Kylling Korma
Kylling Korma er en fantastisk ret fra det indiske køkken.
Mild, cremet og lækker og ikke spor stærk, så kan hele familien fint være med.
Retten er nem og tager ikke lang (arbejds)tid – blot skal man huske at marinere kyllingen dagen før den skal tilberedes, eller som minimum 12 timer forinden, så lav marinaden aftenen før eller fra morgenstunden. Det giver nemlig den allerbedste smag og en super mør Kylling Korma.
Prøv også: flere opskrifter på indisk mad >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kyllinge Korma
- Korma Marinade
- 500 g kyllingebryst, skåret i tern
- 1 spsk garam masala
- 0,50 tsk chiliflager
- 1 tsk stødt gurkemeje
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 1 lime, saft herfra
- 1 dl græsk yoghurt 10 %
- Korma Sauce
- 2 rødløg, skåret i tynde både
- 75 g koncentreret tomatpuré
- 400 ml kokosmælk
- 65 g mandler, smuttede
- 1 spsk kokosolie, eller olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til anretning
- 1 håndfuld frisk koriander
- 4 dl basmati ris
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Korma marinade
Begynd i god tid , da kødet skal marinere længe. Bland marinaden sammen og vend kyllingestykkerne grundigt i marinaden, så de bliver helt dækket af marinaden.
Stil det på køl og lad det trække i 12-24 timer.
Inden servering
Smelt kokosolie på en pande og sauter kort løgene heri, til de er blevet bløde.
Kom kyllingestykkerne på sammen med marinaden og steg kyllingestykkerne under omrøring. Tilsæt tomatpuré og kokosmælk, læg låg på og lad retten simre i 30 minutter.
Rør de hakkede mandler i inden servering og smag til med salt og friskkværnet peber.
Server retten i dybe tallerkener sammen med ris og drys med grofthakket koriander.
Er det muligt at erstatte den græske yoghurt med noget andet? Da vi får en gæst der ikke kan tåle komælk?
Du kan evt prøve med kokosmælk, som alternativ – resultatet vil blive anderledes, men bestemt lækkert :)
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
altså – det er ikke en vinder. Jeg vil lige sige at jeg absolut elsker dine opskrifter normalt, og bruger dem flittigt.
Men en korma skal smage sødt og fedt, og denne her var decideret sur – måske pga. den store mængde tomatpure.
Når man googler korma, er de fleste kokke også enige om at tomat slet ikke hører til i en korma.
Jeg var nødt til at tilføje en god sjat sukker før den overhovedet var spiselig.
Ville bare lige dele min erfaring.
Tak for mange (andre) gode opskrifter ❤️
Mvh. Kæmpe fan
Jeg laver ofte denne ret, som mine børn elsker.
Spørgsmål: hvis tiden er løbet fra en (langt møde og forsinket tog), så man ikke fik lavet kyllingen efter 24 timer i lage, kan man så godt lave retten, når kyllingen har ligget 48 timer i lage?
Ja, hvis den blot dufter friskt og godt
Kh Ann-Christine
Den Indiske yoghurt er meget meget tættere på Dansk yoghurt end Græsk yoghurt. De Inder jeg kender bruger da også alm yoghurt.
Hej,
Kan man lave denne ret i slowcooker?
Tja, det vil jeg fint tro du kan
– lad mig endelig høre hvordan det gik :)
Kh Ann-Christine
Hej. Kan man bruge andet end kokosmælk? Eksempelvis mandelmælk?
Vh
Det bliver anderledes i smag og konsistens, men vil også lækkert :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Det lyder så lækkert, så planlægger at lave korma på fredag.
Hvad vil du foreslå af tilbehør til udover ris, hvis man gerne vil have noget grønt?
På forhånd tak :)
Mvh. Ann-Kirstine
Hej Ann-Kirstine
Jeg ville servere denne grønne salat med pære eller den indiske salat
Rigtig god fornøjelse :)
Kh Ann-Christine
Kan man mon bruge neutral skyr i stedet for græsk yoghurt? Det har jeg nemlig ofte i køleskabet alligevel.
Du kan prøve. I værste fald vil det blive grynet pga det lave fedtindhold i skyr.
Kh AC
Jeg brugte græsk yoghurt og det blev grynet alligevel, hvad kan det skyldes?
Var det 10 % yoghurt? For den med lavt fedtindhold gryner nemmere :)
Jeg lavede denne lækre ret i går med dine nan brød som tilbehor, det er første gang jeg har lavet en indisk ret fra grunden og det var et kæmpe hit og meget nemmere end jeg havde troet.
Næste gang vil jeg prøve med lammekod.
Tussind tak for alle dine gode og inspirerende opskrifter de giver altid et fantastisk resultat.
Hej Charlotte,
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Kan det tilberedes i en gryde, hvis ikke min pande er stor nok?😊
Og tak for de gode opskrifter
Ja, sagtens.
Rigtig god fornøjelse og mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Jeg marinerede kødet 4 timer, smed det hele i en stegeso og gav det 3 timer i ovnen. Mega lækkert :)
Uhmm, det lyder også virkelig skønt :)
Tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Jeg har fået din lækre aftensmadskogebog og bladrer gennem retterne i det indiske afsnit – vi skal nemlig have indisk buffet nytårsaften.
For variationens skyld overvejer vi at skifte kyllingen ud med svinemørbrad i en af gryderetterne. Har du anbefalinger i forhold til det?
Hej Anna
Hvor er det dejligt at høre og jeg håber du bliver rigtig glad for bogen.
jeg synes det lyder skønt med jeres menu. I mange af de indiske retter, kan man fint variere med svinemørbrad, lammekød eller lign alt efter smag og behag. Jeg er sikker på at det bliver skønt.
Rigtig god fornøjelse og godt nytår
Kh AC
Det lyder som en god opskrift, men kan man erstatte mandlerne med noget andet, når nu man er allergisk over for nødder?
Jeg ville blot undlade dem, hvis jeg skulle servere den til en med nøddeallergi :)
God fornøjelse
Kh AC
Jeg har lavet denne ret med lam i stedet for kylling, hvilket varmt kan anbefales. Personligt foretrækker jeg lidt mindre hvidløg, når jeg laver den med kylling, men opskriften er ellers virkelig genial. 1000 tak for opskriften!
Vh Jette
Uhmm, lammekød er så lækkert til indiske retter!
Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften, Jette. Det er dejligt at høre :)
Kh AC
Lækker opskrift, og det smager fantastisk.
Dog har jeg en lille anke: I min optik har denne ret intet med korma at gøre. Smagen er slet ikke intens og “asiatisk” nok.
Men som sagt: Den smager lækkert :)
Hej Ann-Christine
Ejj hvor er det en super lækker ret. Vores gæster roser din opskrift til skyerne. Tak for dine god og lækker opskrifter.
Kh. Vibeke
Så dejligt at høre, mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften ♡
Kh AC
Jeg kunne ikke finde garam masala til marinade her i aften.
Jeg fandt en “Korma paste pots” fra mærket Pataks med 2 x 70 gram portioner, men der er ikke garam masala i. Og det er beregnet til saucen.
Men da jeg får gæster i morgen, bliver jeg dog nødt til at bruge det i marinade sammen med den græske youghurt (der er bl.a. koriander, gurkemeje, ingefærpure, sennep, bukkehorn og majsmel i).
Spørgsmålet er bare, om jeg skal bruge begge portioner eller kun én? Og om jeg skal supplere med ekstra af de krydderier, du har angivet?
Jeg kan evt. finde garam masala i morgen, men giver det mening at putte det i marinaden i løbet af dagen – eller i saucen?
Du kan evt lave din garam masala selv af følgende: spidskommen, koriander, kardemomme, sort friskkværnet peber, nellike, muskatnød, kanel og laurbærblade. Tilføj evt kardemomme hvis du har, og lidt chili hvis den ønskes stærkere.
Hvis der er enkelte af krydderierne du ikke har, så går det nok alligevel og så kan du supplere lidt op med de andre krydderier:)
jeg kender ikke korma paste pots, men mon ikke det glimrende kan fungere. Skal dog ikke sige om der skal bruges en eller to, da jeg ikke ved hvor krydret den er i smagen.
Kh AC
Tak for hurtigt svar.
Jeg brugte ´pasten´plus de krydderier, du angav. Men kom pludselig i tanke om, at der er paprika i ´pasten. Og nu har jeg også puttet “din” chili i, så måske bliver den for stærk! Hvad gør man i den situation?
Hilsen mig, der ikke er vant til at lave indisk / krydret mad.
Håber det gik og den ikke blev for stærk.
Generelt kan man mildne disse retter ved at servere fx creme fraiche eller ris til.
Hejsa AC.
Jeg lavede kylling Korma igår, og det var super lækkert! Dine retter er som regel altid anvist til 4 pers. Men ofte synes jeg at min kæreste og jeg spiser op, eller næsten.. Så mit spørgsmål er om dine retter er beregnet til 2 voksne og 2 børn? Eller om vi bare spiser for meget, da jeg ikke synes der er nok til 4 personer? :-D
Hej Trine,
Hvor er det skønt at høre :)
Mine opskrifter er som udgangspunkt til 2 voksne og 2 børn, med forhold for at der serveres tilbehør, som ris, brød, salat til.
Men det kan variere meget fra familie til familie :)
Kh AC
Hej Ann-Christine!
Er der et alternativ til kokosolien?
Jeg bruger det nemlig så sjældent så glasset ville bare ende med at stå i køleskabet og blive dårligt.
Venlig hilsen
Nadia
Hej Nadia
Du kan fint bruge smør eller olivenolie i stedet.
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Selvom varmen har ramt os, har jeg inviteret gæster på indisk mad. vi bliver 10, og jeg tænker jeg vil lave en 2-3 retter, så der både en mild og stærke retter.
Har du et forslag til, hvilke retter, der er gode at servere sammen?
mvh Tina
Hej Tina,
Det kan du tro – jeg har faktisk sammensat lidt retter til en indisk temamiddag lige her
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hej Ann-Christine
Så fik jeg lige tilføjet endnu en livret, her fra Valdemarsro. Det er bare så nemt at finde på lækkert mad, når man bruger dine opskrifter:-)
Vh Lisbeth
Hvor er det bare skønt at høre, Lisbeth! Tusind tak for din søde hilsen ♡
Hej. Tak for skønne opskrifter. De bliver flittigt brugt herhjemme. Jeg har et lille spørgsmål. Vi lavede en stor portion af kylling i marinade i går. Men nu har vi desværre måtte aflyse de gæster der skulle hjælpe med at spise kylling korma idag. Tror du vi kan fryse det rå kylling m. marinade ned?
Ja, det kan du nok godt gøre, men yoghurten kan blive grynet ved optøning og den utilberedte ret holder sig ikke så længe i fryseren
Tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for at høre!
Kh AC
Godt dine egne videoer ikke jager af sted på samme måde.
Lækker opskrift, skal klart prøve den.
Hej fra Gitte
Du må endelig prøve dem af – og dejligt at høre du kan lide vores stil på egne videoer, det har også været vores tanke at det skal være en hyggelig og rolig stemning i de videoer vi selv laver :)
Kh AC
Hej.
hvor længe kan retten ca. Holde sig? Lavede den fredag aften og er i tvivl i jeg kan spise den idag?
Mvh
Hvis den har stået på køl og bliver varmet godt igennem, så turde jeg fint spise den i dag.
Kh AC
Jeg lavede denne lækre ret i går og den var virkelig et kæmpe hit.
Tusind tak for alle dine opskrifter og det store arbejde du ligger i denne blog. Vh Helene
Hvor er du sød, Helene ♡ Tusind tak for din søde hilsen, den blev jeg vel nok glad for.
Kh AC
Jeg lavede den i dag og den er virkelig god. Mandlerne der skal i giver lige prikken over i’et. Så delikat. Tak for mange gode opskrifter
Hvor er det dejligt at høre :) Tak for din søde hilsen!
Kh AC
Du lyder lige som noget for mig. Det må jeg prøve at lave i den her uge. Mange tak for den fine opskrift.
Rigtig god fornøjelse med den :)
Hej Ann-Christine
Kan man lave en vegetar udgave af retten og hvad ville du i så fald bruge i stedet for kylling? :-)
Med venlig hilsen Amalie
Paneer, Tofu, eller jeg ville lave den med en masse grøntsager som blomkål, sødkartoffel, alm kartoffel osv i stedet. Lad det trække i marinaden nogle timer og kog til det er mørt.
Kh AC
Jeg ville helt bestemt bruge quorn stykker
Hej, jeg vil foreslå dig at bruge en fast tofu i stedet for kylling. Det vil helt sikkert smage virkelig dejligt :-)
Mange tak for de fine bud – Det må prøves af :-)
Paneer ville også være et godt bud :)
Vi bruger jackfruit i stedet for kylling. Smager fantastisk og konsistensen er som kylling. (Alternativ hvis man ikke spiser soja)