Kylling med honning og sennep
Kylling med honning og sennep er en skøn og virkelig nem hverdagsret, som snildt kan serveres til en dejlig weekendmiddag også – hvor man så blot kan opgradere på tilbehøret og servere et glas godt vin til.
Jeg er vild med kombinationen af honning og sennep i mit køkken og bruger ofte den blanding i marinader, vinaigrette og lign. Til en ret som denne servere jeg i hverdagene kartofler eller ris til – alt efter årstid. Det er en ret der kan gå til det meste.
Prøv også: skønne opskrifter på godt tilbehør til aftensmad >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kylling med honning og sennep
- 4 kyllingebryst med skind
- 3 spsk honning
- 3 spsk sennep
- 1 øko citron, saften og lidt revet skal herfra
- 4 stængler frisk rosmarin
- 1 spsk smør
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Bland honning, sennep, citronskal, 2 kviste rosmarin og citronsaft sammen og vend kyllingestykkerne i marinaden.
Krydr med salt og peber og lad det stå på køl i minimum en halv times tid, gerne længere.
Smør et ovnfast fad med smør.
Anret kyllingen deri og sæt fadet i ovnen ved 175 grader varmluft i ca 30 minutter, eller til kyllingen er gennemstegt.
Server med friske kviste rosmarin.
Normalt er jeg ikke til kyllingebryst og når jeg laver den med nogenlunde samme marinade, er kyllingebryst rigtig god på en gasgrill. Jeg giver den ca 5- 7 minutter på hver side og lader kødet hvile.
Har du nogle ideer til tilbehør, gerne en vintersalat, noget dyppede og mættende kartofler/brød mm.? Fødselsdagsfrokost i sigte! Tak for mange gode opskrifter i øvrigt!
Tak for din søde hilsen.
Jeg ville vælge Knuste kartofler, grøn salat med æble og spidskålsalat – samt måske koldhævede flutes
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Din nye kogebog er så inspirerende ! Har givet den til min svigerdatter og søn, de er vilde med den!
Forærede den til min veninde som har 25 andre kogebøger , men denne blev ikke sat på hylden , den ligger på køkkenbordet og de er meget begejstrede!
Tusind tusind tak ♡
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen
Rigtig god weekend
Kærlig hilsen
Ann-Christine
I ingredienser står der 4 stængler frisk rosmarin men man skal kun bruge 2 i marinaden. Hvad skal man bruge de 2 andre til?
Hej Britt,
Det er til servering og er opdateret i opskriften nu.
Det kan dog fint undlades, hvis man ikke har ekstra rosmarin, fx i haven eller en krukke
Kh AC
Vil man kunne lave dette med en hel kylling eller kyllingbryst uden skind?
Ja, det kan du sagtens.
Super så vil jeg prøve med en blanding af lår med skind og bryst uden skind.. Hvad der lige var i køledisken :-)
Hej
Jeg vil lige spørge dig, da der på billedet ser ud til at kyllingestykkerne ligger i en sovs i fadet, men iflg. opskriften tilføjes der ingen væde ?
Jeg vil bruge kyllingefileter
Hej Astrid,
Det er blot væden fra kyllingestykkerne, honning og sennep – der kommer mere væde og saft ved kylling med skind og ben
God fornøjelse
Kh AC
Det lyder rigtig lækkert, så den opskrift skal prøves.
Men det ville være rart, hvis du fortalte om hvordan den sennep smager. Er den sød eller stærk og i så fald, hvor stærk?
Jeg bruger dijon, som er relativ stærk – men jeg synes også en grovkornet sennep vil være god til.
Hej :)
Jeg bliver lidt forvirret her..
I opskriften står der frisk timian, men synes altså meget det ligner rosmarin? Ehm, hvad skal jeg købe til retten?
Åh, det kan jeg da godt se. Der skete vist en lille fejl da vi fornyligt skrev opskriften i et nyt system. Det er fluks rettet nu.
Uanset, at der her er brugt rosmarin, så vil retten også være virkelig lækker med timian :)
Kh AC
Så var jeg alligevel ikke blevet helt skør ;) Tak for svar – vi glæder os til at prøve retten af:)
Hej.
Jeg prøvede din opskrift på kylling i fad. Men min dressing blev liggende ovenpå kyllingen. Og der kom ikke væske i fadet, men det smagte dejligt?jeg lavede tryllekartofler (uhm) langtidsbagte tomater og stegt hjertesalat med sesamolie-det var godt?
Hvor ser det LÆKKERT ud!!!!
– Jeg er dog i tvivl om, hvorvidt du kommer marinaden og rosmarinen MED i det ovnfaste fad og ind i ovnen? Eller bruges det kun til at marinere med, og tages fra inden kyllingen skal i ovnen?
Jeg kommer bare det hele med :)
Hej !
Jeg er en flittig bruger af dine mange lækre opskrifter fra din ugeplan. Jeg ville utrolig gerne vide hvilket fabrikat dit blå piefad med bølget kant er.Det ses i din opskrift “perfekt tilberedt roastbeef”. Den blå farve er min yndlingsfarve så den er absolut et must at have.
P.S. din roastbeef skal absolut prøves på grillen.
mvh grethe
Hej Grethe,
Tusind tak for din søde hilsen og hvor er det dejligt at høre at du følger med i min ugentlige madplan :)
Jeg er også bare så glad for det fad. Den farve er bare så fin og også blandt mine yndlingsfarver.
Fadet er af mærket Emile Henry og er købt i Salling i Aarhus for 1-2 år siden. Måske du kan være heldig at finde det der
Kh AC
Hej…
Jeg er en total nybegynder i køkkenet, det vil sige det aldrig har interesseret mig at lave mad.. Men efter mange år og måske lidt mere mod på at lave dejlig mad til familie sammenkomster og andre anledninger har jeg prøvet mig lidt frem..
Nu er jeg så faldet over denne lækre opskrift, men har overhovedet ikke forstand eller mod på en hel kylling tilberedning endnu, vil jeg spørge om man evt. kan brug kylling eller kalkun filet i stedet?? Og et evt. bud på tilberedningstiden?? Dit bud er i hvert falde meget bedre end mit… Jeg spørger fordi jeg gerne vil servere noget utrolig lækkert og gerne vil præstere til UG.. Håber du vil hjælpe mig…
Mvh
Annelie
Hej Annelie,
Hvor dejligt at du har lyst til at kaste dig ud i det.
Du kan sagtens bruge filet og så skal du bare beregne omkring 20-30 minutter.
Tjek i øvrigt også denne opskrift: http://www.valdemarsro.dk/tikka-chicken-masala/ den er nem og et stort hit hver gang :)
Kh AC
Sidder atter og søger inspiration på din blog til næste uges madplan – og mums den kylling ser lækker ud! Det blir fredagsmenuen. Er blot usikker på sennepsstyrken. Går dijon mon an i den anførte mængde?
Hvor dejligt at du kigger efter inspiration her :)
Jeg ville selv sagtens kunne bruge en dijon, jeg er også ret vild med sennepssmagen. Synes du den bliver lidt for stærk, så bare en smule mere honning i og så udligner den så fint.
Kh AC
mums – det blev vildt godt! Tak for opskrift og oplevelsen :-)
Endte med en blanding af dijon og grovkornet, og det fungerede helt perfekt! Har dog en del at lære ift udskæring af dyret – det klarede jeg knap så godt ;-) Måske en lille guide…
Hvor dejligt! Det er jeg glad for at høre og ja, de fjerkræ kan godt drille lidt med udskæring inden man lige får taget på dem – det kender jeg godt! Måske jeg laver en lille video eller lign på et tidspunkt, men ellers kan youtube måske hjælpe indtil da. Der er indimellem god hjælpe at hente, for det er næsten sådan noget der skal vises på video :)
Kh AC
Så fik jeg lavet denne dejlig lette kylling. Brugte underlår, tænkte at det var sjovest for børnene. Og så nogle nye kartofler med persillesmør og stegt spidskål med honning. Min ovn er åbenbart ikke i stand til at lave sprødt skind, men det smagte skønt alligevel!
Imorgen står der dine soulvaki på menuen… Er vist ved at overbevise manden om, at jeg så absolut skal ha din bog. Snart.
Uhm, hvor lyder det som en dejlig menu! Og jeg håber også souvlakien bliver et hit – og at manden bliver overbevist om bogkøb ;)
Rigtig dejlig sommer til jer
Kh AC
Ih, lige som jeg sidder og skal til og lave madplan for den kommende uge så popper der lige sådan en lækker opskrift op. Med 2 små drenge og en mere på vej, har man brug for de lette løsninger ind imellem…
Hvor dejligt at du kan bruge den! Og ja – de der lækre retter, som er temmelig nemme og lige til, det er SÅ rart indimellem :)
Og stort tillykke med kommende ny lille størrelse i familien <3
Kh AC
Mums! Det ser lækkert ud….Tænker straks at din opskrift skal afprøves undervejs på vores Sommertogt…..
Det lyder dejligt – og hvor hyggeligt med en sommertogt. Lyder som om sommeren går rundt i det dejlige danske sommerland :)
Lyder så lækkert. Følger dig dagligt. Super inspiration. Den der dressing, du snakker om i dag. Hvor meget af hver? ??
Tusind tak, det er jeg glad for at høre :)
Jeg blander dressingen lidt på slump, men det er sådan cirka:
1 spsk honning
1 spsk sennep
2 spsk olie
1 spsk citron
+ lidt salt og peber og så ellers smage til efter behov. Det kommer meget an på, hvilken sennep og honning man bruger + smag og behag :)
Kh AC