Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kuller-i-cremet-dildsauce/ Aftensmad Efterår, Fisk & Skaldyr, Forår, Sommer, Vinter

Kuller i cremet dildsauce

Her får du en dejlig opskrift på kuller i dildsauce, serveret med små kartofler og spidskål.

Det smager virkelig dejligt, er nemt at tilberede og er en skøn ret at servere både i hverdagene og weekender.

Mør fisk, cremet sauce med masser af god smag og kartofler og spidskål til, er dette et himmelsk måltid og retten kan stort serveres året rundt. Om sommeren med nye danske kartofler og måske friske ærter vendt i saucen, så er det bare ekstra skønt.

Prøv også: fiskefad med torsk og porrer >>

Kuller i cremet dildsauce
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT30M4
Ingredienser
  • 500 g kuller, torsk eller lyssej
  • 1 løg, finthakket
  • 1 dl hvidvin
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 2 dl piskefløde
  • 2 håndfulde frisk dild
  • 0,50 øko citron
  • 15 g smør, og olie til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 1 kg kartofler
  • 1 spidskål, skåret i kvarte
  • 20 g smør
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra og sæt låget på gryden, når de er færdige, så holder de på varmen.

Rist spidskålen på en varm grillpande med smør til de får striber og bliver møre. Drys med flagesalt og friskkværnet peber.

Skær kulleren i passende stykker og steg den med skindsiden ned på en pande med smør og olie, ved middel/høj varme, til skindet er sprødt. Vend fisken og steg den 1 minut på den anden side.

Tag fisken af panden og sæt til side på en tallerken. Sauter løg bløde på den samme pande.

Kom hvidvin på panden og lad det bruse af, tilsæt derefter grøntsagsboullion og piskefløde og lad det simrekoge i 5 minutter. Kom kuller på panden igen og lad den simre med i et par minutter til den er perfekt mør. Kom dild i saucen og smag retten godt til med lidt friskrevet citronskal, et par dråber citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Server kuller i cremet dildsauce med kartofler og spidskål.