Kylling med parmesan, salvie og tomater i fad
Den lækre ret med kylling, parmesan, salvie og tomater bagt i ovnen med linser er det seneste års tid blevet en særlig livret herhjemme.
Da vi drøftede forsiden af min kogebog ‘Valdemarsro Aftensmad‘ og blev enige om at denne ret skulle på forsiden, blev Julie meget begejstret for nyheden. Retten topper nemlig på top 3 over livretter hos hende.
Det er virkelig også en skøn og nem ret. Alt i et fad, hvor linserne får masser af smag fra den ovnstegte kylling og tomaterne under tilberedningen.
Årets gaveide: Her kan du se, hvor min kogebog kan købes >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kylling med parmesan, salvie og tomater i fad
- 2 dl grønne linser
- 2 dl kyllingebouillon
- 1 kg kyllingebryst med skind, eller overlår med skind
- 15 frisk salvie, blade
- 50 g parmesan, friskrevet
- 75 g cherrytomater
- 1 spsk smør
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Forkog de grønne linser i en gryde med vand i 10 minutter. Lad dem dryppe af i en sigte.
Smør et ovnfast fad grundigt med smør. Kom kyllingebouillon og grønne linser i fadet og vend det godt sammen.
Løsn skindet et par steder på kyllingestykkerne og stik friske salvieblade og lidt smør under skindet. Krydr kyllingestykkerne med salt og peber og drys fintrevet parmesan over skindet. Læg kyllingestykker og tomater øverst i fadet.
Kom fadet med kyllingestykkerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft og bag dem i cirka 40 minutter, til de er gennemstegte og med sprødt skind.
Hej, er ikke så erfaren med grønne linser og synes de var noget smattede trods jeg fulgte opskriften, skal de være uden struktur?
Hej Henriette
Der er forskel på typen af linser, nogle koger ud og bliver mere ala grød, andre holder ‘bidet’ – jeg synes det lyder til at du vil foretrække de der hedder puy linser – også kaldet delikatesselinser
Kh Ann-Christine
Hej:)
Tusind tak for en lækker opskrift vi prøvede for første gang igår:) hvis nu jeg skulle lave den med kylling bryst filet, ville du så gribe det an på samme måde eller stege let af førT og hvor lang tid/grader ville du give? Håber du kan hjælpe, kh Trine
Hej Trine
jeg ville pakke kyllingebrystet ind i fx serranoskinke, da jeg ellers kan tro det vil blive lidt tørt uden skind.
Ellers samme tid (eller lidt mindre, tjek om det er gennemstegt) og samme temperatur.
Kh Ann-Christine
Virkelig fantastisk opskrift 👏👏
Det smager SÅ godt og er helt sikkert en ommer her i huset fremadrettet😂
Tak for nogle virkelig gode opskrifter🙏
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Tusind tak for dine imponerende gode opskrifter 😊
Hvor køber du kyllingebryst med skind?
Hej Hanne,
Det køber jeg i føtex eller Super Brugsen – synes ofte det kan købes økologisk, enten som kyllingebryst eller som lårmiks
Kh AC
Vil det være for meget at servere dine knuste kartofler med hvidløgsolie til kyllingen ?
Det vil da være lækkert. Vi plejer selv at servere en stor salat til, da linserne også mætter ret fint – men de knuste kartofler vil også være skønt!
God fornøjelse
Kh AC
Lår plejer at skulle have meget længere tid end bryst. Normalt ville jeg give et bryst 20 minutter i ovnen. Giver du det 40 minutter i ovnen uanset om du bruger bryst eller lår?
Er der ikk en fejl i opskriften? 75 g cherrytomater?
nej, det er helt rigtigt – 75 g cherrytomater, blommetomater eller lign, har du lyst kan du sagtens komme flere tomater i :)
Jeg bliver også nødt til at spørge: 75 gr. …. er det ikke det samme som 4-5 stk. meget små cherrytomater, ikke meget til 1 kg. kylling…
Man kan helt frit komme flere tomater i, hvis man synes – eller tern af squash, broccolibuketter mv.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Lyder så lækkert, og vi har vanvittig meget salvie i højbedet, som jeg ellers ikke helt ved, hvad vi skal bruge til … Har du prøvet at bruge dåsetomater til retten – her om vinteren, hvor det kan være svært at få gode friske tomater med smag? Man kunne godt forestille sig, at linserne så bare kan koges møre sammen med resten af ingredienserne i fadet, ikke? Men det ser selvfølgelig ikke så flot ud som de smukke hele, små tomater :-)
kh Iben
Du kan sagtens bruge dåsetomater i stedet for friske tomater, så rører du det bare sammen med linserne. Jeg forkoger stadig linserne i 10 minutter inden.
Rigtig god fornøjelse med retten.
Kh AC
Hvor køber du kyllingbryst med skind?
Økologisk kyllingebryst eller kyllingeoverlår med skind har de jævnligt hvor vi handler, oftest i føtex
Kh AC
Hej.
Jeg er ikke så glad for linser, kan du anbefale noget andet man kan bruge istedet?
Tak for fantastiske opskrifter:)
Hej Stine,
Tak for din søde hilsen, du kan bruge quinoa, kartofler i tern eller lign.
Kh AC
Skal belugalinser fra dåse også forkoges?
nej, jeg vil tro at de er forkogte :)
Kylling, parmesan og linser det lyder som en god kombination, som jeg bare må prøve, men jeg kan ikke skaffe salvie. Kan retten laves uden eller erstattes med noget andet?
Hej Ann-Christine! Kan man bruge røde linser til denne ret istedet? Skulle man ændre på noget i opskriften i så fald? Tusind tak for alle de gode opskrifter!!
Hej Louise,
Mange tak for din søde hilsen :)
De røde linser koger helt ud, og er gode til dhal mv – det vil sikkert også være skønt til denne ret, men vil give et andet resultat.
Endelig bare test det af, sandsynligvis ville jeg nok ikke forkoge linserne. Men det er ikke testet af :)
Kh AC
Du kan fint lave den uden eller erstatte med fx timian
God fornøjelse :)
Kh AC
Kan jeg bruge tørret salvie ?
Ja, det kan du sagtens.
Jeg ville bruge omkring 1/2 – 1 tsk
Kh AC
Lyder lækkert. Tænker at lave den på fredag. Hvilken salat ville du lave til på denne årstid?
Denne spidskålssalat er skøn til, eller grønkålssalat
God fornøjelse
Kh AC
Lyder bare lækkert og ikke mindst nemt?
Andvender ofte belugalinser, og elsker dem! Har ikke brugt grønne linser før. Er der smagsforskel på de to slags ?
Hvis jeg bruger belugalinser, skal de så også forkoges i 10 min?
Tak på forhånd, Ida?
Der er forskel i smag og lidt i konsistens, men begge dele kan ofte bruges eller erstatte hinanden i de samme retter :)
Jeg forkoger også belugalinser til denne ret.
Rigtig god fornøjelse :)
Kh AC