Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/krydret-og-varm-morgengroed/ Brunch Grød, Morgenmad

Krydret morgengrød

En krydret varm morgengrød er skøn at starte dagen med i vinterhalvåret.

Herhjemme er især Julie og jeg vilde med grød og indimellem kan jeg rigtig godt lide at skrue lidt op for de varmende krydderier og give den lidt sødme fra dadler.

Top grøden med bananer, æblekompot eller anden skøn kompot, eller blot med smørklat og kanelsukker. En skefuld nøddesmør er også et sikkert hit.

Prøv også: min bedste opskrift på havregrød >>

Krydret morgengrød
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT25MPT15M1
Ingredienser
  • 30 g grovvalset havregryn
  • 3 dl koldt vand
  • 2 dadel, finthakkede
  • 1 tsk stødt kanel
  • 0,50 tsk stødt kardemomme
  • 0,50 tsk stødt ingefær
  • 1 nip salt
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • 1 dl mælk
  • Topping
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk smør
  • 1 banan, i skiver
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom havregryn og vand i en gryde og rør dadler og krydderier i.

Sluk varmen når det koger, juster konsistensen med lidt ekstra vand til den er tilpas blød og rør til det ikke længere koger.

Læg låg på, sluk for varmen og lad det trække i 20 minutter.

Smag til med mælk og varm det kort op igen inden det serveres.

Server med kanelsukker, smørklat og bananer i skiver.