Kylling i fad med pikant og grøntsager
Kylling i fad med pikant og grøntsager er en herlig grøntsagsspækket og meget mættende ret. Jeg har rundet den lækre kyllingeret af med cremet pikant flødeost, en smule piskefløde, lidt bacon – hvilket gør at den bliver meget mættende, fyldig og er virkelig god i selskab med salat – under opskriften, deler jeg et par gode salat opskrifter, der passer godt til.
Når jeg laver kylling i fad, så bliver det lækre kyllingekød gemt i retten og man derfor fint kan nøjes med langt mindre, end man ellers ville servere til fire personer.
Prøv også: opskrift på spidskålssalat >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pikant kylling i fad
- 2 kyllingebryst, i tern
- 5 skiver bacon
- 2 løg, finthakkede
- 3 fed hvidløg, finthakkede
- 3 porre, skåret i ringe
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 spsk koncentreret tomatpuré
- 2 rød peberfrugt, skåret i strimler eller små tern
- 1 tsk tørret timian
- 100 g pikant flødeost
- 1 dl piskefløde
- 2 spsk olivenolie, + evt. lidt smør til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 0,50 håndfuld persille
- 0,50 håndfuld frisk timian
- 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Steg bacon sprød på en varm pande i lidt olie og sæt det til side på et stykke køkkenrulle. Krydr kyllingestykkerne med salt og peber og brun dem af på en pande i lidt smør og fedtet fra bacon. Læg kylling og bacon i et smurt ovnfast fad.
Sauter løg, hvidløg og porrer på den samme pande ved middelvarme, til løgene er bløde.
Kom hakkede tomater, tomatpuré, peberfrugt, timian, pikant flødeost og piskefløde på panden og rør det godt rundt. Smag til med salt og peber.
Fordel saucen over kyllingestykkerne i det ildfaste fad og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader i 20 minutter. Drys rigeligt med hakket persille og timian inden servering og server med ris.
Kan den serveres med brød til? Fx naan? Eller er skal det være til noget der “opsuger” sovsen?
Det kan du sagtens gøre. Jeg synes det går glimrende blot med ris til, men brød er også lækkert :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg er vild med jeres opskrifter 😊 👍
Kan man evt flække en kyllingefilet på langs i stedet for små stykker? Hvad sker der i så fald med tiden I ovnen?
Tusind tak, hvor er det dejligt du har glæde af mine opskrifter ♡
Det kan du fint gøre, og bagetiden vil være nogenlunde den samme.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine
Dette er en virkelig lækker ret – i stor som mindre portion.
Hvis jeg må komme med et tip, så tilsæt lidt spidskommen, når den smages til. Det løfter den til en endnu bedre ret.
Bedste hilsner Hanne
Hejsa Ann-Christine
Hvor mange gram kylling er der beregnet til denne ret når det er til 4 personer?
Mvh Birthe Jürgensen
Hej Birthe,
Du kan bruge alt mellem 400-700 g, jeg plejer ikke at komme meget kylling i denne, men hellere mere grønt. Uanset, så kan du justere til alt efter hvor meget kylling og protein I gerne vil have i retten
Kh Ann-Christine
Denne ret smager bare rigtig godt, jeg tror alle vil synes om denne. Den skal bestemt laves igen meget snart. Du har altid mange gode opskrifter, som jeg ofte vender tilbage til.
Hej Ane
Hvor er det dejligt at høre, tusind tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Rigtig god sommer
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Min familie og jeg elsker denne ret, den er bare lækker – hver gang ?
Dog kommer vi ekstra fløde og pikant i, for mere sovs og lækkerhed.
Generelt lander vi ofte på din hjemmeside når ny inspiration til mad søges. Altid et hit ??
Hej Camilla,
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften. Det er dejligt I har glæde af mine opskrifter.
Kh AC
Hej!
Er det muligt at lave denne ret tidligere på dagen og sætte den i køleskabet til den skal i ovnen?
Glæder mig til at lave den!
På forhånd tak :-)
Hej Anja,
Det tror jeg fint du kan :)
God fornøjelse
Kh AC
Tiden i alt på 35 min o arbejdstiden på 15 min holder ikke. Ikke hvis det er helt fra bunden. Men en god ret selv om den blev serveret lidt senere end beregnet.
Tror du, det vil fungere at gøre retten vegetarisk ved at erstatte kylling og bacon med bønner eller linser? Hvad vil i så fald fungere bedst? :)
Det tror jeg fint du kan og begge dele vil være lækkert
Kh AC
Hvilken vin vil du anbefale til denne ret?
Hilsen Charlotte
Hej :)
Jeg har netop købt din nye kogebog, Aftensmad, og kigger på netop denne her ret. Jeg undrer mig over at denne ret ikke er egnet til at fryse ned?
Retten “Koteletter i fad med Chorizo, svampe og pikant flødeost” står som egnet til at fryse ned og de to opskrifter ser, for mig, meget ens ud.
Jeg er for øvrigt vild med din blog her og ikke mindst din kogebog ?
Hej Katrine,
Tusind tak for din søde hilsen! Jeg håber du bliver glad for bogen.
Det er da en fejl i bogen at der ikke er frysetegn på den, for den kan fint fryses.
Kh AC
Hold nu kæft hvor smager det godt mums tak for opskrift håber de 5 andre i huset finder noget mad for jeg æder det hele selv ????
Ha ha :) Hvor er det dejligt at høre du er vild med opskriften :)
Hej
Ynglings madbloggen her i familien!
Har du erfaring med at fryse denne ret?
Mvh
Keld
Hej Keld,
Mange tak! Hvor er det skønt at høre :)
Det tror jeg sagtens du kan
Kh AC
Sorry. Nu så jeg lige, at du har svaret på selvsamme spørgsmål længere oppe.
Jeg synes også ‘sovsen’ er blevet for tyk, men har udeladt pikantost, og brugt soya fløde. Næste gang vil jeg nok putte mere fløde i. Ellers super god opskrift :-)
jeg er gået 100 o/o efter opskriften på Pikant kylling i fad. Lækker ret, men tilbehøret blev alt for tyk, næsten som grød.
Hvad kan man gøre for at få det mere lind, som en tynd sauce ?
Jeg er gået 100 o/o efter opskriften og lavet ris til.
retten er rigtigt god, men tilbehøret blev meget tykt, næsten som grød.
kan man gøre noget så det bliver tynder som en alm. sauce ?
Hej FLemming, hvis du gerne vil have den lidt tyndere i konsistensen, så kom evt en dl grøntsagsboullion ekstra i.
Kh AC
skal løg og porrer med i ovnen, eller blot tilsættes efterfølgende?
De andre ingredienser skal tilsættes til løg og porre på panden efter de er sauteret – og løg og porre skal med i ovnen :)
Det ser spændende ud. Kan retten laves f.eks om formiddagen og serveres til aftensmad? Jeg tænker specielt i forhold til fløden, genopvarmning osv?
Ja, det kan den sagtens :)
Rigtig god fornøjelse med den
Kh AC
Mums det var lækkert! Jeg havde ingen fløde og kun en Philadelphia light – og det smagte stadig skønt! Jeg brugte dobbelt mængde “pikantost” og puttede ekstra meget timian i! Alle elskede retten❤️
Så skønt at høre! Tak for din fine tilbagemelding på opskriften :)
Hej :-) Kan man bruge mælk som erstatning for fløde?
Så vil jeg hellere anbefale at undlade det.
Hvis det er for at gøre retten mere let, så kom evt blot halv mængde fløde i, men ellers blot undlad fløden
Kh AC
Har du erfaring med om retten kan fryses? Jeg spiser normalt plantebaseret og forstår mig ikke på fløde og kød ? Men vil gerne have at min datter spiser varieret og det her lyder som en ret hun måske kan lide ?
Jeg har ikke prøvet at fryse den, men det vil jeg fint tro at den kan :)
Kære AC. Tak for opskriften på en herlig ny familiefavorit. Jeg tilsatte lidt paprika og tilberedte retten i en sautere-pande med låg, det gjorde det bestemt ikke ringere :)
Så skønt at høre :) Tak for din søde tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Steget du baconen før kyllingen? Du skriver, at du steger kyllingen i fedtet fra baconen… Så skal bare være sikker ;)
Ja, præcis :)
Hej
Jeg er stor fan af dine opskrifter og hjemmeside =) men da min hustru og datter er vegetarer og langtfra glad for fløde og smør =) bliver jeg lidt “udfordret”, når dine vegetaropskrifter typisk indeholder disse. Tænker om der evt er andre muligheder og/eller om det var noget du kunne tilføje i dine opskrifter som et alternativ.
Tusinde tak igen for nogle gode opskrifter
Hej Carsten
Mange tak for din fine hilsen, det er rigtig dejligt at høre at du er glad for mine opskrifter! :)
Jeg får mange forespørgsler på forskellige hensyn i kosten ud fra mange forskellige kostretninger og allergener (glutenfri, uden nødder, laktosefri, mere fedt, mindre fedt osv). Mine opskrifter og mad er lavet, som jeg synes maden, og retten, smager allerbedst, og det bliver vanskeligt at tage (eller skrive forslag til) alle hensyn, derfor undlader jeg det som regel i mine indlæg, og så må man endelig bare selv justere til efter behov.
– jeg er sikker på, at du fint kan erstatte eller skrue lidt ned for smør og fløde, så det passer til jer. Jeg har i øvrigt lige set en læser skrive, at hun runder en af mine indiske ret af med lidt mandelmel i stedet for piskefløde. Måske var det en ide at eksperimentere videre med … :)
Kh Ann-Christine
Tak for tippet
Jeg kan heller ikke spise gluten og mælkeprodukter i et styk tid
Så det er en kanon ide det at bruge mandelmel
Må man lave den her ret til gæster ?
Lækker ret. Hurtigt spørgsmål; gør det nogen forskel om man skærer peberfrugten og porren i små stykker i stedet for strimler?
Du kan sagtens gøre begge dele :)
Tak mange dejlige opskrifter
Søger et godt råd. Jeg kan ikke tåle bacon og tomat. Tænker at servere bacon ved siden af, og så helt undlade tomat. Evt put lidt flere porre i.
Hvad tænker du om det ?
Jeg synes det lyder som en god plan – måske lidt ekstra peberfrugt også :)
God fornøjelse og mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Hejsa,
Tror du at man kan lave samme ret men med små kyllingekødboller i stedet for bryststykker?
Ja, det kan du sagtens – det vil også være lækkert
Endnu en lækker ret er prøvet!! Manden ELSKEDE det, der er jo bacon og flæde i :-D Tak for god mad :-)
Så skønt at høre :) Tak for din søde hilsen!
Kan bruge kyllingelår i stedet for kyllingebryst?
KH.
Kim
Ja, det kan du
Tak for svar :)
Men hvordan ville du så gøre, hvis man brugte kyllingelår eller bare kylling med ben i
Hej. Hvilken pikant ost har du brugt i denne ret?
Jeg har brugt en økologisk pikant med orange emballage, den er vist fra Arla
På sådan en gråvejrsdag som i går, da var den her ret et kæmpe hit hos min mand (efter en 16-timers vagt) og mig selv. Vi smed lige en squash i, da den var ved at nå udløbsdato og ja… tak for god opskrift og altid inspirerende mad :-)
Hvor er det dejligt at høre – tusind tak for din søde hilsen ♡
En rigtig dejlig ret, som helt sikkert skal laves igen.
Specielt porrerne gav et lidt skarpt tvist til den cremede sauce.
Tak:)
Hvor er det dejligt at høre :)
Tak for den fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Tak for dine mange gode opskrifter, glæder mig til at prøve denne.
Det lyder til, at du skærer kyllingebrystet i nogle mindre stykker, er det rigtigt?
Ja, det er helt rigtigt – det er rettet til nu.
Rigtig god fornøjelse med den :)
Kh AC