Koldhævet Foccacia med fennikel og sort peber


Opskrift på koldhævet Foccacia med fennikel og sort peber, som er virkelig lækkert! Nyd det saftige brød til tapas, ostebordet, til en nærende simreret eller til en dampende varm skål suppe.
Her får du et virkelig saftigt brød og en fantastisk krumme, som er både sej og fyldt med god smag.
Dette foccacia får god tid til at hæve, danne masser af smag og blive fyldt med skælvende luftbobler i dejen, perfekt til at bage det mest vidunderlige brød.
Prøv også: flere opskrifter på madbrød >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 1 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Koldhævet Foccacia med fennikel og sort peber
- 3,50 dl stuetemperet vand
- 10 g gær
- 400 g hvedemel
- 50 g fuldkornshvedemel
- 1,50 tsk salt
- Derudover
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk fennikelfrø
- 1 tsk flagesalt
- sort peber
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Opløs gæren i en røreskål med stuetempereret vand og tilsæt fuldkorns ølandshvede og sigtet hvedemel, rør kort dejen sammen, til det er ensartet. Lad dejen hvile tildækket til autolyse i 45 minutter.
Kom salt i og rør dejen ved lav-medium hastighed i cirka 5 minutter til dejen er blank og glat.
Kom dejen i skål, smurt med olivenolie. Dæk skålen med et låg eller rent klæde og stil til hævning i 2 timer på køkkenbordet. Sæt derefter dejen i køleskabet natten over eller minimum 8-12 timer.
Tag dejen ud af køleskabet 3 timer før bagning. Lad den hvile i skålen i 1 time, og hæld derefter dejen ud i en lille bradepande eller et ovnfast fad på ca 23 x 30 cm, beklædt med bagepapir.
Kom koldt vand på hænderne og træk forsigtigt i dejen, så dejen fylder bradepanden ud til kanterne.
Lad dejen hæve i bradepanden 2 timer et lunt sted, til den hæver til dobbelt størrelse.
Lav små huller i dejen med fugtige fingerspidser. Vær forsigtig med ikke at trykke fingerspidserne ned til bradepandens bund.
Hæld lidt olivenolie ud over hele brødet, så det er let fordelt. Drys med fennikel, flagesalt og friskkværnet sort peber.
Bag foccaciabrødet i en forvarmet ovn ved 210 grader varmluft i cirka 25 min, til brødet er sprødt og gyldent.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.