Koldhævede flutes
Koldhævede flutes er så lækre som tilbehør til aftensmaden, til grillaftener, suppe og til sandwich og meget andet godt.
Særligt lækre nybagte og med sprød skorpe. Smurt med shjemmelavet kryddersmør og hvidløgssmør. Mmm, det er altså dejligt!
Jeg elsker virkelig et godt brød og disse flutes er virkelig lækre. Med en sprød krumme og virkelig godt smag i brødet.
Prøv også: opskrift på skagenslapper >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 4 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Koldhævede flutes
- 4 dl vand
- 1 dl yoghurt naturel
- 5 g gær
- 200 g durummel
- 100 g fuldkornshvedemel
- 300 g hvedemel
- 1 spsk honning
- 1,50 tsk salt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Smuldr gæren ud i en skål med vand og rør, til den er opløst. Tilsæt alle de øvrige ingredienser.
Lad dejen køre på en røremaskine i 10 minutter, til den er sej og smidig. Hvis du ælter den i hånden, så lad den gerne hvile lidt indimellem og ælt den over et par gange ved at folde dejen 4-5 gange med en halv times mellem i 2-3 timer. Det gør det nemmere at få en smidig og sej, men stadig blød dej, hvor glutenproteinerne i dejen får lov at arbejde og give gode lufthuller i det færdige resultat.
Kom dejen i en skål, læg et rent klæde over og stil den i køleskab i ca. 10-12 timer.
Tag dejen ud af køleskabet og lad den stå i en times tid, til den får stuetemperatur. Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord og brug en bagespatel til forsigtigt at folde dejen og stramme den op, så dejen bliver fast og spænstig til et aflangt brød. Undgå at ælte den. Brug bagespatlen eller en skarp kniv til at skære dejen i aflange flutes. Sæt brødene på to bageplader med bagepapir og lad dem hæve yderligere i 10 minutter, mens ovnen bliver varm.
Bag brødene ved 250 grader varmluft i 5 minutter og skru derefter ned til 200 grader varmluft og bag videre i ca. 10-12 minutter, til brødene er sprøde og gennembagte. Lad dem køle af på en rist.
Vi skal holde barnedåb, hvor jeg vil bage dine lækre flutes til. Har bagt dem en del gange før og de smager helt fantastisk.
Jeg er i tvivl, hvor mange flutes jeg skal lave i alt. Hvor mange personer pr flutes plejer du at regne med?
Hej Sandra
Hvor dejligt! Alt afhængig af hvordan flutes skal serveres, (til suppe eller fx til ostebord) så beregner jeg 4-6 pers pr flutes. Hvis det skal bruges til fx sandwich, så er det passende med 2 pers pr flutes.
Rigtig god fornøjelse og tillykke med den lille
Kh Ann-Christine
Sikke hurtigt svar, tusind tak! Det er til buffet, så dit bud på 4-6 personer pr flute er nok meget passende :) tak!
Igen en rigtig god opskrift fra dig!! Tak! Mega gode flutes – og nemme at lave. De blev perfekte.
Din opskrift på ostebrød er også mega god – har lavet den virkelig mange gange!!
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
alt over 200 gr bør ikke bages med bagepapir. Der er stoffer i papiret, som frigives ved høje temperaturer
Du kan også bage direkte på et bagestål eller en stenplade, hvis du hellere vil det.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg elsker simpelthen dine opskrifter :)
1. Tror du, at man kan skære de her flutes ud til små kuvertbrød?
2. Hvordan får man det bedste resultat, hvis de skal fryses for at bruges senere? Tø dem op og varme dem op, eller?
Tak for en god side med mange skønne opskrifter :)
Bedste hilsner
Mette
Hej Mette
Tusind tak for din søde hilsen, jeg er glad for at du har glæde af mine opskrifter :)
Du kan fint lave dem som små kuvertbrød – enten skære dem ud eller bage dem som små flutes.
Rigtig god fornøjelse og skøn dag til dig
Kh Ann-Christine
Nå, glem lige spørgsmål 2 – fandt svaret lige ovenover :D
Kan de fryses og hvad er bedst før eller efter de er bagt ?
Hej Mette
ja, du kan også se fryseegnethed i opskriften – samme sted som mængde, tid mv.
De er bedst at fryse efter de er bagt, og du kan læse mere om tips til frysning af brød og boller her: https://www.valdemarsro.dk/ofte-stillede-spoergsmaal-til-valdemarsro-opskrifter/
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
P.S. Jeg kom den færdigæltede dej over i en ren skål godt smurt med olivenolie (ligesom din pizzadej). Det gjorde det meget lettere at få dejen ud på bordet efter hævning.
Virkelig lækker flûte! De blev flot runde. Jeg kom fra start ca 100 gram mere mel i, som var en blanding af fuldkornsmel, knuste hvedekerner og ølandshvede. Ellers ville dejen være for flydende. Desuden kom jeg 2 spsk surdej i. Lækker krumme og smag. Eneste skuffelse var skorpen, som var blød 15 min. efter at de var kommet ud af ovnen. Regner med de bliver sprøde efter en tur på grillen eller i ovnen.
1000 tak for en alle tiders opskrift. Den blev afprøvet til en hyg’lig grill aften i selskab med en stædig ældre jyde, der mener at kun flütes på ren hvedemel kan gå på grillen. Men det lykkedes at få ham overbevist om at det var ok med lidt “bid” i… han tog ovenikøbet flere stykker :-).
Vi afsluttede så aftenen med jordbærtærten – den faldt bestemt også i god jord :-)
så tak for dig og dine opskrifter
Hvor er det dejligt! Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften. Det lyder som en mægtig hyggelig sommeraftenen med grill
Dejlig solskinsdag til dig
Kh Ann-Christine
Min veninde havde lavet dem forleden til noget lækkert sommermad. Hun havde købt en fluteform 〰️ Og så havde hun skåret brødet ud i skiver og lavet en hjemmelavet hvidløgssmør, som man kunne tage på
Hej jeg vil spørger om der er angivet antal kalorier for hver ret så man ved hvor meget man får indtaget.
Mvh. Kawsar
Hej Kawsar,
Der er energiberegning på mine opskrifter i Valdemarsro Premium :)
Kh AC
Kan man med fordel bage dem på et bagestål, og har du erfaring med det, eller er det bedst bare på en bageplade?
Ja og de bliver ekstra gode på bagestål eller en pizzassten, så det kan du sagtens gøre
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Prøvede opskriften, men lod dejen koldhæve i lidt over 14 timer, det skete der ikke noget ved. Gav dejen 1 dl surdej i stedet for yoghurt, det skader ikke 😀. Vildt god opskrift, og brødene blev virkelig lækre til en gang tapas. Smager i øvrigt vildt godt bare med smør, så dejen kunne også bruges til morgenbrød, det skal prøves 😋
Disse koldhævede flutes.
Kan du fryses og tages op om morgenen for at komme i ovnen om aftenen?
Jeg skal bage ca 20 stk til på lørdag og vil gøre det over nogle dage, så kan jeg:
1)kan jeg gange dejen op, så jrg kan hæve til 20 stk på en gang og i så fald, er det bare at gange alt med 20?
2) skal de have 5 min mindre og så 220 i 5 min?
Eller er det 10 min?
På forhånd tak og god dag
Vh.Mette
Der bliver 4 flutes af opskriften, så jeg ville blot gange den med 5.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Disse flutes er helt fantastiske. Tak for en super opskrift.
Dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding
Kh AC
Jeg har lige bagt dine lækre flutes for første gang. De er blevet så lækre, og jeg havde ingen problemer med dem.
De fik dog knap 15 minutter på røremaskinen.
2 Spørgsmål
– Hvad er rette hastighed på røremaskinen når den skal gøre så længe?
– Hvordan opbevare jeg dem bedst, så de også er lækre til i morgen aften
Hej Heidi,
Hvor er det skønt at høre!
Jeg giver dem mellem til høj hastighed, det variere lidt – og kommer an på om maskinen kan klare den høje hastighed, for ellers kan en mellemhastighed godt gøre det.
De opbevares bedst i brødkasse. Skal jeg servere dem næste dag, kommer jeg dem hurtigt under den kolde hane, blot så skorpen fugtes og varmer dem straks derefter i en 200 grader varm ovn i 5-10 minutter, så bliver de så lækre igen.
Kh AC
Hej :) Jeg har en rest creme fraiche – kan den bruges istedet for yoghurt?
Ja, det kan du godt
Hej Ann-Christine
Jeg har lige æltet dejen sammen og sat den i køleskabet. Glæder mig til at smage dem i morgen! Tak for opskrift!
Hvis jeg gerne vil bage dem på mit bagestål, skal jeg så ændre noget på temperaturen og tiden i ovnen?
Mvh. Maria
Kan man bruge surdej i steder for yoghurt ? ?
Ja sagtens
Kh AC
Hej Ann- Christine.
Tak for altid lækre opskrifter :)
Jeg vil rigtig gerne prøve at lave disse flutes til tapas i morgen, men har ikke durummel hjemme. Kan jeg bruge en anden slags mel i stedet? :)
God søndag!
Hej Sabrina
Mange tak for din søde hilsen.
Du kan sagtens bruge hvedemel i stedet.
Rigtig god fornøjelse og god søndag til dig også
Kh AC
Tak for det hurtige svar. Det prøver jeg! :)
Jeg har lige bagt dem i dag! Næsten efter opskriften – jeg brugte sigtet speltmel i stedet for fuldkornshvedemel, og så hævede dejen på køkkenbordet i 5 timer. Jeg dryssede med flagesalt inden de blev bagt. De blev så lækre! Sprøde og bløde på samme tid og fuld af dejlige lufthuller. Næste gang vil jeg bruge lidt mindre honning – men ellers en perfekt opskrift :-)
Dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Kan det lade sig gøre at lave halv portion? 2.5 gram gær lyder jo bare af næsten intet :)
Ja, det kan du fint – det skal nok hæve op, men ellers skader det heller ikke at bruge 5 g går til halv mængde af alle de andre ingredienser :)
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Du har mange lækre opskrifter, som jeg benytter flittigt.
Ang. bagværk: flere gange anfører du, at brød anbringes på bagepapir. Fint nok, men når temp.angivelsen mange gange er op til 250 gr. – tilmed varmluft – så vil jeg gerne vide, om du har et specielt fabrikat bagepar, som kan klare så høje varmegrader. Jeg har ikke fundet noget, som klarer over 220 gr. Forbrugerrådet Tænk oplyser, at bagepapir ved højere varmegrader end 220 gr. afgiver skadelige kemikalier. Kan du evt oplyse om et specielt fabrikat bagepapir, som tåler varme over 220 gr.?
Med venlig hilsen
Ole Bæk Kristensen
Hej Ole,
Mange tak for din hilsen og fine kommentar, det sætter jeg pris på! :)
Jeg var faktisk ikke opmærksom på udfordringen med temperaturer og bagepapirer … troede alt var fint, når jeg bare brugte svanemærket og har ærlig talt aldrig lagt mærke til at der står temperatur max på pakken. Så det må jeg lige få kigget på.
Umiddelbart bliver min egen løsning at bage på pizzasten eller bagestål når der skal bages brød som fx disse flutes på de høje temperaturer. – og så må jeg lige få rettet opskrifterne igennem løbende, så de er opdateret.
Tak for at gøre opmærksom på udfordringen med bagepapir.
Kh AC
Fantastiske flutes
Kan man bruge surdej i stedet for gær og i så fald hvor meget.
Skønt at høre ♡ Ja, det kan du fint gøre. Prøv gerne at tjekke opskriften på surdejsboller og brug samme mængde og inspiration fra den :)
Hej
Jeg har opdaget din siden for ca. to uger siden og fået bagt en masse lækkert så tak for mange gode opskrifter ?
Jeg er ny i bagning af hvidt brød og det giver lidt udfordringer…
hvis jeg ovenstående opskrift ønsker at tilføje ca. 2 spsk surdej, hvor meget mere mel, vil du anbefale jeg bruger?
Jeg bruger tippo100 hvedemel, en finmalet fuldkornshvedemel og en god durum mel (kan desværre ikke husket navne på de sidste to)
Jeg tror det passer fint med ca 4 spsk ekstra mel i så fald.
Ca dobbelt op på mel ift ekstra surdej er nogenlunde passende.
God fornøjelse og mange tak for din søde hilsen, så dejligt at du fandt vej hertil ♡
Kh AC
Vanvittigt god opskrift!!
Jeg supplerede med lidt surdej og lidt mindre yoghurt.. ja ok den var en smule flydende efter en god tur i køkkenmaskinen – men det løste sig efter et par foldninger i løbet af aftenen.
Mange tak!
Så skønt at høre! Tak for din fine tilbagemelding på opskriften :)
Må bare sige jeg forstår ikke alle kommenterne omkring for tynd dej. Min dej fik 10-12 minutter på køkkenmaskinen og derefter kunne den bestå glutentesten. Meget lækre og smagfulde flutes. Jeg gav dem dobbelt tid i ovnen på 215 grader. Så fik de en lækker og mørk skorpe ? næste gang vil jeg forsøge med surdej i dejen
Hej Tina,
Hvor er det skønt at høre! Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften :)
Kh AC
Hej
Kunne disse flytes evt laves til en slags morgenboller i stedet ? og hvor mange boller tænker du der vil komme ud af denne portion?
Jeg vil anbefale disse koldhævede boller, som minder om :)
Hej :)
Jeg skal bruge brødet på lørdag, men kan de godt få lov til at hæve i køleskabet fra på torsdag? Eller må de kun hæve de 12 timer? :D
Det kan godt hæve fra torsdag aften til lørdag morgen fx. Kom blot kun en lille ært-størrelse gær i dejen så.
God fornøjelse
Kh AC
Jeg har lige taget dem ud af ovnen og de er helt perfekte!
Luftige, sprøde og hæver SÅ fint op. :-)
Uhm, det er jo lige før jeg næsten kan dufte dem :)
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej Ann-Christine
Jeg savner at når du angiver temperatur i ovnen til bagning af brød, om det er varmluft?? eller almindelig varme?
Er ellers glad for dine opskrifter.
M.v.h. Hanne
Hej Hanne,
Mange tak for din søde hilsen :)
Jeg retter det på de gamle indlæg, når jeg bliver gjort opmærksom på det (og lige husker at få det gjort ;) )
Det kommer sig af at min gamle ovn fungerede udelukkende på varmluft :)
Sig endelig bare til hvis du bliver i tvivl nogle steder – men som udgangspunkt, hvis ikke andet er nævnt, så er det varmluft jeg bruger
Kh AC
1000 tak for hurtigt svar
Hanne
Hej.
Er netop i gang med at lave disse lækre flutes – har fulgt opskrift og melmængder helt slavisk, men synes ikke at dejen bliver sej og kan strækkes – mon det skyldes meltyperne? Jeg har brugt Urtekrams durummel, levevis grahamsmel og änglamarks hvedemel..??
Mon du har et fif?
Mvh og god weekend.
Mette
Hej Mette,
Ja, det kan det godt skyldes – selv om de meltyper du har brugt jo er super gode, så kan det indimellem drille lidt med at få en ‘sej’ dej. Men brødene skal nu forhåbentlig nok blive skønne, sprøde og luftige i krummen alligevel?
Hvordan blev de?
Kh AC
De er super gode
Jeg brugte også dejen til er par pølsehorn og selvom dejen var lidt flydende gik det super fint og kan varmt anbefale det
Dejligt at høre :) Tak for tilbagemeldingen på opskriften :)
Hejsa.
Kan flutene også hæve længere tid, f.eks. ca. 24 timer?
Mvh. Anne
Jeg tror godt det kan gå an med et døgnstid på køl :)
Kan man bruge fuldkorns speltmel i opskriften med koldhævede flutes? Og hvad med fuldkorns ølandshvede?
Mvh Anja
PS. Tak for nogle super skønne brødopskrifter!!
Hej Anja
Det kan du sagtens – de 100 g grahamsmel kan fint erstattes af både fuldkorn spelt og ølandshvede.
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Kan man bruge noget andet end yoghurt? Tænker, noget der kan købes, som passer portionmæssigt? ;)
Du kan fint undlade yoghurt og erstatte det med en halv dl vand
Okay, super! Man kan ikke bruge for eksempel creme fraiche? :)
Jo, det vil du også sagtens kunne gøre :)
Super! Nu er dejen sat over. Kan man godt bage dem i varmluftovn? Ved ikke, hvilken en der er almindelig ovn på min nemlig.
Det kan du sagtens gøre :)
Du må da have en gastronomisk detalje til dine flutes.
Har selv lavet mange brød og flutes med et gram gær eller det var næsten var mindre .
Men giv mig gerne svar på dette:
Er du sikker på at dejen bliver mindre flydende af at den kører på fuld smadder på en mixer? Den var desværre ALT for flydende til mig.
HVORFOR så lidt gær? Hvad gør kemien ved det? Altså at der kommer større luftbobler i dejen ?
Hvad sker der når det er over 12 timer med processen?
Hvad gør koldhævning til dejen? (har selv hørt at der dræbes gærcellerne, men hvad gør det?)
Hvorfor mindre gær, hvis man vil lade det hæve noget mere?
-2 enkele tips fra mig af, og prøv (det er nok mere til jer andre), er at putte mere mel i, så det lige PRÆCIS ikke klister. Samt et par dråber eddike i for at fremhæve gærens process hurtigere. Endda LANGT hurtigere.
Det er dog en smags sag. Jeg har aldrig haft problemer med det.
Kan foruden forstille mig, siger ikke det er sandt, at dejen er NEMMERE at arbejde med når den er kold, ikke?
Det kan godt være jeg er kritisk, dog tag det roligt. Dømmer dig ikke uden for dine grundlag. Blev forelsket i opskriften da jeg bruger en hjemmelavet opskrift på næsten samme måde (især pga honningen <3). Og det varmer når man ser andre gør NÆSTEN det samme.
Til sidst vil jeg sige at jeg bruger TIT dine opskrifter, altså, jeg bruger dine opskrifter som en vejledende guide. Du gør det skide godt.
Mvh
M
Hej Morten,
Jeg synes helt simpelt at jeg får bagt de bedste brød med mest smag, når jeg bruger mindst muligt gær og meget mindre mel end traditionelt og lader dejen ælte længe + forlænger hævetiden. Kornsmagen udvikler sig langsomt, fermentere en smule og giver god smag.
Jeg vil ikke gøre det sværere end det er, det er jo bare brød ;) Men min fremgangsmåde er at arbejde med melet fremfor med gæren – hvis man kan sige det sådan. På denne her måde, får melet tid og lov til at suge væske, udvikle glutenporteiner og mælkesyre – altsammen fremmer smag og struktur.
Tippet med eddike kan også erstattes af citronsaft, det er syren der arbejder med gæren (tror det er derfor der i en del konventionelt mel er tilsat askorbinsyre, jeg bruger dog kun øko mel)
– men som sagt, så er jeg mere til at arbejde med melets bageevne. Det er nok en smagssag :) – og jeg går mest op i at bage et godt brød (hvor jeg bruger intuition, øjne og smagssanser) og ikke så meget i den tekniske/kemiske proces.
Hvis du gerne vil studere lidt mere i alt det tekniske omkring bagning, så har Claus Meyer skrevet ret fint om det i sin bagebog og ellers er jeg sikker på at der findes skønne bøger om emnet.
– og tak for de pæne ord :)
Kh Ann-Christine
Hej
Nu har jeg forsøgt to gange. Første gang puttede jeg mere mel i fordi dejen var meget flydende efter æltning. De blev noget tørre og seje. Så prøvede jeg igen og puttede kun det mel i der skulle. Det blev så flydende at jeg over hovedet ikke kune forme noget som helst. Skal det virkelige køre så længe på røremaskine? Anden gang jeg forsøgt så det fint ud i starten men da dejen havde kørt 10-12 min var det helt flyende. Der var overhovedet ingen bobler i dejen efter hævning i køleskabet. Jeg brugte kold vand til at udrøre gæren i. Var det en fejl?
Det er sådan en blød dej, der skal have fuld hastighed og lang æltetid – den skal æltes til der lige præcis kan laves en perfekt glutentest. Prøv at søge på youtube evt, jeg laver gerne en video når jeg er hjemme i eget køkken igen, men det er først til maj :)
Jeg tror ikke koldt vand er noget problem, for dejen bliver lun under æltning.
Jeg har bagt dem 2 gange. Første gang blev de gode, men lidt flade. Anden gang lavede jeg dobbelt portion, og de blev rigtig lækre, sprøde og saftige. Jeg bagte dem ved 250 grader varmluft, og brugte kærnemælkskoldskåle i stedet for yoghurt. Og så lidt ekstra mel, fordi dejen var umulig at lave glutentest på.
Hvor lyder det godt!
Jeg synes næsten at brød er noget af det sværeste at lave opskrifter på, for det er meget med at have en føling med brødet og dejen – lige som du har gjort her. Mel er jo simpelthen så forskelligt (og det er ovne også, for den sags skyld) :)
Hov der skulle stå kærnemælk…. Ja det er lidt grænseoverskridende at justere på opskrifter, i hvert fald for mig der er glad for at holde sig til det, der står. Men lige med brød er jeg også begyndt at gøre det lidt mere.
He he, jeg læste slet ikke koldskål, før du skriver det nu – kender du det? Man læser det man ved der skal stå ;)
Jeg tror også det må være vejen frem, specielt når det gælder de bløde brøddeje …
Hej,
Har netop bagt dine flutes fordi de så så lækre ud! Men lige som flere andre har skrevet, var dejen meget flydende på trods af, at jeg havde rørt den godt med håndmixeren, og nu hvor de er bagt er de desværre også helt flade:( Mon jeg alligevel skulle have rørt længere? Eller hvad kan det skyldes?
Det er første gang, jeg skriver en kommentar, selvom jeg er flittig læser. Det skal ikke forstås som en omgang brok, men blot en lille undring. Jeg bruger ellers jævnligt dine opskrifter med stor succes;-)
Det kan skyldes flere ting, her tror jeg enten det kan være hvis vi har brugt forskelligt mel – eller som du selv siger røretiden. Den skal røres så lang tid at du kan lave en glutentest. Prøv evt at google det, der er et par gode videoer der viser det på youtube – og jeg var selv overrasket over hvor længe der skal æltes før man får den seje dej. Men når det lykkedes, så giver det virkelig helt fantastiske brød.
Og tusind tak for din kommentar og spørgsmål – det er super hyggeligt at høre fra jer der læser med og være i dialog (også når det driller) ;)
Kh Ann-Christine
Hejsa :)
Er de velegnede til, at tilføje ex oliven og soltørrede tomater?
:) tak
Ja, det vil være lækkert. Måske skal du lige komme lidt ekstra mel i pga olien i oliven, som kan gøre dejen lidt ekstra våd.
Nu er jeg ret ny, når det kommer til bagning.. Så jeg bliver nødt til at spørge!
Du skriver man ikk skal ælte dejen når den har hævet, men hvordan får du flutes’ne formet uden at “trykke” dem for meget? Håber du ved hvad jeg mener..
Jeg folder dejen så den spændes op og derefter skærer jeg dejstrimler ud med en bagespartel, og lægger dem forsigtigt på en bageplade.
PÅ denne måde bevares de fine luftbobler, som dejen har udviklet under hævningen.
Har lige rørt dej til flutes, syntes det er en meget flydende dej i forhold til de opskrifter jeg plejer alt bruge. Undre mig over forhold mellem væske og mel.- men nu får jeg se om det lykkes at få dejen delt i morgen, og lavet nogle lækre flutes. Dine ser rigtig fine ud.
Hej Mette,
Ja, det er en blød dej, med en høj hydrering men hvis den er æltet rigtigt, så skulle den gerne blive sej i det over hævning, med gode luftbobler og så holde formen når du skærer den ud til flutes.
Jeg krydser fingre for at det lykkedes :)
Kh AC
De blev rigtig fine, med huller og sprød skorpe. Tak for svar og endnu en god opskrift :)
Hvor godt! Jeg er rigtig glad for at det lykkedes og blev godt :)
Og selv tak, det er dejligt du kan bruge det
Tak for en hel fantastisk opskrift…. De bedste flutes jeg nogensinde har bagt
Hej Eva,
Tusind tak for tilbagemeldingen, det er jeg virkelig glad for at høre :)
Kh Ann-Christine
Mange tak for dit hurtige svar, og tak for en rigtig god blog. Den er så fin og hyggelig!
Tusind tak, det er jeg virkelig glad for du synes <3
Jeg ville gerne bage flutene i dag, men kan jeg gøre noget for at de ikke behøver hæve mere end ca. 7 timer? Mvh Ditte
Kom bare en smule mere gær i og tag dem ud til færdighævning en times tid før.
Alternativt så lad dem hæve på køkkenbordet (ikke i direkte solskin) efter denne opskrift, det vil fungere fint.
Kh Ann-Christine
Super lækkert brød ser det ud til – det må jeg prøve snart!! :-)
Rigtig god fornøjelse med det :)
De ser rigtigt lækre ud og tænker at de skal bages i weekenden så der er til lækre sandwich i næste uge hvor børnene begynder i skole igen.
Sker der noget ved at lade dejen hæve i mere en 10 til 12 timer ?
Det kan du sagtens. Måske bare kom et gram gær eller to mindre i.
Rigtig god fornøjelse med dem :)
Kh Ann-Christine