Koldskål
Min opskrift på hjemmelavet koldskål smager fantastisk og den er min families favorit, som vi holder meget af at nyde på en skøn sommerdag.
Den er luftig, lækker og prikket af vaniljekorn – smager helt forrygende, hvad enten den serveres til morgenmad, dessert, aftensmad eller som en hyggesnack om eftermiddagen. Jeg servere den med sommersøde bær og sprøde kammerjunker eller granola, samt lidt frisk mynte.
Jeg ved bare, at I også vil være vilde med den ♡
Prøv også: opskrift på hjemmelavede kammerjunker >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Koldskål
- 0,50 vaniljestang
- 2 spsk sukker
- 3 æggeblommer
- 1 liter kærnemælk
- 3 dl ymer
- 0,50 øko citron, saft og skal
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skær vaniljestangen igennem på langs og skrab vaniljekornene ud. Brug en smule af sukkeret til at gnide ud i vaniljekornene, så de fordeler sig smukt i koldskålen.
Pisk æggeblommer, vanilje og sukker sammen til en tyk og luftig æggesnaps.
Rør æggesnapsen sammen med kærnemælk og ymer. Smag til med citronsaft og fintrevet citronskal og server straks eller stil på køl, til koldskålen skal serveres.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej AC
Jeg er kæmpe fan af koldskål (og helst med en masse knuste kammerjunkere i ;-)). Selvom der er vinter kan man jo stadigvæk nyde en lækker kop koldskål en dejlig aften.
Tak for en fantastisk opskrift!😊
Kh. Ulla
Det er også bare SÅ lækkert! Nu får jeg helt lyst til koldskål selv :)
Skøn weekend til dig og tusind tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Kan man bruge skyr natural i stedet for ymer? Jeg er nemlig laktoseintolerant, men kan pudsigt nok godt tåle skyr men ikke de andre alternativer, som du har foreslået.. Og man kan heldigvis få laktosefri kærnemælk nu, så nu vil jeg simpelthen også prøve at lave hjemmelavet koldskål ? Og tusind tak for mange lækre opskrifter ? Du må have en skøn søndag aften ☺️
Ja, det kan du godt. Vi bruger selv ofte laktosefri yoghurt fra Naturmælk, da den ene af mine børn også trives bedst med laktosefri som udgangspunkt.
Tusind tak for din søde hilsen, det er sødt af dig!
God aften til dig
Kh AC
Hej, tak for dine mange fine opskrifter. Jeg bruger dem jævnligt, men er nogen gange udfordret, da jeg bor i Tyskland, hvor en del af de typisk danske ingredienser ikke findes. I det her tilfælde for eksempel ymer. Den tyske yoghurt er typisk tyndere end den danske og det der som alternativ er kommet til Tysklands butikker er skyr. Derudover kan man ikke købe delte pasteuriserede æg. Hvad vil du foreslå til koldskål i mit tilfælde?
Mange hilsner
Jette
Hej Jette,
Du kan fint bruge den yoghurt naturel du kan finde og evt selv dræne den lidt eller blande den med græsk yoghurt.
Mht æg, så bliver jeg friske økologiske danske æg (ikke pasteuriserede) da danske æg stort set er fri for salmonella – men jeg skal slet ikke kunne sige om det vil være fornuftigt med tyske æg.
Kh AC