Kylling Cashew
Kylling med cashew er en lækker og nem ret, som vi er vilde med i min familie. Vi har nydt den på vores rejser i Asien og herhjemme i vores eget køkken.
Det smager så lækkert! Cashew giver en skøn cremet smag til retten, som spiller perfekt sammen med kylling og den lækre krydrede sauce. Jeg laver ikke saucen spor stærk – den er lækkert krydret – og alle kan spise med. Og så kommer jeg broccoli i, for det passer perfekt til og giver lidt godt grønt til retten. Du kan også supplere op med peberfrugt, blomkålsbuketter, squash eller lign, hvis du synes om det.
Prøv også: min opskrift på stegt ris >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kylling med cashew
- 60 g cashewnødder
- 2 løg, finthakkede
- 400 g kyllingefilet, skåret i tern
- 3 fed hvidløg, pressede
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 2 spsk fishsauce
- 1 spsk soja
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 25 g brun farin
- 20 g majsstivelse
- 300 g broccoli, i buketter
- 1 øko lime, saft og fintrevet skal
- sort peber, friskkværnet
- 1 tsk sesamolie, eller anden olie til stegning
- Til servering
- 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning på emballagen
- 3 forårsløg, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rist cashewnødderne på en tør pande. De skal blot lige have en anelse farve, men ikke være mørke. Tag dem af varmen og sæt til side i en skål.
Sauter løg på panden i lidt olie til de er bløde. Tilsæt kylling og brun kyllingen af under omrøring.
Rør hvidløg, ingefær, fishsauce, soyasauce, grøntsagsboullion, brun faring og majsstivelse godt sammen i en skål. Kom saucen, broccoli og cashew (gem lidt til servering) på panden til kyllingen og varm det op under omrøring. Lad det simre i 10-15 minutter til kyllingen er gennemstegt. Smag til med lidt limesaft og fintrevet limeskal fra en halv lime – gem resten af lime til servering- , samt friskkværnet peber.
Server i skåle med ris og cashew kylling. Drys med forårsløg og lidt cashewnødder, og server lime til at dryppe over.
Kan man bruge normal sukker eller palmasukker istedet for farin?
Fordelen ved farin er at det giver den der særlige ‘sticky’ klistrede sauce, hvor sukker primært vil give sødme – og kokossukker vil nok ligge sig lidt som en mellemting. Alternativt kan du bruge honning eller en sirup.
Kh Ann-Christine
Kan man bruge stødt ingefær i stedet for revet og i så fald hvor meget?😊
Sagtens, jeg ville bruge 1 tsk
Rigtig god fornøjelse og god weekend :)
Kh Ann-Christine
Hej – er appen blevet lavet om?Jeg har forsøgt at få indkøbslisten til de retter, som jeg har valgt i uge 6, men der står jeg ikke har valgt noget….har ellers fået det til at fungere upåklageligt siden jeg meldte mig til madplanen. Vh Jan
Hej Jan
Ja, det er blevet lavet om i en ny opdatering der er kommet ud i går, så du efter den nye opdatering kan overføre de dage fra madplanen, som du ønsker til indkøbssedlen.
Så hvis du fx i dag vil handle til torsdag, fredag, lørdag, søndag, så kan du blot overføre disse dage i stedet for kun at kunne overføre hele ugen.
Hvis den nye opdatering giver ballade i appen på din telefonen, så må du endelig skrive til mail@valdemarsro.dk så hjælper vi :)
Jeg håber du bliver glad for den nye opdatering.
Kh Ann-Christine