Kylling med parmesan, salvie og tomater i fad


Den lækre ret med kylling, parmesan, salvie og tomater bagt i ovnen med linser er det seneste års tid blevet en særlig livret herhjemme.
Da vi drøftede forsiden af min kogebog ‘Valdemarsro Aftensmad‘ og blev enige om at denne ret skulle på forsiden, blev Julie meget begejstret for nyheden. Retten topper nemlig på top 3 over livretter hos hende.
Det er virkelig også en skøn og nem ret. Alt i et fad, hvor linserne får masser af smag fra den ovnstegte kylling og tomaterne under tilberedningen.
Årets gaveide: Her kan du se, hvor min kogebog kan købes >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kylling med parmesan, salvie og tomater i fad
- 2 dl grønne linser
- 2 dl kyllingebouillon
- 1 kg kyllingebryst med skind, eller overlår med skind
- 15 frisk salvie, blade
- 50 g parmesan, friskrevet
- 75 g cherrytomater
- 1 spsk smør
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Forkog de grønne linser i en gryde med vand i 10 minutter. Lad dem dryppe af i en sigte.
Smør et ovnfast fad grundigt med smør. Kom kyllingebouillon og grønne linser i fadet og vend det godt sammen.
Løsn skindet et par steder på kyllingestykkerne og stik friske salvieblade og lidt smør under skindet. Krydr kyllingestykkerne med salt og peber og drys fintrevet parmesan over skindet. Læg kyllingestykker og tomater øverst i fadet.
Kom fadet med kyllingestykkerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft og bag dem i cirka 40 minutter, til de er gennemstegte og med sprødt skind.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hejsa. Min far og jeg er meget glade for dine opskrifter. I aften står menuen på ovenstående opskrift. Jeg vil høre, hvilken salat du vil anbefale til retten?
Hej Peter
Mange tak for din tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for at høre!
Jeg har samlet en lille række af salat der passer til alt her og jeg vil anbefale en af dem, alt efter hvilken I synes bedst om.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej, er ikke så erfaren med grønne linser og synes de var noget smattede trods jeg fulgte opskriften, skal de være uden struktur?
Hej Henriette
Der er forskel på typen af linser, nogle koger ud og bliver mere ala grød, andre holder ‘bidet’ – jeg synes det lyder til at du vil foretrække de der hedder puy linser – også kaldet delikatesselinser
Kh Ann-Christine
Hej:)
Tusind tak for en lækker opskrift vi prøvede for første gang igår:) hvis nu jeg skulle lave den med kylling bryst filet, ville du så gribe det an på samme måde eller stege let af førT og hvor lang tid/grader ville du give? Håber du kan hjælpe, kh Trine
Hej Trine
jeg ville pakke kyllingebrystet ind i fx serranoskinke, da jeg ellers kan tro det vil blive lidt tørt uden skind.
Ellers samme tid (eller lidt mindre, tjek om det er gennemstegt) og samme temperatur.
Kh Ann-Christine