Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kylling-fad/ Aftensmad Familiefavoritter, Mad i fad og ovnretter, Nem Hverdagsmad

Kylling i fad med pikant og grøntsager

Kylling i fad med pikant og grøntsager er en herlig grøntsagsspækket og meget mættende ret. Jeg har rundet den lækre kyllingeret af med cremet pikant flødeost, en smule piskefløde, lidt bacon – hvilket gør at den bliver meget mættende, fyldig og er virkelig god i selskab med salat – under opskriften, deler jeg et par gode salat opskrifter, der passer godt til.

Når jeg laver kylling i fad, så bliver det lækre kyllingekød gemt i retten og man derfor fint kan nøjes med langt mindre, end man ellers ville servere til fire personer.

Prøv også: opskrift på spidskålssalat >>

Pikant kylling i fad
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT35MPT15M4
Ingredienser
  • 2 kyllingebryst, i tern
  • 5 skiver bacon
  • 2 løg, finthakkede
  • 3 fed hvidløg, finthakkede
  • 3 porre, skåret i ringe
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 spsk koncentreret tomatpuré
  • 2 rød peberfrugt, skåret i strimler eller små tern
  • 1 tsk tørret timian
  • 100 g pikant flødeost
  • 1 dl piskefløde
  • 2 spsk olivenolie, + evt. lidt smør til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 0,50 håndfuld persille
  • 0,50 håndfuld frisk timian
  • 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Steg bacon sprød på en varm pande i lidt olie og sæt det til side på et stykke køkkenrulle. Krydr kyllingestykkerne med salt og peber og brun dem af på en pande i lidt smør og fedtet fra bacon. Læg kylling og bacon i et smurt ovnfast fad.

Sauter løg, hvidløg og porrer på den samme pande ved middelvarme, til løgene er bløde.

Kom hakkede tomater, tomatpuré, peberfrugt, timian, pikant flødeost og piskefløde på panden og rør det godt rundt. Smag til med salt og peber.

Fordel saucen over kyllingestykkerne i det ildfaste fad og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader i 20 minutter. Drys rigeligt med hakket persille og timian inden servering og server med ris.