Kylling med Tomat, Karry og Kokos
Kylling med tomat, karry og kokos er lækkert, nemt og enkelt at lave.
Det er en rigtig god hverdagsret, som ikke tager lang til at tilberede, som smager dejligt og som også er god til børnenes egne madlavningsdage.
Opskriften er temmelig enkel og har man lyst, så kan man frit justere den til med lidt ekstra krydderier, jeg kommer med lidt tip til dette i teksten under opskriften.
Prøv også: min bedste opskrift på gulerodsboller >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kylling med tomat, karry og kokos
- 2 spsk mediumstærk karry
- 300 g kyllingefilet, skåret i tern
- 2 rød peberfrugt, skåret i små tern
- 50 g haricots verts, frost eller evt. friske
- 4 tomat, skåret i tern
- 400 ml kokosmælk
- 1 øko lime, saft og fintrevet skal
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber
- Til servering
- 3 dl basmati ris, kogt efter vejl på emballagen
- 40 g cashewnødder, grofthakket
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rist karry på en tør pande ved middelvarme til det begynder dufte. Kom olie og kylling på panden og brun kyllingen af på alle sider.
Tilsæt peberfrugter, tomat, bønner og kokosmælk i retten og lad det simre i 10-15 minutter til kyllingen er gennemstegt.
Smag til med limesaft, fintrevet limeskab, salt og peber.
Kan fx serveres med lækre basmati ris, hakkede cashewnødder og et drys bredbladet persille.
Hej Jeg over vejer at købe dine bøger. DVS jeg har bestilt dem.. jeg vil bare høre om det er udelukkende sunde opskrifter?
Jeg vil gerne passe på og være obs på det. Da jeg har oplevet ikke at vide alt om kulhydrater fedt og kalorier. Hvor mange kalorier er der i fedt eller omvendt. Det er da væsentlig at vide når jeg vil forbrænde fedt. Jeg bevæger mig meget med gåtur og cykler. Jeg glæder mig til at komme i gang.
Mvh Anne
Hej Anne
Mange tak for din søde hilsen, jeg håber du bliver vild med bøgerne.
Der er masser af sunde opskrifter, men der er slet ikke fokus på kalorier eller ‘kur’ i mine kogebøger. Jeg har udelukkende fokus på lækker, velsmagende og skøn hjemmelavet mad med opskrifter lavet af rene råvarer. Så er det herfra at sætte måltidet sammen, så det passer ind i ens egen livsstil med salater, tilbehør og mængden af portionsstørrelse mv. Det er ikke noget jeg selv rådgiver om, men jeg ved at mange kostvejledere gerne tager udgangspunkt i mine opskrifter til deres kunder, når de hjælper og vejleder. Så mange af dem kan sagtens fungere med en livsstil og fokus på sundhed og ernæring.
Rigtig god fornøjelse med bøgerne.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Det smager vidunderligt. Jeg kom løg, æble og ananas i også. Det kan anbefales. Min mand spiste det som suppe dagen efter og han sagde at det var den bedste karry ret, han nogensinde havde fået.
PS. Købte din julebog og den blev brugt flittigt til jul. Holdt Herrejulefrokost for min mand og alle de opskrifter jeg brugte fra bogen, blev meget rost.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tusind tak for din søde hilsen og jeg er rigtig glad for at du er glad for julekogebogen også.
Kh Ann-Christine
Hej. Retten ser virkelig lækker ud, og har planlagt at der bliver min aftensmad i aften. Men har dog et spørgsmål.
For mig, som der ikke kan lide rå tomater, kan man så erstatter dem med 2 tsk. tomatpuré?
Hej Isabella
Det kan du sagtens. God fornøjelse
Kh AC
Kære Ann-Christine!
Du har en fantastisk madblog, som jeg bruger rigtig meget, er lige nu ved at lave kylling i karry med tomat, bønner o.s.v.
Dine opskrifter holder altid og er lækkert varieret, og ikke fanatisk eller frelst. Dejligt det er ok at spise kød, fisk, grønt og andet.
Tak for en herlig blog.
Kære Tove,
Tusind tak for din søde hilsen! Det er vel nok dejligt at høre ♡
Rigtig dejlig dag til dig
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Er det alm. gul karry, du bruger i denne opskrift?
Ja, det er en blandet karrypulver.
Der er stor forskel på styrken og hvor stærke de forskellige karryer er blandet, så vælg endelig en der passer dig, eller kom mere i hvis den er for mild.
Kh AC
Nøj hvor smagte det godt.
Jeg ændrede lidt opskriften hvor jeg tilføjede lidt flere ingredienser hvor jeg knuste et hvidløg og finthakket det og en smule friskhakket chili og forårsløg og løg tilsat.
Tak for mad og inspiration.
Dejligt at høre og skønne tilføjelser!
Tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Skal jeg helt sikkert have til aftensmad en af dagene, er meget lækkert ud :)
Tak og rigtig god fornøjelse med den :)
Ser lækkert ud :-) Hvor meget kokosmælk kommer du i retten?
1 dåse
God fornøjelse med retten :)
Lene, Mon det blev aftensmaden?
Vevika, det kan du variere i en uendelighed :-)
Marianne, årh tak, det er jeg da rigtig glad for at du siger
Øglemor, velbekomme, håber også I og øglen kan lide det
Tulip, ja du er en sjælden race :-D En skøn en :-)
Mumenum det blev så det vi fik her til aften, dog uden peberfrugt, skønt at se at jeg ikke er den eneste i verden som ikke kan lide peberfrugt. Man er jo en sjælden race ;-)
Mmmmm. Lækkert. Tak for inspiration – det skal vist snart på menuen herhjemme.
Hvor ser det lækkert ud, og så så nemt at lave :-)
Jeg er vild med din blog og dine billeder.
Mmmm, det ser lækkert ud – selvom jeg ikke kan lide peberfrugter. Godt med inspiration og jeg kan jo skifte peberfrugterne ud med alt muligt andet.
Godt med lidt inspiration, måske skulle man prøve det i dag.