Kuller i cremet dildsauce
Her får du en dejlig opskrift på kuller i dildsauce, serveret med små kartofler og spidskål.
Det smager virkelig dejligt, er nemt at tilberede og er en skøn ret at servere både i hverdagene og weekender.
Mør fisk, cremet sauce med masser af god smag og kartofler og spidskål til, er dette et himmelsk måltid og retten kan stort serveres året rundt. Om sommeren med nye danske kartofler og måske friske ærter vendt i saucen, så er det bare ekstra skønt.
Prøv også: fiskefad med torsk og porrer >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kuller i cremet dildsauce
- 500 g kuller, torsk eller lyssej
- 1 løg, finthakket
- 1 dl hvidvin
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 2 dl piskefløde
- 2 håndfulde frisk dild
- 0,50 øko citron
- 15 g smør, og olie til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 1 kg kartofler
- 1 spidskål, skåret i kvarte
- 20 g smør
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra og sæt låget på gryden, når de er færdige, så holder de på varmen.
Rist spidskålen på en varm grillpande med smør til de får striber og bliver møre. Drys med flagesalt og friskkværnet peber.
Skær kulleren i passende stykker og steg den med skindsiden ned på en pande med smør og olie, ved middel/høj varme, til skindet er sprødt. Vend fisken og steg den 1 minut på den anden side.
Tag fisken af panden og sæt til side på en tallerken. Sauter løg bløde på den samme pande.
Kom hvidvin på panden og lad det bruse af, tilsæt derefter grøntsagsboullion og piskefløde og lad det simrekoge i 5 minutter. Kom kuller på panden igen og lad den simre med i et par minutter til den er perfekt mør. Kom dild i saucen og smag retten godt til med lidt friskrevet citronskal, et par dråber citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Server kuller i cremet dildsauce med kartofler og spidskål.
Hej! Jeg elsker dine opskrifter som er min ‘go to’ sted for opskrifter. Min kommentar her er ikke decideret rettet til denne opskrift.
Men kan ikke finde ud af hvor jeg ellers skal placere den.
Jeg savner et sted hvor jeg kan søge på ‘årstidens gæste måltids menu’.
Altså nu er der nye kartofler. Jeg skal have gæster. Hvad kan jeg servere for mine gæster med en opskrift, tilbehør og en dessert?
Det vil nemlig gøre jeres site endnu bedre for mig. Jeg kan feks finde fiskepakke opskrift. Men hvad skal der serveres til?
Bare en ide.
Mange tak for skønne opskrifter.
Barbara
Hej Babara
Mange tusind tak for din søde hilsen, jeg er rigtig glad for du har glæde af mine opskrifter!
Det er et super fint forslag og en virkelig god ide! Det vil jeg lige overveje hvordan vi kan arbejde videre med :)
Kh Ann-Christine
Fabtastisk opskrift
Tusind tak :)
Glædelig jul
Kh Ann-Christine
Der er vist en fejl i første linje af 4. alinea
der begynder med: Sauter løg bløde….
Nej, det er korrekt som det står i opskriften :)
Kh Ann-Christine