Kransekage
Hjemmelavet kransekage er så uimodståeligt lækkert og tilmed er de nemmere at lave selv, end man måske lige tror.
Et rigtig hyggeprojekt dagen før nytårsaften og en skøn måde at få brugt det sidste af julens marcipan, hvis man har lidt i overskud.
Prøv også at fylde små stykker nougat i midten af de hjemmelavede marcipanbrød, det er lækkert. Se også alle mine bedste tips til kransekage under opskriften.
Prøv også: mange dejlige nytårs opskrifter her >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 14 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kransekage
- 100 g flormelis
- 70 g æggehvide
- 500 g marcipan
- Til glasur
- 100 g flormelis
- 25 g æggehvide
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør flormelis sammen med æggehvide. Ælt blandingen i marcipanen lidt efter lidt og ælt godt igennem, inden der tilsættes mere af æggehvide-flormelisblandingen. Alt afhængig af marcipantype er det muligvis ikke al æggehvideblandingen, der skal bruges.
Ælt det sammen til en helt ensartet masse med god konsistens, der er lidt klistret, men kan formes pænt.
Form 14 kransekager i lige store stykker i den klassiske kransekageform og glat dem til pæne ensartede kransekager med lidt koldt vand på fingrene.
Lad gerne kransekagerne stå og tørre på køkkenbordet i min. 1 time og gerne 2 timer.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 8-10 minutter. Lad kransekagerne køle af på bagepladen.
Glasur
Pisk en tyk glasur af flormelis og æggehvide. Glasuren skal være meget tyktflydende, så den holder formen og kan klemmes ud af et kræmmerhus lavet af bagepapir eller i en sprøjtepose med lille tylle.
Lad glasuren ”falde ned” på de afkølede kransekager i ca. 1 cm’s afstand, så den lægger sig smukt på kransekagerne.
Super lækre kransekager 😋
Holdt øje med dem i ovnen og gav dem nok nærmere 12-14 min. De blev noget nær perfekte. Sprøde udenpå og fløjlsbløde indeni. Tak for endnu en god opskrift og godt nytår 😊
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og rigtig godt nytår
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Hvis man laver dem dagen før nytår, hvordan er det så bedst st opbevare dem? Skal man putte dem i en frysepose, så de ikke bliver tørre, eller bliver de så for bløde?
Kærlig hilsen Sally
Hej Sally,
Når de har sat sig og er tilpas tørre i overfladen, så kommer jeg dem i en lufttæt beholder og opbevarer dem ved alm stuetemperatur
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hejsa – og rigtig godt nytår.
Nu har jeg prøvet og bage dine kransekagestykker for første gang. Men desværre rever flere af mine kransekagestykker. Hvorfor tror du de gør det? Tusind tak for alle de dejlige opskrifter.
Vh
Hanne
Hej Hanne
Mange tak for din søde hilsen :)
Der sker intet ved at der kommer små fine revner i, de sætter sig som regel til dagen efter og bliver skjult lidt af glasuren. Hvis revnerne er størrer kan det være kransekagemassen skulle have været samlet lidt mere, men uanset gør det ikke noget ift smag
Rigtig godt nytår
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Har i dag for første gang nogensinde kastet mig ud i projekt kransekage. Fulgte din opskrift slavisk og de er blevet PERFEKTE. Har lige prøvesmagt, og de smager vidunderligt. Da alle 14 var færdigformede havde jeg glemt at komme nougat i. Jeg skar simpelthen en revne med en våd kniv og lagde en nougatbjælke i halvdelen af dem, og formede igen. Det gik helt fint.
Det her tegner til at blive en tradition. Og som min farmor lærte mig: ALDRIG freestyle med en bageopskrift, gør præcis hvad der står
Godt nytår!
V h
Dorthe
Yeah, hvor er set dejligt at høre!
Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften, så skønt med en ny årlig tradition :)
Rigtig godt nytår
Kh Ann-Christine
Hejsa. Jeg har en pakke Odense ren rå marcipan (den røde), og overvejede at lave kransekage til nytår af den. Kan jeg det, eller bør det være bagemarcipan (den blå)?
mvh Helle
Jeg bruger selv ren marcipan og ikke bagemarcipan, så det kan du fint gøre.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg køber min kransekage masse i Rema 1000, det er ren rå masse og giver ikke nær så sød kransekage som med andet, det er et stort hit hvor end jeg tagerdet med👍😁
Hej :)
Jeg har lige bagt din fantastiske kransekagen, som skal bruges om 3 dage.
Jeg har derfor tænkt mig at fryse den ned men er blevet i tvivl om jeg skal pynte med glasur før jeg fryser den eller først når jeg tager den op igen ? Har minimalt med tid på selve dagen, så vil helst gøre det før, men er bange for det ikke bliver godt.
Hvad anbefaler du :)
Mange hilsner
Camilla
Hej Camilla
Jeg fryser dem uden glasur, har ikke testet det med glasur på, så kan ikke garantere de er flotte efter optøning.
Kh AC
Hej
Ang opskrift på kransekager, står der til glasur
30 gr. Æggehvider
Men ikke hvor meget flormelis der skal bruges.
Det er dejligt man kan se hvordan man gør, hvis man er i tvivl.
Godt nytår
Ole
Hallo:)
Tak for nogle altid skønne opskrifter!
Jeg er lidt forvirret- i YouTube videoen bruger du 100 gr æggehvide og 100 gr. Flormelis. I opskriften her er der 100 gr flormelis og 70 gr. Æggehvide…?
:)
Min kransekage fejlede helt vildt sidste år, så vil virkelig gerne have en god een i år:)
Vh
Christina
Hej Christina
Tak for din søde hilsen.
Jeg har lige opdateret tips under opskriften, så det står der :)
Godt nytår
Kh Ann-Christine
1000 tak! Og i lige måde🎉🎉
Hej Ann-Christine
Jeg har lige bagt kransekagestykker til i morgen og har brugt din opskrift. De blev helt perfekte:) Jeg vil gerne have dem let fugtige, så jeg har tænkt mig at opbevare dem på køl til i morgen aften. Jeg har også hørt, at en god måde at opbevare kransekage på er i fryseren – netop for at kransekagen kan trække fugt og blive en smule sej. Det er jo en smagssag, og ideen er hermed givet videre. Tak for nogle fantastiske opskrifter! Jeg er fan;-)
Rigtig godt nytår!
Mh Kirsten
Hvor meget flormelis og æg ville du bruge til en lidt sødere marcipan?
Hej Charlotte
Den marcipan jeg bruger har et mandelindhold på omkring 60 % og er rimelig sød.
Kh Ann-Christine
Okay, super. Krydser fingre for at det lykkedes mig. :)
– forresten tak for en rigtig god blog, bruger altid dine opskrifter (de har aldrig slået fejl).
Godt nytår. :)
Hej – hvordan opbevares de bedst til dagen efter? I en kagedåse med bagepapir imellem lagene?
Ja, det vil være fint :)
Mine kransekager hang lidt fast i bagepapiret da jeg tog dem af for at sætte dem på rist til afkøling. Kan man gøre det anderledes så man får “hele bunden” med af?
Du kan drysse bunden med lidt flormelis inden du kommer kransekagerne på eller bruge en skarp kniv til at løsne dem fra bagepapiret.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Storslået, men näste gang, må du gerne fortälle lidt om selve bagningen. /// Mvh Jens Keller
Nu har jeg forsøgt med dine lækre kransekager☺️ Og er sikker på at de smager skønt, men hvorfor revner de???♀️
Tak for en rigtig dejlig blog?
Kh. Dorthe
Hej Dorthe,
Dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen ♡
Jeg oplever ikke selv de revner efter jeg er begyndt at bruge flormelis i stedet for sukker, men måske det kan variere alt efter marcipantype … det skal jeg ikke kunne sige.
Kh AC
Kan man vente med at putte glasur på til dagen efter de er bagt?
Sagtens.
Godt nytår ?
Hvad skal man bruge alle de æggeblommer til, så?
Jeg har lige opdateret tips under opskriften med inspiration til brug af æggeblommerne. Der bliver nu kun 1-2 æggeblommer i overskud fra æggene til mængderne i denne opskrift :)
Godt nytår
Kramsekageform ? den kender jeg ikke ? mæææn prøver dem alligevel ??
Tak for æggeblomme tip ? det prøver jeg også
Hej,
Jeg bor i England og vil gerne lave hjemmelavet kransekage, men har ikke nok marcipan med højt mandelindhold. Er det muligt at bruge mandelmel.
Der er kun 25% mandler i den marcipan jeg kan få. Har også 375 g Odense marcipan, slet ikke nok.
Glædelig Jul!
Hej Marianne,
Med mandler kan du lave marcipanen selv efter denne opskrift
Rigtig glædelig jul
Kh AC
Jeg ønskede en lidt grovere struktur i kransekagerne, og lavede derfor en blanding af 1/3 persipan og 2/3 marcipan.
Resultatet blev godt, og kan anbefales at prøve.
Persipan er lidt overset i Danmark, jeg synes det er et godt og billigt alternativ / mix.
Det er de bedste kransekager!!! Jeg har nu bagt den for andet år i træk og vi glæder os til at skåle nytåret ind. Tak for dine opskrifter, de skuffer aldrig
Vh Helene
Hvor er det dejligt at høre, tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften ♡
Kh Ann-Christine
Rigtig godt nytår til dig og din familie og tak for inspiration til køkkenet <3
Kan jeg mon bruge æggehvider, der har været frosset ned til kransekagestykkerne?
Der må jeg være dig svar skyldig, da jeg ikke har forsøgt mig med æggehvider fra frost.
Mange tak for din søde hilsen og rigtig godt godt nytår ♡ Jeg glæder mig til at følges videre her på Valdemarsro i 2019!
Kh Ann-Christine
Hejsa
Elsker at kikke med på dine video sekvenser hvor du laver tingene i dit hyggelige køkken. Jeg kunne godt tænke mig at se hvordan du ville lave en nytårs kransekagetop. Kunne være sjovt selv at lave en at tage med som værtsgave nytårsaften, og som man selv kan være med til at nyde med champagne. Mange julehilsener fra Nathalie.
Ps. Tak for din liste med hjemmelavede værtindegaver….
Hvor er det skønt at høre at du er glad for mine vidoer!
Vi starter op på videoer igen fra januar, så vi når desværre ikke at have kransekager med i år – men det vil jeg helt sikkert gerne skrive på listen til næste år ♡
Kh AC
Jeg har i dag bagt disse kransekage stænger og lige dyppet dem i chokolade. Nu er det tur til glasur… Skal den på i dag? Og hvordan skal de opbevares til i morgen?
Hvor er det skønt at høre! :) Glasuren kan både kommes på i dag eller vente til i morgen.
jeg opbevarer dem gerne i en kagedåse eller lign lufttæt beholder, ved stue temperatur.
Kh AC
Hej :) Hvordan får jeg lige nemmest fyldt dem med nougat? Festlige nytårshilsner herfra…
Det er nemmest hvis nougaten er kold fra køleskabet og så former jeg blot kransekagemassen rundt om nougatstængerne. Lader dem stå lidt, så de tørre en anelse og derefter former dem pæne.
Kh AC
Tak for en god opskrift. Den hittede nytårsaften – både hos børn og voksne. Jeg bagte kransekagerne en smule længere og dyppede dem i smeltet mørk chokolade, så de fik en lækker chokolade-bund – så lækkert! Godt nytår – og tak for god inspiration til både hverdagsmad og festmad.
Hvor dejligt! Tak for den skønne tilbagemelding
rigtig godt nytår til jer
Hej Ann-Christine.
Lørdag er altid en skøn dag, når jeg modtager mail med opskrifter fra dig. Det er nogle dejlige opskrifter, der sammen med dine hyggelige kommentarer er fornøjelige at læse.
I mange år har jeg bagt kransekage (med ca. 12 ringe), hvor jeg har anvendt sukker i massen, og når de var bagt, har der ofte været revner i ringene. Det blev delvis skjult, når der kom glasur på ringene – men alligevel skulle de jo gerne være uden revner.
De sidste 2 år har jeg anvendt flormelis i stedet for sukker, og det har givet et meget bedre resultat. Det skal bemærkes, at den færdigblandede masse har ligget i køleskab 1 – 2 døgn, før de ca. 2 cm tykke stænger blev rullet ud. Jeg tror også, at det måske har medvirket til det bedre resultat.
Såfremt du har en kommentar til revnerne i de bagte ringe, vil jeg blive glad for at høre om det.
Jeg ønsker dig og din familie et rigtig godt nytår.
Hej Bent,
Mange tak for din hilsen og de pæne ord – det er dejligt at høre, at du er glad for min ugentlige mail :)
jeg får faktisk også de revner i mine kransekager som du beskriver, men det er blevet mindre efter jeg knuser sukkeret i en morter inden – så bliver det nok hen ad samme effekt som flormelis. Men godt tip med flormelis, det skal jeg da prøve næste gang OG være i god tid så dejen kan trække godt inden bagning. Glæder mig til at se hvordan det bliver.
Mange tak for de gode tip og rigtig godt nytår til dig også
Kh Ann-Christine
Tusind tak for en faktastisk blog med en masse super gode opskrifter. Det er altid en sikker vinder når maden kommer fra din blog.
God nytår til dig og hele din familie.
Kærlig hilsen Marie Cecilie
Tusind tak for din søde hilsen! Hvor er det dejligt at høre :)
Rigtig godt nytår
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg vil forsøge mig med at bage kransekage i år, selvom jeg bliver lidt presset over alle de kommentarer hvor det er gået galt- det er nok ikke så nemt som jeg havde troet. Jeg ville spørge om de kan fryses ned eller om de kan bages dagen før?
Tak for en fantastisk inspirerende blog og godt nytår til dig og din familie.
Kh Siv
Åh ja, det forstår jeg egentlig godt du bliver :)
Jeg har selv brugt denne opskrift flere gange og synes egentlig den er nem. Men prøv at spare på æggehviden, så der bare bliver brugt lidt af gangen – til du lige fornemmer mængden – og kom mere flormelis i, hvis den bliver for våd. Så skulle det gerne altsammen gå helt fint.
De kan sagtens bages dagen før. Om de kan fryses har jeg ikke selv erfaring med.
Rigtig godt nytår til dig og tak for de søde ord
Kh AC
Sorry!!!!! Jeg kan nu se alle kommentarer – det skal IKKE piskes ;-)
God weekend!
Super godt du lige spottede det i kommentarfeltet :) Jeg håber de blev gode!
Og så opdatere jeg altså lige opskriften, for du er ikke den første der spørger
Kh AC
Hej Ann-Christine
jeg vil prøve denne her af i dag. Men skal æggehvider og sukker piskes stift efter at have stået i køleskabet en time. Eller skal det bare være den tynde sukkermasse der blandes med marcipanen?
Nu må vi se om du overhovedet har tid til at se mit spørgsmål i dag ;-) ellers prøver jeg mig frem. Tak for en masse lækre opskrifter! De bedste hilsner Miriam
Hejsan her fra Sverige.
Jeg ville i år bage dejlig kransekage til min nye svenske familie. Herren i huset blev sendt i byen efter marcipan og kom af sig selv hjem med Odenses. Jeg vejede af, piskede, ventede, blandede, ventede og alt, men lige lidt hjalp det. Alt var en stor klistret sørje og hverken flormelis eller affedtet kokosmel kunne hjælpe mig.
Så nu står der en rund “platte” af dejen i ovnen. Det var umuligt at forme i andre faconer, men med en våd ske så gik det at glatte det lidt ud. Så 2 “tærtebunde” var det eneste jeg fik ud af denne opskrift. Og en masse aggressioner.
Håber virkelig andre har bedre held med denne opskrift.
Hej Mille,
Dejen skal endelig ikke piskes på noget tidspunkt! Sukker og æggehvide skal blot røres sammen og derefter æltes sammen med marcipanen – så fungere det super fint.
Overvejer at lave en video til næste år :) Måske det kan hjælpe.
Rigtig godt nytår.
Kh AC
Hej igen.
Det lykkedes fint med mere marcipan i.. Tusind tak for dit svar, jeg skal nu have dem i fryseren til imorgen.. Men kan de fryses med glasuren på? Det ville lette det noget for mig imorgen..
Hilsen
Trine
Hej Trine,
Beklager sent svar – har lige været lidt offline i et par dage. Jeg har ikke selv erfaringer med at fryse dem, men håber det lykkedes rigtig fint
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Nu har jeg lavet “dejen” til kransekager efter din opskrift, men synes den virker meget blød, selvom den har stået koldt i knap 12 timer. Er der noget jeg kan gøre så den bliver mere fast ell skal der mere marcipan i evt?
Det smager super godt og glæder mig til kransekager, men er lidt rådvild mht om den skal være blød, det er første gang jeg skal lave det.
Håber du kan give mig et godt råd.
Godt nytår til dig og din familie.
Mvh
Trine
Hej Trine,
Kan du forme dem ala dem på billedet? Hvis du fugter hænderne i koldt vand og lader dem være fugtige, mens du gør det?
Hvis du kan det, så er det fint, som det er – og så skal du blot lade dem tørre en halv til en hel time ved stue temperatur inden du retter dem til og bager dem.
Alternativt så sker der ikke noget ved at ælte lidt mere marcipan i. Lad mig gerne høre hvordan det går :)
Rigtig godt nytår
Kh AC
Hejsa.
Skal den helst laves samme dag som den skal spises eller vil det være ok at lave den dagen før? Hilsen Mette
De kan sagtens laves dagen før – det er også min plan at gøre det :)
Kh AC
Jeg kan ikke købe en ordentlig kvalitet af Marcipan her, men jeg har med held anvendt 300g mandelmel (bare blend de smuttede mandler) & 300g sukker (rørsukker) opløst I 2 æggehvider (lidt mere æggehvide skal måske tilsættes for at gøre op for det invertsukker og andre mistænkelige ting der er I industrifremstillet Marcipan).
Hjemmelavet marcipan er super lækkert! Man kan også snildt bruge agavesirup :)
Hej Kristine,
Det er nok mest fordi jeg aldrig har andet end rørsukker herhjemme ;) Jeg kan godt lide den lidt mere krydrede smag som rørsukker giver, men melis kan sagtens bruges i stedet.
Tak og også rigtig godt nytår til dig :)
Kh Ann-Christine
Therese, tusind tak og i lige måde. Jeg ved jo at jeres nye år bliver noget ganske særligt! :-)
Grønlandsposten, synes det var lidt svært at få glasuren helt fin, men måske bliver den lidt finere år for år ;-)
Rigtig godt nytår til jer :-)
Vevika, min opskrift var også ret nem. Næste år tror jeg det skal være et rigtigt kransekagetårn.
Henriette, Tusind tak for at du følger med :-)
Johanne, Tak, jeg er glad for at du følger med og i lige måde med din blog
Et cetera, tusind tak, det er jeg godt nok glad for at du synes.
Liselotte, tak og i lige måde, jeg synes 2010 var et rigtig godt år – og glæder mig til 2011. Din dessert lyder skøn, lige noget for mig.
Sifka, jeg håber dit år 2011 bliver rigtig dejligt. Og tak
Mange tak og i lige måde – og tak fordi du lader alle os følge med på sidelinien:)
husk lige at smide en opskrift på kransekagen, den ser super lækker ud!!
Dit første gangsforsøg ser noget mere delikat ud end mit. Men du gør det vist også lidt mere i et køkken end jeg :)
Lyder til at være et fornuftigt koncept til nytårsaften. Håber at I kom godt ind i det nye år.
Orv, din kransekage ser lækker ud! Her er kransekagen lige taget ud af ovnen og mangler bare glasuren. Jeg har bagt selv siden jeg fik en super let opskrift for 4 – 5 år siden, og det er bare så nemt.
Rigtig godt nytår til dig, din mand og jeres super skønne børn :-)
Uhhh, jeg eeeeeelsker kransekage !!
Rigtig godt nytår, til dig og din dejligt familie, søde AC :-)
Glædeligt nytår, og alt godt med dig:)
Godt nytår, Ann-Christine og tak for 2010.
Jeg elsker kransekage og bager det også selv, men i år er det besluttet, at jeg i stedet laver en dessert med syrligtfriske æbler og kransekagelåg. Nyt må der til og så nøjes vi med en saltstang til champagnen ;-)
Godt nytår, Ann-Christine – og tak for de mange dejlige smil og tanker du har været ophavskvinde til i 2010!
P.S. de kransekager ser mums-delikate ud
Sikke lækre kransekager…jeg har selv kransekageangst og tør ikke begive mig ud i projektet.
Godt nytår og glæder mig til også at følge din fine blog i det nye år : )
Kh fra Jo
Jeg er ALT andet end bage-agtig. Jeg køber eller får andre til at lave det. Men disse her kan du altså roligt kaste dig ud i.
Det er noget klisterværk, men meeeganemt. Jeg glæder mig SÅ meget til at servere dem i morgen
Godt nytår
Tusind tak kære Randi og også et rigtig godt nytår til jer!
Rigtig godt nytår til dig og din familie!