Kransekagetoppe


De små fine kransekagetoppe er perfekte, hvis man blot lige har en lille rest marcipan – man kan jo snildt lave en halv eller en tredjedel af opskriften eller hvis man er mange og gerne vil lave en masse dejlige kransekagetoppe i hapse størrelse.
Kransekagetoppene er så skønne, for de kan fryses (helst uden chokolade) og kan laves i god tid.
Perfekt til både nytår og andre fester som en lille petit fours.
Prøv også: opskrift på fint hjemmelavet kransekagetårn >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 20 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kransekagetoppe
- 250 g marcipan
- 50 g æggehvider
- 100 g flormelis
- Pynt
- 50 g mørk chokolade, tempereret
- 1 knivspids spiseligt guldstøv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rør flormelis og æggehvide sammen i en skål og ælt lidt ad gangen ind i marcipanen, til marcipanmassen er helt ensartet og lige tilpas blød til den kan sprøjtes i en sprøjtetyl.
Kom det i en sprøjtepose med en stor stjernetyl og sprøjt små toppe på en bageplade med bagepapir.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 165 grader varmluft i cirka 10 minutter. De skal blot lige blive en smule gyldne i kanten.
Lad dem køle helt af og dyp derefter bunden i tempereret chokolade. Lad chokolade størkne helt.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine.
Kommer du guldstøvet i den tempereret chokolade?
Mvh Michelle
Hej Michelle
jeg drysser det først på til allersidst efter chokoladen har sat sig.
God fornøjelse og godt nytår
Kh Ann-Christine
Hej!
Jeg har bagt kransekagerne til mit barnebarns konfirmation. Nu skal jeg have dem dyppet i chokolade. Har du et godt råd til, hvordan man tørrer chokoladen uden at skulle holde hver enkelt i hånden? Jeg har bagt 150 stk 😉
Med venlig hilsen
Jytte
Hej Jytte
Jeg ville lave en skål med tempereret chokolade, og bruge engangs silikonehansker (godkendt til fødevarebrug) med den ene hånd holde en kransekage, dyppe den i chokoladen og med den anden hånd bruge en finger til at stryge chokoladen af bunden, inden du sætter den på bagepapir. På den måde kan det gå ret tjept, men jeg tænker næsten ikke at man kan slippe for at skulle have fat i hver enkelte.
Kh Ann-Christine
Alt for lidt varme til den tid,det blev de blegeste toppe til dato.
250g i 6 min og de er perfekte.
Det kan selvfølgelig variere fra ovn til ovn :) – i min ovn passer temperaturen som beskrevet i opskriften
Kh Ann-Christine