Kryddersmåkager
Kryddersmåkager til at stikke ud i fine mønstre med kageforme.
Vi har bagt disse småkager af min krydrede udstikker dej i mange år og det er en skøn dej, der er nemt at røre sammen, dejen er god at stikke ud og rulle igen af flere omgang og de skønne småkager smager dejligt.
De dufter så dejligt og så smager de af jul ♥ Det er sådan et hyggeligt og kreativt køkkenprojekt at lave småkager med glasur til jul
Prøv også: en dejlig opskrift på pebernødder >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 50 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kryddersmåkager
- 275 g hvedemel
- 160 g brun farin
- 1 tsk bagepulver
- 0,50 tsk natron
- 15 g usødet kakao
- 2 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt ingefær
- 150 g smør, blødt og stuetempereret
- 1,50 æg
- Glasur
- 130 g flormelis
- 30 g æggehvide
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Bland mel, brun farin, bagepulver, natron og krydderier godt sammen. Smuldr smørret i til det er ensartet.
Saml dejen med sammenpisket æg. Hvis den føles for tør, så kom yderligere 1/2 æg i dejen.
Dejen skal ikke æltes, blot samles og trykket godt sammen.
Stil dejen i køleskabet i 2 timer eller til næste dag.
Tag dejen ud på et bord godt drysset med hvedemel, rul dejen i en tykkelse på cirka 2 mm og udstik figurer. Sæt kagerne på en bageplade med bagepapir og og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 9-12 minutter.
Glasur
Pisk flormelis med æggehvide til en tyk og hvid glasur. Kom glasuren i en sprøjtepose med en lille rund tyl.
Hej, hvor tykt ruller du dejen ud? :-)
omkring 2 mm passer meget godt.
Glædelig jul
Kærlig hilsen
Ann-Christine
når man tager dejen ud af køleskab efter et par dage er dejen selvfølgelig mega hård , ved du hvor længe det skal ligge inden man kan bruge det
jeg plejer at tage den ud af køleskabet et kvarters tid før, det fungere fint
Kh AC
Hej. Hvor længe vil disse kryddersmåkager holde med glasur (flormelis og vand) på. Tænker om kagerne bliver bløde af det, og det er bedst først at putte glasur på når de skal spises eller? :)
Vh Kamilla
Jeg oplever ikke de bliver bløde af glasuren, særligt hvis du bruger glasur pisket på æggehvide i stedet for på vand, så kan det holde lige så fint med glasur som uden glasur.
Kh AC
Hej
Kan man fryse dejen?
Hilsen Solveig🎅
Ja, sagtens :)
Kh AC
De smager skønt! Og man kan spise dem hele året. ;-) Ved du, om de er fryseegnet?
Hej. Tror du jeg kan “røre” Dejen sammen i en foodprocessor? Det er så dejlig nemt ;)
Det kan du, den skal dog blot lynhurtigt samles og endelig ikke røres længe.
Hej Ann-Christine
Hvordan og med hvad tegner I på kagerne? Jeg har både prøvet med slm glasur og pynte-glasur købt i supermarked, og intet levede op til vores forventninger.
Hej Lisbeth,
Jeg rører en meget tyk glasur af æggehvide og flormelis (eller flormelis og koldt vand), som jeg kommer i en sprøjtepose med en lille tyl
Kh AC
Supernem opskrift. Min dej ligger netop i køleskabet nu :-)
Ved du hvor længe kagerne kan holde sig med glasur på?
Spekulerer bare på, om holdbarheden ikke begrænses, hvis man laver glasur af æggehvider?
Hej Michelle,
Tak for din søde hilsen
Så vidt jeg er orienteret så kan glasur med æggehvide holde utrolig længe, når det er tørret (flere uger pga det høje sukkerindhold)
God fornøjelse
Kh AC
Hejsa :-)
Er det mon muligt med en opskrift og fremgangsmåde til glasuren? synes tit det driller mig og kan være lidt svært
Det vil jeg lige se om jeg kan nå.
Mit bedste tip er at komme flormelis i en skål og bruge en håndmikser til at piske glasuren. Kom kun 1 spsk vand i af gangen og pisk inden det næste vand kommes i, så bliver så bliver glasuren flot hvid og tyk. Alternativt til vand kan bruges æggehvide med samme fremgangsmåde.
Kh AC
Hej igen,
Tak for hurtig svar. Hvad er bedst at bruge af vand og æggehvide? Og når der skal “tegnes” på kagerne, vil du så bare bruge en frysepose og klippe hul i det ene hjørne eller? :-)
Det er en smagssag. Æggehvide bliver hårdt og sprødt, når det tørre, prøv dig endelig frem hvad du bedst kan lide.
Til at tegne og skrive på kagerne bruger jeg blot et kræmmerhus lavet af bagepapir, det er nemmest at styre synes jeg.
Kh AC
Hej
Kan opskriften hvile natten over? Min søn skal have legegruppe, og dette ville da være en skøn aktivitet.
Ja, det kan den sagtens :)
God fornøjelse
Kh AC
Har haft lyst til brunkager i et stykke tid, og min (voksne) datter kan spise dem hele året rundt, så jeg brugte din opskrift med få justeringer; brugte grundopskriften uden kakao og krydderier, og tilsatte ca. et par spsk. brunkagekrydderi og reven skal af en appelsin.
De blev selvfølgelig stukket ud med julestikkere og pyntet! ?
De smager fantastisk, og jeg vil helt sikkert bruge opskriften fremover, det er meget lettere at have med at gøre ?
Hvor er det dejligt at høre – og så hyggeligt!
Tusind tak for din fine tilbagemelding og tips til et twist på opskriften ♡
Hej! Og TAK for skønne opskrifter, der flittigt bliver brugt!
Kryddersmåkagerne brugt til udstik. Bliver de sprøde?
Mvh Malene, Holstebro
Ja, de bliver dejligt sprøde :)
– tusind tak for din søde hilsen og rigtig glædelig jul
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hvor længe kan småkagedejen ligge på køl? I dagevis?
Den kan ihvertfald fint holde sig i 3-4 dage, derudover kan den glimrende fryses.
Kh AC
Hejsa;) vi skal i gang med dine småkager i dag:) hvor mange bliver der ca til i portionen??mere om vi skal lave dobbelt op ;))))
Mvh Christina plus børn:)
Der bliver ca 50 stk – det står øverst anført i opskriften :)
Rigtig god fornøjelse med julebagning
Kh AC
Ahhh, det så jeg slet ikke:) Tusinde tak❤️
Og igen kom jeg ind på din blog, tak for det :)
Nu vil jeg lave småkager med mine drenge :)
Lyder virkelig hyggeligt! ♡
Hej! Hvad er holdbarheden mon på småkagerne, efter de er bagt? Mvh. Mette :-)
jeg synes de holder sig glimrende en uges tid i småkagedåse
Hvordan putter du glasur på? ?
Med en sprøjtepose og en lille tyl.
Tak ? og laver du den af flormelis og vand?
Ja, det gør jeg oftest. Du kan også bruge flormelis og æggehvide, men det bliver meget hårdt efter det størkner, hvilket er lidt en smagssag.
Kære Ann-Christine.. ?
Jeg er vild med dine opskrifter…
Jeg har længe brugt din blog.. og får altid mega ros for mine kager og alt det andet du har opskrifter på ???
I dag har vi bagt disse krydder småkager.. og MAND… hvor smager de bare super godt…
Jeg havde ikk nok æg, og brugte derfor en skvat fløde ligesom i pebernødde opskriften.. (de blev super sprøde.. og jeg har lige guffet en masse.. ? Hehe..) må helt sikkert bage flere for at ha nok til jul..
Nåh.. men ville også bare rose dig..
lækker blog..
Super opskrifter..
Og elsker dine video’er på you tube…
Du er skøn.. ????
KH AnneMynte..
Kære AnneMynte,
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre ♡
Dejligt du følger med og kan bruge mine opskrifter og inspiration med fornøjelse og glæde :)
Rigtig dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Hejsa
Jeg sidder her og bliver lidt lun på denne opskrift. Har haft gode erfaringer med andre af dine opskifter. Hvis man nu bruger frisk ingefær, hvor meget skal man mon så bruge?
Det kan jeg se skal bruges i pebernødderne :-)
Hej Jacob,
Den er også god :)
Du kan sagtens bruge friskrevet ingefær, det gør jeg lige så ofte som jeg bruger stødt og kommer omkring 1 tsk i.
God fornøjelse
Kh AC
Kan man mon lave dem uden kakaoen?
Ja, det kan du sagtens, så bliver de blot ikke så mørke i det – men smagen er stadig skøn
Tak?Dem laver vi i dag! I går lavede vi dine skønne perbernødder! Som vi i øvrigt har lavet mange gange. Tak for nogle rigtige gode og skønne opskrifter!
Hvor lyder det hyggeligt! Jeg bliver jo næsten helt i julehumør ;)
Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Det er da lige den dej, jeg skal bikse sammen I aften, saa kan ungerne lave smaakager til bedsteforaeldrene I julegave!
Hvor dejligt!
Rigtig god bagelyst til jer :)
Så er dejen sat i køleskabet og jeg glæder mig til småkage hygge med ungerne :) Endnu engang må jeg sige at du har en fantastisk blog, Jeg bruger den rigtig meget og når jeg søger på opskrifter, ender det altid med at jeg finder en god opskrift på din blog :) Tak for det :)
Årh, det er jeg glad for at du synes! :)
Tusind tak og rigtig glædelig jul til jer – håber det blev nogle dejlige kryddersmåkager :)
Hejsa!
Jeg har lumske planer om at bruge noget af pebernøddedejen til at lave små huse, der skal samles og så stå, hvis du forstår – mini-gingerbreadhouse agtigt ;) Tror du, dejen er hård nok til det, eller hvad man skal sige?? Holder de formen, når de bliver stukket ud?
Jeg synes pebernøddedejen er lidt for porøs til et mini hus – men det kan da komme an på en prøve … Denne kryddersmåkagedej vil dog sagtens kunne bruges til formålet.
Hej Ann-Christine
Har du erfaring med at fryse småkagedej?
Jeg har noget pebernøddedej i fryseren nu, men tror du denne dej er egnet til frysning?
Tak for en skøn blog med fantastisk inspiration
Hej Iben,
Det kan du sagtens. Jeg benytter mig selv at tricket her i december, det er ret smart :)
Kh AC
Det er noget af det dejlige ved småkagedej, det kan ligge og vente, til man har tid til at gøre det færdig. Elsker den opskrift jeg har fået på min kollegas julehjerter, de smager som honninghjerter fyldt med abrikosmarmelade og overtrukket med chokolade, men de kan også bare bages til figur kager af alle slags.
Kh.
Anne-Marie
Uhmm, Anne-Marie – det lyder som en dejlig opskrift! Jeg elsker honninghjerter :)