Krydrede bønnedeller
Disse banditter af nogle gode bønnedeller er drøngode at fylde i madpandekager, pitabrød og den slag.
Bønnedeller gør sig nemlig super godt i selskab med en cremede dips, dressinger og masser af sprøde friske grøntsager. Gerne pakket ind i en wrap!
Man kan selv vælge hvor store de skal være, men jeg synes de er skønne, når de har en størrelse som en lille frikadelle og så der kan være 2-3 stykker i en wrap eller pitabrød med dips og grønt.
Prøv også: min opskrift på majspandekager >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Krydrede bønnedeller
- 1 dåse butterbeans, drænede og skyllede
- 1 rødløg, finthakket
- 2 fed hvidløg, presset
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
- 2 æg
- 30 g hvedemel
- 1 spsk stødt spidskommen
- 1 spsk stødt koriander
- 1 tsk mediumstærk karry
- 1 knivspids cayenne peber
- 1 spsk olivenolie, til pensling
- 1 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Hak bønnerne mellemgroft i en minihakker, sammen med finthakkede løg, hvidløg og persille. Kom æg, mel og alle krydderierne i og kør det hurtigt sammen, men uden at farsen bliver for lind og fintdelt. Den vil være blød, men skal gerne være lidt “grovkornet” i det.
Lad farsen trække på køl i 30 minutter.
Form 10 deller og læg dem på en bradepande med bagepapir. Pensl med olie og bag dem i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i cirka 25 minutter. Vend dem, når halvdelen af tiden er gået.
Mange tak! Det er sødt af dig at hjælpe. Nu opdager jeg så, at der vist er en anden opskrift, som ikke er der længere? Nemlig en one pot med ris, hvor der var lime i og man skulle drysse mynteblade ovenpå. Det er en af min yngste søns livretter, og vi ville have lavet den i aften. Den plejer at komme frem, når jeg søger “one pot med ris” på din side, men nu er det en anden opskrift der kommer frem. Vi har købt din bog “Aftensmad” men der står den heller ikke. Kan du mon hjælpe os? På forhånd mange tak.
Hej Sarah
Det er den samme one pot ris, blot med nyt billede og ganske få justeringer, så jeg synes den er endnu bedre :)
Se svar på samme i kommentarfeltet under opskriften her: https://www.valdemarsro.dk/one-pot-ris-med-kylling/
Kh Ann-Christine
Tusind tak! Jeg fandt svaret i kommentarfeltet. Mange tak for at svare – det bliver sønnike glad for :) Kh Sarah
Hej Ann-Christine,
Vi er stor fan af dine opskrifter herhjemme! Jeg skriver, da det ser ud til, at én af vores favoritopskrifter er fjernet fra din side. Det er en opskrift på bønnefrikadeller, men en anden en denne. I den anden opskrift var der blandt andet tabascosauce i. Er der mon mulighed for at du kunne sende mig den gamle opskrift – det ville være meget værdsat. Kh Sarah
Hej Sarah
Tusind tak, det er dejligt at høre!
Det er denne opskrift, blot med en dl havregryn i stedet for hvedemel og med tabasco og krydderier efter smag.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg har før brugt dine opskrifter med succes. Men desværre ikke denne gang.
Det ser ud som om du har ændret opskriften hen ad vejen? Den der er der nu indeholder ihverfald ikke havregryn som er nævnt et sted i mailstrømmen.
Jeg fulgte den nuværende opskrift og de faldt ikke helt heldigt ud. Meget tørre og lignede overhovedet ikke frikadeller. Smagte nogenlunde.
Mvh Lone
Kære Ann-Christine
Mange tak for alle dine dejlige opskrifter.
Vi rydde op i gamle ting i skabet og fandt sort bønner.
Derpå søgte jeg i din app men fik ikke denne opskrift. Den kom frem på google.
Jeg synes det blev tørre deller. Jeg ville ikke forveksle dem med kød-deller og synes sammenligningen er noget pjat.
Mine var meget mørke i kødet. Jeg tror dem du har på billedet er lavet med en anden fars.
Jeg serverede dem sammen med majspandekager fyldt med blandet salat med creme fraiche – citron – olie dressing.
Det smagte fantastisk godt sammen.
Bh Jens
Tusind tak for skønne opskrifter, men vores bønnedeller blev også fuldstændig flade og lignede overhovedet ikke billedet i bogen.
Men et andet spørgsmål går på, hvor man køber de metalringe, du nævner ifm stegning af vist nok kikærtebøffer?
Vh Lone
Jeg mindes ikke at have nævnt nogle metalringe? – men uanset så tænker jeg det må være kageringe, du tænker på.
Prøv at køre farsen væsentligt kortere, så den ikke er pureret til mos, men med tydelige bønnestykker, så bliver de mere faste i det
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Har prøvet opskriften og synes “farsen” blev meget våd og var nødt til at tilsætte lidt mel og alligevel blev de ret anderledes end dem vi ser på billederne. Jeg nævner det kun fordi dine opskrifter ellers altid udmærker sig ved at være super præcise :)
I øvrigt smagte dellerne dejligt!
Hejsa. Vil man kunne lave dellerne dagen før servering og så varme dem op i ovnen, eller vil de så blive tørre?
De ser ellers lækre ud. ?
Jeg brugte pralbønner fra haven som jeg høstede og gemte, satte i blød natten over, kogte vel 20 min. Brugte blenderen til et fed hvidløg, derefter bønner,1 æg,lidt mel, salt og peber og lidt mælk, de blev gode og jeg fik 6 stk
Efter at have kørt alle ingredienserne på en mini-hakker var “farsen” flydende. Det var den desværre også efter en time i køleskabet. Første portion på panden mislykkedes fuldstændig, så jeg skyndte mig at smide en dl havregryn mere i. Det hjælp på konsistensen. En ok krydre-deller men med tilpasninger ?
Jeg kan ikke tåle havregryn og prøvede derfor at erstatte med risflager. Farsen blev virkelig våd og ville overhovedet ikke hænge sammen!?
Har du nogen fifs til at lave en god fars i min situation? Ps. stegte farsen alligevel, som man ville stege hakket oksekød og det smagte fantastisk?.
Du kan evt bage dem i ovnen, hvis du oplever de er svære at få til at hænge sammen med risflager. Det er nemmere at forme dem på en bageplade med bagepapir og formen helt fint under bagning og smagen er akkurat lige så god som på panden
Har du nogen opskrift hvor der bruges sorte bønner i kage?
Jeg har denne opskrift på cookies med bønner
Hej Ann-Christine. Jeg er vild med opskriften, ligeså er min kæreste ;)
Jeg har brugt tørrede sorte bønner. Den første portion jeg lavede, kom jeg til at blende for meget i blenderen. Og da jeg synes farsen var var meget våd, kom jeg kikærte mel i. De blev desværre alt for tørre og falafel agtige… Men jeg lavede bare en ny portion, for jeg havde heldigvis masser af bønner;) Jeg sørgede for ikke at blende farsen til ukendelighed, og tilføjede ris kogt i riskogeren med gurkemeje, fra aftenen før. De blev vildt gode, og det gav lidt bid til konsistensen. Jeg er vild med smagen af dine bønne deller. Tusind tak for opskriften, som jeg nu næsten kan udenad ;) Kh.
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din fine tilbagemelding på opskriften :)
Kh AC
Jeg har prøvet denne dog også med persille og paneret i hot bombay mix og stegt som krebinet. Serveret i en burgerbolle med guacamole
Uhmm, det lyder virkelig lækkert!
Hejsa :) Kan disse (og dine linsedeller) laves i ovnen istedet for på panden (ved så evt. at tilføje noget olie til farsen)
Hilsen Anne
Ja, det kan de fint. Du kan evt vende dem 1-2 gange undervejs og der vurdere om du synes de lige skal pensles med lidt olie
Kh AC
Mange tak for dit svar !:)
Hvor lang tid og ved hvor mange grader vil du anbefale ?:)
Omkring 175 grader varmluft og i ca 17-20 minutter, vil jeg tro :)
Hej.
Kunne du ikke være sød at skrive mængden af tørre bønner ind også :)
De er så lækre de Bønnedeller.
VH
Hej Gine,
Jeg bruger altid cirka 100 g tørrede bønner til at lave 240 g iblødsatte og kogte bønner. Men laver altid hele posen på en gang med iblødsætning og kogning og fryser derefter ned i portioner.
Kh AC
Hej :)
Kan de tilberedes i ovnen istedet for på panden? :)
Ja, det kan de sagtens 180 grader varmluft i ca 20-25 minutter
Har længe kigget på disse lækre deller. Har nu endeligt fået taget mig sammen til at drible ned til min lokale pusher og skaffet nogle mungbønner. Jeg har set en stor portion over til blødning, og vil prøve at koge dem i morgen.
Spørgsmålet er så: ved du hvor meget bønnerne udvider sig, altså hvor stor en mængde jeg skal bruge af de færdigkogte bønner?
Dbh Dennis
Hej Dennis,
Bønnerne udvider sig ca x 2 – 2 1/2 gang.
God fornøjelse med dem
Kh AC
Hej.
Disse lyder rigtig lækre, har kigget på opskriften flere gange men kan ikke finde mungbønner. Hvor køber du dem henne?
Hilsen
Bettina
Jeg har købt dem i Salling Super her i Aarhus. Du kan sagtens bruge andre bønner i denne opskrift :)
Kh AC
Beklager men vi kan ikke dele begejstringen over bønnedellerne. De er tørre og smager ikke af så meget. Tips… erstat havregryn med mel og giv den en skalle på kryderrierne
Smag og behag er jo altid forskellig ;) – men endelig bare kom flere krydderier i, hvis I synes det! :)
Super lækker opskrift – vi lavede dem med hvide bønner og undlod chilien. Dellerne blev spist i grovtortillaer med salat, grønt og skyrdressing ?
Hvor lyder det dejligt! :) Tak for din tilbagemelding på opskriften
Hvor er det nogle super deller. Hele familien elsker dem. Jeg har brugt en dåse bønnemix fra urtekram. Det passer fint med resten af ingredienserne så de smager skønt. Mange tak for din blok. Jeg lader mig inspirer flere gange ugl. Her?
Hvor er det dejligt at høre og super godt tip med bønnemix – dem kan jeg også rigtig godt lide og de er min go to hurtig løsning, når jeg skal lave bønnemos til mexibowl ;)
Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Vil lige som kommentar til ovenstående sige, at jeg i dag har lavet dem med sorte bønner. Det blev supergodt. Bedre end da jeg prøvede med mungbønner. Det er i øvrigt mig, du tidligere gav rådet om at lade farsen trække, og det gjorde rigtig meget godt for konsistensen – også selv om der kun var tid til ca 20 min hviletid.
Ej, hvor dejligt! Tak for din søde hilsen og nu må jeg jo snart prøve dem igen – med sorte bønner.
Hej Ann-Christine
Jeg lovede jo en tilbagemelding efter mit delle-forsøg :-)
Det var ikke en ubetinget succes – de var lidt ‘kønsløse’. Det kan der være flere grunde til, og forsøget skal gentages en anden gang. Jeg brugte spidskommen pulver, som måske havde stået lidt for lang tid på kryderihylden – næste gang bliver det frø som males friske. Tom Yum kan anbefales – jeg brugte en tsk fuld – næste gang bliver det dobbelt mængde. Jeg tilsatte hakket champion – det gør jeg også næste gang. Jeg brugte sorte bønner – ikke af valg, men dem havde jeg tilfældigvis parate. Jeg tror ikke de er optimale – og næste gang bliver det en anden type. Jeg vil også øge mængden af hvidløg. Måske stegte jeg dellerne lidt for hårdt. En reddende faktor jeg vil anbefale – en klat remoulade ovenpå dellen. Ikke den kommercielle, men den du selv rører op af pickels og mayonnaise.
Og så en anden lille sag som ikke har spor med deller at gøre. Nu er det æblegrød tid! Brug citron flødeskum som tilbehør! En halv vaniliestang, 1½ spsk rørsukker,1 tske revet citronskal, 2 spsk citronsaft og 1½ dl piskefløde. Pisk fløden let inden de andre ingredienser tilsættes – MUMS!! Det skal retfærdigvis siges, at jeg ikke selv kan tage æren for sammensætningen – jeg har den fra Arla.
Tak for tilbagemeldingen – og skønne varianter af opskriften her, det er så dejligt når man kan videreudvikle og skabe den smag der rammer ens egen :)
Lyder som en skøn flødeskum til æblegrød – den er jo næsten som mormordressingen, vi kommer over frisktplukkede sommersalat fra haven
Ved et tilfælde ramlede jeg ind i din blog – det var heldigt – og nu er adressen gemt til nærmere eftersyn. Jeg tror jeg vil starte med dine bønnedeller – baseret på sorte bønner. Jeg er sikker på at en skefuld Tom Yum vil være velegnet og passe fint til en blanding af spidskommen og paprika. Jeg giver en tilbagemelding, når det er afprøvet. Det er iøvrigt altid en god ide at lave en stor portion bønner og fryse de kogte bønner i mindre portioner. Så skal man ikke vente på opblødning, når man pludselig får lyst til en bønneret. Tak for inspirerende læsning :-)
Sikke da et dejligt tilfælde! :) Synes jo det er så hyggeligt når der kommer nye læsere til.
Giv endelig en tilbagemelding på tom yum paste i bønnedellerne – det lyder godt!
Tusind tak for tip med at fryse bønnerne, det har jeg ikke gjort tidligere. Men det er da så smart til både kikærter og bønner – super tip! Og så dejligt at vi kan inspirere hinanden.
Hvordan er konsistensen, når du former dem? Fast eller lidt blød? Jeg kom lidt ekstra mel i, da jeg syntes, at “farsen” var lidt blød og jeg var bange for, at de ikke ville kunne formes. Men jeg synes, at de blev lidt tørre. Så måske skal de være blødere. Jeg er også altid i tvivl, når jeg prøver at lave falafler, så det er aldrig lykkedes helt. Måske du kan hjælpe mig?
I øvrigt tak for en dejlig side. Jeg søger altid til dig, når jeg leder efter spændende opskrifter eller opskrifter på noget specifikt. Der er altid en masse, jeg får lyst til at lave ?
Den er lidt blød og det skal den nemlig være.
Det eneste væde der er i, er æg og det putter godt op og får farsen til at blive luftig og saftig når de bliver stegt.
Helt på samme måde med falafler.
Prøv evt næste gang at lade farsen stå og trække en 1/2 time – 1 time, så suger havregrynen en masse væde til sig i hviletiden og farsen føles nemmere at håndtere.
Og tusind tak for at du altid kigger her efter opskrifter, det er jeg rigtig glad for – og det giver jo bare en masse motivation til at finde på endnu mere godt hertil :)
Rigtig dejlig dag til dig – og spørg bare igen, hvis du stadig ikke synes de lykkedes helt godt
Kh AC
Tak for rådet om hviletid, det prøver jeg. Og tak for hurtigt svar. Også god dag til dig.
De ser virkelig lækre ud, hvilke krydderurter plejer du at bruge? :)
Det variere rigtig meget, til bønnedeller er disse blandt mine favoritter; timian, mynte, rosmarin, salvie, persille og koriander
Kære Ann-christine. Det er simpelthen så gode opskrifter, du har – i alle de forskellige genrer. Så æstetisk og smukt – og smagfuldt og lækkert. Tak for at jeg altid kan finde en god opskrift til enhver lejlighed.
Kære Tanja,
Hvor er det dejligt at få sådan en sød hilsen! Tusind tak, det gør mig SÅ glad :)
Kh AC
Mums, de ser gode ud.. Dejligt med et alternativ til de sædvanlige råvarer jeg bruger.. :-)
Tror du at dellerne kan fryses?
Mange hilsner Susanne
Ja, det tror jeg egentlig godt de kan, det er da i hvertfald forsøget værd :)
Kh AC
Jeg er så glad for at have “fundet” din blog igen… Nu skal nogle af alle dine fristende, lækre og vildt inspirerende opskrifter prøves. Jeg glæder mig til at gå mere på opdagelse… Jeg er specielt fristet af dine falafler… Mums!!! Og så faldt jeg jo også lige over dine bønnedeller… Vil gerne øve mig og min familie i at spise bønner
Hvor er det dejligt at høre – det er jeg også glad for at du gjorde :)
De ser godt nok lækre ud! Man kan altså bruge alle slags bønner? Mon man ku bruge linser også? Mvh Stine
Ja, det vil jeg mene at man kan :) Og linser, tror jeg også kunne være rigtig godt – sig gerne lige til hvordan det bliver hvis du tester det :)
Hej igen, så er de testet. Ikke med linser, men med kidneybønner og kikærter. De blev såå gode! Tak for opskriften! Kh
Hvor er det skønt at høre :)
Ved du, hvor mange bønner man skal bruge, hvis de er fra dåse?
Tjaa, nok to dåser vil jeg satse på.
(Update: en dåse, skulle der stå … beklager fejlen)
Jeg har forsøgt med alm. røde bønner på dåse. Jeg har brugt 2 dåser. Men det virker som om, at blandingsforholdet ikke er helt korrekt. Efter en tur i blenderen er “farsen” meget vandet. Har du selv forsøgt med bønner på dåse?
Hej Thomas,
Nej det har jeg ikke.
Bruger næsten altid tørrede bønner, som jeg er begyndt at blødsætte og koge i store portioner. Derefter fryser jeg dem ned i portionsstørrelser.
Men jeg kan desværre også se at jeg har svaret forkert her – og at svaret er en dåse, som svarer til ca 1 dl tørrede bønner, efter de er færdigtilberedt.
Beklager fejlen og håber de blev gode alligevel? :)
Kh Ann-Christine
JEg har lavet disse lækre deller med bønner fra dåse, og ja de bliver lidt vandet i konsistensen (bruger dåse), men sup bare med lidt rasp, så bliver de super gode:-)
Jeg er først nu ved at lære at spise bønner og linser – har eller altid afvist dem som værende klamme og kedelige. Nok fordi jeg altid ser baked beans for mig.
Men har opdaget af fx kidneybønner smager super godt og er rigtig sunde. Samtidig skal din opskrift på dhal meget snart afprøves. Så jeg tror da også denne opskrift skal i gemmerne og afprøve meget snart :-)
Det kan de også godt være – jeg synes hele grundstenen ligger i tilberedningen af dem, for i sig selv synes jeg nemlig også det er en kedelig lille sag. Lidt som en kogt kartoffel uden noget … der skal bare noget ekstra til ;)
Du må næsten prøve en lille portion af denne her på et tidspunkt også: http://www.valdemarsro.dk/baked-beans-opskrift/
Den er seriøst god! Lidt en tung ret, men god ;)