Kyllinge Quesadillas
Kylling quesadillas er en af livretterne i min familie. Quesadillas i det hele taget – men særligt denne krydrede møre kylling i tomatsauce med spinat, cheddar og lækre topping er favoritten i øjeblikket.
Quesadillas er en mexicansk ret med fyld lagt mellem to tortillaspandekager, og ristes på panden eller i ovn til de er sprøde. De kan serveres helt enkelt som de er, skåret ud i trekanter. Jeg kan dog godt lide at servere dem med toppings, så det bliver et herligt fiesta hverdagsmåltid.
Prøv også: opskrift på mexi bow>>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kylling quesadillas med krydret tomatsauce
- 1 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 2 kyllingebryst, i små tern
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk stødt spidskommen
- 0,50 dl grøntsagsbouillon
- 1 dåse hakkede tomater
- 0,50 rød chili, finthakket (mild/mellem styrke)
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Dertil
- 8 tortillas pandekager
- 200 g cheddar ost, friskrevet
- 125 g baby spinat
- Tilbehør
- 1 spsk cremefraiche 18 %
- 1 dryp sriracha chilisauce
- 2 lime
- 2 håndfulde frisk koriander
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Sauter løg og hvidløg i en sauterpande med olivenolie, til de er bløde. Tilsæt kylling, spidskommen og koriander og brun kyllingekødet på panden under omrøring. Tilsæt derefter hakkede tomater, chili og grøntsagsboullion. Rør rundt og lad det simre uden låg i 5-10 minutter eller til kyllingen er mør og gennemstegt.
Smør den ene halv del af hver tortillapandekage med kylling og tomatsauce, drys med cheddar og lidt spinat og fold den anden halvdel over.
Steg den på begge sider på panden ved middelvarme, til pandekagen er sprød og osten er smeltet.
Fortsæt til alle 8 pandekager er tilberedt.
Skær ud i trekanter, eller i halve, og server med striber af cremefraiche og sriracha, finthakket koriander og lime til at dryppe over.
Det lader til at der er blevet ændret i opskriften, da den tidligere version var med pulled kylling. Jeg kunne virkelig godt lide versionen med pulled kylling. Er det myligt at modtage tidligere version af opskriften eller evt. bare fremgangsmåden fx hvor lang tid de hele kyllingefilleter i sovsen skal tilberedes? :)
Hej Maureen
Det er helt samme sauce, så bare lad kyllingefiletterne koge i saucen i ca 20 min og derefter riv kødet fran hinanden med 2 gafler
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Mange tak :)
Fantastisk opskrift! Det er anden gang jeg laver dem og de var lækre begge gange! Man kan sagtens lave dem med 6 store tortillas i stedet for 8. Og husk at putte salt og peber i kyllingesovsen, nu hvor der ikke står hvornår det skal i!
Så dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften – og salt og peber er med igen nu ;)
Kh Ann-Christine
Er tilbehør bare noget man tager til, eller skal det laves til en dressing/dip?
Det er skrevet mere præcist i opskriften nu.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Når du skriver ‘1/2 dl grøntsagsboullion’ er det så lavet ud af en terning? Altså en hel terning blødt ud i en halv liter vand, som du så har taget en halv dl fra?
Det er altid færdigblandet boullion i mine opskrifter, så hvis du bruger tern, så er det fx en kvart tern smuldret i en dl kogende vand.
jeg bruger selv herbamere boullion som er en lille dåse med låg, der kan man tage boullionpastaen op med en ske og blande i vandet.
Kh Ann-Christine
Hvor mange gram kylling bruger du ?
Omkring 400 g
Kh Ann-Christine
Mums det ser lækkert ud!!
Jeg vil gerne kombinere det med endnu flere grøntsager, der jo gerne må dække halvdelen af tallerknen. Har du gode forslag til grønt tilbehør.
Dampet broccoli med parmesan
Bagt spidskål
Guacamole og gnavegrønt
Det vil være lækkert til :)
Hej, vi bruger næsten hver dag din dejlige opskrifter og jeg vil prøve disse idag – men tænker de kan laves i ovnen frem for pande?
Bh Charlotte
Tak for din søde hilsen.
Det kan du sagtens. Jeg synes dog de er nemmere at få sprøde og lækre på en pande, men du kan snildt tilberede dem i ovnen.
Kh Ann-Christine
Kan man lave dem færdig og skære dem ud og så varme dem senere – evt. i mikroen?
Hilsen Lisa
Hej Lisa,
Osten bliver ikke så lækker af at blive genvarmet. Men du kan lave alle delene klar hver for sig og hurtigt samle dem eller du kan undlade osten i første omgang og først fylde det i, når de skal genopvarmes.
Dejlig dag til dig og god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Lækker opskrift. På billedet har du en dip ved siden af – tallerknen med quesadillas… har du en opskrift på den også?
Mvh Mette
Ja, det er denne grønne chilidip og den er virkelig god! :)
Kh Ann-Christine
Mon de kan fryses? Har du erfaringer med det?
Det har jeg ikke testet, men jeg tror osten kan blive lidt anderledes af det.
Kh Ann-Christine
Fantastisk idé med at lægge kød/sauce på den éne del og ost på den anden del for til sidst at folde halvdelen med ost over. Det fungerer rigtig godt for mig.
I øvrigt en helt fantastisk opskrift.
Tusind tak, hvor er det skønt at høre
Kh Ann-Christine
Hvad bruger du spinat til? Kommer den i sovsen eller??
Det står beskrevet i fremgangsmåden under saml quesadillas.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvordan har du lavet dippen, som ses på det sidste billede?? Det ser hammer godt ud! Skal prøve det i dag, bare uden kylling! :D
Den er også virkelig god. Det er denne grønne chilidip
Kh Ann-Christine
Kan anbefale at komme jalapenos i for give dem lidt ekstra spice.
Super lækkert !! Jeg har lavet dem både inde og også på grillen. Grillen bliver ekstra god. Fyldet kan fint laves i forvejen og så opvarmes inden brug. Jeg har tilsat 1 dåse chilibønner – det smager virkelig godt.
Hej Jette,
Hvor er det dejligt at høre. Mange tak for din søde hilsen og gode feedback på opskriften – grillversionen må prøves snart!
Kh Ann-Christine
Nu også afprøvet på Optigrill – passer bedst med små tortills pandekager. Det er også en stor succes !
Så dejligt! Det er jeg glad for at høre :)
Kh Ann-Christine
Hej,
Kan man lave kyllingen dagen før, og så varme den op dagen efter når man skal tilberede resten? Eller bliver den før tør :)
Tusind tak for en fantastisk blog og bog, det er min go-to hver eneste gang jeg får gæster.
Den kan fint laves dagen før, blot riv den mens den er varm – jeg vil anbefale at opbevarer kyllingestykkern i tomatsaucen og lune det hele dagen efter hvor det også rives og blandes sammen.
Tusind tak for din søde hilsen, det er vel nok dejligt at høre ♡
Kh AC
vender du tortillaen på panden når du har fyldet i? Og hvordan
Ja, du kan evt lægge en tallerken over at vende på, men jeg bruger blot en palet
super gode Quesadillas, når jeg samler dem, lægger jeg en tortilla på panden, lægger kød/sauce og frisk spinat på den ene halvdel, og ost på den anden halvdel, når osten er smeltet, folder jeg oste delen over “kød” delen, og serverer, jeg synes det er meget enklere end at stå og vende dem.
Hej , skal holde mexicansk aften for 20, kan jeg evt lave i forvejen og blot varme i ovn
Hej Vibeke
Du kan sagtens varme dem i ovnen, men jeg vil anbefale at vente med at samle dem til lige inden de skal varmes, da brødet ellers bliver blødt af saften fra kødet.
Kh AC
Skal kyllingen i rå, så den koges i de hakkede tomater, eller skal kyllingen stegen igennem inden de hakkede tomater tilføjes? :)
Jeg koger kyllingen i tomatsaucen.
Kh AC
Kan du anbefale nogle gode tortillawraps? Synes tit de købte har sådan en træls bismag…
Jeg køber altid økologiske wraps, og synes de fungere okay – og ellers laver dem selv :)
Det lyder super lækkert. Men skal der virkelig kun tilsættes 1/2 dl grønsagsbouillon?
Ja, ellers bliver det for vandet :)
Umm… det ser virkelig lækkert ud. Det må prøves :)