn, scones eller lign ;) Den økologiske kærnemælk holder sig i øvrigt frisk en del tid længere end der står på kartonen, så den skal ikke nødvendigvis bruges inden for et par dage.
Hvad gør kærnemælken? :-)
Den gør kyllingen super mør.
Syren i kærnemælken – som også er i yoghurt og lign er rigtig god til marinader til kød.