Kvædemarmelade
Kvædemarmelade smager og dufter helt vidunderligt. Her har jeg lavet en dejlig aromatisk kvædemarmelade med vanilje og lidt citronskal, som er himmelsk på nybagte boller og på morgengrød. Sådan en lille skefuld på havregrøden eller risengrøden er et hit!
Den lille hårde gule frugt er dejlig at bruge i køkkenet. Når man plukker en skål kvæder og har stående på køkkenbordet, så spreder duften sig ud så snart de begynder at få stuetemperatur.
Prøv også: opskrift på appelsinmarmelade >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 1 glas
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kvædemarmelade
- 250 g kvæder, skåret i små tern
- 1 øko citron, saft og fintrevet skal herfra
- 275 g sukker
- 0,50 vaniljestang
- 2 dl vand
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom kvæde, sukker, vand og citronsaft i en gryde med en flækket vaniljestang og kog det op, læg låg på og lad det simre svagt i 30 minutter. Fjern vaniljestangen og blend eventuelt marmeladen let og smag til med fintrevet citronskal.
Kom på rengjorte og skoldede glas, gerne skyllet med lidt spiritus.
Hvordan ser man om kvæderne er modne (klar) jeg har svært ved at skære den over???
De bliver gule som citroner når de er modne, de kan dog også være gulgrønne i farven. Frugtkødet er meget hårdt, så brug evt en god brødkniv.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvorfor bliver min kvædemarmelade ikke tyk??🫣
Det lyder også mærkeligt, for kvæde er meget pektinholdig og det er oftest det modsatte der kan være en udfordring, nemlig at det stivner for meget.
Er det kølet af og hvordan er konsistensen?
Kh Ann-Christine
Hejsa.
Tak for dine altid fine opskrifter 🙂
Jeg skal lave dette marmelade med mine børn, og jeg er i tvivl om hvor meget marmelade man cirka får af denne opskrift. Så kan vi bedre gange op, da vi skal lave mange glas (julegaver).
Hvor længe kan de cirka holde sig, og er det så i køleskabet eller skabet.
På forhånd tak ❤️
Mvh Betina
Hej Betina
Mange tak for din søde hilsen.
Både mængde og holdbarhed står nærmere beskrevet under “Tip til opskriften”
Rigtig god fornøjelse med jeres hyggelige marmeladelavning
Kh Ann-Christine
Det må prøves :-)
Går ud fra, man kan fryse i små bøtter, hvis man laver en stor portion.
Man kan desværre ikke rigtig lykkedes med at fryse den færdige marmelade da pektinindholdet i frugten ødelægges ved frost – så marmeladen bliver til saft.
Kh Ann-Christine
Hold op det smager fantastisk😍
Det er jeg så glad for at høre :)
Kh Ann-Christine
Hej 😊 Hvor meget citron mon?
Spøjst at jeg ikke havde skrevet den på, det er hermed opdateret :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine