Kransekagetoppe
De små fine kransekagetoppe er perfekte, hvis man blot lige har en lille rest marcipan – man kan jo snildt lave en halv eller en tredjedel af opskriften eller hvis man er mange og gerne vil lave en masse dejlige kransekagetoppe i hapse størrelse.
Kransekagetoppene er så skønne, for de kan fryses (helst uden chokolade) og kan laves i god tid.
Perfekt til både nytår og andre fester som en lille petit fours.
Prøv også: opskrift på fint hjemmelavet kransekagetårn >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 20 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kransekagetoppe
- 250 g marcipan
- 50 g æggehvide
- 100 g flormelis
- Pynt
- 50 g mørk chokolade, tempereret
- 1 knivspids spiseligt guldstøv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør flormelis og æggehvide sammen i en skål og ælt lidt ad gangen ind i marcipanen, til marcipanmassen er helt ensartet og lige tilpas blød til den kan sprøjtes i en sprøjtetyl.
Kom det i en sprøjtepose med en stor stjernetyl og sprøjt små toppe på en bageplade med bagepapir.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 165 grader varmluft i cirka 10 minutter. De skal blot lige blive en smule gyldne i kanten.
Lad dem køle helt af og dyp derefter bunden i tempereret chokolade. Lad chokolade størkne helt.
Hej!
Jeg har bagt kransekagerne til mit barnebarns konfirmation. Nu skal jeg have dem dyppet i chokolade. Har du et godt råd til, hvordan man tørrer chokoladen uden at skulle holde hver enkelt i hånden? Jeg har bagt 150 stk 😉
Med venlig hilsen
Jytte
Hej Jytte
Jeg ville lave en skål med tempereret chokolade, og bruge engangs silikonehansker (godkendt til fødevarebrug) med den ene hånd holde en kransekage, dyppe den i chokoladen og med den anden hånd bruge en finger til at stryge chokoladen af bunden, inden du sætter den på bagepapir. På den måde kan det gå ret tjept, men jeg tænker næsten ikke at man kan slippe for at skulle have fat i hver enkelte.
Kh Ann-Christine
Alt for lidt varme til den tid,det blev de blegeste toppe til dato.
250g i 6 min og de er perfekte.
Det kan selvfølgelig variere fra ovn til ovn :) – i min ovn passer temperaturen som beskrevet i opskriften
Kh Ann-Christine
Hej Ann-christine. Jeg har i en del år lavet kransekager men jeg synes mange gange de blev lidt for meget brune i bunden. Så læste jeg i en gammel opskrift jeg har at man skal komme en ekstra plade i bunden og de blev bare så fine. Det råd vil jeg gerne give videre
Skønt tip! Mange tak for at dele
Kh Ann-Christine
Hej, min datter skat og jeg glæder os til at bage toppe her til nytår.
Det ser nemt ud, men vil lige høre om du bager nougat og hasselnød med, eller kommer det på bagefter.
God nytår til dig og dine kære, Camilla
Mange tak for din søde hilsen
Jeg bager nougat og hasselnød med. Rigtig god fornøjelse til jer
Godt nytår
Kh Ann-Christine
Nu nærmer sig tiden, og min schweiziske familie glæder sig som sædvanlig til at fejre julen med os. Her hos os i de schweiziske bjerge, med masser af sne og så lige kransekagekonfekt sammen med alle de andre dejlige småkager, både de gode gamle opskifter hjemmefra, og så de traditionelle schweiziske, som min mand jo forbinder med sin jul.
Tak for gode opskrifter, inspiration og en glædelig jul!
Kære Judith,
Mange tak for din søde julehilsen, det blev jeg glad for og jeg håber I får en rigtig hyggelig jul i Schweiz
Rigtig glædelig jul til jer
Kh Ann-Christine
Hej.
De er så fine❤️ Hvilken type sprøjtepose + tyl har du brugt?
– og har du erfaring med sprøjtepistoler?
😀
Når du skriver en stor stjenetyl, hvor stor er den så?
Jeg har ikke mål på den, men den jeg bruger har en åbning på omkring 1-1,5 cm vil jeg tro
Kh AC
Jeg har bagt kransekager efter din opskrift idag, men i stedet for nougat og nød satte jeg en brændt mandel i nogle af dem, som et forsøg. Det smager altså virkeligt godt og bliver klart min foretrukne variant fremover :)
Det var en skøn ide ♡ Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej :)
Skal det være pasteuriseret æggehvider, eller er det ligemeget? :)
Jeg bruger selv friske økologiske danske æg – men der skal man endelig gøre hvad man selv har det bedst med :)
Kære AC!
Er det til at presse massen ud? Synes tidligere opskrifter har givet mig en del sved på panden og kramper i hænderne, da massen bare kan være så hård – men samtidig vil jeg jo helst ikke undvære deres fine form.. Ét år var jeg nødt til at bruge en gaffel, og jo jo de smagte fint, men det er bare ikke det samme.
Min farmor lavede altid kransekagetoppe med cocktailbær på toppen, så det vil jeg anbefale at prøve. Mange kan dog ikke lide dem, men jeg synes de er lækre, chewy, så det vil jeg gøre – og så også nogle med nougat og hasselnød som dine. Har ikke prøvet med nougat før, men det lyder da for lækkert, og jeg forstår ikke hvorfor jeg ikke har tænkt på det før, haha!
Mange tak for din dejlige blog – uanset hvem jeg taler med kender alle Valdermarsro og har ALTID held med opskrifterne! Så kæmpe cadeau til dig :-)
Kh Camilla
Kære Camilla,
Jeg synes ikke den bliver så hård i konsistensen, så den er svær at presse ud gennem en tyl. Men juster endelig konsistensen med blot lidt æggehvide af gangen til den er perfekt og blød nok til at den er nem at arbejde med – men også så den ikke er så blød at mønsteret forsvinder. Et tip kan være at lade massen sætte sig nogle timer, overdækket på køl, og derefter sprøjte kransekagetoppene ud.
Tusind tak for din søde hilsen, det er da så dejligt at høre ♡
Rigtig god fornøjelse med kransekagerne
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Så er toppene lavet og nøj hvor ser de gode ud. Og så var der super nemt. Tak for opskriften og godt nytår!
Hilsen Tine
Hvor er det skønt at høre ♡ Tusind tak for din søde hilsen og rigtig godt nytår
Kh AC
Det lyder som en helt vildt skøn nytårs aften i har i udsigt.
Vi skal også bare have en hyggelig aften sammen med min søster og hendes børn. Hygge og brætspil. og selvfølgelig god mad. Måske kransekageopskriften skal prøves :D
Det lyder så skønt og som en rigtig hyggelig nytårsaften I har forude.
Rigtig godt nytår til jer ♡
Kh AC
Uhmm ser super lækre ud, dem må jeg lave i morgen ?
Hvor mon man i morgen kan købe spiseligt guldstøv?
Rigtig godt nytår til dig og familien og tak for Valdemarsro.dk ?✨???
Hej Majken,
Jeg køber det gerne online fra mærket Mill&Motar, men ellers kan det også fåes i mange specialbutikker, Salling, Magasin osv der fører det mærke.
Kransekagetoppene er også flotte uden guldstøv ♡
Rigtig godt nytår og tusind tak for din søde hilsen – jeg glæder mig til at følges videre i det nye år ♡
Kh Ann-Christine
Kære AC.
Har du opskriften på alkoholfrie cocktails du gerne vil dele?
Godt nytår!
Kh Grethe.
Kære Grethe,
Der er lidt opskrifter her, og derudover er der alkoholfrie alternativer skrevet til de fleste af mine cocktail opskrifter her
Godt nytår
Kh AC
Det er virkelig en god og simpel opskrift, jeg har lige bagt en dobbeltportion af dem. Og jeg kan allerede se nu at jeg bliver nødt til at bage endnu flere, for der er da blevet prøvesmage en del allerede ? Rigtig godt nytår!
Hvor skønt! Det er dejligt at høre ♡
Rigtig godt nytår til jer
Kh AC
“Velkommen nytår og velkommen her” Det er så dejligt at kan finde mange glæder i året der gik og at have stor forventningsglæde til det nye år også! Du forstår om nogen at finde frem til små og store glæder :-) derfor er det altid så dejligt at kigge indenfor på din blog! Tak for det! Og på glædeligt gensyn i 2018
♡ Tusind tak! Du er sød, jeg glæder mig også til at blogge videre i det nye år :)
Vi skal også være hjemme og holde en lidt stille og såjyggelig aften, vi bliver 4.
Rigtig godt nytår. Jeg er spændt på om du har nye tiltag på bloggen i året der kommer.
Kh Catrine
Det lyder også rigtig hyggeligt med jeres aften – lidt ala vores stille hyggelige planer ♡
Rigtig godt nytår til dig og dine (fortæller i et indlæg om året der gik og planerne for det nye år, den 1. januar her på bloggen :) )
Kh Ann-Christine
Kære AC,
Det lyder så hyggeligt. Vores børn er 3 og 7 og vi har de sidste 4-5 år holdt nytår alene hjemme med børnene, hyggeligt og roligt og rart, vi har jo vidst at der var nogle der vågnede tidligt næste morgen. I år skal vi dog til min søster og svoger og nevøer sammen med et af deres vennepar med børn, vi bliver 12 store og små, det bliver sjovt med et større selskab. God mad, god rødvin, hygge og sjov og forhåbentlig børn der sover lidt længe;-) Rigtig godt nytår til dig og dine, dette er helt klart min yndlingsblog og jeg glæder mig til at følge dig i 2018. Kh Hanne
Jeg er også sikker på at det bliver rigtig dejligt og hyggeligt ♡
Det lyder også som en super skøn, festlig og samtidig hyggelig nytårsaften I har i vente!
Rigtig godt nytår til jer og mange tak for din søde hilsen – jeg glæder mig til at følges videre i 2018 :)
Kh AC