Koteletter i fad
Denne opskrift på koteletter i fad er altid en favorit i min familie og da jeg serverede den igen for Johan og Julie forleden dag frembragte den stor begejstring og mange efterspørgsler på mere i de efterfølgende uger.
– så den må siges at være et hit!
Og så er den nem, hverdagsvenlig og tilmed samtidig så lækker og indbydende, at den også snildt kan serveres for gæster.
Prøv også: Opskrift på hakkebøffer i fad med krydret tomatflødesauce
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Koteletter i fad med svampe og tomat
- 4 koteletter
- 3 skiver bacon
- 2 rødløg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 500 g champignon, skåret i kvarte
- 1 dåse hakkede tomater
- 0,25 liter piskefløde
- 1 tsk sød paprika
- 1 tsk røget paprika, (kan undlades)
- 2 tsk tørret timian, eller en god håndfuld frisk
- 1 spsk smør, til stegning
- salt, til at smage til
- sort peber, friskkværnet, til at smage til
- Til servering
- 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning
- 1 spsk frisk timian, til at drysse over
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Start med at stege baconskiverne sprøde på en pande og sæt dem derefter til side.
Krydder koteletterne med salt og peber, kom nu smør på panden og steg koteletterne et halvt til et helt minuts tid på begge sider. Sæt koteletterne til side sammen med bacon.
Steg champignon, timian og løg sammen på panden ved høj varme, brug lidt ekstra smør, hvis det er nødvendigt.
Tilsæt hvidløg og paprika og derefter bacon (som lige skal skæres i små stykker inden) hakkede tomater og fløde. Lad saucen koge i 10 minutter,
Hvorefter den smages til med salt og peber og derefter hældes i et smurt ovnfast fad med koteletter og bages i en forvarmet ovn ved 175 grader i 15-20minutter eller til koteletterne er gennembagte (det kan variere alt efter tykkelse)
Serveres med ris og et lille drys timian
Et godt alternativ til svampe?
Prøv med fx Squash eller aubergine i tern eller skiver, der er stegt på en pande i olie/smør til de har gylden stegeskorpe.
Kh Ann-Christine
Tak for god inspiration og dejlige opskrifter
Hvilken salat vil du lave til retten ?
Hej Dorte
Mange tak for din søde hilsen :)
Jeg ville vælge fx stegt spidskål, dampede broccoli og/eller denne salat,
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Vi kan godt lide de store skaftekoteletter.
Kan de bruges i retten og hvor lang tid skal de have i ovnen ?
Det tror jeg vil være rigtig lækkert. Jeg ville give dem samme tid, brun dem godt af på begge sider før de skal i fadet.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg lavede retten i går og skal også have den som restemad i dag.
Utrolig lækker!
Jeg brugte dog 55 min i arbejdstid på den.
Vi lavede denne ret mellem jul og nytår, som et lækkert afbræk fra julemaden. Lækker, lækker.
Vi erstattede champignon med brunstokket rørhat, vi havde i fryseren fra en af vores mange svampeture i efteråret, og en halv dåse Mutti Pizzasovs fra frost i stedet for de hakkede tomater. (Vi lavede kun til 2 personer).
Tak for dine mange lækre opskrifter og dit engagement. Jeg har brugt dem flere gange.
GODT NYTÅR!
Hej Liselotte
Så skønt at høre! Tak for din fine tilbagemelding på opskriften :)
Det er jeg glad for. Rigtig godt nytår til dig også
Kh Ann-Christine
Hejsa,
Super lækker opskrift.
Dine næringsindhold er for selve retten og ikke ink. tilbehøret som f.eks. ris i dette tilfælde? :-)
Mvh
Linda
Hej Linda
Mange tak for din søde hilsen.
Næringsindholdet er for alle ingredienserne i opskriften, dvs inkl ris og timian i dette tilfælde
Kh Ann-Christine
Super dejlige opskrifter, denne er en favorite hos os.
Jeg har lige et spørgsmål, da jeg kokkerere med fra California og kan sku’ ikke lige huske hvor mange gram der er i sådan dåse tomater der hjemme?
Hej Diana
mange tak for din søde hilsen :)
Der er 400 g tomat i en dåse.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Lækker opskrift. Jeg købte nogle rigtig gode cocktailpølser og kom i også. Mums :-) Tak for lækker opskrift
God, nem og lækker ret. Kan anbefales 😊
Jeg vil prøve at lave en krydsning mellem denne og dine hakkebøffer i fad da jeg har hakket gris i stedet for koteletter. Tænker det bliver godt, som det plejer med dine opskrifter :-)
Det lyder også lækkert! Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Det smagte herligt god opskrift på en anden måde som jeg ellers bruger . Kæresten ville gerne havde det igen også lækker til en gæst .så det vil jeg bestemt lave igen.
Så dejligt at høre! Tak for din skønne tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Hej,
Desværre er det lidt optimistiskt at stege koteletterne et halvt til et minut på begge sider og derefter sætte fadet med koteletterne i ovnen i 15 minutter på 175 grader. Koteletterne var rå indeni da jeg serverede dem til vores gæster. Lidt pinligt!
Det er nu rettet, så der fremgår at tiden kan variere, for du har ret – det afhænger jo alt efter tykkelse på koteletterne.
Kh AC
Har lavet samme opskrift med light kokosmælk i stedet for fløde og stegt i olie, for dem der ikke tåler mejeri. Fungerer også godt med kylling. Klart en af mine favoritter!
Så skønt at høre! Tak for at dele din erfaring med mejerifri opskrift – det er helt sikkert til glæde for andre :)
Kh AC
Hvis jeg bruger nakkekoteletter og vil langtidsstege dem. Hvor lang tid tænker du de så skal have??
Hej Louise,
Så ville jeg lægge låg på, skrue ovnen ned til 130 grader og give den en times tid.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Du skriver:
“Tilsæt hvidløg og paprika og derefter koteletter, bacon (som lige skal skæres i små stykker inden) hakkede tomater og fløde. Lad saucen koge i 10 minutter”
Skal koteletterne koge med i sovsen i 10 minutter inden det hele skal i fadet?
Ja, det er sådan jeg gør :)
Længere oppe skriver du “jeg sætter koteletterne til side til de skal i det ovnfastefad sammen med saucen“.
Så nu bliver jeg i tvivl, om de skal koge med i saucen i 10 min, eller blot ligges i det ovnfastefad og saucen hældes over når det har kogt i 10 min. :)
Hej Camilla
Det er beskrevet i afsnit 4 i fremgangsmåden, at koteletterne skal med :)
Kh AC
Kan man lave det i en stegeso og lade det langtidsstege? :-) det ser super lækkert ud!
Jeg har ikke gjort forsøget, men det kan du helt sikkert fint – måske endnu bedre med nakkekoteletter som har en fedtmarmorering der egner sig bedre til langtidssimren
Lavede koteletter i fad m glad øko gris idag. Smagte fantastisk ?? tak for skøn blog og skønne opskrifter
Så skønt at høre! Tusind tak for din søde hilsen ♡
500 g. skåret i kvarte ?
Hvad snakker vi om her?
Hilsen Pia
Godt du skriver, Pia – der er lige røget en portion champignon ud af teksten, de er fluks rettet til og er med igen nu :)
Tak for hjælpen
Kh AC
Laver en ret ala denne, bruger bare hamburgerryg skåret i skiver istedet. Det er også godt.
Må prøve din med koteletter :-)
Det kunne jeg fint forestiller mig :)
Hej.
Jeg er ikke den store mad-ekspert, men jeg ville lige høre, om du putter koteletterne på panden med saucen i de 10 min? De opskrifter jeg plejer at se, skal koteletterne kun lige steges i cirka 1 min og derefter op i fadet og så i ovnen. Jeg er bare nysgerrig efter at høre, hvad forskellen er? Er det fordi koteletterne i de andre opskrifter så er længere tid i ovnen, i stedet for at blive stegt i de 10 min med saucen?
Undskyld mit måske dumme spørgsmål, men jeg er som sagt ikke den store haj i et køkken ;-)
Jeg skal nemlig prøve at bruge din opskrift om et par dage, da den ser så lækker ud!!
Jeg sætter koteletterne til side til de skal i det ovnfastefad sammen med saucen.
Tak for din hilsen
Kh AC
Hej AC, kan du så ikke rette opskriften til? Der står, at koteletter tilsættes sovsen sammen med bacon, hakkede tomater og fløde. Så får de 10 min. for længe. Eller er der noget, jeg har misforstået?
Mvh Lars
Jo, du har ret – det er gjort nu :)
Kh AC
Hvor ser det lækkert ud! Tror jeg vil lave denne ret til min søn og jeg idag ? Ved du om man kan “langtidsstege” koteletter i fad i ved lavere temperatur i ovnen?
Ja, det kan du godt. Men ellers vil jeg vælge istedet at bruge fx nakkekoteletter, hvor der er bedre fedtmarmorering, da alm koteletter godt kan blive lidt tørre ved langtidsstegning ved lave temperaturer, hvor nakkekoteletterne til gengæld bliver møre som smør
Kh AC
Tror du man ville kunne forberede retten helt indtil det skal i ovnen. Sætte det på køl i nogle timer og så give den de 15 min i ovnen inden man skal spise?
Jeg har ikke prøvet det af – men tænker at du nok skal sætte lidt mere end 15 minutter af til at retten bliver ordentlig gennemvarm efter at være kølet helt af. Tror fint det kan lykkedes med omkring 25 minutter :)
Tak for dine altid lækre opskrifter. Har prøvet mange efterhånden og altid med succes.
Jeg lider af tomat allergi, så hvad kan jeg gøre her? Bare undlade de hakkede tomater?
Tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre :)
Ja, det kan du fint gøre – jeg tror det nok skal blive dejligt også uden tomater.
Prøv evt at komme lidt grofthakket peberfrugt i istedet.
Kh AC
Hej
Jeg påtænker at bruge denne opskrift til en prøve og vil i den forbindelse spørge dig:
Hvor mange gram kød er der i de pakker du plejer at købe? Ved du hvor tykke kortellerterne er?
Vh
Det er lidt forskelligt, om det er fra en øko gårdbutik – ller i supermarkedet men i supermarkedet er oftest koteletter fra Friland og der er vist 3 i en pakke. Jeg kan ikke huske antal gram.
Bacon er ca 75 gram …
Kh AC
og jeg glemte lige at spørge dig, hvor mange gram bacon tror du at du bruger?
Hej Ann-Christine
Har længe ledt efter opskriften fra barndommen og prøvede din af. Woow det var lige sådan jeg husker den :-)
Dog blev mine koteletter ret seje, havde også købt øko og skåret dem i halve. Brunede dem af en minut osv. Mon du har et råd mod det?
Tak for barndomsmindet
Kh Gitte
Hvor er det dejligt at høre at smagen var i top ♡
Måske skulle koteletterne blot have lidt mindre tid når de brunes af – det retter jeg lige til, så det står lidt anderledes i opskriften :)
Dejlig dag til dig og tak for din søde hilsen :)
Kh AC
Tjaa jeg tænkte retten måske skulle have længere tid i ovnen, for at kødet bliver mørt??? Men pas, mener bare at kunne huske fra “gamle dage” at det var i lang tid i ovn :-)
Laveded den igår var et kæmpe hit.
Smagte bare så godt.
Tak for opskriften.
Hvor dejligt! Det er jeg glad for at høre :)
Kh AC
Min mand har lige lavet din opskrift koteletter i fad med svampe og tomat. Googlede orden stod øverst. Hold op hvor den smagte godt.
Dog havde vi ingen rødløg, de er ikke klar ved vores lokale leverandør.
Så det blev alm Læsø løg.
Der var bl.a rødstribet salat og selleritoppe fra haven som tilbehør.
Har lagt link til din side sammen med billedet af vores aftensmad.
Hvor er det skønt at høre ♡ Tusind tak for din søde hilsen og dejlige tilbagemelding på min opskrift
Kh AC
Der skal stå ordet
du skriver 2 bakker champignon. 2 bakker med 250 g eller 500 g?? lyder ellers som en lækker opskrift
Det er 2×250 g – har rettet det til :)
Hej. Kan retten laves med hamburgerryg i skiver istedet ? Tak :-)
Ja, tror det kan blive ganske glimrende også :)
Endnu en af dine altid fantastiske opskrifter. Er helt pjattet med fadet, hvor er det fra?
Tusind tak for de søde ord :)
– fadet er fra Emili Henry og er købt i Salling for længe siden.
Kh AC
Lige til at starte med, så har min kæreste lavet mad til mig i 8 år nu, men jeg er så småt selv begyndt i køkkenet.
Jeg lavede opskriften for min kæreste forleden,og den var fantastisk, faktisk så god, at hun har bedt mig, om at lave den til deres bestyrelsesmøde,og nægter at lave fadkoteletter mere, da det nu er mit job ?
Tak
Ej, hvor fantasktisk! Det er da godt at høre :)
Mon ikke du kan finde andre kommende favoritter her på siden også ;)
God fornøjelse og mange tak for din hilsen
Kh AC
Har lige lavet denne ret og den er skøn. Tror godt jeg kan finde på også at komme ananas i næste gang.,
Min store søn sagde med det samme “Mor det er det bedste mad” ?
Tak for altid fantastisk inspiration
Ej, hvor skønt! Det er bare så dejligt at lave mad og få sådanne skønne kommentarer fra sine børn :)
Rigtig god ide med ananas, det kan jeg forestille mig ville være rigtig godt!
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Kan koteletter i fad laves dagen før og varmes langsomt op i Ovenen?
Ja, det kan det sagtens :)
Sådanne retter bliver altid bedre af at trække et døgn i køleskabet ?
Eminent god opskrift. Jeg havde en opskrift på koteletter i fad, men den falder helt til jorden efter jeg har prøvet din opskrift. Jeg skal lave den igen på torsdag, hvor vi får gæster.
Det er ikke første gang jeg bruger en af dine opskrifter. Rigtig god hjemmeside. Tak for det.
Kære Ane,
Hvor er det dejligt at du synes om opskriften :)
Tusind tak for din søde hilsen og de pæne ord om min blog – det er jeg rigtig glad for!
Kh AC
Allerførst tusinde tak for din dejlige side, som jeg ofte bruger. Som f.eks. lige nu er det pebernødderne der hitter :-)
Tænkte om man kan erstatte svinekoteletter med f.eks. mørbrad ?
Bryder mig ikke rigtig om de svinekoteletter…
Hej Tina,
Tusind tak :) Det er dejligt at høre!
Du kan sagtens erstatte koteletter med mørbrad, det bliver også godt :)
Kh AC
Har du en ide til, hvad man kan erstatte champignon med? Det er desværre ikke noget, det er populært her i hjemmet ? men laves, det skal det helt sikkert! En perfekt ret til det lidt triste vejr ?
Man kan også bruge peberfrugt i forskellige farver
Du kan sagtens bare undlade dem :)
God fornøjelse, det er nemlig lækkert til sådan et efterårsvejr :)
Det blev super lækkert! ?
Det er jeg glad for at høre :)
:)
Ser vildt lækkert ud ?
Tror du man kan lave retten uden at stege de forskellige ingredienser først og bare putte det hele i fadet og så i ovnen ?
Tak :)
Du kan godt lave den uden, men det er næsten synd. For det bliver bedst når det lige steges først. Baconen skal være sprød, koteletterne skal have et let stegeskorpe og lige blive lukket så de holder på saften. Champignonerne skal steges, så de bliver saftige og væsken damper af og løgene skal være bløde og få den der lækre sødme …
Kh AC
Den opskrift må jeg helt sikkert få afprøvet, inden jeg drager afsted mod Sydøstasien om en måneds tid. (Jeg siger tak for alle de lækre rejsetips, du har delt herinde. Det har været en perfekt måde at læse med og samtidig kunne glæde sig til sin egen rejse derover).
Herhjemme lander der mange koteletter i fryseren, da min far er landmand med en grisegård, så det er altid dejlig med nye opskrifter. :)
God eftermiddag, kh Betina
Hej Betina,
Ej, hvor skønt med rejseplaner forude – vi har virkelig rygsækken fyldt af oplevelser og savner lidt Asien (også det dejlige vejr;) )
Rigtig dejlig rejse til dig.
Kh AC
Vi fik det også for et par uger siden. Det var planen at koteletterne skulle grilles, men i det møgvejr blev de tryllet om til en omgang koteletter i fad. Kæresten var lykkelig for det da han kom hjem fra arbejde.
Det er virkelig en sommer hvor man får lavet efterårsretter :-(
Ja, det er det virkelig – suppe og den slags. Men det var da skønt at retten, på trods af ændrede planer faldt i rigtig god jord ;)
P.S lad os heppe på lækkert sommervejr i august og gerne september med :)
Hej, kan retten fryses? Vh. Hanne
Det har jeg ikke testet, men tænker det godt kan lade sig gøre.
Kh AC
Det har jeg gjort mange gange