Kylling i sur sød sauce
Her får du en hverdagsvenlig og lækker opskrift på kylling i sur sød sauce, som smager så skønt. En super ret – både fordi den er hurtig at lave, fordi den er fyldt med dejlige grøntsager og fordi den smager simpelthen så dejligt! Det er rigtig hyggemad, som hele familien er vilde med.
Det er altid dejligt med mad der kan være færdig på en halv time. Har du en travl dag lige omkring aftensmad tid og lidt ekstra tid om morgenen, så kan du røre saucen sammen og sætte den på køl + gøre grøntsagerne klar og sætte dem på køl om morgenen. Så kan aftensmaden stå på bordet den aften på under 15 minutter.
Prøv også: Opskrift på laks med sesam >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kylling i sursød sauce
- Sur-sød sauce
- 2 dl ananasjuice
- 1 spsk riseddike
- 2 spsk ketchup
- 1 spsk brun farin
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 1 spsk soja
- 1 spsk majsstivelse
- Derudover
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 400 g kyllingebryst, skåret i tern
- 2 rød peberfrugt, skåret i tern
- 1 broccoli, skåret i buketter
- 3 dl basmati ris
- 1 spsk sesamolie, til stegning
- Til servering
- 3 forårsløg, skåret i ringe
- 1 spsk sesamfrø, ristet på en tør pande
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør alle ingredienserne til sur-sød saucen i en skål.
Kog risene efter anvisning på emballagen og damp gerne broccoli samtidigt.
Sauter løg og hvidløg på en sauterpande med olie.
Kom kyllingetern på panden og brun dem af under omrøring. Kom derefter rød peber på panden og varm det godt igennem i et par minutter.
Tilsæt sur-sød saucen, rør godt igennem og lad retten simre i 10 minutter. Rør det godt igennem nogle gange undervejs.
Server i skåle med ris, toppet med kylling i sur-sød sauce, et drys forårsløg og lidt ristet sesam.
Hej
Din opskrift lyder rigtig lækker og også nem. Den skal prøves. Dog bliver jeg nødt til at udskifte ananas juice med noget andet… kunne du evt have et forslag?
Vh Ann G
Hej Ann G
Du kan evt erstatte med æblejuice, det giver en anden smag, men også lækker!
Kh Ann-Christine
Tak for info. Det vil jeg prøve. Vh Ann G
Hej Ann-Christine
Kan du ikke gøre så man kan printe opskriften til 30 – 40 pers.
Det vil være så dejligt
KH Jane
Ps. Elsker dine opskrifter og bruger dem ofte både privat og i arbejdet.
Hej Jane
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for.
Det vil jeg notere og undersøge om det kan lade sig gøre :)
Kh Ann-Christine
Putter du broccolien i sovsen eller serverer du den ved siden af? 😊
Jeg servere den ved siden af – men man kan frit gøre begge dele, alt efter hvad man foretrækker
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Lækker og nem opskrift. Bliver helt sikkert et hit herhjemme .
Så dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen, Kirsten
Kh Ann-Christine
Kan man bruge noget andet i sovsen end soja?
Godt nytår og tak for en skøøøn hjemmeside og inspiration ☺️
Hej Solveig
Mange tak for din søde hilsen og rigtig godt nytår til dig :)
Du kan prøve med fishsauce eller måske østersauce
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Lækkert og super nemt! Det bliver en ny hverdagsklassiker herhjemme. Brugte brune basmatiris og ananasjuice fra Rynkeby.
Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for at høre :)
Kh Ann-Christine
Rigtig god sur sød sauce, jeg brugte en wok blandning og i stedet for kylling brugte jeg chick free magic fra naturli.
Dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Lækkert ret – skiftede ris ud med blomkålsris – det kan anbefales!