Kylling med cornflakes
Ovnbagte kylling med cornflakes, med en kerne af virkelig lækkert mørt kød er helt uimodståelige og temmelig nemme at lave – hvilket jo særligt gør dem til et hit på hverdage!
Kyllingestykkerne bliver ekstra sprøde og lækre ved at blive paneret i cornflakes og det kan varmt anbefales at prøve det af, hvis man har cornflakes på lager.
Vi spiser de lækre kylling med cornflakes sammen med friske grøntsager til og gode dips. Eller med ovnbagte kartofler eller rodfrugter.
Prøv også: min opskrift på lækre kyllingenuggets >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kylling med cornflakes
- 2 kyllingebryst
- 3 dl kærnemælk
- 3 fed hvidløg, pressede
- 60 g fuldkornshvedemel
- 2 spsk parmesan, friskrevet
- 1 tsk sød paprika
- 2 æg, sammenpiskede
- 2 dl cornflakes, knuste
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skær kyllingestykkerne i passende stykker og kom dem i en skål med kærnemælk og hvidløg. Lad dem marinere mindst 30 minutter og gerne op til 1 døgn. Hæld den overskydende marinade fra kyllingen, men dup ikke kyllingestykkerne tørre.
Bland mel, parmesan, paprika, salt og peber godt sammen i en skål, æg i en anden skål og knuste cornflakes i en tredje.
Vend kyllingestykkerne en efter en først i melblandingen, derefter i det sammenpiskede æg og til sidst i skålen med cornflakes.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i cirka 25 minutter, til de er flot gyldne og sprøde, og kyllingen er gennemstegt.
Hej Ann-Christine.
Kan man bruge creme fraiche 9% i stedet for kernemælk?
Det kan du godt, det vil også mørne kødet
Kh Ann-Christine
Hej!
Mon det er muligt at panere kyllingen et par timer i forvejen og stille den på køl, indtil kyllingen skal i ovnen?
MVH Jenny
Ja, det kan du sagtens :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej!
Jeg synes airfryeren blev fuldstændig vil her.
Mvh. John
Hejsa
Kan man undlade melen, da jeg ikke kan tåle mel?
Venlig hilsen Gry :)
Ja, du kan evt knuse cornflakes helt fint og dobbeltpanere med et lag fint cornflakes og et lag flager.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan de ligge i marinaden mere end 1 døgn?
Ja, hvis der ser og dufter friskt og lækkert, så går det fint det har stået lidt længere tid
Kh Ann-Christine
Hej. Tak for god inspiration
Jeg har erstattet cornflakes med panko-rasp – det blev meget lækkert
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og skønne tilbagemelding på opskriften
Panko rasp er også så lækkert!
Kh Ann-Christine
Hvor skal man bruge parmesanen?
Det blandes i melblandingen
Kan man også bruge kyllingelår, altså drumsticks, og hvis ja, hvor lang tid tror du så de skal have i ovnen? ? :)
Jeg har ikke nogle yoghurt eller kærnemælks produkter. Kun mælk faktisk. Hvad kan jeg så bruge i stedet ?
Du kan bruge lidt citronsaft, til at marinere i, det mørner også kødet
Kh AC
Hej. Den opskrift skal da afprøves…. Fjerner du skindet på kyllingestykkerne ligesom i dine nuggets ?
Ja, til denne opskrift bruger jeg filet eller fjerner skindet.
God fornøjelse
Kh AC
Kan man bruge andet end kærnemælk?
Du kan godt bruge citronsaft eller yoghurt naturel i stedet – kærnemælken er til for at mørne kødet.
Min ovn har ikke varmluft, ved du om de kan laves i alm ovn??
Ja, det kan du stort set med alting hvor der står varmluft, sæt blot temperaturen til omkring 20 grader højere, alt afhængig af din ovn.
Kan de fryses?
Ja, det tænker jeg fint at de kan :)
Hej!
Jeg prøvede disse kylling med cornflakes, blot brugte jeg polenta i stedet for cornflakes – med et godt resultat ?.
Det er ikke sidste gang, jeg serverer dem ?.
Tak for dejlig inspiration til madplanen ?.
Hvor er det skønt at høre – og det lyder virkelig lækkert med polenta :)
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Kunne man mon bruge en hel kylling parteret som man nu parterer en kylling (lår, bryst, vinger osv.)?
Og hvor lang tid skal den mon så have?
Ja, det vil være lækkert! Der vil nok være lidt forskel på størrelsen af stykkerne, så det kommer til at variere i bagetid mellem 20-30 min.
Kh AC
Lyder som en lækker opskrift. Har aldrig prøvet den, skal prøves.
vi spiser dog ikke ret mange morgenmads produkter herhjemme andet end havregryn og cheerios. Har du hørt om nogen der har prøvet med nogen af de 2 ting eller med andet end cornflakes da det er meget at købe cornflakes for bare at bruge det til denne ret.
Vi har også selv meget sjældent corn flakes herhjemme, så oftest laver jeg disse nuggets i stedet.
jeg har ikke prøvet med havregryn (og cheerios har jeg faktisk aldrig smagt …, så det ved jeg ikke om vil kunne fungere)
Kh AC
Mmm.. Den opskrift ser som altid lækker ud! VI er dog holdt helt op med at købe kyllingefilet efter vi for nogle år siden skiftede til økologisk, fordi det er så sindssygt dyrt. Har du nogle tips til hvor I får jeres fra?
Tak. Dbh, Helene
Hej Helene,
Vi spiser heller ikke kyllingekød på hverdagsbasis, men nok mere 2-3 gange om måneden. Vi køber enten kyllingekød fra SuperBrugsen – men da øko udvalget ikke er super stort, så køber vi ofte hos fx Gothenborg til fryseren.
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Jeg har termin den 29. maj, og er på nat efter retter, jeg kan lave og fryse ned, og som er passende her til sommeren. Jeg har netop lavet en stor portion af dine kalkunfrikadeller, som man bruger til spidskålswraps – de er et hit, og håber jeg også de er, når de tages op af fryseren. Tror du, at kyllingestykkerne i opskriften her kan fryses ned og stadig være gode, når de tages op? Andre forslag til retter, der kan fryses ned, så der kun er lidt forberedelse modtages med kyshånd :-)
Mvh Sine
Hej Sine,
Hvor lyder det skønt med forberedelser til termin og barsel :)
Jeg har skrevet et indlæg her hvor jeg har samlet 16 skønne retter som er super gode til frys her.
Det må lige være sagen.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
1000 Tak for god inspiration og lækre børnevenlige retter! :-) i aften skal vi have disse nuggets.. Dog har vi erstattet cornflakes med knuste Cheese Nachos Chips:-)
Ej, sikke da en god ide at bruge nachos til kyllingen. Det lyder skønt!
Og tusind tak for den søde hilsen, det er dejligt at høre :)
Hold nu op for en god opskrift! Jeg har lige lavet den og det er bestemt ikke sidste gang.
I det hele taget er jeg bare vild med størstedelen af dine opskrifter og din blog er altid det første sted jeg kigger, når jeg leder efter ny inspiration. Så tak for dig :-)
God aften :-)
Ej, hvor er du sød! Tusind tak og hvor er det bare helt vildt dejligt at høre :)
Rigtig dejlig ny skøn uge til dig
Kh Ann-Christine
Kylling og cornflakes er også et stort hit hjemme hos os. Mine to små elsker at hjælpe til med at knuse cornflakes og dyppe kyllingen. Vi bruger den også til torsk, det er super lækkert. Tak for en fantastisk blog med masser af inspiration til madlavningen.
Uhm, det var da en super skøn ide at bruge cornflakes knaset til torsk også. Det skal prøves – tusind tak for tippet.
Det lyder som en rigtigt hyggestund når I laver kylling og cornflakes hjemme hos jer. Dejligt :)
Kh AC
Cornflakes kylling er også et stort hit hjemme hos os, kan dog ikke anbefale at bruge Special K, de har en for sød smag, der ikke passer til retten.
Det tror jeg også, at det vil være for os :)