Krydderkage
En dejlig klassisk krydderkage som har den skønneste saftige krumme og er fyldt med de dejligste krydderier.
Jeg er vild med krydderier i mit køkken og bagværk, men skulle der være nogle af krydderierne som du ikke er helt så begejstret for, så undlad dem eller erstat med andre. Krydderkage kan spises som den er eller med et lille drys flormelis. Du kan også smøre den op med glasur eller frostning og drysse den med nødder, eller skære den op på langs og samle den igen med et lag luftig smørcreme.
Prøv også: min bedste opskrift på chokoladekage >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Krydderkage
- Dej
- 200 g smør, stuetempereret
- 50 g mørk sirup
- 175 g brun farin
- 4 æg
- 225 g hvedemel
- 2 tsk stødt kanel
- 2 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk stødt ingefær
- 0,50 tsk stødt nellike
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- Derudover
- 20 g flormelis, til drys
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pisk smør, sirup og farin sammen, til det er luftigt. Pisk derefter et æg i ad gangen.
Bland hvedemel med alle krydderierne, bagepulver og salt, sigt det i dejen og vend det godt sammen.
Kom dejen i en smurt form, der kan rumme 1 liter, eller i en rugbrødsform på ca. 11 x 25 cm.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 45 minutter.
Lad kagen køle lidt af på en bagerist og drys med flormelis inden servering.
Gav den 45 min. på 175 varmluft i en springform og den blev så tør at man ikke kan få en eneste bid ned. Virkelig ærgerligt.
Hvor stor en springform brugte du? Det lyder til at din ovn bager hårdere end min, så endelig tjek efter 30-35 minutter med et træspyd næste gang. Bagetider kan altid variere en del fra ovn til ovn.
Kh Ann-Christine
Jeg forstod ikke rigtig opskriften – der er ingen væde ud over fedtstoffet og æggene? Den blev alt for tør at arbejde med, så jeg tilsatte knap 50 cl kærnemælk. Resultatet blev rigtig godt – også med den anførte bagetid.
Hej Thomas
Dejlig at høre, den blev god :) – og jeg kan sagtens forestille mig den også vil være god med lidt kærnemælk.
mængderne og ingredienser er helt rigtige, som jeg laver kagen. Det er lidt som med en sandkage, hvor der heller ikke skal væde i, men blot æg og smør. Her i min krydderkage har jeg desuden sirup, som også fungere til at give fugt og ‘væde’ til kagen.
Kh Ann-Christine
Hej,
Hvilken frosting ville man skulle bruge?
Bare en helt almindelig en?
Hej Amalie
Fx denne hvid chokolade frostning vil være lækkert til ♡
Kh Ann-Christine
Hej AC, ved godt at du har prøvet at forklare det med formens størrelse men jeg kan ikke gennemskue om min briocheform 21 cm i diameter kan bruges til opskriften
Mvh Lone Hygum Valsted
Hej Lone
Det kommer an på hvor høj formen er. Prøv at tage en liter vand og komme i formen, så ved du om den kan rumme en liter, som passer med mængden på dejen.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan jeg bruge lys sirup?
Ja, det giver blot en lidt mildere smag
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan jeg bruge lys sirup istedet for mørk sirup?
Ja, den er blot lidt mildere i smagen
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg vil bare fortælle, at jeg supplerer med revet skal og saft af en hel øko-appelsin. For at opveje den ekstra væske, tilsætter jeg 25 gram mel mere. Kagen er enormt lækker, og appelsinen er med til at holde den blød og lækker i flere dage.
Hej Ingrid,
Det lyder også virkelig lækkert :)
Tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Jeg elsker også krydderkage, men denne her kan jeg simpelthen ikke få bagt nok. Den er nærmest overbagt på ydersiden efter at have været i ovnen i 50 min. + – men den er stadig fuldstændig ubagt i midten. Næste gang går jeg med en franskbrødsform, tror jeg :-)
Hej,
Jeg havde samme udfordring.
Den fik 54 minutter og så var den lige akkurat færdigbagt, dvs. ingen dej på nålen.
Næste gang justere jeg muligvis temperaturen og tiden en smule. 170° varmluft og 55 minutter måske..
Hej. Kan man udskifte sirup med honning? Jeg har nemlig noget kastaniehonning fra Madeira, om jeg gerne vil bruge i en kage.
Mange hilsener
Anette
Ja, det kan du sagtens :) Det ville være lækkert
Kh AC
Hej :-) Er denne kage stadig god dagen efter? Vil gerne bage den i dag, men den skal først serveres i morgen eftermiddag.
Mvh Amalie
Ja, det kan den fint holde sig til, synes jeg :)
God fornøjelse
Kh AC
Dejligt! Tusind tak for svar, så vil jeg gå i gang med at bage :-)
Hej ?
Jeg vil gerne bruge din lækre krydderkage som bunde i en kage.
Vil du anbefale at bage bundene enkelthvis, eller skære dem af den hele afkølede kage?
Mvh sarah og rigtig glædelig jul ?
Hej Sarah,
Det kan du sagtens og det vil være vildt lækkert! jeg ville skære bundene af den hele afkølede kage
Glædelig jul og rigtig god fornøjelse
Kh AC
Jeg har et blødt punkt for krydderkage, nok fordi min mor bagte den tit. Hun brugte vist en brødform og den færdige kage blev delt på midten, smurt med et tykt lag smørcreme og lagt sammen igen. Det smagte godt :-) Din kage er så fin med den form!
Dét kan jeg godt huske! Min søde bedstemor♡