Konfektstykker med nougat og marcipan
Små lækre konfektstykker med nougat og marcipan er en klassiker og fast tradition på vores konfektbord i juledagene – og nu kunne vi ikke vente længere, så vi er i fuld gang med julehyggestunder herhjemme.
Her har jeg fyldt ristede lækre hasselnødder i nougatmassen og drysset både lidt bitre sprøde kakaonibs, hasselnødder og festligt spiseligt guldglimmer over – det både pynter og balancere den søde konfekt.
De holder sig 2-3 uger, men sjældent hjemme hos os … ♡
Prøv også: Mange flere skønne konfekt opskrifter her >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 30 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Konfektstykker med nougat og marcipan
- 200 g marcipan
- 75 g hasselnødder
- 200 g nougat
- 75 g mørk chokolade
- 1 knivspids flagesalt
- Overtræk og evt pynt
- 125 g mørk chokolade
- 1 spsk kakaonibs
- spiseligt guldstøv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rul marcipanen ud og kom i en form med bagepapir (ca. 20×20 cm)
Rist hasselnødderne på en tør varm pande til hinderne sprækker og kan gnides af. Kom hasselnødderne i et rent klæde og brug det til at gnubbe alle hinderne af, hak derefter hasselnødderne groft.
Kom chokolade og nougat i en skål og smelt det under omrøring over et vandbad. Tag skålen af varmen, når det er smeltet og rør 50 g hasselnødder og salt i (hak resten resten af hasselnødderne fint og gem dem til pynt).
Fordel nougatmassen på marcipanen og glat det ud, så det ligger jævnt. Stil det i køleskab i to timer.
Temperer chokoladen. Tag nougatfadet ud af køleskabet og vende den rundt, så marcipan bunden er øverst. Pensl et tyndt lag chokolade på marcipanen. Chokoladen vil størkne med det samme på den kolde marcipan. Kom det hele konfektstykke tilbage i formen med nougatsiden opad. Hæld resten af den tempererede chokolade på og drys med kakaonibs, finthakkede hasselnødder og guldstøv.
Skær ud i firkantede konfektstykker.
Dem bliver jeg nødt til at prøve at lave. Hvilken form skal bruges?
Hej Sofie
Det betyder ikke så meget, man kan blot bruge et alm ovnfast fad eller hvad man lige har der kan passe til mængden og størrelsen
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Nu er det 2. År i træk jeg laver konfekt som disse – og bliver alligevel lige overrasket over hvor fantastiske de bliver og hvor nemt det er… Laver aldrig konfekt på andre måder mere… aldrig mere stå og dyppe enkelte stykker i chokolade, hvor man taber dem og fedter over det hele med chokoladen
så tusind tusind tak for en MEGA god og lækker opskrift!!
Årh, hvor er det dejligt at høre!
Tusind tak for din søde hilsen, det blev jeg glad for.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hej, hvilken slags form og størrelse skal de laves i?
Kh Chrisrina
De ser virkelig lækre ud, dem må jeg prøve at lave :-)
Hvilken chokolade bruger du?
Hej Joy,
De kan varmt anbefales :)
jeg bruger Valhrona eller Callebaut, med en kakaoprocent på et sted mellem 55-66 %.
Glædelig jul
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Smager ligeså dejligt som det ser ud, jeg tilførte lidt smør til den mørke chokolade.
Tror du man vil kunne lave konfekten i små chokoladeforme istedet for en stor lang form? ??
Ja, det er da forsøget værd – ville nok vælge at lave dem som fyldt chokolade så de kan komme ud af formen (medmindre det er en silikoneform)
Kh AC
Hvor længe kan disse mon holde sig?
Jeg skal snart igang med denne opskrift og tænker at tilføje lidt appelsin skal. Kan man tilføje tørrede appelsin skaller (købt sådan) eller skal der tilføjes saft i marcipanen også? Hvor meget appelsin skal, skal der i?
På forhånd tak og god jul 🎄
Hej Anne
Lækkert! Du må endelig prøve – og smage til undervejs, så du får tilberedt med den mængde der passer dig. Jeg har ikke testet det af, så mængde må være at sjusse sig frem :)
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
1-2 uger, måske mere :)
Kh AC
Hej vil bare sige er en god blog du har og jeg elsker at du tit skriver hvor længe det kan holde sig :)
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at høre :)
Kh AC
Hej Ann- Christine. Det ser så lækkert ud. Hvordan opbevarer du dem? Vh. Rosa
Mange tak, de er så skønne.
jeg opbevarer dem i en småkagedåse (ikke i køleskab)
Kh AC
Hej,
Skøn opskrift.
Hvordan får du så fine stykker? Undgår at chokoladen knækker når du skærer stykkerne? Hvorfor chokolade i nougatmassen? God jul og tak.
Hej Else Marie,
mange tak :)
Jeg bruger blot en meget skarp ren kniv, som vaskes af inden jeg skærer det næste stykke.
Chokolade i nougatmassen gør den mere fast og knap så sød.
Glædelig jul
Kh AC
Hej. Min marcipan bliver højest et par mm høj når jeg ruller den ud til 20*20. Kan det være rigtigt? Eller skal jeg bare bruge mere marcipan?
Jeg mener det bliver omkring 3 mm her, og det passer fint til min smag, men kom endelig bare mere marcipan i, hvis du synes det skal være lidt tykkere lag
Hej jeg har samme problem når jeg ruller ud i 20*20 og på dit billede ligner det ivertfald den er en cm
Hej. Ser godt ud. Hvad er kakaonibs?
Det er ren usødet ristet kakaobønne :)
Det ser virkelig lækkert ud! Det skal jeg helt klart lave ?
Men skal chokoladen, altså de 75 g og nougat smeltes i samme skål?
“Glædelig jul” ?
Ja, det skal det :)
Rigtig god fornøjelse og glædelig jul til dig også
Kh AC
Hvilke andre nødder ville egne sig at bruge i stedet for hasselnødder?
Mandler, pinjekerner eller pistacie vil også være lækkert
Kh AC
Det ser virkelig lækkert ud!! Jeg er vild med appelsinsmag sammen med chokolade og marcipan. Tror du man kan snige noget saft eller skal ind – og skulle det så være i marcipanen eller chokoladen? ?
Du kan godt komme lidt fintrevet øko appelsinskal og en spsk saft i marcipanen :)
det ser lækkert ud!
og godt fif med at se den “gamle” julekalender fra 2017 imens vi venter på 1. dec.:)
Hos os har vi en tradition med at lave julesmåkager hvor der også nogle gange sniger sig lidt leg med marcipan med ind. Det kan være vi skal gå efter efter din opskrift i år:)
Hvor lyder det dejligt, og denne kan varmt anbefales, de smager så skønt ♡
Skal chokoladen hældes på nougatsiden mens konfekten er i formen? Hvis jeg tager det ud af formen, pensler marcipanen og vender og hælder chokoladen over nougaten, vil chokoladen så ikke bare flyde over kanten og ned på bordet? Eller har jeg misforstået instruktionerne? ?
Det er rettet nu :)
Gad vide, hvad jeg misforstår ? Du skriver ‘Pensl med halvdelen af chokoladen på marcipan. Vend konfektpladen rundt, så snart det er størknet og pensl med resten af chokoladen på nougatsiden’. Alligevel ser chokoladestykket meget tykkere ud på nougatsiden end på marcipansiden ?
Det er ikke dig, det er mig ;) – det er rettet nu, kan godt se det var skrevet lidt omvendt :)