Konfektroulade – juletræstamme


Konfektroulade med marcipan, nougat og fint overtrukket med chokolade ser bare så fint ud på konfektbordet og er en dejlig værtindegave til jul.
Juletræstamme kan man også kalde den lækre sag og det er en hyggelig juletradition at lave sådan en hvert år til jul.
Denne gang har jeg lavet en konfektroulade med pistaciekerner, nougat og marcipan og pyntet med tørrede spiselige blomster, lidt guldstøv og nogle finthakkede grønne pistaciekerner.
Prøv også: opskrift på marcipankonfekt med baileys >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 1 stk.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Konfektroulade
- 200 g marcipan
- 100 g nougat
- 40 g pistaciekerner uden salt, finthakkede
- 200 g mørk chokolade
- Derudover til pynt
- 1 spsk pistaciekerner uden salt, finthakket
- 1 knivspids spiseligt guldstøv
- 1 tsk tørrede spiseligee blomster
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rul marcipanen ud på et stykke bagepapir. Skær nougat i tynde skiver og fordel den på marcipanen, smør let ud med en varm kniv, der netop har været overhældt med kogende vand og tørret af i et viskestykke. Det varmer nougaten op og gør den nemt at arbejde med.
Drys finthakkede pistaciekerner i striber på nougaten og rul marcipanen sammen til en roulade. Skær enderne af.
Pensl konfektrouladen med tempereret chokolade og drys med pynt.
Skær skiver ved servering.
Pynt
tørrede blomster, spiseligt guldstøv, finthakkede grønne pistaciekerne
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Har lige bagt håkonskager og lavet konfektroulade.
Jeg manglede diameter på rullen til kagerne.
Ligeledes konfektrouladen hvor lang og bred ?
Mvh Karen Rasmussen
Ellers tak for gode opskrifter
Hej Karen
Det har jeg bevidst ikke skrevet, da det er helt op til en selv om man vil have små eller større kager.
Jeg håber de blev lækre :)
Kh Ann-Christine
Bor I Canada og vil gerne give mine børn nogle danske julekonfekt. Havde allerede lavet brunkager, peppermødder og fedkager. Fandt denne opskrift og måtte prøve den. Man kan ikke få nougat her så jeg måtte lave den selv. Rouladen er en mega success. Mange tak for opskriften.
Hvor er det dejligt at høre! Det lyder super hyggeligt og jeg håber I havde en skøn jul.
Glædelig jul og godt nytår
Kh Ann-Christine
Hej
Det er også en jule tradition hos os at lave træstammer, men jeg er aldrig kommet så nemt om ved det som i år. Jeg kom en portion marcipan i en plastikpose der havde en bredde som “stammens” længde, jeg sørgede lige for at der var noget marcipan ude i hjørnerne og derefter rullede jeg marcipanen ud – inde i posen. Når marcipanen har den tykkelse man ønsker (man kan evt. lægge afstandsklodser på hver side af posen)og så klippes posen forsigtigt op. Nougat pakken som har ligget i køleskabet så den var kold var nem at skære i tynde ensartede skiver med en ostehøvl – skiverne lægges så bare i forløb, og marcipanen rulles.
Træstammen blev så fin at jeg ikke en gang behøvede at skære den ren i enderne.
Sikke et fint tip – tak for at dele ♡