Koldhævede Luciabrød


Koldhævede luciabrød er rigtig lækre, og dejligt at man kan forberede sig aftenen før, så der er lune luciabrød til morgenmad den 13 december.
I min famile har vi en fast tradition med nybagte luciabrød på Luciadag den 13 december og det er virkelig en hyggelig tradition.
Denne opskrift på søde, lækre safranbrød er perfekte til at koldhæve og bage dem til morgenmaden og mine børn får også altid et luciabrød med i madpakken på denne dag.
Prøv også: opskrift på sprøde vafler >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 12 stk.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Koldhævet Luciabrød
- 100 g smør
- 20 g gær
- 2,50 dl mælk
- 1 knivspids safran, stødt
- 45 g sukker
- 0,25 tsk salt
- 50 g marcipan, groftrevet
- 425 g hvedemel
- 12 chokoladeknapper, til pynt
- 1 æg, til pensling
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Smelt smør ved lav varme i en gryde. Tag smørret af, så snart det er smeltet.
Kom mælk, safran og gær i en skål og rør til gæren er opløst.
Tilsæt derefter smeltet smør, sukker, revet marcipan og salt og rør godt rundt. Tilsæt melet lidt efter lidt og ælt til sidst dejen godt.
Tilsæt mel lidt efter lidt og ælt tilsidst dejen godt.
Kom dejen i en ren skål med et fugtigt viskestykke over og stil den i køleskabet natten over.
Næste morgen
Tag skålen ud af køleskabet og rul dejen ud på et meldrysset køkkenbord i en retangel. Skær 16 lange strimler og form brødene i de traditionelle luciaforme eller find på dine egne.
Pynt med chokoladeknapper og lad dejen hæve en time på køkkenbordet.
Pensl forsigtigt uden at trykke dejen flad med sammenpisket æg og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, i 16-18 minutter til brødene er gyldne og gennembagte.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Godmorgen
Kan man mon ikke også bruge den her opskrift uden at koldhæve, kan bare bedre lige den her med marcipan.. hvis jeg bruger 25 g gær i stedet?
Det kan du fint
Glædelig jul og god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg kan se du har 2 opskrifter på luciabrød. Hvorfor skal der ikke æg i denne opskrift? Eller er det en fejl? Og er 20 g gær til koldhævning ikke ret meget? Plejer man ikke at bruge 10-12 g? Hvor køber du stødt safran? Jeg kan ikke finde det.
Hejsa.
Hvis man ikke kan lide marcipan, kan dette så undlades i opskriften? :-)
Hej Cecilie
Jeg vil i stedet anbefale disse luciabrød som er uden marcipan. Du kan også koldhæve den dej.
Kh Ann-Christine
Hej Britt,
Jeg har 3 forskellige opskrifter på luciabrød, og denne er helt korrekt både uden gær og med mængden af gær. Det er sådan jeg laver denne :)
Jeg støder selv safrantrådene i en morter og du kan også knuse dem med en kniv på et skærebræt
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
De luciabrød lyder vildt lækre?
Men hvor meget revet marcipan skal der i?
Glæder mig til ar afprøve?
Dbh
Stine
1/2 dl
Rigtig god fornøjelse :)