Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/koldskaalsfromage/ Dessert Kager og søde sager, Sommer

Koldskålsfromage

Koldskålsfromage er en sommerfrisk dessert og knap så sød og fyldig som fx panna cotta eller lignende desserter.

Man kan justere sødmen efter smag og behag, både med lidt ekstra vaniljesukker og med alm sukker. Smag endelig på koldskålen inden husblas kommes i, så den er præcis så frisk/sød som du ønsker!

På en sommervarm dag er det en herlig dessert, som snildt kan tilberedes dagen før servering og er dejlig at servere med sommerens søde bær.

Prøv også: min skønne opskrift på jordbærroulade >>

Koldskålsfromage
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT4HPT20M4
Ingredienser
  • 2,50 ark husblas
  • 5 dl kærnemælk
  • 1 dl tykmælk
  • 2 æggeblomme
  • 2 spsk sukker
  • 0,50 tsk vaniljesukker
  • 0,50 øko citron, saft og revet skal herfra
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Tag kærnemælk og tykmælk ud af køleskabet, så det ikke er for koldt når det røres med husblas.

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.

Pisk æg, vanilje og sukker til en luftig æggesnaps.

Tag husblassen op af vandet og smelt den i en skål over et vandbad. Lad den smeltede husblas køle af til stuetemperatur, hæld den i en skål og pisk lidt kærnemælk i. Pisk grundigt og tilsæt derefter resten af kærnemælken, samt æggensnapsen.

Pisk derefter citron, og tykmælk i.

Hæld koldskålsfromagen på små glas og stil på køl i minimum 4 timer.