Kringle
Nybagt lun kringle med remonce er virkelig et evigt hit!
Her får du min bedste opskrift på hjemmebagt gammeldags kringle med saftig marcipanremonce, rosiner og mandelsplitter.
Den er virkelig skøn og perfekt til kagebordet her i weekenden. En rigtig klassiker og smager bare altid godt. Duften og smagen af nybagt og lun kringle er helt uimodståelig.
Prøv også: min bedste opskrift på bananbrød >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kringle
- Kringle dej
- 15 g gær
- 0,50 dl mælk, lunet til 30 grader
- 125 g smør, stuetempereret
- 20 g sukker
- 2 æg
- 0,50 tsk salt
- 250 g hvedemel
- Remonce
- 100 g marcipan
- 75 g smør
- 75 g sukker
- 1 knivspids stødt kardemomme
- 1 knivspids stødt kanel
- Fyld
- 100 g rosiner
- 40 g mandler, smuttede, grofthakket eller i flager
- Derudover
- 1 æg, sammenpisket til pensling
- 2 spsk perlesukker
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør gæren ud i en skål med mælk og tilsæt derefter smør skåret i små tern, sukker, æg, salt og halvdelen af melet. Rør det hele godt igennem, til det har en ensartet konsistens.
Tilsæt derefter resten af melet lidt efter lidt og ælt dejen grundigt, til den er helt smidig, blød og glat. Dæk skålen med et rent klæde og lad dejen hæve i 30 minutter.
Remonce
Rør marcipan, smør, sukker, kardemomme og kanel sammen i en skål til en ensartet remonce.
Saml kringlen
Rul dejen ud i et rektangel på et meldrysset bord. Fordel remoncen ned langs midten på dejen og drys med rosiner og halvdelen af mandlerne. Fold hver side af dejen ind mod midten og lad siderne overlappe hinanden på midten, så kringlen lukkes sammen. Placer kringlen på en bageplade med bagepapir.
Pensl kringlen med et sammenpisket æg, drys til sidst med perlesukker og resten af mandlerne. Lad kringlen efterhæve i 20 minutter. Klip evt. små snit ned langs kringlen – det giver den et flot mønster, når den bages.
Bag kringlen i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 15-18 minutter, til den er gylden og færdigbagt.
Jeg er i fjeldhytte i Norge og mangler nødder m.m. til fyld. Men så har jeg heldigvis Granola og med smør ,sukker ,kanel ,kardemomme blev kringlen et familiehit
Hej Kirsten
Det lyder simpelthen så lækkert!
Godt tænkt :) – og tak for at dele den skønne variation af fyld.
Kh Ann-Christine
Tak for fine opskrifter, men 0,50 dl mælk ? Er det 25 cl?
Med venlig hilsen – Ingeborg Hansen
Hej Ingeborg
Tak for din søde hilsen!
1/2 dl mælk er lig med 50 ml
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
50 cl er en halv liter, det lille c betyder hundrededel.
50 ml er 0,5 dl, m betyder 1000-del
Hej Svend,
Du har helt ret, tak for at skrive det – jeg har korrigeret tastefejlen nu.
Kh Ann-Christine
Hvad anbefaler du ift. opvarmning i ovn?
Hej Anne
jeg kan allerbedst lide den når den er helt friskbagt, så det går jeg altid efter :) Men har hørt fra andre at de har fint succes med at lune den dagen efter ved 180 grader varmluft, til den er gennemvarm. Måske kan det være glimrende at forstøve den med en anelse vand lige inden den skal bages, så den ikke bliver tør.
Godt nytår
Kh Ann-Christine
Kan det passe at dejen ikke hæver ret meget? Jeg synes næsten ikke man kan se det. Og så synes jeg også dejen er meget fedtet, er det meningen? Ellers en lækker opskrift 😋
Hej Sara
Dejen hæver mest under selve bagningen. Den skal ikke være fedtet, men lækker blød.
Håber kringlen blev lækker :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Kan dejen røres på maskine, eller bedst i hånden ?
Med venlig hilsen
Mona
Hej Mona
jeg plejer at røre den i hånden, da det er en ret lille portion dej der skal bruges. – men det går fint både på maskine og i hånden
Rigtig god fornøjelse :)
Kh Ann-Christine
hej
Er det rigtigt, at der kun skal en halv deciliter mælk i din kringle, lyder af meget lidt.
Tak for rigtig mange gode opskrifter, selv min datter i Holland bruger dem rigtig tit
Vh Hanne
Hej Hanne
Ja, mængden på mælk i opskriften er helt korrekt.
Rigtig god fornøjelse og tusind tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for at høre :)
Kh Ann-Christine
Du skriver man kan klippe små snit ned langs kringlen. Det har jeg svært ved at forstille mig, er det på miden hele vejen ned ovenpå de to sider du folder op som “låg”?
Hej Marlene
Det er måske også lidt sværere at se på billederne af denne kringle – du kan nemmere se fletmønsteret på min julekringle
Kh Ann-Christine
Hej :))
Er det bedst at fryse før eller efter bagning? Tak for en dejlig hjemmeside
Kh Asta
Hej Asta
jeg vil anbefale frysning som beskrevet her: https://www.valdemarsro.dk/ofte-stillede-spoergsmaal-til-valdemarsro-opskrifter/#Frysning_af_br%C3%B8d_og_boller
Kh Ann-Christine
Hvilke mål ruller du rektanglen ud i?
Kh Mia
Omkring 25×35 vil jeg tro, uden at have målt efter – for det kommer sig ikke så nøje :)
Kh AC
Måske en god ide at tilføje målet på rektangel i opskriften.
Så man ikke skal lede efter det i evt. Komentar.
Kan min kringle holde sig 2 dage i lufttæt beholder uden at skulle varmes ??
Det er såmænd ikke fordi den bliver dårlig, men du vil nok opleve den er tør og lidt kedelig efter to dage.
Kh AC
Hej
Kan jeg lave den klar om aftenen og bage den næste morgen?
Vidunderlig opskrift på kringle, bliver rigtig god.
Jeg pifter dog remoncen op med
100 gram brun farin
1 spsk. citronsaft
1 tsk. kanel i stedet for en knivspids kanel
1 tsk. vanillesukker
Så bliver den ikke meget bedre ;o)
I øvrigt mange tak for rigtig mange gode opskrifter
og en masser af inspiration.
Det lyder virkelig også skønt!
Tak for din fine tilbagemelding på opskriften og hilsen, det er dejligt at høre
Kh AC
Hej :)
Kan man lave kagen klar aftenen før også først bage den om morgene til et fødselsdags bord :D eller vil den hæve for meget?
Du kan fint bruge 10 g gær og lade dejen koldhæve natten over. Samtidig kan du røre remonce om aftenen og sætte det på køl natten over.
Om morgenen, er det så blot at forme kringlen og fylde den med remonce (som gerne tages ud af køleskabet og røres igennem inden den fyldes, så den er blød og klar til at blive smurt på)
Kh AC
Mmmm. Den skal prøves. Jeg er dog af den mening at rosiner ikke skal i bagværk ;), så jeg prøver nok med lidt hakket chokolade istedet. Og evt. marcipan istedet for mandler for ekstra luksus :D
Hakket chokolade og ekstra marcipan vil helt bestemt være så lækkert :)
Den bedste kage til kaffen, skarpt forfulgt af brunsvigeren :-) Og så er den omgærdet af de skønneste minder, hvor jeg især husker min Mormors kringle. Der var godt med remonce i og masser af rosiner. Var den blevet lidt tør efter et par dage, blev skiverne ristet og serveret med koldt smør på. Øj! Det fremhævede smagen og var så godt!
♡ Jeg må bage denne her til dig en dag ♡