Konfektstykker med nougat og marcipan


Små lækre konfektstykker med nougat og marcipan er en klassiker og fast tradition på vores konfektbord i juledagene – og nu kunne vi ikke vente længere, så vi er i fuld gang med julehyggestunder herhjemme.
Her har jeg fyldt ristede lækre hasselnødder i nougatmassen og drysset både lidt bitre sprøde kakaonibs, hasselnødder og festligt spiseligt guldglimmer over – det både pynter og balancere den søde konfekt.
De holder sig 2-3 uger, men sjældent hjemme hos os … ♡
Prøv også: Mange flere skønne konfekt opskrifter her >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 30 stk.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Konfektstykker med nougat og marcipan
- 200 g marcipan
- 75 g hasselnødder
- 200 g nougat
- 75 g mørk chokolade
- 1 knivspids flagesalt
- Overtræk og evt pynt
- 125 g mørk chokolade
- 1 spsk kakaonibs
- spiseligt guldstøv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rul marcipanen ud og kom i en form med bagepapir (ca. 20×20 cm)
Rist hasselnødderne på en tør varm pande til hinderne sprækker og kan gnides af. Kom hasselnødderne i et rent klæde og brug det til at gnubbe alle hinderne af, hak derefter hasselnødderne groft.
Kom chokolade og nougat i en skål og smelt det under omrøring over et vandbad. Tag skålen af varmen, når det er smeltet og rør 50 g hasselnødder og salt i (hak resten resten af hasselnødderne fint og gem dem til pynt).
Fordel nougatmassen på marcipanen og glat det ud, så det ligger jævnt. Stil det i køleskab i to timer.
Temperer chokoladen. Tag nougatfadet ud af køleskabet og vende den rundt, så marcipan bunden er øverst. Pensl et tyndt lag chokolade på marcipanen. Chokoladen vil størkne med det samme på den kolde marcipan. Kom det hele konfektstykke tilbage i formen med nougatsiden opad. Hæld resten af den tempererede chokolade på og drys med kakaonibs, finthakkede hasselnødder og guldstøv.
Skær ud i firkantede konfektstykker.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Dem bliver jeg nødt til at prøve at lave. Hvilken form skal bruges?
Hej Sofie
Det betyder ikke så meget, man kan blot bruge et alm ovnfast fad eller hvad man lige har der kan passe til mængden og størrelsen
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Nu er det 2. År i træk jeg laver konfekt som disse – og bliver alligevel lige overrasket over hvor fantastiske de bliver og hvor nemt det er… Laver aldrig konfekt på andre måder mere… aldrig mere stå og dyppe enkelte stykker i chokolade, hvor man taber dem og fedter over det hele med chokoladen
så tusind tusind tak for en MEGA god og lækker opskrift!!
Årh, hvor er det dejligt at høre!
Tusind tak for din søde hilsen, det blev jeg glad for.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hej, hvilken slags form og størrelse skal de laves i?
Kh Chrisrina