Koldhævede flutes


Koldhævede flutes er så lækre som tilbehør til aftensmaden, til grillaftener, suppe og til sandwich og meget andet godt.
Særligt lækre nybagte og med sprød skorpe. Smurt med shjemmelavet kryddersmør og hvidløgssmør. Mmm, det er altså dejligt!
Jeg elsker virkelig et godt brød og disse flutes er virkelig lækre. Med en sprød krumme og virkelig godt smag i brødet.
Prøv også: opskrift på skagenslapper >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 4 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Koldhævede flutes
- 4 dl vand
- 1 dl yoghurt naturel
- 5 g gær
- 200 g durummel
- 100 g fuldkornshvedemel
- 300 g hvedemel
- 1 spsk honning
- 1,50 tsk salt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Smuldr gæren ud i en skål med vand og rør, til den er opløst. Tilsæt alle de øvrige ingredienser.
Lad dejen køre på en røremaskine i 10 minutter, til den er sej og smidig. Hvis du ælter den i hånden, så lad den gerne hvile lidt indimellem og ælt den over et par gange ved at folde dejen 4-5 gange med en halv times mellem i 2-3 timer. Det gør det nemmere at få en smidig og sej, men stadig blød dej, hvor glutenproteinerne i dejen får lov at arbejde og give gode lufthuller i det færdige resultat.
Kom dejen i en skål, læg et rent klæde over og stil den i køleskab i ca. 10-12 timer.
Tag dejen ud af køleskabet og lad den stå i en times tid, til den får stuetemperatur. Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord og brug en bagespatel til forsigtigt at folde dejen og stramme den op, så dejen bliver fast og spænstig til et aflangt brød. Undgå at ælte den. Brug bagespatlen eller en skarp kniv til at skære dejen i aflange flutes. Sæt brødene på to bageplader med bagepapir og lad dem hæve yderligere i 10 minutter, mens ovnen bliver varm.
Bag brødene ved 250 grader varmluft i 5 minutter og skru derefter ned til 200 grader varmluft og bag videre i ca. 10-12 minutter, til brødene er sprøde og gennembagte. Lad dem køle af på en rist.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kære
Kan de fine flutes fryses
Kan de laves i mindre stykker til små flutes.
Kuvert brød
Kh
Hanne
Kære Hanne
Ja, det kan fint fryses og laves til små kuvertflutes
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Tusind tak for en fantastisk fin opskrift. Flutsene blev meget lækre med en rigtig dejlig krumme. Dog er mine blevet til den flade side, jeg tænker, at jeg bruger en snas mere gær og ælter dem et par min mere med røremaskinen. Jeg har brugt den mængde mel og de typer, du har angivet i opskriften.
Kh Karen
Hej Karen
Mange tak for din søde hilsen. Det kan fint være en smule længere æltetid der skal til, eller kan du prøve at bytte om på temperaturen, så du skruer ned til 200 når brødene kommer i ovnen og først hæver temperaturen til sidst.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Vi skal holde barnedåb, hvor jeg vil bage dine lækre flutes til. Har bagt dem en del gange før og de smager helt fantastisk.
Jeg er i tvivl, hvor mange flutes jeg skal lave i alt. Hvor mange personer pr flutes plejer du at regne med?
Hej Sandra
Hvor dejligt! Alt afhængig af hvordan flutes skal serveres, (til suppe eller fx til ostebord) så beregner jeg 4-6 pers pr flutes. Hvis det skal bruges til fx sandwich, så er det passende med 2 pers pr flutes.
Rigtig god fornøjelse og tillykke med den lille
Kh Ann-Christine
Sikke hurtigt svar, tusind tak! Det er til buffet, så dit bud på 4-6 personer pr flute er nok meget passende :) tak!