Krabbeklør med dilddressing
Krabbeklør er en skøn spise og serveret med en god hjemmerørt dilddressing og et godt brød til, så er sommerlykken gjort.
Det er lækker sommermad og dejligt at hygge om i haven, hvor man har god tid til at sidde og pille kødet ud af krabbekløerne.
Krabbeklør kan serveres som en forret, eller man kan servere det sammen på et skaldyrsfad med andre dejlige skaldyr, som fx østers, rejer, jomfruhummere og andet godt.
Prøv også: opskrift på koldhævet flutes >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Krabbeklør med dilddressing
- krabbekløer
- 1 kg krabbeklør
- 3 liter vand
- 1 spsk salt
- 0,50 øko citron, i både
- Dilddressing
- 2 dl cremefraiche 18 %
- 2 dl frisk dild, finthakket
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Krabbeklør
Kog en stor gryde med vand op til kogepunktet, tilsæt salt og citronbåde, samt krabbeklør.
Sæt låg på, kog op og lad krabbekløerne simrekoge i 20 minutter. Sluk for varmen og lad krabbekløerne hvile i yderligere 10 minutter – så er de klar til at blive fisket op og serveret.
Flæk skallen med en hammer, i mangel af bedre redskab, og pil det lækre krabbekød ud med lange tynde gafler.
Dild dressing
Rør creme fraiche, dild, salt og peber sammen i en skål og smag til.
Passer mængden til som hovedret eller forret?
Hej Jakob
jeg servere denne mængde som forret eller som en del af et større skaldyrsfad. Man kan også supplere med fx grønt, en god salat, rigeligt med lækkert brød til og en god dessert – så kan det fint gå som en hovedret.
Kh Ann-Christine
Jeg har købt frosne, irske krabbekløer. Hvad er optøningstiden i køleskab? Vil gerne undgå optøning i vand.
Jeg sætter dem altid til at tø natten over i køleskabet, og så plejer de at være tøet op til næste dag. Det kommer dog lidt an på hvilken emballage de er i, så man kan evt tage dem ud af emballagen og komme dem i et stort fad eller en skål med låg.
Kh Ann-Christine
Godt nok en gammel opskrift, men krabbekløer smager altid fantastisk :)
Jeg kan anbefale at bruge en spiseske til at slå skallen itu med – så undgår man små skaldele.
Og faktisk er det kun nødvendigt at slå den del itu, hvor selve kloen sidder – i stedet bruger man en bidetang til at klippe de to led mellem resten af de 3 dele over. Så kan man nemt fiske alt kødet ud med en hummergaffel eller håndtaget på en teske.
God appetit!
Ja, det er sådan en lækker sommerspise
Fint tip – tak for at dele :)
Kh Ann-Christine
Det er bare rigtig sommermad. Især krabbekløer minder mig om de skønneste somre i Fjand ved vesterhavet. Mums. KH Dorte
Det er så dejligt – og netop mad med gode minder i :)