Kransekage


Hjemmelavet kransekage er så uimodståeligt lækkert og tilmed er de nemmere at lave selv, end man måske lige tror.
Et rigtig hyggeprojekt dagen før nytårsaften og en skøn måde at få brugt det sidste af julens marcipan, hvis man har lidt i overskud.
Prøv også at fylde små stykker nougat i midten af de hjemmelavede marcipanbrød, det er lækkert. Se også alle mine bedste tips til kransekage under opskriften.
Prøv også: mange dejlige nytårs opskrifter her >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 14 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kransekage
- 100 g flormelis
- 70 g æggehvider
- 500 g marcipan
- Til glasur
- 100 g flormelis
- 25 g æggehvider
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rør flormelis sammen med æggehvide. Ælt blandingen i marcipanen lidt efter lidt og ælt godt igennem, inden der tilsættes mere af æggehvide-flormelisblandingen. Alt afhængig af marcipantype er det muligvis ikke al æggehvideblandingen, der skal bruges.
Ælt det sammen til en helt ensartet masse med god konsistens, der er lidt klistret, men kan formes pænt.
Form 14 kransekager i lige store stykker i den klassiske kransekageform og glat dem til pæne ensartede kransekager med lidt koldt vand på fingrene.
Lad gerne kransekagerne stå og tørre på køkkenbordet i min. 1 time og gerne 2 timer.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 8-10 minutter, eller til de er let gyldne. Lad kransekagerne køle af på bagepladen.
Glasur
Pisk en tyk glasur af flormelis og æggehvide. Glasuren skal være meget tyktflydende, så den holder formen og kan klemmes ud af et kræmmerhus lavet af bagepapir eller i en sprøjtepose med lille tylle.
Lad glasuren ”falde ned” på de afkølede kransekager i ca. 1 cm’s afstand, så den lægger sig smukt på kransekagerne.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Alt for lav temperatur eller tid. De var helt blege og ubagte.
Hej Henrik
Bagetid kommer helt an på ovnen, det gælder også temperatu – juster endelig til efter egen ovn og bag til de er let gyldne (sådan foretrækker jeg dem) eller til de er så gyldne som du foretrækker.
godt nytår
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Tak for nogle dejlige opskrifter!
Har du erfaring med, hvordan kransekagerne opbevares til dagen efter, uden de bliver klistrede eller seje? :) I en boks med tætsluttende låg eller? Vh Rikke
Hej Rikke
Tak for din søde hilsen
Hvis de er tilpas tørre, så kan de opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. Hvis det blot er til næste dag, plejer jeg ikke komme dem på køl.
Godt nytår
Kh Ann-Christine
Det er ret lav temperatur ift tid du bruger. De får ingen farve/sprødhed på 10 min. Andre opskrifter siger helt op til 225 grader og samme bagetid. Kan du bare godt lide dem blege?
Hej Christian
det kommer helt an på ovnen, både temperatur og bagetid – juster endelig til efter egen ovn og bag til de er let gyldne (sådan foretrækker jeg dem) eller til de er så gyldne som du foretrækker dem.
God fornøjelse og godt nytår
Kh Ann-Christine