Kylling med cornflakes


Ovnbagte kylling med cornflakes, med en kerne af virkelig lækkert mørt kød er helt uimodståelige og temmelig nemme at lave – hvilket jo særligt gør dem til et hit på hverdage!
Kyllingestykkerne bliver ekstra sprøde og lækre ved at blive paneret i cornflakes og det kan varmt anbefales at prøve det af, hvis man har cornflakes på lager.
Vi spiser de lækre kylling med cornflakes sammen med friske grøntsager til og gode dips. Eller med ovnbagte kartofler eller rodfrugter.
Prøv også: min opskrift på lækre kyllingenuggets >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kylling med cornflakes
- 2 kyllingebryst
- 3 dl kærnemælk
- 3 fed hvidløg, pressede
- 60 g fuldkornshvedemel
- 2 spsk parmesan, friskrevet
- 1 tsk sød paprika
- 2 æg, sammenpiskede
- 2 dl cornflakes, knuste
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Skær kyllingestykkerne i passende stykker og kom dem i en skål med kærnemælk og hvidløg. Lad dem marinere mindst 30 minutter og gerne op til 1 døgn. Hæld den overskydende marinade fra kyllingen, men dup ikke kyllingestykkerne tørre.
Bland mel, parmesan, paprika, salt og peber godt sammen i en skål, æg i en anden skål og knuste cornflakes i en tredje.
Vend kyllingestykkerne en efter en først i melblandingen, derefter i det sammenpiskede æg og til sidst i skålen med cornflakes.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i cirka 25 minutter, til de er flot gyldne og sprøde, og kyllingen er gennemstegt.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan de fryses
Hej Birte
Man kan risikere at kyllingen bliver lidt tør og cornflakesene bløde når de tør op, så derfor har jeg ikke markeret den som fryseegnet, men prøv det endelig af og sig til om det lykkedes godt
Kh Ann-Christine
Kan de steges på panden i olie , vil gerne bruge kyllingeinderfilet , er det fint 🤔
Ja, det kan de fint!
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Kan man bruge creme fraiche 9% i stedet for kernemælk?
Det kan du godt, det vil også mørne kødet
Kh Ann-Christine